السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 14 March 2012

Situasi super-duper ANNOYING di jalan raya

Meh kita tgk perangai manusia yg membuatkan aku rasa jengkel yg amat kat jalan raya. Meh sini meh kita baca sesama..

1) Manusia yg xreti nk bg signal.
Hamboi2 ko hengat jalan tu abah ko punyer? tgh syok feeling2 layan lagu CT Nurhaliza bole pulak kete mabuk mana ntah belok sesuka hati xbg signal. bkn nyer bayar punnnnn. penah kena bayar seploh hinggit ke klau nk bg signal tok masuk lane org or membelok? xde kan kan kan? tapak2 kan muka hang kang br hang tau. klau moto lagi la. buat lap kemain lg. klau bole pipi nk cecah tar trus..

2) Pecut macam pelesit
Ewah ewahhhhhh ko hengat jalan tu bonda ko punyer? ntah apa benda yg nk dikejarkan sgt xtau la. setakat kete cabok pun nk kecoh2 atas jalan raya. slow2 sudah. pecut bagai nk gila last2 jumpa kat traffic light jgk. elehhhhh..

3) Bawak lori macam bawak kancil
Perghhhhh menyirap satu badan tgk brader2 yg bwk lori bajet kecik mcm kete kancil ni. dah tau besar gedabak slow2 la ckit. ni tak!! kemain laju lg dia. cuak kita yg kecik2 sebelah dia tu. dah la bwk laju duduk pulak kat lane tengah. reti baca x signboard “kenderaan berat ikut lorong sebelah kiri”. eja ramai2 – B.O.D.O.H!!

4) Terlampau berhemah tp xkena tempat
Slalu nyer org yg tgh buat phone call, nenek/atok yg drive kete terkemut-kemut, kete separuh abad, budak baru dpt lesen ‘P’ & manusia yg mmg jns sengal xsedar diri bwk slow tp duduk lane kanan skali. nk hon kang terasa kecoh pulak pin pon pin pon sana sini. nk sabar tp darah nk menggelegak. mmg menyumpah seranah la berbakul-bakul dlm kete time tu. aku bg PJJ kang!! (Penendang Jarak Jauh).

5) Ckit2 brek!! Ckit2 brek!!
Hello der. ko sorang je ke ada pad brek? aku pun ada. xperlu ler ckit2 nk brek!! ckit2 nk brek!! aku dh la bwk kete manual. nk main gear lg. malas la. abes minyak kete aku tau. jarak ngan kete depan ko kemain jauh lg tp nak jugak brek xabes2!! aku bg PJJ lg kang!! (Pelempang Jarak Jauh).
6) EH itu EH ini..
Banyak cekadak!! dh ler naik kete aku bnyk pulak songel. “weyh..SLOWWWWWW!! ko bwk laju sgt!!”, “woi ada lembu tu..laju sgt la ko ni”, “slow2 laaaa..kete kat depan tu haaaa”. tengkorak anda!! setakat 50-60Km/J pekejadah nyer laju siot? kang aku sound kang “ko turun skrang!! Naik kete lembu..slow!!”

7) Ada kepak nk berjalan pulak..
Bkn nk marah makhluk tuhan yg cantik ni. tp kekadang hangin jgk satu badan tgk burung2 ni. dah ada kepak terkedek-kedek pulak b’jalan atas jalan raya. Menggelabah aku kena pusing stereng kiri kanan xtentu hala takot terlenyek burung2 tu. bertuah punyer burung. ‘burung’ aku jgk yg dgr kata..opss!! lucahhhhhh!!

PS:  jgn sesekali buat perangai camni kat jalanraya. menyusahkan org tau. hormat org lain klau nk org lain hormat ko jgk ok? adios sabombas!!

Monday, 12 March 2012

Things you do when you were a kid

             Tak mampooo nk kecek omputeh lebih2 kang ada grammar mistake malu tersipu2 aku. well, ingat x apa yg korang penah & maybe kerap kali buat masa kecik2 dulu? elehhhhhhh xnk ngaku pulak dia. alo lo lo malu eh? tomei sgt. jgn nk ngengada la!! ngaku je!!
1)   Bukak kipas meja pastu ckp sesorang dpn kipas sbb nk dgr suara jd lain. Plg best bila feeling2 jd penyanyi pastu nyanyi dpn kipas konon2 sore jd sedap bila dgr suara bergetar dpn kipas tu..

2)   Naik kereta sambil tgk bulan dan ingat bulan yg tepacak kat langit tu ikut kita. Perasan sungguh!!


3)   Naik basikal yg ada tayar spare kiri & kanan tu bila skali-skala dpt lepas tangan dr ‘handle’ basikal rasa HEBAT sgt. Oh dunia..

4)   Kat skola bila dtg je lori milo berebut2 beratur nk g amik air free. pastu buat2 beratur blk menyamar jd org lain dgn harapan nk dpt air milo free lg. (PS: mintak kedarah ke haper?)


5)   Klau melukis benda yg korang suka buat mst nk letak burung bentuk ‘V’ atau ‘W’ kat langit tu kannnn? klau buat matahari mesti letak celah diantara dua gunung.


6) Mst korang ingat bentuk hati macam ni kannnnn.....???

 7)  Klau g dapur suka sgt bukak & tutup peti ais slow2 sbb nk tgk lampu kecik kuning dlm peti ais tu padam. pastu klau panas suka bukak tempat bekuan tu sbb feeling2 mcm air-cond..ceh!!


PS: Jgn kata korang je penah buat, aku pun sama jeeee..hua hua hua!! zaman kanak-kanak kan? semua benda kita jadi excited nk buat. k la, jumpa lg dlm entry yg lain. adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.