السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 31 January 2011

You-Must-Have

             Se..se..sejukkkk tol sejak2 ni ek? hujan turun mencurah2 xbenti2 kaedah nyer.tido mlm pun dh xpayah nk gedik2 manja on air-cond or kipas la bagai. sejuk nyer kemain lg.t’ketar2 kepala lutot aku.kaum lelaki plak mst b’depan ngan “situasi normal” bila cuaca dh terlalu sejuk mula ler tutttttt..opss!! lucahhhhhhhh!! sori, t’hotak kuning plak.
Ok xmo “ce citer” pasal hujan+sejuk la bagai tu suma.kang juling plak bijik mata ko nk baca pnjg2 kannnn? so kita fokus tajuk entry arini.well well well,arini aku nk share apa kejadah nyer yg YOU-MUST-HAVE di era millennium ni? kat bwh ni antara benda kesygn yang aku ada & korang pn mst ada.klau x, cop kat dahi ko “very de kolot” haha!!

LAPTOP!!
(laptop kesyg aku HP Pavilion DV3611TX)

           Wajib ada ni u’olz.klau ko xde, cop kat dahi very de kolot.haha!!xksh ler laptop jns apa yg korang ada.Acer ke, HP ke, Dell le, Inovo ke, Compaq ke, Mac Book ke, Sony Vaio la bagai tu suma.asal ada dh.now trend baru nk guna mini laptop je gitu.notebook org kata.elehhh sama je bentok cam laptop jgk kannn? (ko ada laptop ke x?) check!!


HANDPHONE!!
(fon kesygn aku Nokia N97 mini - bronze kaler)
                                                                                                                   
                Wahhhhh gadget ni mmg wajibal ghunnah mst ada ni u’olz!! ibarat nyawa gitu.cuba satu hari xde fon kat tgn, konpem mati akal ko nk watpe kan? xdpt ler ko nk msg or koling2 awek ke, balak ke, SKANDAL ko ke.xgitu? mmg dh trend zaman ni.xksh ler fon ko mahal cam iphone ke, blackberry ke, nokia Nseries ke or yg murah cap ayam je cam CSL, blueberry, nokla la bagai tu.budak kecik nyonyot susu dlm botol pn dh ada fon ko bayangkan ler!!very de maju dak2 zaman skrang ni.mkn hati mak-mak kita sbb zaman dia xde fon cam skrang.haha!! (ko ada handphone ke x?) check!!

PSP - (PlaySation Portable)
(PSP kesyg aku - mak aku rembat plak)

                Budak lelaki suka la kot benda alah ni.ada jgk gegurl yg suka tp xrmi la.nak tau satu benda? mak aku FANATIK gler kat PSP.aku beli PSP sbb aku yg nk maen, last2 mak aku yg rembat wat harta plak.trus amik lak tu.xpela, dh nama pn mak sndr,xb’kira sgt pun.bg trus jela.benda alah ni best sbb bkn setakat bole maen game je tp bole jadi camera, tgk movie, dgr lagu, surf internet (wifi), simpan gambar & juga apa2 document.berbaloi klau ko beli. (ko ada PSP ke x?) check!!

GAME CONSOLES!!
(xmampu nk beli PS3.ada PS2 je..bole laaaaa)

                Kan dh ckp aku ni kaki game.gamers sejati la kaedah nyer.setakat ni aku msh kira kolot jgk ler sbb xdpt nk beli PS3 lg.ada PS2 je kat umah ni.azam tahun ni nk PS3.besday aku pun xlama lg.so nk pau mak aku ler.(itu pun klau dpt..haha!!).ada mcm2 jns game consoles cam PS1, PS2, PS3, Xbox360 & Nintendo Wii.aku sanggup xkuar umah tok lepak ngan mmbr2 semata2 nk maen game.fokus gler.klau la aku bole fokus camtu time tgh stdy, mst aku pandai gler vavi gitu.wahhhh statement!! kelas ko maria!! (ko ada game console ke x?) check!!

IPOD!!
(verangan nk ipod touch.tgu adik aku blk malaysia)

                Ni satu lg benda alah yg org nk bkn sbb perlu TAPI semata2 nk kejar moden sgt.aku pun xterkecuali ler.lgpn xrugi beli sbb aku mmg suka dgr lagu.alang2 adik aku tgh stdy kat USA tu nk blk Malaysia bln Jun ni nti so aku dh pau dia mintak tlg belikn “ipod touch”..hahaa!! sana murah ckit. xde tax itu ini la bagai..huhu!!ada mcm2 jns MP3 or MP4 skrang ni.tp yg fofular ipod la kannn? ipod shuffle, ipod nano, ipod touch.pilih je mana korang nak.wahhh ckp mcm suma org keje cop duit gitu. (ko ada ipod ke x?) check!!

EXTERNAL HARDISK!!
(The best external HD - US military standard)
        
        Wohhhh ni klau xde mmg rugi kak gayah oiii.benda wajib ada klau sesape ada laptop atau PC.klau ko xde lappy or PC motif ko beli?nk cocok tang mana? lobang idong? gituuuuuu!! Setakat nk harap space memory dlm laptop mmg xmuat ler nk save mcm2 benda.so external hardisk mmg wajib ko ada.mcm2 bole simpan.beli ikut keperluan ko.klau gegurl beli 120GB dh cukup.lelaki WAJIB at least ada 320GB.yg lain2 tu klau ko mampu beli la yg besar n mahal ckit cam 500GB, 1 TERABYTE & coming soon 2 TERABYTE!! (ko ada external HD ke x?) check!!

BROADBAND!!

(broadband aku jns lama..video ni yg baru nyer)
          
      Klau aku xde benda alah ni mmg mati kutu ler jwb nyer.nk watpe je kat UiTM tu? nk harapkan free wifi UiTM tu? mmg smpi abes sem ler xdpt nk on9 kak temah oiii..!!so elternatif nyer aku beli ler broadband.tp guna line celcom la.ok la jgk.kekadang slow kekadag laju cam pelesit. daripada xde line tenet langsung kannnn? murah je broadband skrang ni.student price tok line celcom RM50.maxis xsilap aku RM48.tp tgk kawasan,klau tmpt ko tu coverage low, mmg lembab ler line tenet broadband ko tu phm? (ko ada broadband ke x?) check!!

MEOW MEOW!!
(MY heart, MY love & My soul)

                Zaman skrang mana maen bela2 ayam, itik, kerbau, angsa, kera, ikan puyu lg dh.ada pn sekadar hobi atau mmg dh keje tetap kena bela menatang2 tu suma.now bela kucing.omputeh sgt.jgn ko bela anjing plak.haram bg org Islam.dulu aku ada 20 ekor kucing.now dh tgk 2 ekor je sbb mak aku dh bg kat org lain.xde sape nk jaga pas aku smbg stdy kat UiTM.huwaaaa.nk kucing2 aku blk!! (ko ada meow meow ke x?) check!!

PS: xsuma benda kat atas ni ko perlu ada.ikut mana yg t’mampu ko beli or bila ko rasa perlu je ok? jgn ikut trend sgt.duit ko jgk yg kopak nti.saving for ur future.nti nk kawen xde duit nti.kak gayah jd andartu.pak meon plak jadi bujang t’lajak gitu.aku tau ada satu lg benda yg suma org nk iaitu "IPAD" tol x? rmi xmampu beli sbb mahal.sama ler ngan aku sbb xmampu nk beli kaedah nyer.so xnk citer pasal "IPAD"..haha!! ok la u’olz.adios sabombas!!

Attention!!

Haaaa smlm aku inform kat korang kan ada benda yg aku nk bgtau kat entry arini kan?camni al-kisah nyer u’olz.kita wat flashback ckit.ingat x sebulan lbh yg lps time memula aku wat blog pada 18.12.2010?aku pnh bgtau yg aku akan update entry kat Papa Gosip SETIAP HARI kan? yes aku tepati janji nk update ari2 cuma kekadang je t’lewat ckit sbb t’lalu bz ngan stdy. so arini 31hb JANUARI 2011 kan? makna nyer entry bulan ni ada 31 suma skali yg dh aku post.so starting 1 FEBRUARI 2011, aku akan limitkan post entry kat blog.makna nyer, no more everyday aku akan post entry baru.cuma apa yg dpt aku janji dlm seminggu tu mst ada entry baru.cuma bkn everyday je ok?
Ini pun atas nasihat kawan2 soh relax wat blog.actually, aku keep on going update entry baru EVERYDAY sbb korang suma (cam poyos lak bunyi nyer..haha).tp tu mmg realiti.lately aku betol2 xsempat nk kejar masa antara masa tok rest, stdy & blog.so, the main point is bila aku ada post kat wall Facebook makna  nyer ada ler entry baru yg aku dh post.klau xde tu, makna nyer xde entry baru ok?bkn sng nk update everyday entry kat blog.lgpn korang pn tau aku ni jns tls entry yg pnjg lebar.klau setakat 2-4 kerat ayat je bole ler aku update ari2.ni dh mcm essay siot.haha!!
So jgn sbb aku dh xupdate ari2 ko xnk usha Papa Gosip plak.aku sentap nti.huwaaaaaa!! aku janji ngan korang suma dlm seminggu mst ada entry baru cuma tgu je aku inform u'olz kat wall Facebook ok? mana2 entry yg korang lom pnh baca lg tu, ringan2 kan ler jari tu click pastu baca!! jgn tgk je.grrrrrrr!! so pasni aku nk post 2nd entry yg real tok arini punyer.entry yg ko tgh baca skrang ni just nk inform je tau.xkira entry tok arini pun.ada phm? aku msh tgh siapkn entry tok arini.bnyk benda lom tls lg.huhu!! ok la u'olz. adios sabombas!!
PS: ingat ALVIN SHAH ingat PAPA GOSIP.wahhhh statement letop gedebas gedebus gitu. kelas ko maria!!

