السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 27 February 2011

Aksi mengorat..curlassss!!

                Kak gayahhhhh!! Pak meonnnnn!! pekabo je u’olz? fuhhhh, mgu lepas adalah mgu penuh penyeksaan.t’cabot jantung aku. mau tak nyer? dah ler test b’deret2!! assignment melambak2!! presentation jgn ckp ler. mau kentut b’darah seminggu tau sbb penat yg amat!! dah ler tu u’olz, kt lupakan pasal penat la bagai tu td. now jom kita skodeng gelagat si minah bila wat gaya nk mengorat.slalu nyer lelaki je kita tau suka mengorat ni.pompuan pn sama 2X5 jeeeeee!! kelas ko maria!!                                                                                                                                                                            
(Main intai-intai plak dia..)
                Hek elehhhh gaya ni ler plg ketara klau gegurl tu suka kat kita kan abg-abg suma? konon cover ayu, padahal bijik mata tu melilau tgk kita.very der plastik ko kannnn? malu2 kambing lak dia.motifffff? yela dh nama pn gegurl. harus ler malu kaedah nyer!! klau gegurl tu dok khusyuk main intai2 ngan kita kejap TENGOK kejap TAK makna nyer dia tgh sangap kat kita ler tu..haha!!
Hati berbisik : “wow, ensem nyer mamat tu!! klau ler dia BF aku alamak aiii..gugur jantung aku.ishk, pandang la sini..bole aku tatap muka ko puas2.tgk kejap pn jadi ler.wat lepas hajat”.

(Gigih ko t’senyum gitu..)
                Hamboiiii pantang nmpk jantan howt.b’gelora hati ko. geram nyer!! ensem nyer!! gojes nyer!! arghhhhh!! tp xla suma girl tgk jantan yg howt je.but ada je camtu.sama je cam jantan.suka tgk awek yg cun-melecun je. lagi2 klau “bahagian dpn” dia tu cam SHARIFAH AINI.mau t’jojol bijik mata. klau gaya2 makcik haram sebelah mata pn xnk pndg.kesiannnn. pnh x korang nmpk gegurl yg gigih dok sengih2 kat ko setiap kali kita tgk dia?klau bole nk t’koyak bibir dia tu sbb senyum lebar sgt.makin kuat ler firasat yg dia tu mmg syok abes kat ko.sangap lagi!!
Hati berbisik: “alaaaaa mamat ni.penat dh aku senyum tau.pandang ler sini.lengoh dh kot bibir ni nk seyum je.klau ler dia tegur aku, hamboi alangkah hepi nyer!! senyum la blk!! senyum la blk!!”

(B’buih mulot soh keng salam..)
                Slalu nyer situasi ni jadi kat skola atau kat universiti or pejabat.gigih dok kirim salam la bagai. klau ler ko catit dlm buku, konpem penuh buku tu ngan brape bnyk dh ko dok kirim salam kat mamat2 yg t’pilih kan kak gayah kannnn? gigih bg salam.org lain xnk pulak ko nk bg salam.kat mamat sorang ni jela yg ko dok keng salam xabes2.satu hari b’puluh2 kali gitu!! sangap je ko!!
Hati berbisik: “harap2 ler dia bg respon.dh b’buih-buih dh mulot aku ni soh keng salam.xreti2 jgk xtau ler.bila la dia nk bls keng salam aku tu? geram nyer!!”

(Ulang-alik smpi lengoh kaki..)
                Obvious sgt dh tuuuuu.perlu ke dok ulang-alik dpn jantan tu bnyk kali? kelas ko maria!! gigih bebenor ko kannnn? smpi lengoh2 kaki tu ewahhhh tetap jgk nk mundar-mandir.satu hari ada ler smpi 100 kali ko lalu dpn dia.dengan harapan dia notice ko la kannnn?kesian..smpi camtu skali? sangap maksimum!!
Hati berbisik: “baju? check!! high heel? check!! rambut? check!! make-up? check!! posture badan? check!! so, konfiden je jalan pasni..one..two..three..tarik nafas!!” (sambil jalan kali ke-100 dlm sehari)

