السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 2 September 2011

Overdose Hari Raya

(wow ANUAR ZAIN!! kecik nyer ko time ni..hehe)

1)      Shopping raya
Slalu nyer org beli setakat sepasang je baju kurung/melayu/ baju jalan. plg bnyk pn dlm 2-3 baju je. tp ko plak macam dh 10 tahun xpenah nk beraya konon2 dok oversea gitu. skali beli hambik kawww 15-20 pasang baju trus!! tu xcukup lg tuuuuuu. siap ngan beg tangan pulak, kasut high heels & barang2 make-up branded u’olz. xmain la brand Elianto, SimplySiti, Miyami, Maybeline, Silkygirl tu. nak M.A.C atau Bobbi Brown je. curlasssss ko maria!!

2)      Duit raya
Klau ko tu muda b’getah cam aku ni xpela jgk nk paw duit raya u’olz, (opss perasan muda gitu). ni bulu ketiak dh panjang b’juntai  still t’hegeh2 nk duit raya lg. muka bantal sgt ko kannnnn? budak2 tgh beratur tgu turn nk amik duit raya ehhhhh ko pn sama masuk baris nk hambik duit raya jgk. still stdy lg xpela bole diterima akal lg, ni dah ler tua kerepot, dh keje, anak b’dozen2 tp nk jugakkkkkk duit raya.

3)      Makanan raya
Sape xnk mkn ketupat & rendang di pagi raya kan? klau u’olz suka lemang mkn la lemang dulu. tau ler dh abes puasa. kemain lg ko melantak macam bela saka 10 ekor. org mkn ketupat dlm 2-3 biji je, ko plak mkn smpi 5-10 biji ketupat skaligus. lom start g beraya ko dh membongkang kepenatan sbb overdose mkn. pastu bole plak sibuk terkentut2 non-stop. sgt S-E-L-E-K-E-H ok!!

4)      Ziarah raya
Bagus la klau u’olz gigih pergi ziarah saudara-mara & sesuku –sesakat di hari raya. tp yg xbole blah nyer bila awal2 pagi ko dh terjah umah org. tuan umah masih seronok wat taik mata lg ko dh ketok2 pintu nk masuk. tp tu kira ok lg, klau yg beraya xreti nk tgk waktu lg teruk.smpi lewat mlm org dh nk tarik selimut tok tido pn ehhhhh ko nak jgk serbu umah org. mcm ler xde ari esok nk beraya. bau badan dah cam kambing, ketiak dh masam, kelengkang pn masam tp xreti2 nk blk ke cik kiah oiiii?

5)      Main mercun raya
Tau ler bapak ko keje kastam/polis. bnyk sita bunga api & mercun. kemain lg ko dentam-dentum kat luar umah main mercun bagai nk rak. b’gegar umah jiran sebelah. setakat main pop-pop bole ler ni over sgt nk main mercun KLCC tu. main mercun bola size besar lg dahsyat. pecah gegendang telinga aku ni u’olz!! budak kecik tak main sgt tp yg over tu mamat & minah tua bangka yg gigih dok main mercun berjam-jam. selagi xabes mercun tu selagi tu nk main kannnn? mmg curlasssss ko maria!!

6)      Setiap malam raya
Senang je klau nk tau ko tu dh overdose raya. bila mlm ko tido mati mulot tercopong siap meleleh air liur basi sbb penat buat semua 5 perkara kat atas tu pada siang hari kannnn? opss, sentap ke?

PS: biasa la raya. mcm2 perangai kita jmp. tp xpe, bole dimaafkn sbb raya setahun skali je. well, aku as owner PAPA GOSIP nk wish Salam Lebaran & Salam Kemerdekaan tok seluruh rakyat Malaysia yg meraikannya. keep on supporting blog PPG ok? adios sabombas!!


Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.