Sunday, 30 January 2011

Lucky-Lucky PEMALU

                 Ewahhhh entry ke-2 aku tok arini u’olz.fuhhh smpi kering kontang otak aku nk press idea bg kuar dari kepala hotak ni.meroyan trus la kaedah nyer.well, esok 31hb kan? so makna nyer ada 31 entry suma skali tok bulan JANUARI ni.yela, everyday aku update entry baru cuma kekadang je aku t’lewat post sbb t’lalu bz ngan stdy la bagai.TAPI aku kejar blk update Papa Gosip tok post smpi 3 post skaligus kan? gigih ek? sbb aku dh janji ngan korang suma nk post entry everyday kan?aneway, esok aku ada pengumuman nk bgtau.so baca la entry b’tarikh 31 JANUARI 2011 ok?
                Orite2, xmo emo2 dh.kang abes kecot muka aku yg serba tegang ni (tegang? hik hik hik!!) lucahhhhhhhhhhhhhh!! tegang kulit jela.aku kan xlama lg dh masuk umo 24.tp muka cam dak2 lg (perasantan). rahsia ku? guna ler jamu mak dara buatan indonesia.statement sgt!! kelas ko maria!!
                Korang phm x tajuk entry kali ni? saje je aku nk eja camtu rupa.ejaan betol nyer “laki-laki pemalu”.gimik je lbh nk wat entry kata nyer kannn.actually dh bnyk kali aku “ce citer” pasal lelaki kat blog ni kan? mmg ler dh nama nyer aku pn lelaki mst ler citer pasal lelaki lbh ckit kan kak gayah kannnn? klau pasal gegurl tu aku tau ckit2 je.tu pun sbb aku perhatikan gerak-geri adik2 aku.mcm tikus makmal sgt.so kira balance ler jgk kaedah nyer. xdela memanjang aku dok citer pasal lelaki je.tp korang as gegurl tu bole tau ckit2 info pasal lelaki yg xpnh ko tau selama ni.so sng ler nk tackle jantan kat luar tu.(dunia dh t’balik).kelas ko maria!!
                Lelaki ni sbnr nyer mmg bnyk benda yg dia mmg malu nk share.xde istilah sharing is caring klau sentuh bab2 t’tentu. Yg ada hanya “private & confidential”.nmpk je lelaki ni kasar n keras dari luar tp bak kata adnan sempit tu “dlm hati ada taman”.jom aku nk share ngan korang antara benda2 yg lelaki wat tp jarang nk ngaku kat gegurl mahupun kwn lelaki sndr sbb takot diejek..motif?

Korea
                Pekejadah tetiba sebut pasal korea plak ni? dah2 ko jgn nk pura2 eh.aku tapak2 kan muka ko nti.baik ngaku sape yg layan or MINAT tgk drama korea? (lelaki je angkat tgn)!! haaaa tau pn ko nk t’senyum kannn?terasa? ada aku ksh? elehhhh rmi je lelaki (TAK t’masuk yg nyah ok) layan drama korea yg serba-serbi jiwang nk mampos tu.gigih ni download drama korea mana yg ada cam winter sonata la, meteor garden la, boys over flower la, hotelier la, slave hunter la, hwangjini la bagai.xreti nk download sanggup g beli set DVD plak (xksh ler ori or cetak rompak).jgn xtau, ada lelaki yg sanggup dok senyap2 dlm bilik t’utama kat universiti or kolej  layan drama korea sesorang.feeling2 pastu siap ada yg tacink lbh plak.NANGES u’olz!! haha..

Novel
                Jom korek lg rahsia yg dak2 laki slalu sgt nk sorok t’utama daripada kaum hawa.ingat lg time aku skola menengah dulu.ada mmbr aku ni muka mmg langsi gler.badan cam org maen rugby gitu.nk dijadikan citer, aku slalu nmpk dia pgg satu “benda” yg b’bungkus.bentuk bungkusan tu petak.tp aku ignore jela.mls nk amik port.satu hari aku nmpk dia bukak bungkusan tu dlm bilik darjah sesorang betol2 kat ujung penjuru kelas.aku dtg senyap2 tgk pe benda yg dia nk sorok sgt tu rupa2 nyer NOVEL CINTA!! terperanjat babun dia.mati2 mintak aku rahsiakan pasal novel tu.haha!! badan beso, gaya ganas, muka langsi tapiiii hati ayam daaaa..haha!! comel kan lelaki? ganas2 pun msh sweet!! hehe..

Lagu jiwang
                Ni satu lagi benda yg ada segelintir lelaki mati2 xmo ngaku suka lagu2 jiwang yg mendayu2 tu. Konon2 geli kata nyer, xley masuk kepala, xlayan, anti la bagai padahal klau ko check list lagu2 dlm fon dia gerenti ada ler lagu jiwang karat yg t’selit jgk kannnn? kantoi..!!ada mmbr aku ni, mmg dia budak gila vavi hardcore.layan lagu yg sah2 ler klau mak-mak kita yg dgr mahu gugur jantung gitu kaedah nyer.tapi keganasan serta brutal nyer t’calar bila dia lupa kot list lagu apa yg dia save dlm fon tu.nk dijadikan citer, mmg 99% lagu dia jns hardcore.TAPI 1% yg tgl tu yg m’kantoikan diri nyer ada sifat jiwang karat abes.nk tau lagu aper?  IRWANSHAH – PECINTA WANITA!! haha..

PS: hadoiii lelaki oh lelaki.nape ek kita ni malu nk ngaku suma benda2 camtu? sbb ego? sbb maruah? sbb malu? takot diejek? just b urself bro!! mulot org biasa ler.cari mmbr yg bole accept sape diri kita sbnr.jgn join kelompok yg ada pikiran kolot n close-minded ni.rmi lg yg open-minded n bole terima diri kita sejujur hati.baru ler sharing is caring.no more “PRIVATE & CONFIDENTIAL”.phm pak meon? Ok la u’olz tu je nk bebel kali ni..adios sabombas!!

Berangkat?

                Korang jgn jd hotak kuning eh skrang ni!! wah wah wahhhh ko ni mmg, pantang je dgr ayat “terangkat” tu trus je nk pikir “ehem ehem” kannnn?(ke aku sorang je yg pikir camtu?opss!!).xpe2, kita lupakan hal tut tut td.jom kita “ce citer” (statement letop hantu kak limah blk umah gitu) pekejadah nyer tajuk entry arini.so, ape yg berangkat tu? suspicious sgt ayat tu kannnn? sila campak pikiran kuning karat ko tu jauh2 eh.xde makna nyer aku nk “ce citer” lucah.otak ku msh suci gitu.wah statement.kelas ko maria!!
                Nak kata suma org pnh mengalami situasi ni xtau la plak.tp jujur aku pnh n msh melalui situasi camni smpi skrang.sape yg pnh ada abg, adik, kakak, mak, ayah, nenek, atok, moyang angkat?klau ada sila angkat kening!! (motif?).xksh ler time tu ko kecik atau dh beso ke tp yg pntg ko pnh ada family angkat.setiap org mst ada citer yg b’beza camner ko bole ada family angkat ni.
                Sometime ada yg mencari, sometime ia dtg tanpa dirancang.TAPI yang menjadi masalah nyer bila niat nk ada family angkat tu jd lain plak.sepatot nyer family angkat jd peneman atau pelindung kita time ssh mahupun sng tapi bila family angkat ko jadi..

Pemuas nafsu!!
                Mmg setan badigol tau sape yg t’jmp ngan family angkat camni.xkira ler abg angkat ke, adik angkat ke, kakak angkat ke yg pntg benda alah ni bole diibaratkn as haruan makan anak sgt.mmg title angkat je tp once dh declare as adik, abg, or kakak angkat awal2 lg dh dicop kat dahi bahawa kita ni dh jd sebahagian daripada family kandung mereka walaupun bkn darah dgg sndr.rmi yg kalah klau ada unsur “pujuk rayu” tok wat something yg BAD BAD BAD!! maybe niat ko baik nk ada family angkat tp disebabkan pihak yg satu lagi tu memujuk rayu ko kalah & sng2 je ko bg maruah ko kan? konon2 nk buktikan ksh syg so xde ler nk malu2 kaedah nyer.kepala hotak ko!!tu bkn family angkat nama nyer.tu ko dh melacur secara xsengaja tau x? family angkat b’fungsi tok jaga kebajikan kita bkn nyer tmpt nk puaskn nafsu serakah.rmi yg pnh mengalami benda ni.just rmi yg tutup mulot.jujur aku kata ada yg t’paksa, dipaksa atau MERELAKAN je.kira suka sama suka ler tu.aku sula jgk org yg camni kang.grrrrrrr!!

Kekasih gelap!!
                Dalam diam title angkat tu b’tukar daripada syg as adik-beradik kepada kekasih plak!! what the..? mmg menjadi masalah bila kita atau si dia t’lampau caring & syg between each other!! perasaan tu tetiba b’tukar jd lain kata nyer kannnn? andai kata ko syg abg/kakak angkat tp sbb t’lalu syg atau t’lbh caring ko syg lbh daripada sorang adik-bradik plak.ko jd “part time lover” andai kata dia ada kapel time tu. klau dia single xpe ler jgk.ni dh ada kapel kot.sometime ko sndr yg jatuh hati or sometime si dia yg jatuh hati kat ko plak.ada 2 situasi yg b’lainan tp niat sama nk jadi kekasih gelap disebabkn cinta t’halang oleh kekasih yg sedia ada.rmi yg pnh mengalami situasi ni bila family angkat jd lover tol x? kena coverina gler babi xnk bg org lain tau especially kekasih ko atau kekasih si dia tu sndr.grrrrrrr!!