(Rambut, mata, bibir main peranan..)
                Taktik t’akhir klau yg lain2 kat atas tu dia dh wat..hehe!!  taktik plg BERANI MATI!! rambut? klau kita tgk, asyik jela minah ni dok selak2 rambut xpun pun main gulung2 ujung rambut dia tu sambil mata pandang tepat arah jantan yg dia suka tu. mata? dh puas gentel rambut smpi kusut-masai gitu, main2 mata plak dia.bg pandangan mata yg sungguh menggoda gitu.mata stim kata nyer.pandang sipi2 je camtu. bibir? deretan gigi bahagian atas geget2 manja bibir bahagian bwh. seksi kan? nk goda ler tu.klau ketiga-tiga elemen ni digabungkn, mmg meletop!! cair jantan.gugur iman ko tau!!
Hati berbisik: “dh puas aku gentel rambut smpi kusut, mata ni aku touch up ngan mascara maybeline, wat eye shadow kaler mencapap gler,  bibir ni aku dh tenyeh ngan gincu l’oreal paris lg!! ko xnmpk jgk mmg buta la ko..ke ko gay? simpanggggggg!!”

PS: bnyk lg taktik “mukadimah” nk mengorat oleh kaum hawa kat kaum adam ni u’olz.tp xlarat la plak aku nk tls panjang lebar.lengoh dh jari-jemari ni dok menaip je.lain kali jela kita “ce citer” eh? ok la u’olz, dh ptg dh ni.aku nk pegi b’siram dlm kolam air bunga jap..haha!! buang sial kata nyer. pasni rmi la awek usha aku. yela, single je smpi skrang xde awek nak kat aku.bnyk suwei wohhhh!! adios sabombas!!

Wednesday, 23 February 2011

Gelagat si pokai

                Sambil jari ku melentik2 manja melambai mesra kat korang suma sambil memberi salam.sekom!! hey hey hey, salam 1 cendawan u’olz. xlupa jgk kat Dr.Rozmey yg b’gaya sakan dgn style rambut CENDAWAN dia tu.yucks geli usus aku dgr nyer.kentut b’darah trus!! sori ler u’olz sbb dh lama gler xdpt nk gosip2 hangat sehangat taik unta kat Papa Gosip ni.busy ngan stdy kaedah nyer.tu yg xdpt nk post entry baru.so jom arini aku nk “ce citer” plak ttg isu POKAI.
                Actually aku pn tgh pokai gler ni u’olz!! sbb tu gigih bebenor nk “ce citer” kat korang ttg isu pokai ni.huh? xtau pokai tu aper? what the..? pokai tu POndan saKAI..haha!! acah je.pokai tu bila korang dh sengkek gler bila duit poket or dlm akaun bank dh kering kontang gitu.phm? lampi la ko.bnyk telan semut ler tu.ceh!! so, jom kita skodeng gelagat ko, aku dan org lain bila duit poket tetiba kering..pusssssss!!

Makkkkk..nak duit?
                Wahhhhhh dan dan ler ko jadi anak palinggggg mulia kat muka bumi ni kannn? ayat ko t’susun rapi gitu.kelas ko maria!! segala perintah mak abah ko layan je kannn? xde bantah2 langsung.motif sgt. klau ko dok kat university mmg ni ler situasi yg slalu jadi.biasa nyer jarang bebenor ko nak kol mak abah kat umah kannn? cuba dtg time ko tgh sengkek.dan dan ler ko gigih nk koling2 tanya kbr, citer ttg tu citer ttg ni.last2 akhir citer “makkkkk, nk duit ckit bole x?”. very de curlassss ko kannn?

Beb, mintak tlg bole?
                Time ni ler ko jadi kwn palingggggg akrab ala2 kembar siam gitu.dan dan ler jadi BFF kannn? ko la sedara dunia akhirat.ko la darah daging aku.ko la segala nyer.very de plastik!! cuba time ko tgh b’duit ala2 OKB (Orang Kaya Baru), haram nk pandang muka pn xnk.ceh!! dh sengkek menjajau cari mmbr yg bole bantu.klau aku jmp mmbr perangai camni, aku bukak silat kuntau bg terajang maut skali kat dia.

B, u syg i tak?
                Muntah darah aku klau ada kapel camni.klau kita ajak mkn ke, ajak layan movie ke, ajak b’gendut ke (dating), asyik kita jelaaaaa yg payung.mintak guna duit dia? haram sesen pun payah nk hulur.plg xley blah bila dia dh xde duit. hek eleh, cari kita jgk plak tu. janji mcm2 ni. manis je ayat pujuk rayu mendayu2 dia tu.time senang nyusahkan kita, time susah lg ler menyusahkn kita.bye bye jela kat kapel camni. dasar mata duitan.dh ler kedekut taik idong masin.pap pap pap pirahhhhhh!!