Musuh ketat!!
                Jgn ingat suma tu indah belaka u’olz.xsemesti nyer ada family angkat tu bole menyenangkn idup kita.sometime bole je jadi musuh kita sndr.maybe ada certain2 situasi yg menyebabkn t’jadi nyer perselisihan pendapat n then ko ngan family angkat ko gado beso!! mmg parah la klau ko ada musuh daripada keluarga angkat sndr.bnyk rahisa ko dia dh tau so klau dia pecah pekong ko kat memana abes ler ko kak gayah oiiii.get ready jela tok dimalukan.jgn kata serang secara mental je sometime bole je klau nk serang secara fizikal.ko kena tumbuk padu ke, terajang maut ke, pelempang hakiki ke ehhhhh mcm2 lg ler cara yg bole dibuat.tebalkn jela kulit ko eh kak temah oiii serta abg meon sekalian.grrrrrrr!!

PS: aku setakat ni msh lom pnh mengalami situasi yg OVER bila ada family angkat.xnk ler perkara 3 kat atas ni jadi kat aku sbb family angkat aku ibaratkn sama mcm darah daging sndr.kena jaga & dijaga.korang ada akal yg sempurna so pikir2 ler cara yg tok wat keputusan yg terbaek tok diri korang sndr.USTAZ ALVIN SHAH dh mula la bebel bg tazkirah subuh cam biasa.haha!! ok la u’olz, adios sabombas!!

Saturday, 29 January 2011

NURUL SHAHIDAH

            Sape plak minah ni? artis? oh tidak!! ahli sukan? oh tidak!! ahli muzik? oh tidak!! tidak tidak dan tidakkkkkk!! dia salah seorg adik aku je.tetiba rasa rindu yg amat kat adik aku ni.dh lama sesgt xjmp since dia g USA sbb study sana pas abes SPM dulu.sebelum tu, ni video yg smpt aku record sebelum dia b’lepas pergi ke USA (Nashville) kat KLIA. rakam guna fon murah je..haha!!
(dia yg sebelah sana pki tudung puteh, yg tetiba toleh arah belakang tu)

Ingat lg time sebelum dia pergi USA tu.hari2 dok tanya nape dia xdpt tawaran biasiswa petronas? aku as abg bg kata2 semangat jgn putus asa.petronas mmg ada pgl rmi kwn2 dia g interview tp tragis nyer dia salah seorang yg TAK dpt g interview pun!! (result ok 9A+, 1A) tp sbb bkn rezki so xdpt la agak nyer.aku ckp, maybe rezki ko ada kat tmpt laen.maybe interview yg rmi kwn2 ko dpt tu xsemesti nyer bgs.maybe ko “disimpan” tok dpt biasiswa yg jauh lbh baik.
Akhir nyer bermula la peperangan biasiswa yg menerjah masuk.hah kau, meroyan kepala ko nk pilih mana satu..haha!! now dlm tgn ada tawaran BANK NEGARA MALAYSIA, TAYLOR, JPA. tp sbb JPA kol dulu bgtau dia dpt fly g USA tok wat engineering (time ni aku tgh wat nasi goreng kat dapur)..haha! adik aku yg sorang lg (nurul shahirah) bgtau akak dia (nurul shahidah) dpt tawaran JPA smbg stdy kat USA.aku lak yg over excited & sanggup dgr dia b’bual ngan wakil JPA kat fon smpi lupa nk padam api nasi kat dapur.hangus & b’kerak trus nasi grg aku tu.sial betol..haha!!
Bla bla bla, akhir nyer ktorg smpi kat KLIA.time tu ler bermula adegan lelehan air mata yg jatoh b’jurai2.sedih tol padahal g stdy je pun.aku ni hati lembut so xley tgk org laen nanges.nk jgk join nanges sesama..haha!!tu la last dpt tgk dia live dpn mata.insyaallah ada rezki bln JUN ni dia blk malaysia.xsabo gler nk tgu time tu tiba.peluk dia smpi penyek!!
                Aritu adik aku ni sentap mak hayam ngan aku sbb dia kata aku lupa wish besday dia.aku xlupa cuma setting facebook dia tu yg xbg org post kat wall.pape ntah.inbox pun xbole kot!! so nk wat camner? bila dia bg msg kat inbox br ler aku dpt wish.tu pun dh lewat beberape hari.so dlm entry ni aku sumbat skali video klip “selamat hari jadi” tok adik ku yg disayangi.moga panjang umo, murah rezki n sukses slalu.ada prob sabo je ok? abg ada, adik ada, mak pn ada.amin!!
(abg xpenah lupa besday shidah tau..17 JANUARI 1992)

PS: blk malaysia bln 6 nti jgn lupa belikn abg ipod touch tau..haha!!klau xbeli abg sentap gler babi!!

Friday, 28 January 2011

Artis cinta sejenis

                Agak keberatan aku nk “ce citer” ttg isu ni sebenar nyer.nak citer ke tak? nak citer ke tak? tp dh terrrrr taip ni so go on jela citer kot.ada aku ksh?isu ni mmg agak sensitif tp aku as citizen yg concern rasa nyer perlu kot aku share ngan korang suma setakat mana yg aku tau jela.(wahhhh statement aku very de CLASS!!)
                Hermmm bkn nk kata aku ni perfecto sgt nk “ce citer” ttg benda alah ni.isu cinta sejenis ni makin hari makin mencanak-canak plak jadi kat negara kita ni.kat negara omputeh tu jgn ckp ler.moral mmg dh xde langsung.tgk je artis Hollywood tu (diaorg tu public figure suma kenal kot).contoh cam sir elton john, george michael, ricky martin suma gay.elton john siap bole kawen secara SAH ngan pasangan dia ok.sape yg  jd suami sape jd bini xtau ler.elton john ler kot jd bini sbb dia kan boncet cam org tgh ngandong je.tp xbole nk branak la kaedah nyer.jantan asli gitu..tettt!!
                Jgn kata lelaki je rmi yg jd gay.gegurl pn sama je.kat Malaysia ni xsure plak aku sape yg lesbian/lesbo gitu kak gayah oiiii..!!kita amik contoh luar la sng.fames pun fames kannnn? contoh cam angelina jolie, lady gaga, madonna, ahli kumpulan TATU tu, diaorg ni suma ada yg bisexual (suka jantan+gegurl pada masa yg sama) atau mmg lesbo tegar!!dh ada anak b’dozen2 pun tp msh b’nafsu ngan kaum sejenis.cth cam madonna & angelina jolie tu.ngaku plak tu suka gegurl.konfiden gitu makcik2 kita ni wat pengakuan berani mati kat press.kelas ko maria!!
                Artis malaysia pn 2X5 je.rmi je yg coverina & suka bebenor nk propa.nyampah aku.konon2 kata xde jodoh la, lom ada pilihan hati la, lom ready la bagai.tlg ler jgn plastik.aku xnk sebut nama artis secara direct yg gay ni.cuma aku bg hint so korang pandai2 ler teka sape dia ok?
1)            Artis ni antara artis lelaki yg mempunyai vokal palingggg letop gedebas gedebus ler bak kata org kak gayah oiii (org laen yg kata, aku xkata pn). dia ni asal nyer bekas pramugara MAS, penah jadi model “pak pacak” dlm persembahan juara lagu 1996 oleh siti nurhaliza lagu “jerat percintaan”.penah wat rakaman lagu kat indonesia sbb nk pentingkn kualiti kata nyer (ingat lagu2 malaysia ni x b’kualiti ke?) lastly dia ni ada akak yg sesame jd artis cam dia jgk.teka ler sape..!!
2)            Dia ni pnh jd org kuat TV3 dulu.now TV3 dh xpandang dh.so mula la dia ni merantau ke stesen TV kerajaan cam RTM1..huhu!! kesian saham ko dh jatuh eh kak? eh silap abangggg!! dulu rancangan “Muzik Muzik” muka dia jela yg dok jd pengacara.berbulu plak aku nk tgk rancangan tu pak meon oiii sbb dia ada.dulu dia ni fames gak kat channel astro ria ngan trademark dia tu “amboi amboi amboiiiiii”.pnh kecoh gak pasal dia ni suka guna ayat noq-noq klau tulis entry dlm blog dia. suka pgl diri dia AZWANA ALIA.what the..?teka ler sape..!!
3)            Sape xkenal mamat ni.nk kata fames bole la tahan cuma dia ni suka gler tepek make-up tebal2.klau aku tempeleng muka dia harus b’debu ler tangan aku.tau ler artis.tp xyah ler nk make-up tebal sgt.light2 dh.sore dia mmg lantang n power.penah join rancangan malaysian idol sesaing ngan jaclyn victor n dina tu.dia ni anak didik hazami.ala abg sonata musim salju tu.pastu dia ni penah gak masuk finalis AJL 22.pki baju kaler merah kilat2 lagi tu u’olz!! kelas ko maria!! teka ler sape..!!
4)            Mamat seterus nyer ni fames ler jgk.gegurl yg xtau hal sebenar kemain mencanak-canak t’gila2 kat mamat sorang ni.ok str8 to de point, dia ni asal nyer kuli keje balakang tabir je kat KRU production.maybe rezki dia agak nyer so mula la join wat iklan, drama, filem la bagai sbb muka market.antara citer fames dia ni cam “jelatang” & “dunia baru”.camner aku tau? dia pnh chat ngan aku kat Myspace dulu.kat IM ngan inbox.aku melayan jela segala soklan pancing dia tu.pirahhhh ingat aku nk layan? bajet ko artis org nk kejar2 ler? hak tui.teka ler sape..!!
5)            Haaaaa dia ni pun org kenal la jgk sbb bnyk b’lakon filem.dulu selekeh je dia.now dh tip top ler jgk so penampilan dh makin vogue!!kecoh dulu dia kena tangkap dlm club ngan sorang artis gurl b’lakon citer “awan dania” tu.pnh jd pengacara “sehati berdansa”, berlakon dlm filem “syurga cinta”.aku rasa yg ni plg sng korang nk detect sape kan? so teka ler sape..!!
PS: JANGAN SAMAN AKU PLAK!! sharing is caring.ok la u’olz, later kita citer lg.adios sabombas!!

Thursday, 27 January 2011

Camner nak tipu pak guard UiTM?

                Sawadikap kap kum kap!! hamboi hamboi hamboiiii, sori ler u’olz sbb dh lama tol aku xdpt nk post entry.bz ler kata nyer kannnn.padahal br je 2 hari xpost entry.xpe2, dun wori walaupun aku dh terrrrr lewat nk post 2 entry sblm ni tp aku ttp akan kejar blk tok cukupkan suma entry tok bulan ni ok?bln Januari ni ada 31 hari kan? so WAJIB ada 31 entry yg aku tls kat Papa Gosip ni.wahhh statement gitu.kelas ko maria!!
                Okie dokie, xmo emo2.kang kedot plak kulit aku (nsb baik ada jamu mak dara kasi tegang kulit gitu).sape dak UiTM sini angkat kening!! ohhhh ko pun dak UiTM ke? mst ko nyampah tgk pak guard atau mak guard kannnnn?bajet bgs je kannnnn? suka nk saman je kannnnn? poyos gler kannnnn? t’sedak2 pak guard UiTM seluruh Malaysia.dh kita ni dok ngumpat pasal diaorg je.muahaha!!
                Korang anti pak guard? sama ler kita u’olz.kelas ko maria!!i loike!! hehe.bkn aper kekadang tu pak guard ni over sgt.kecik beso kecik beso je tgk diaorg tu.pakkal ler kita ni student lg. ehhhhhhh!! (ayat berapi2 u’olz tp bila dpn pak guard kecut trus).so alang2 kita dh ngumpat jom aku nk “ce citer” ttg cara2 nk tipu pak guard.jeng jeng jenggggg..
                Yg pertama!! penah ko lepak2 smpi blk lewat mlm ke UiTM? mst pnh kannnnn?tipu ler ko kata xpnh.hak tuiiii..!!aku pun penah wat so aku tau ler cara2 nk klentong pak guard tu.xpenah kena saman pun (kembang kempis lobang idong sbb bangga).andai kata ko drive kete so seat belt kena ler pki (saje je wat syarat keselamatan jalan raya), kad matrix kena gantung cam org bodo kat pangkal leher ko tu. then ko drive slow2 je kete ko tu sblm nk benti kat pondok pak guard.ko buka tingkap ckit je tau.jgn bukak abes sbb nti pak guard bole masuk kepala melaui tingkap tu,nti dia check suma benda or org dlm kete tu.sibuk je.muka jgn gabra.ko relax n cool je.ckp elok2 kata ko blk umah jauh so xnk ler drive lelaju, ada kenduri ke, nk amik surat interview la bagai.alaaaa ko pandai2 ler pikir alasan logik ckit.pastu klau dia suruh turun dr kete soh tls nama ko follow je.ko jalan je masuk dlm pondok buruk diaorg tu then jgn sesekali bg dia pgg kad matrix ko tau.ko tulis nama ko yg betol atau eja bg salah ckit.jgn obvious sgt kang kantoi.no matrix ko manipulate ler ubah certain2 nombor hehe.sambil2 ko tgh tulis tu ko pura2 ler b’bual ngan dia konon2 nk bg dia xfokus sgt kita tgh wat apa time tu tau..siap!!
                Yg kedua!! ko bwk kete tp mls nk daftar kete ko.mls nk apply sticker kete tok NR (non-resident) or resident kannnn? nk kena tls surat nape bwk kete, surat kebenaran ibu bapa la bagai.. leceh!! so ada cara jgk u’olz!! camni, yg ni ko kena penat ckit.ko kena pegi pejabat keselamatan tu then ko mintak borang kaler kuning (boring apply sticker kete). then ko letak je borang kuning tu atas dashboard kete ko. dh siap!!haha..sng kan? xphm? ada lg aku lom citer, pastu tiap kali ko masuk pintu masuk UiTM, klau pak guard tanya mana sticker kete? ko jwb ngan selamba “saya baru je bwk kete ni smlm encik”. “tp saya dh amik dh borang nk apply sticker kete smlm” (sambil tu ko tunjuk ler borang kuning atas dashboard kete ko tu).then pak guard mst kata “ohhhh, ok jalan2”. ko pun jwb ler blk “tima kaceh encik” haha!! kena tipu lg..kesian!!so tiap kali ko masuk UiTM ko guna je ayat yg sama b’ulang2 tau.xkan kantoi..siap!!
                Yg ketiga!! ko masuk UiTM tp lupa nk bwk kad matrix.benda biasa ler tu.sng je cara nyer.klau yg dlm kete tu ko wat cara yg sama, bukak tingkap tu jgn luas2 plak.ckit je bg nmpk separuh muka kita je.then ko amik kad maybank atau pape kad ler yg kaler kuning ko angkat bg nmpk ckit2 kat pak guard.genggam erat n jari2 ko tu PLEASE cover kad maybank tu.yg pntg bg nmpk kaler kuning cukup.pak guard mst ingat kad matrix kita.haha!! klau ko jalan kaki plak ko masuk pintu UiTM tp jgn sesekali lalu dekat ngan pondok pak guard.jalan sejauh mungkin dari pondok tu tau.ko jalan konfiden je then ko dh siap2 gantung kad maybank or pape kad kaler kuning kat pangkal leher.wat pgg kad matrix padahal nk coverina gitu.jgn toleh2 tgk pak guard.nti dia suspicious kang kena pgl lak.so ko jalan je melulu smpi ler jauh dari pondok pak guard tu then ko gelak ler b’dekah sbb b’jaya kelentong pak guard lg..siap!!
                Yg keempat!! yg ni suma org tau kot tp saje je bgtau lg mana ler tau ada jgk yg mmg xtau. Rokok!! Haaaa benda plg WAJIB ada kat UiTM ni.xde benda alah ni bole mati kaedah nyer.(tp aku xisap rokok sbb tu bibir merah lg..huhu!!).ko jgn jadi bodo gigih nk sumbat dlm beg la, sumbat dlm beg plastik beli brg la bagai tu suma.so nk sng keje, yg jantan sumbat je kotak rokok dlm spentot ko.xsanggup pak guard nk tgk “benda” dlm spentot ko tu kannnn? (bangga ler ko sbb tetiba menggelembung lak seluar ko tang “situ” bajet beso gler ler ehem ehem ko tu padahal kotak rokok je punnnn..haha!! yg gegurl lak ko sorok je dlm bra.xkan mak guard nk soh bukak bra ko kannnn? tetiba ehem ehem ko ala2 pamela anderson sgt kannnnn..haha!! kena tipu lg..siap!!

PS: tgk nsb jgk, klau ko xde rezki n mmg nk kena mmg kena ler jgk.so tawakkal jela sbb ko mmg dh wat salah.aku bg cara je sbb aku slalu wat camtu.lepas je..haha!!ok la u’olz, later kita “ce citer” lg eh.adios sabombas!!

Tuesday, 25 January 2011

Ko buang tebiat ke?

                Mari dekat!! mari dekat!! wahhhh ala2 iklan shiela rusly gitu.cam biasa ler aku ni klau xmerepek meraban satu hari mmg xsah.jgn ko rasa annoying plak eh?alaaaa aku sseuka-sesuki je tu kaedah nyer.well, arini t’ingin sgt nk “ce citer” ttg perwatakan atau perilaku seseorg yg b’gelar MANUSIA!! gerenti ada yg sentap mak hayam klau aku “ce citer” ni.elehhh ada aku kisah? kelas ko maria!!
                Well, manusia cam kita ni kan ada mcm2 jns perangai.ada yg ok tp ada gak yg cam taik unta je ala2 buang tebiat gitu.ehhhh geram tol aku, ikut kan ati nak je aku tepek2 kan muka org tu ngan tapak kasut aku ni (bulan ni hormon aku agak xstabil so terrrrrlebih emo gitu!!).so jom kita skodeng antara perangai manusia yg PALINGGGGGG xley blah jika kau seorang..
Kasanova!!
                Yg ni xkira ler ko tu jns kapel normal atau kapel xnormal (cinta gay atau lesbian). slalu nyer title kasanova tu tok org2 jantan je. so skrang ni xnk ler citer ttg cinta lesbian.(hint:  entry isu ttg CINTA SEJENIS is coming soon).well, lelaki ni mmg suka simpan stok GF kannn? plz ler xpayah nk propa sgt nk coverina kata ko xde simpan stok GF.mostly lelaki ada.mmg xsuma camtu tp mostly camtu ler kaedah nyer.motif ko wahai kaum adam sekalian? nk puas kan ati? b’lagak? wat stok geli2? skandal? So kaum2 hawa yg tgh baca ni CHECK balak ko.mmg dia xkan ngaku (yela dh salah sape nk ngaku tol x?).ko korek ler sndr bai.mintak je ID & password YM, Myspace, Facebook, Twitter, Tagged, Friendster, Hi-5 or pape jela social web yg balak ko ada.eh lupa plak, fon balak ko tu check jgk!! situ ler lubuk jantan nk try main kayu 3 ke, kayu 10 ke, kayu 50 ke.tgk ler setakat mana kegatalan balak ko tu.lg gatal lg rmi ler madu ko!!
Pencopet!!
                Pekejadah nyer pencopet tu? ntah aku pun xtau dari celah or cerok mana ntah ayat ni wujud.tp mmg dh lama dh dok b’sarang dlm kepala hotak aku ni.so aku share jela kat sini.pencopet tu maksud nyer pencuri u’olz.mmg padah2 pantang nenek moyang aku tol klau dgr org jadi pencuri ni.kepala hotak ko curi2 ni.ingat org lain keje cop duit ke?dasar keparat gler babas org yg mencuri ni. sbb mak bapak ko xajar anak ko elok2 sbb tu perangai ko cam setan lahanat.ko ingat ko bole lps? maybe kat dunia ko bole ler nk lepaskn diri guna sumpah atas nama Allah la bagai kannnn? tp ingat, ko xkan t’lepas seksaan akhirat.mati hangus ler ko kat neraka tmpt yg plg layak ko stay.goblok punya manusia!!
Kaki caras!!
                Td citer pasal manusia bebal suka curi barang2.yg ni kita citer ttg manusia “curi” manusia plak. xphm? bnyk telan semut ler ko ni.ayoooo!!hempuk ngan batang galah kang br ko tau.well benda alah ni slalu je t’jadi bila minah sengal or mamat goblok ada sifat suka caras lover org laen. Motif? yg single rmi lg tapi yg dh b’punya tu jgk ler yg ko nk rembat.bodo benor ko ek? bila org ckp ko kaki caras tau plak ko nk melenting.jahat gler vavi tau x org yg ada hati busuk cam lokang ni. lokang pun wangi la kot klau nk compare ngan hati itam dan busuk cam bangkai ko tu.ehhhhh geram nyer aku!!