Mai singgah!! mai singgah!! nak beli x?
                Haaaaa situasi camni slalu jadi kat kampus kannn? bila mlm je mula la dak2 gigih wat side income jual mcm2 jns brg t’utama nyer mknn.ada hot dog, sandwich, mushroom sup,  nasi lemak, nasi ayam penyet, nasi grg kmpg, nasi grg cina, nugget, burger la bagai. cara ni bole la diterima sbb hasil usaha sndr nk cari duit sampingan.yg xbole blah nyer bila si penjual tu mmbr kt sndr.kang xbeli sentap mak hayam plak.kita xnk beli ehhhhhh paksa2 kemain lg dia.kita ni pun beli la jgk sbb nk jaga hati nyer pasal. camner dak laki xboncet? mkn mcm2 tgh mlm. nyum nyum!! boncet pun boncet ler.lelaki kan pelahap.sama cam aku ni kuat melantak xhengat dunia..haha!!

Adik xcukup duit la..tlg bole?
                Wat wat xphm lak ko kannnn? eleh geli aku klau ko ckp xde abg or akak angkat kannn? dan dan ler ko jd caring sesgt tok beberape hari tu kat abg & akak angkat ko xgitu? motif sbb nk ngayat baekkkk punyer so bole ler ko mintak duit dia kannnn? very der propa!! kelas ko maria!! time tu ler ko nak manja2 la, tanya kbr la mcm selama ni xpenah tanya plak kannn? citer masalah xde duit nk idup kat universiti. motif konon2 nk meraih simpati la kaedah nyer tu.yeuwwww tlg ler.putus urat kentut aku tau.kesian, dh desperate sgt so mcm2 plan coverina ko bole wat kannn? dh dpt duit senyap trus. perangai cam tutttttt!! (censored). carutan malampau..haha!!

PS: tipu la korang xpenah t’calon dlm mana2 kategori kat atas ni.xyah nk plastik sgt la yeaaaaa!! Aku lesing ko kang baru ko tau.huhu..eh eh, camner aku tau suma taktik2 tu ek? opss.haaaa kan dh kantoi. haha!! ok la u’olz, dh lewat pagi ni (4.49 AM). mau tido dh.mata ku dh sepet ala2 apek jual tempe gitu. later jela kita gosip benda lain eh? adios sabombas!!

Tuesday, 15 February 2011

Prophet's Home!!

            Salam Maulidur Rasul tok suma kaki skodeng Papa Gosip yg b’agama Islam. tanggal 12 Rabiul Awwal tahun gajah b’samaan 23 April 571 merupakan tarikh kelahiran junjungan besar kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W. tarikh ini merupakan yg termasyhur & menjadi amalan umat Islam di Malaysia tok mengadakan sambutan Maulidur Rasul every year smpi ler skrang ni.
Aneway, motif aku wat entry arini bkn sbb nk “ce citer” pasal bulan Rabiul Awwal dan juga bkn nk citer pasal maulidur rasul semata2 sbb rmi dh tau apa tu sambutan maulidur rasul kannnn? actually nk share something ngan korang suma je gitu kak gayah oiii. pasal pe ek? jeng jeng jengggg..
Apa yg bakal ko tgk jap lg ni maybe ada antara korang yg dh pnh tgk tapi aku gerenti rmi yg TAK pnh tgk pun. kelas ko maria!! jom usha gamba2 rumah yg pnh diduduki Nabi Muhammad selama 28 tahun b’sama isteri Baginda Saidatina Khadijah as..
(ni la bekas tinggalan rumah Baginda dari pandangan atas)


(bekas rumah Baginda yg dilihat dari jarak dekat)


(runtuhan tempat puteri Baginda Saidatina Fatimah dilahirkan)


(runtuhan pintu masuk ke kamar Baginda di rumah Saidatina Khadijah)


(runtuhan tempat beradu Baginda & Saidatina Khadijah)


(runtuhan mihrab tempat Baginda menunaikn solat)