Gatal!!
                Tujukan khas wat kaum jantan sedunia.mmg mostly lelaki tahap kegatalan mmg mencanak-canak.pantang tgk gegurl chatek mula ler nk usha smpi t’jojol bijik mata.Nk tau ayat apa yg dak laki slalu ckp? “perghhh besar la sial kopek (ayat sopan ckit) dia..”, “perghhh ni klau dpt ni mmg sedap la sial”, “lawa sial awek tu..phewitt” bla bla bla.lagi2 bila dak2 laki ni dok lepak rmi2.dia ler hero hindustan dlm group tu.cuba dia sorang je harammmmm!! memalu jgk, hak tui.ada geng br ler menjadi2.macho apekebenda camtu? bole blah la weyh.selalu nyer budak2 motor la wat perangai camni.baru ada moto je pun.kapcai lak tu.ada hati usha awek.pirahhhh!! ada kete baru ler style.
Bajet!!
                Yg ni xkira gegurl atau boboy.sama naik u’olz!! yg jantan nyer bajet ensem, yg gegurl lak bajet cun.kang aku laga2 kan kepala ko tu br ko tau.klau muka ko tu asal mmg perfecto ensem, chantek tu suma xpe jgk.klau muka tu pecah umah sgt tp bajet je lbh mmg makin hodoh ler jwb nyer.bkn nk kutok tp b’pada2 la kan ngan rupa paras.b’gaya mst kena tmpt.klau maen pki hentam je rasa konfiden lbh mmg camtu la jadi nyer nti.ko kata lawa, padahal org sekeliling ko abes carut kaw2 luar dalam gituuuu!!ko tgk je kak gayah kat pasar tepekik telolong jual ikan tu. selamba badak je.xde nk bajet2 kan kak gayah kannnn? klassss!!
PS: manusia ni bnyk jenis perangai daaaa.klau bila dtg perangai hawau kus kus tu mmg cam nk terajang maut je kot.nsb baek aku ni penyabar.so jgn jadi cam org2 yg aku sebut kat atas ni ok? dh lama USTAZ ALVIN SHAH xbg tazkirah subuh gitu.ustaz vin undur diri dulu yek.adios sabombas!!

K+E+M+A+L+U+A+N

                Salam 1 cendawan kat Dr.Rozmey yg t’santek ngan rambut style cendawan dia tu, kepada kak gayah serta pak meon sekalian.wah wah wahhh sweet nyer korang coz gigih usha Papa Gosip yg comot-momot ni (merendah diri gituuuuu..!!). demam dh ok ckit cuma xde ler sht sepenuh nyer. bole la lagi aku nk menaip entry tok korang suma baca smpi juling2 bijik mata ko.wahhhh, kelas ko maria!! i loike..!!
                Lom penah g aku “ce citer” ttg benda2 yg penah menjatuhkn kemaluan ku? KEMALUAN? wahhh’ t’beliak bijik mata ko kannnn? dgr je ayat lucassss ckit trus b’golek2 bijik mata ko nk keep on going baca dan trus baca kannn? actually bkn nk “ce citer” pasal “ehem ehem” tu.aku malu camtu je u’olz.saje je wat gempak td.motif sgt kannnn? haha!!meh sini aku nk citer pengalaman aku bila terasa malu tahap karma.siot je.arghhh!!
Sekolah rendah..
                Time ni mmg aku ingat sgt sbb 1st time aku rasa malu yg amat!! time ni baru darjah 2.aku kecik lg u’olz ala2 justin bieber gitu (yeuwwww) ahaks!! time tu tgh blaja dlm kelas, tetiba terasa plak pundi kencing aku ni dh full tank gitu.keras dh perot.cam nk t’cabot dh suma bulu tengkok aku tau!! then aku mintak izin kat cikgu nk “ceng ceng” (kencing).siot punyer cikgu, xcaye ckp aku plak.what the..? hello, cam nk pecah pundi kencing aku ni bole plak tahan2 xbg aku nk kuar g toilet kannnn kaedah nyer.motif? so sbb xtahan sgt n dgr cikgu acah2 aku xnk bg g toilet so aku pun TERKENCING dlm seluar.ya ampunnnn klau ckit yg memancut keluar xpe, ni stok setahun punya air kencing yg kuar plak.sumpah malu xhengat sbb classmate aku gelak2 kan aku kaw-kaw TAPI nk tau pe yg best nyer? cikgu tu angkat aku ala2 rapunzel dikendong oleh prince charming gitu.padan muka ko kena kencing aku.haha!! puas ati aku.hambik!!
Jejalan..
                Rasa nyer rmi dak2 laki yg laen pnh lalui situasi camni.al-kisah nyer cenggini, aku ni kekonon nyer nk b’siap2 paling b’gaya gler vavi on that particular day.org bajet ensem mmg ler camtu kannn? wah suka mak2 mertua dgr ni, berebut2 nk jadikan aku menantu sbb merendah diri gitu.kelas ko maria!! so bila aku dh siap pki baju la bagai tu suma, aku drive ler g shopping mall.saje je nk menggedik beli barang2 kat situ. tapi start aku park kete smpi ler aku abes shopping tu, rmi gler org usha aku atas bawah, atas bawah, atas bawah!! wahhhhh trus kembang kempis lobang idong aku ni.bajet org puji aku ni kiut ke, ensem ke, howt ke, pujaan hati ke tapi rupa2 nyer aku TAK tutup zip!!what the..? patot ler aku ni jadi perhatian org rmi ala2 “tugu negara" gitu.siap nmpk spentot kaler merah menyala lagi tu.sial tau!! arghhh!!
Belobang plak..
                Time aku kecik2 dulu mmg aku adik-bradik KENA pegi mengaji Al-quran. FYI, bkn  mukaddam atau buku iqra’ okey..haha!! nak dijadikan citer, aku ni otw ler nk g ngaji kaedah nyer.aku kena g ngaji sebelum mak aku blk keja.kang klau lmbt sgt nk pegi konpem kena pot pet pot pet xbenti2.b’darah lobang telinga aku.(sori mak, t’perli mak plak..haha!!).time tu plak dan dan ler masa dh santak bebenor kata nyer.dh dkt time mak aku blk keje u'olz.so, sbb aku nk cpt sgt aku main capai jela seluar mana yg ada dlm almari tu trus sarung n then lari2 manja g umah cikgu ngaji aku tu.time tgh ngaji patot ler cikgu aku tu xsenang duduk.cam cacing kepanasan gitu.dh ler ngaji plg sekejap pnh dia ajar.rupa2 nyer seluar aku koyak rabak!! (sbb tu ngaji kejap, dosa la kot..?).beso gler plak lobang tu.dh ler xpki spentot.mmg best kan? so apa lg, t’juntai ler benda2 yg xsepatot nyer.(padan ler b'angin je t'koyak rupa nyer!!).mmg sial.stim cikgu aku tu.(dosa siot kutok cikgu sndr, xberkat sgt..tidakkkk!!). dh ler dia tu cikgu gegurl.layan stim trus. alamak aiiii, nape ler time tgh nk ngaji tu jgk ler ko bole t’juntai2 gitu “ADEQ” ku syg oiiii?(opss!!).
PS: so later tok entry yg lain aku share2 citer pasal isu yg sama iaitu isu malu jgk cuma aku nk tgk respon tok entry kali ok ke atau suam2 taik unta je gitu.klau ok, aku wat sambungan ke-2 kat entry yg baru k.tgu masa je aku tls isu ni blk.ok la u’olz, later kt “ce citer” lg ok? adios sabombas!!

Monday, 24 January 2011

Perlu ke kau..

            Salam rindu kepada kak gayah serta pak meon sekalian.vanakem (feeling2 india sgt), tocey2 (feel cina plak), TQ (mat saleh gitu) n tima kaseh sbb sudi usha Papa Gosip arini.actually, aku msh demam tp msh gigih ni post entry cam biasa.lgpn aku kan dh janji nk update blog everyday kannnn kaedah nyer? so, kena ler tunaikan janji.kang dosa plak.abes ler kena panah petir 4 kali b’turut2.konpem hangus aku.oh tidakkkkkk!!
Aneway, jom “ce citer” ttg isu kali ni plak.well, ko pun tau sbb korang pun manusia jgk kannnn? (ke ko kera?).manusia ni seperti yg kita tau mmg ada mcm2 perangai.ada yg ok & ada jgk yg hawau gler tuttttt..!! (censored). so arini aku xnk membebel panjang lebar kat mukadimah je so kita str8 to de point ttg isu kali ni ok? ala2 sesi lepas geram & luahan hati sbb ada dendam kesumat ni.kelas ko maria!!
Mencuri?
                Hamboiii bnyk chantek muka ko!! mmg pantang nenek moyang aku klau dgr isu ni.kepala hotak ko b’jambul suka-suki plak nk mencuri.klau ko nak ko mintak, klau ko xmampu ko pinjam tapi jgn ler mencuri..!!ko xkesian ke tgk kwn2 or sesape jela menangis, sedih, t’cari2 sbb brg peribadi dh kena rembat? klau mak bapak dia keje cop xpe lg dowh!! ni b’ssh payah keje pagi ptg siang mlm t’tonggeng2 nk cari duit.ko senang2 je nk rembat pe kes?mak bapak ko xdidik ko ke?bg mkn benda2 haram camtu? sbb tu hati & pikiran ko bebal & busuk hati sesgt!! (emo abes ni sbb hormon xstabil..opss!!)
Menipu?
                Wah wah wahhhh..ni satu lg hal yg mmg menyirap klau dpt tau.nak je aku siat2 lidah org yg kuat menipu ni.kemain mencanak-canak lg ko propa eh? konpem2 ler b’belit lidah ko nk propa kan? petik isu tu, petik isu ni semata2 nk slamatkn diri.ok maybe kat dunia ko bole lepas sumpah ngan nama Allah la bagai (berani ko eh?), nafikan ko xbuat & bla bla bla padahal mmg ko buat pun!! Kat akhirat ko kena jgk nti.tgu masa ko kena sumbat dlm liang lahad je.aper punyer perangai la manusia camni.otak ko letak kat bontot ler tu!!
Mengumpat?
                Weyh, klau ko jenis kaki gosip (bkn Papa Gosip ok..haha!!) nk menjaja citer sana sini ko dpt aper dowh? suka ke? puas ati ke? ilangkan bosan ke? last2 org tau perangai kuat ngumpat ko org pn xhingin nk kwn ngan ko kot.suka menjaja citer org padahal diri sndr xbetol.klau diri tu perfect sgt xpe jgk.ni pn perangai cam hawau.ada hati nk ngumpat2 la bagai kannnnn? ni mst kuat melantak muncung itik ni.sbb tu mulot ko nk b’ckp je xreti nk diam.ingat ni, skali ko kutok org, 10 kali ganda org lain akan kutok ko blk phm?ikutkn hati nk je aku godok2 tekak ko ngan batu lesung.stepler je trus pn bole, abes citer!!
Batu api?
                Ni kira adik-bradik jgk ler ngan mengumpat tp ada beza ckit ciri2 nyer tu kak gayah oiiii.ngumpat tu ko citer je apa yg ko nak asalkan ada benda nk citer tol x?batu api ni plak ko b’cerita jgk cuma motif ko nk mengadu-domba certain2 org kannn kaedah nyer?maybe sbb ko dengki, geram, iri hati, nyampah la bagai so taktik ko g hasut org laen tok dgr citer letop gedebas gedebus ko tu konon2 nk bg org laen benci or boikot sama org yg ko ngumpat tu kannnn?pls la weyh, ko ni kenapa? dh desperate sgt nk cari publisiti haram ke?bajet ko jadi batu api ni suma org akan caye? org laen ada akal bole pikir mana baek mana burok, mana zahir mana yg jahil.ko je cam org x b’tamadun pki cawat gitu!!
Tikam belakang?
                Zassssss!! (sound effect cam kena tikam gitu).aku paling paling paling dan paling meluat, b’bulu, menyampah., seblah mata xbole pandang ngan org suka tikam belakang ni.org tolong ko bagai nk rak ko sng2 je cantas dia.otak letak mana? org tu ssh payah tlg ko serba-serbi as niat sbgi seorg kwn tp ko tikam belakang jgk!! ko nk jadi aper ni weyh? Klau org tu tau awal2 lg perangai ko camni, mmg xhingin dia nk tlg ko laaaaa..!! tima kaseh pun x bole plak tikam belakang.xtau hargai jasa org langsung.sbb tu idup ko xpenah aman.ada je prob dtg jatuh b’timpa.kira balasan dunia tok ko ler tu.akhirat lg? tguuuuu!!
PS: arini entry agak emo ckit (ckit ke?)..haha!! ni antara 5 sifat yg PALING xbole blah yg ada kat manusia.mmg xsuma ada perangai camni tp ada je yg mmg dh t’biasa ngan perangai2 camtu.ak hempuk ngan batang galah br ko tau.bg siuman ckit kepala otak ko tu.grrrrr!! ok la u’olz, later kita “ce citer” lg.adios sabombas!!

Saturday, 22 January 2011

Tekezut..!!

                Well well well, sape je yg xtekezut smpi mampu kentut b’darah klau ada “rezeki” t’jmp ngan “benda” tu kannnn kaedah nyer?ya ampunnn mintak dijauhkan.syuh syuh syuh!! i dislike!! tp entry kali ni xnk citer pasal antu lg.dh pnh citer pasal antu kat entry last year kan?so arini nk “ce citer” plak ttg isu takot tp bkn sbb takot t’jmp ngan cik pon (pontianak), antu gula2 (pocong) atau abg pendek (toyol) tu suma tapi ni citer bila kita ditakutkn oleh org laen atau bila kita berada dlm suasana yg SERAM!!( gugur bulu tengkok).ada beberapa kes yg pnh aku lalui @ aku sndr yg saksikan.so nk sharing2 ngan korang ler ni.sharing is caring gituuu!!

Aku & adik ku..
                Time ni adik aku tgh wat homework dia kat living hall.aku lak mmg jns kaki pengacau org2 yg ada dlm umah.mmg xsenang duduk tgk org tgh sng ckit, ada je benda nk kaco.so, alang2 aku pun tgh bosan time tu so aku decide nk sergah adik aku yg tgh pulun stdy tu.dia plak tgh feeling2 stdy kat meja blaja so aku merangkak slow2 cam sipot sedot dok sblah kerusi dia.dia memula xprasan then bila aku mula wat sore mengerang tetiba dia toleh tgk arah bwh “MAKKKKKKKKKKK..!!”.gegar gegendang telinga aku!! nak tau reaksi dia time tu camner? 2-2 belah tgh menggeletar sambil genggam erat pensel shaker dia tu, mata t’beliak hampir t’jojol, mulot t’nganga  luas cam bole sumbat lembu sekor  & sambil tepekik telolong pgl mak aku.(aku gelak b’dekah2 sambil b’golek time ni.putus urat kentut aku..haha!!)

Aku & kawan ku..
                Time ni aku xsangka akan t’kena skali.sial tau.sumpah t’kejot time ni.camni citer nyer, time tu dh pukol 3 pagi.dh nama pn dok univerisiti kannnn? So sah2 ler tido lewat kaedah nyer.roommate aku ajak aku n kwn aku dok dpn laptop.aku ingat nk layan movie or citer “ehem ehem” ke..opss!! rupa2 nyer soh cari “lady in red” kat gamba dlm laptop tu.ktorg punya la fokus cari “lady in red” smpi sepet2 bijik mata.tetiba dlm diam roommate aku tu kuatkn volume woofer kemain kuat lagi (sbb time tu dlm gelap so ktorg xnmpk dia tgh pulas volume bg kuat gler babi).tgh syok2 cari tu, tetiba t’pampang wajah pontianak tgh mengilai sekuat hati.nk tau apa jadi? aku trus t’kantat smpi xkuar sore sambil menekup muka sbb t’lampau tekezut kak gayah oiiii..!!kwn aku apa jadi? dia mcm t’sampuk setan time tu.menjerit2 non-stop u’olz!! dia pelok aku sekuat hati cam nk retak suma tulang badan aku tau! roommate aku tu plak cepat2 pasang blk lampu bilik tp dia tetap keep on going m’jerit cam kena sawan kus kus.shaking satu badan plak tu.kuat betol dia pelok.semput aku.nsb baek aku xkoma 10 hari 10 mlm sbb xdpt nk b’napas!!

Aku & kucing ku..
                Jangan kata org je yg kena.menatang pun harus ler kena jgk.jahat kan?ada aku kisah? haha.camni citer nyer.time tu kat umah.aku dh bosan so cari keje yg KURANG b’faedah tok isi masa lapang.aku nmpk kucing aku tgh golek2 manja dlm longkang umah.aku dtg senyap2 tanpa kucing tu sedar then aku sergah sambil menjerit sekuat hati “POMMMMMM!!”.nak tau apa jd? kucing tu meloncat tinggi xhengat!! sumpah mmg klau masuk world record, mmg dh catat sejarah dh kucing yg meloncat plg tgi pnh aku tgk.sama tgi ngan aku siot!! kesian..haha!!
PS: mst rmi kata aku ni kuat dengki org atau ngan menatang kan? haha.alaaaa skali skala je tu.tp kwn2 aku slalu gler kena sergah ngan aku.mmg gelak smpi t’kencet2 la kata nyer.t’pulas usus aku dlm perot sbb gelak xbenti2.sabo eh sape2 yg slalu kena ngan aku tu.ok la, later “ce citer” isu lain plak.adios sabombas.TQ sbb baca entry ni, kelas ko maria!!

Panas!!