PS: tp yg sedih nyer, rumah Baginda telah dimusnahkan oleh pihak2 t’tentu yg diberi nama WAHABI-SALAFY!! xtau apa motif diaorg suma pegi hancurkan rumah b’sejarah camtu.kata nyer xnk berlaku perkara2 khurafat la bagai tp klau niat tu betol maybe la bole diterima tp dgr2 gosip mereka ni suma nk ratakan jgk makam para isteri Nabi Muhammad!! apa la bebal sgt diaorg ni ek? kaum arab ni mmg degil sejak zaman jahiliah lg mahupun slps kedtgn Islam.sbb tu bnyk nabi dilantik daripada kaum2 arab tu.mereka bangga kata rmi nabi & rasul dilantik daripada kaum mereka padahal mereka sepatot nyer rasa rendah diri sbb Allah maha mengetahui bahawa kaum arab adalah yg plg degil antara suma kaum yg ada kat muka bumi ni selain drpd kaum yahudi zionis tu..!!haaaa kan dh emo..huhu!! ok la u’olz, later kita “ce citer” lg ok? adios sabombas!!
video
(lagu sempena maulidur rasul arini.lirik & irama suma perfect!!)

Monday, 14 February 2011

De History of VALENTINE

                Mmg ko propa lbh ler klau ko kata xpnh dgr valentine day tu apa kannnn? hak tui..!! adeq2  baru nk up mmg gigih celebrate valentine day ni kannnnn? aku TAK, sbb solo lg..huhu!! tiba je 14 FEB tiap2 tahun time tu ler gigih ko nk beli ros la, teddy bear la, coklat mahal la atau yg plg xbole blah konon2 nk buktikan cinta hakiki korang tu, sanggup bg MARUAH kannnn? dh kena “aqiqah” badan ko tu bila kena tgl haaaaaa padan ler muka.jom baca asal-usul valentine day ni camner.jeng jeng jengggg..
                Pedro St. Valentino!! sape plak mamat kertu ni? dia ni seorg paderi yg idup di Rom pada abad ke-3 u’olz!! yg xbest nyer dia ni idup di zaman pemerintahan Claudius yg mmg fofular dek perangai nyer yg super kejam. so apa lg, mmg si valentino ni meluat abes ler ngan si claudius ni.sebelah mata pun xbole nk pandang kata nyer.claudius mmg verangan gler nk ada angkatan tentera yg BESO so dia nak kaum2 jantan di Rom time tu join jd tentera.bnyk chantek muka ko paksa2 org? kelas ko maria!!
                Namun suma angan2 tu sekadar hangat2 taik unta je.kesiannnnn!! xde sape nk follow arahan dia tu sbb mereka xmo b’pisah ngan family serta KEKASIH diaorg.apa lg, si claudius tu naik hantu ler sbb org xnk follow ckp dia.dan dan dia ni cari idea camner nk settle kan masalah ni & TINGGGGGGGG..dia dh dpt idea!!
Nak tau aper? jgn bg sesape KAWEN!! what the..? hoiiiii, org nk kawen laaaaa.nk dpt anak bebnyk lg tau!! sesuka ati ko je xbg org kawen.grrrrrrr!! si claudius ni ingat, klau org tu xkawen so org akan rela hati join jd tentera la gamak nyer? xde makna nyer weyh.org2 muda cam kita ni mmg naik hangin satu badan ler sbb xbg b’kawen.salah seorg yg anti n bidas gler2 idea ni adalah si valentine itu sndr.dia mmg reject abes idea sebgal si claudius tu.
                St. valentino ttp jalankan tugas dia sbgi paderi n msh gigih dok kawenkn mana2 pasangan yg dh gatal nk kawen sgt tu secara senyap2 je.tp hal ini diketahui oleh claudius so dgn sepantas kilat dia sound brader paderi ni.namun dia xgentar ckit pun & ttp teruskn kerja murni dia tu dgn menolong mana2 pasangan yg nk kawen kat dlm gereja kecik yg hanya dilimpahi ngan cahaya lilin gituuuuu!!
                Everyday dia ttp go on wat keje2 tu smpi ler pada suatu mlm dia t’tangkap time tgh feeling2 nk kawenkn org kak gayah oiii..nsb baik pasangan yg nk kawen tu sempat lari tapiiiiii malang plak bg valentine sbb dia terrrrrrtangkap!! kena sumbat dlm penjara dan dijatuhi hukuman penggal kepala lak tu.mmg klau dilihat dari sudut undang2 time tu dia mmg b’salah namun penduduk Rom rmi yg menyokong tindakan brani mati si valentino ni dgn cara melemparkan bunga serta pesanan di jendela penjara di mana mamat ni ditahan.
                Salah seorg yg percaya pada cinta hakiki tu adalah anak pompuan penjaga penjara itu sndr.si ayah mengizinkan puteri nyer tu jenguk valentino. xdela dia bg dtg jenguk slalu pak meon oiii tp sbb skali jmp tu dia berrrrrr pot pet pot pet lama gler so si gadis tu b’jaya menaikkan kembali semangat paderi tu. pada hari kepala dia nk kena cantas (14 FEB), si valentino ni sempat plak menulis pesan tok gadis tu ngan tajuk asal “DENGAN CINTA DARI VALENTINE MU” (kelasssss ko maria!!)
                Pesan tu la yg kendian nyer mengubah segala2 nyer.kini setiap 14 Feb rmi manusia di setiap celah or pelusok bumi meraikan hari t’sebut sbgi hari kekasih.kelas kan? org2 yg meraikan hari t’sebut mengingati valentino sebagai pejuang cinta sementara claudius lak sbgi seorg keparat yg nk menjahanamkn cinta org!!
PS: “VALENTINE” asal nyer adalah nama seorag paderi kan? korang tau x citer sebenar? pada 14 FEBRUARI 1492, ia merupakan hari kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Paderi ni kecoh nk isytiharkn hari t’sebut sbgi “HARI KEKASIH” kerana pada masa tu jgk ler tumbang nyer kerajaan Islam Sepanyol u’olz!! semoga korang suma ambik iktibar ok? so, perlu ke kita celebrate hari valentine kerana hari itu sbnr nyer merupakan hari kejatuhan kerajaan Islam kita di bumi Sepanyol.ok la u’olz, tu jela citer yg aku nk share.adios sabombas!!