                Pekejadah yg panas sgt ni? inul darastita wat goyang gerudi smpi t’peleot pinggang ke? TAK!! anuar zain kawen atas beca kat siam ke? TAK!! siti nurhaliza ngandong smpi ngidam nk nyonyot asam keping ke? TAK!! Dr.Rozmey t’cinta yg fames ngan rambut “cendawan” tu dh botak licin ke? TAK!!suma TAK TAK TAK!! relax ler.gimik je lebih tu kaedah nyer.dh lama gler aku nk tls pasal isu ni kat blog.cuma xb’kesempatan je.arini br dpt.yes!!
                Xdela citer hot mana pun.cuma nama benda alah ni mmg dh ada “panas”.ko xphm lg? pending ler korang ni!! nyampah!! tp xpe, jap lg aku bgtau ok?haaaaa..ko suka gayut smpi panas lobang telinga tak? mana ler tau ko koling2 awek ke, koling2 balak ko ke atau koling2 SKANDAL ko ke kannnnn? opss!! Xsuka? ceh, kodi (kolot) la ko ni.ohhhhh suka SMS je? pandai ko jimat ek?kelas ko maria!!
                Arini nk citer pasal “tiket panas” (hot ticket) jelaaaaa..haha!!aku pelik klau org kata guna hot tiket ni membazir.motif membazir?hot tiket ni dh lama ada since tahun lps time world cup lg.sejak tu hotlink gigih bebenor keep on kuarkn hot tiket mcm2 tema.tema world cup, festive season, young at love, double properity blab la bla.mmg tiap2 hot tiket tu b’beza kelebihan nyer.
tp aku xnk citer hot tiket yg dh lama2 tu.citer pun xguna sbb benda tu dh xde lg.dulu penah dia bg free 2 ketol ayam KFC kan? now dia bg sekeping je pizza hut (saiz kecik gler)+RM1.tapi promosi pizza hut tu dh nk abes akhir bln ni.so hotlink dh mula wat promosi hot tiket terrrrr latest. 1st “young at love” & 2nd “double prosperity”. yg “double prosperity” tu tok raya cina je kot.pas abes org cina beraya, abes la kot promosi hot tiket jenis tu.blur? baca info bwh ni.
Double Prosperity:

Harga benda alah ni: RM20
Masa pot pet pot pet: 170 minit (2 jam 10 minit)
SMS skandal la bagai: 500 SMS
Tempoh sah halal guna: 10 hari
Kelebihan? Selain ko dpt yg atas ni, ko akan dikreditkan free RM20 tau!!tapi kena abeskan mana2 dulu antara masa b’bual @ SMS.

Young at Love:


Harga pekejadah ni: RM6 & RM15
Masa tok gosip2 hangat: RM6 (20 minit) & RM15 (40 minit)
SMS teman tapi mesra: RM6 (300 SMS) & RM15 (1000 SMS)
Tempoh halal sebelum haram: RM6 (4 hari) & RM15 (10 hari)
Kelebihan? Ko bole ekses internet free!! RM 6 (1 jam je) & RM15 (1 jam & sehari percuma – ada beza dari segi kuota. tok 1 jam {100 MB} & sehari {250 MB}..paham?)

                Korang phm x ni? alaaaaa pegi jela beli hot tiket sendiri.meh aku “ce citer” ttg kurenggg nyer hot tiket ni.
1)   Tamat tempoh guna kejap sgt (4 hari & 10 hari je)
2)   Sape yg suka koling2 je agak membazir la.sbb hot tiket “young at love” ni lebihkan SMS smpi 1000!! Tp koling2 just 20 min & 40 min je.
3)   Sape yg suka SMS tp xde sape ko nk msg baek xpayah. abes tamat tempoh hot tiket tu so abes suma baki SMS or masa b’bual ko.so kena la tambah nilai sblm tamat tempoh guna hot tiket yg baru..phm?
4)   Ada free ekses internet kan? tp fon ko tu jenis cikai2 cam “nokia tiga tiga sposen” (3310) xde GPRS @ 3G baek xpayah!!
PS: so mmg ada kelebihan & kekurangan hot tiket ni.tapi aku ttp beli gak sbb bagi aku mmg jimat. So t'pulang kat korang ler sama ada nk beli ke tak.ok la ek, lain kali gosip benda lain plak ok?adios sabombas!!

Friday, 21 January 2011

Bila ex-lover..

                “I love you soooo much dear, muah muah muah”.What the..? camni ler ayat2 jiwang karat yg dh biasa sgt kita dgr klau org tu tgh hangat b’cintan-cintun sehangat taik unta kaedah nyer kannnn?gugur bulu aku satu badan sbb geli nyer pasal.cewah!! mentang2 aku tgh solo skrang ni dan dan ler aku ckp geli. Klau aku ada kapel cam dulu ayat camtu jgk yg aku dok guna.opss kantoi!!
                Tapiiii bila hati dh mula naik menyampah, meluat gler, b’bulu tahap karma, sebelah mata xbole pandang haaaa mula ler ko nk b’gado je tiap kali b’jmp or contact2.serba-serbi ler suma xkena.ada je hal.itu ler, ini ler.argh!! so last2 break.abes citer!! Sah2 ler ko xnk ada apa2 lg hbgn ngan ex ko kannnn?so jom kita usha apa yg slalu t’jadi bila ex ko..
Muncul kembali..
                Sometime ada org rasa annoying & kekadang tetiba rasa rindu plak kat ex bila t’kenangkn pahit manis time msh kapel ngan si dia dulu.lagi2 ex kita tu 1st lover kita.mmg lg ssh ler nk kikis perasaan syg yg pnh kita bg kat dia dulu.mcm2 cara bole ex kita tu muncul blk.t’serempak kat memana, sms or koling2, msg2 kat facebook or lain2 sosial web yg ada.ada org akan ignore kan je ex dia tu sbb hati dh hancur or ko dh ada lover lain.ada plak yg akan layan ex dia tu tp tu pn cam nak xnk jela.ermmm..
Kacau daun..
                Yang ni mmg part plg menyirap klau t’jadi u’olz!!ok, katakn ko dh jmp someone yg ko dh jatoh hati.then ko pn dh tkr2 no fon la bagai tu.so slalu ler korang b’sms or koling2 tapiiiii tetiba bila ko check facebook, myspace, frindster, twitter, or pape jela ko t’nmpk ex ko ada jgk dlm wall post org yg ko suka tu.ko plak gigih baca wall post ex ko tu.makin menyirap ler ko kannnn? Klau ada dpn2 mata, cam nk sula je montot ex ko tu laju2.hawau kan ex ko tu?tapi lg menyirap klau org yg ko suka tu tau dia tu ex ko.tp dia msh layan!! lg ler berapi kepala hotak ko tol x?
Nak on blk..
                Well, yg ni xsuma bole terima.kekadang ada yg bole t’sangkut blk ngan ex dia tu.ada plak yg wat dunno je.ada jgk yg maki je trus!! dulu dh mintak break pastu nk blk plak.jilat ludah sndr ke?ko hengat kapel ni cam anak patong? Klau nak ko amik, xnk buang gitu je.bnyk chantek!! So pikir2 la sndr ko nk terima dia blk atau x.hak masing2 kan?kena tgl lg padan muka ko.sengal sgt sape soh? hak tui..
Sound-sound plak..
                Hotak dia nk sound2 org.bajet bgs sgt ke? hamboiii.kemain lg ek? Maybe ada mcm2 sbb dia bole sound ko.1st dia msh xpuas ati sbb apa korang break dulu.2nd dia menyirap sbb nk tuntut janji yg pnh ko b’janji ngan dia dulu. 3rd dia ingat ko nk caras future BF or GF dia, 4th mmg saje nk lepas geram kesumat kaedah nyer, 5th saje nk bangga2 konon2 dia dh dpt kapel dulu ngan org yg ko syg!! What the..? elehhh..ckp je “ada aku kisah?”.muka pecah umah.verangan je lbh.kelas ko maria!!
PS: so mmg bnyk lg hal yg bole ex ko tu wat secara sengaja atau pun x.tp yg pntg cara ko handle situasi tu.jgn ko jd murah sgt nk layan or terima je apa kata ex ko tu.ada akal pikir bebaik ok? k la, aku nk lepaking sekitar melaka arini.adios sabombas!!

Thursday, 20 January 2011

Aku budak village

                Ya ampunnnn bukkkk!! kelam-kelibut aku nk post entry mgu ni. Kelas aku jgn ckp ler, pack gler!! blah mlm plak ada induction blok ngan adeq2 baru nk up (my juniors 1st sem), love it!! Smpi kentut b’darah aku tau coz t’kejar2 masa nk update entry kat Papa Gosip ni.so entry skrang yg ko tgh baca ni tok kelmarin nyer.aritu xsempat nk on9 ler.so arini aku kena post 2 entry skaligus ok? abes ler reput jari-jemari aku tls bnyk2 ni. prak!! aneway, arini dtg plak hormon aku nk “ce citer” kat korang suma apekejadah nyer yg tip top klau ko dok kampung ni.
                Aku ngan bangga nyer ngaku aku ni anak kelahiran kampung (muOr je).tp ada jgk yg lahir kat kmpg tp PROPA je lbh konon2 kata lahir kat bandar ler kaedah nyer!! hak tui..!! hellooooo motif sgt ko kannnn.malu sgt ke nk ngaku ko tu org kmpg? Podahhhh!!elehhh mkn belacan jgk.Mmg ler klau nk compare bandar ngan kmpg ni jauh beza nyer.bangunan xdela menjulang ke langit gitu.mostly ketot2 je.asal ada bangunan sudah.huhu!! so, meh sini aku “ce citer” pe yg best klau dok kmpg ni.jeng jeng jeng..
Ketupat gendang:
                Hamboiii makcik2 kat kmpg kita tu mmg pakar wat keje2 camni.dah smpi waktu ptg camtu mula la b’kumpul dok kat dpn tangga rumah sambil mulot pot pet pot pet wat ketupat gendang gitu.so, pekejadah nyer ketupat gendang tu? well, tu nama manja klau kita nk “ngumpat” ler u’olz!! ada je benda nk gosip.spentot kak gayah kaler aper pun nk diketupat gendangkan nyer kannnn?.kelas ko maria!!
Pe yg best? – bole dgr gosip2 t’baru.up-to-date gitu!! Aku pun kekadang join makcik2  kmpg wat ketupat gendang.haha!! konon2 nk eratkn silaturrahim antara org2 muda & tua sekampung..haha!!

Musim buah:
                Mmg terbaekkkk klau tiba musim buah ni.mmg boncet perot ko melantak buah je keje nyer.ko tau, klau tmpt aku kat muar tu mmg aku ler diva dusun.ke hulu ke hilir dlm dusun tu cari durian la bagai.tapi kekadang time kita nk cari cpt2 durian tu, time tu ler durian maen nyorok2 dlm semak samun tu.hawau betol.selain tu, mcm2 buah laen lg yg ada u’olz.rambutan, maggis, duku, langsat, dokong, pulasan la bagai kaedah nyer.nk mkn? petik je.segar dari dusun.ngap ngap!!
Pe yg best? – jatoh t’golek dlm perigi buta sbb raga/bakul tok isi durian tu berat sgt.x t’tanggung oleh badan ku ini tok mengangkot nyer.sakit tulang tongkeng aku.sial betol!!abes basah lencun badan aku sbb perigi buta tu penuh ngan air plak..

Tangkap ikan:
                Xperlu ler kot ko nk t’hegeh2  sgt g kedai la bagai semata2 nk beli ikan hiasan (bkn “anak2 ikan” ok!!) konon2 nk sumbat dlm akurium kata nyer.korang tau, kat kampung ni padah2 sng nk cari ikan.tp setakat ikan2 parit & sungai jela pastu dh dpt ko taruk ler dlm akurium tu.siap!! kat umah atok aku tu ko tgu jela time ujan lebat.ko get ready jela dok tepi parit sebelah umah tu ada ler ikan puyu or ikan sepat la bagai berenang2 dlm parit.ko amik je telap (bekas) or pape jela benda yg bole ko nk tangkap ikan tu. Best kan? tangkap ikan tepi umah je..huhu!!
Pe yg best? Duit jimat.bole joli beli benda lain.tp jgn beli “anak ikan” sudahhh..haha!! opss!!

Tgk binatang LIVE:
                Dah nama pn kampung kannnn? So sah2 ler segala jns binatang kat muka bumi ko akan jmp.kat bandar tu elehhh setakat nyamuk aedes ada ler.tak klassss langsung!! meh aku bg tau menatang apa yg pnh aku tatap dpn mata aku sndr ni LIVE!! Pepagi buta bukak pintu umah tetiba nmpk satu family tenggiling tgh jalan t’kemut2 cam maen2 keretapi gitu.sebaris je menatang tu jalan.kagum siot!! Pastu penah je nmpk babi hutan gemok gler tgh lintas jalan kampung.aku tgh drive kete, nsb baek bwk slow t’kemut2 gitu. Aku t’kantat tgk babi tu tetiba je muncul pastu maybe ler babi tu pn t’kantat sama kaedah nyer sbb tetiba kuar celah semak nmpk kete aku plak.then melulu babi tu masuk dlm semak hutan blk.cuak plak babi tu kannnn?
Pe yg best? Best dowh tgk mcm2 menatang live dpn mata.selain tenggiling babi tembam tu, aku pnh jgk nmpk ular sawa, ayam hutan, burung ayam2 kuar masuk semak,kala jengking, lipan, ulat gonggok saiz XXL!! perghhhh..

PS: so ada bnyk lg benda yg best2 bila ko dok kat kmpg ni.bnyk tmpt rekreasi semulajadi cam air terjun, kolam air panas, pantai la bagai tu suma.so sape2 yg dh bosan dok bandar cam KL tu meh ler sini dtg ke muar.aku jemput.ikhlas abes ni..huhu!! ok la, adios sabombas!!

Tuesday, 18 January 2011

Salah ke lelaki..

                 Wahhhhh tima kaceh jela eh kepada kak gayah serta abg meon sekalian sbb sudi usha Papa Gosip arini.muah kat pipi or kat memana jela yg ko nak.aneway, dh lama gler aku xbg “salam 1 cendawan” kat Dr.Rozmey t’chenta kita yg sumpah ensem, b’gaya, kacak, macho & stylo la sgtttt ngan gaya rambut cendawan beliau yg mmg letop gedebas gedebus gitu.ahaks!!gerenti t’sedak2 manja dia skrang ni kannnn?sori abg Rozmey.i loike ur hair style!! Cendawan!!
                Haaaaa arini jom layan entry pasal isu lelaki pulak!! Ari2 asyik aku dok citer pasal gegurl je. kaum seangkatan aku bila lagi tol x? So turn kaum adam plak nk naik takhta dlm Papa Gosip arini.gegurl syuh syuh syuh maen jauh2.ehhhhh jangan2.sape plak nk baca entry arini? xmo la pegi jauh2. dok je lekatkn montot ko atas kerusi tu leklok then baca entry arini smpi abes.pomise?
                Lelaki? Pe tu? Wahhhh gila bodo plak aku xtau lelaki tu apa kaedah nyer kannnn? maksud aku, apa 1st impression ko ttg lelaki ni? adakah kami ni kasar? pemalas? pengotor?  masam? apa lg title yg korang (kaum hawa) suka bebenor cop kat dahi ktorg as LELAKI ni? Ssh tahap gaban nk jmp gegurl yg puji lelaki tau bla bla bla.selalu yg kita dgr ckit2 lelaki tu kasar la, ckit2 busuk cam kambing la, ckit2 ketiak masam la.what the..? xsuma lelakI camtu ok.(aku wangi je, gituuuuu!!)
Arini nk tgk pendapat korang ttg seseorg lelaki tu bila certain2 situasi t’jadi.ko nk like or dislike ke tu hak peribadi.jgn nk kutok lbh2 dh ler eh? hormon aku plak agak xstabil arini.kang xmemasal ada gak aku sumbat batu lesung dlm mulot ko nak? so shut up & read!!
Salah ke lelaki tu nanges?
Isu lelaki nanges ni penah aku  “ce citer” (hantu kak limah oiiii) kat korang last year tahun 2010 kan? kat entry tajuk “sebenar nyer lelaki ni..” xksh ler suma tu yg pntg aku nk tanya blk, salah ke lelaki ni nk nanges u’olz?  lelaki pun perlu salurkan emosi ngan tangisan.yes kami mmg TAK suka nanges sbb nmpk lemah gler bila lelaki ni nanges.tp kekadang bila keadaan memaksa & terrrrrr lalu tension ktorg perlu nanges gak.so korang as gegurl ni bole ke terima lelaki yg salurkn emosi yg xbole dikawal lg ngan tangisan?
Salah ke lelaki tu pki kaler pink?
                Ni satu lg isu yg mmg sejak zaman jahiliah lg dok kata pink hanya tok gegurl je.jantan ngan kaler biru or aper2 kaler jela selain kaler pink.ajaran khurafat mana ko bwk ni? salah ke lelaki nk guna kaler soft cam pink? nmpk cam nyah ke? bapok ke? noq-noq ke? auw-auw ke? trend zaman ni suma kaler tok suma jantina.just nk tgk sama ada ko tu berani ke tak je nk try guna warna yg jarang2 org gayakan.konfiden sudah.klau ko rasa ok, molek ler tu kat mata org lain.klau org laen dok komen2 la bagai jwb je, ADA AKU KISAH?
Salah ke lelaki tu ada teddy bear?
                Mana2 lelaki yg tgh baca entry ni xbole nafikan fakta mmg ada yg simpan teddy bear.sama ada dia beli sndr atau org laen bg (xksh ler awek yg bg ke, kwn yg bg ke, skandal yg bg ke).ada aku kisah? Maybe lelaki sekadar simpan wat kenangan , wat teman tido or sesaje nk kumpul sbb hobi kata nyer kannnn?korang rasa geli or xley trima jika lelaki tu simpan teddy bear ke? Jgn lelaki simpan koleksi anak patung Barbie udah ler.yg tu aku xsokong.sah2 ler patung kejadah tu tok gegurl. tettt!!
Salah ke lelaki tu pki foundation?
                Tekejut korang dgr? yeuwwww lelaki pki make-up? What the..?fakta ni u’olz.xcaye ko g tanya nyonya2 yg jaga section make-up kat Watsons or Guardian tu.diaorg akui mmg rmi lelaki yg pki foundation.xksh ler brand aper cam miyami ke, elianto ke, M.A.C. ke asal mampu beli dh.mmg isu ni rmi yg akan pertikaikan tp sumpah ni mmg fakta.aku xtipu.makin rmi lelaki pki foundation (isu ni x termasuk mak nyah ok – tu spesis laen).lelaki pki foundation bkn nk bg nmpk kulit tu flawless gler cuma nk bina keyakinan diri tok tampil “almost perfect” bila dpn public.so bole ke terima isu ni kak gayah oiii?
PS: korang rasa puas ati ke tak itu hak masing2.aku cuma bgtau apa yg aku tau.so mmg bnyk isu yg msh taboo bg masyarakat Malaysia t’utama MELAYU. cuma jgn ler over sgt bila buat sesuatu tu. b’ingat2 ckit.nti org kata ko mamat over kang ko nk melenting.so korang pikir2 ler blk 4 isu yg aku dok “ce citer” td ok? adios sabombas..

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.