Sunday, 13 February 2011

Papa Banjir

                Namaste u’olz!! (feeling2 hindustan sgt). TQ sesgt kpd kak gayah serta pak meon sekalian yg gigih bebenor usha Papa Gosip skrang ni.well, entry arini nk “ce citer” ckit ttg aktiviti yg aku and de’geng join baru2 ni.alang2 pahala kita yg sedia ada ni mmg kurang kata nyer sooooo apa lg dan dan ler aku join wat kerja amal “MISI BANTUAN BANJIR” gitu!! wahhhhh RAJEN nyer aku.curlassss ko maria.i loike!!
                P'jalanan supposely b’mula pd pagi sabtu (12.2.2011) kata nyer TEPAT kol 7.30 pagi. elehhhh biasa ler janji melayu, 7.30 la sgtttt.dan dan ler kol 9 pagi baru nk grk, hak tui..!! nsb baik pihak UiTM sediakn bekpes. kenyang perot aku. blurrrrppp!! then, ktorg menuju ke pagoh. sumpah time dlm bus tu mmg ngantok yg amat.t’copong aku tido kot. jatuh saham aku.adehhhhhh!!
(antara mmbr2 aku yg join KUMPUL PAHALA)

Then selepas tayar bus UiTM tu b’pusing2 hampir sejam ktorg smpi jgk ke destinasi yg pertama.skola apa ntah nama nyer.nyanyok lak aku.bnyk mkn semut ler kaedah nyer.tp yg aku ingat skola tu SJK (T).mmg teruk ler skola tu kena banjir.paras pangkal leher aku tuuu.tgi aku dh 183cm.so ko bole bayangkn ler b’tapa tgi paras air time banjir tu.plg best bila ada reporter dtg kat skola ni.mkn hati tau reporter dari RTM & Astro Awani tu interview org lain plak.sentap mak hayam aku!! baru nk feeling2 glamer gitu tp org lain plak yg caras!!haha..kat bwh ni BUKTI (gamba) aku tlg sesama menyental segala jenis daki, lumut, lumpur yg melekat kat dinding skola tu.
(cuci ke posing yg lebih? harus ler posing u'olz!!)

Pastu ktorg rest jap dlm 2 jam tok mkn n melantak bihun grg yg very de “sedap” tu & ktorg amik kesempatan tu tok lelapkn mata jap.tumpang tido atas peha kwn2 gitu.xmo baring letak kepala atas lantai.keras kot.peha kwn2 yg gebu kan ada.tumpang ler kejap.xbaek kemut.sharing is caring kata nyer.kelas ko maria!! pastu dh puas m'bongkang ktorg tunaikn SOLAT gituuuuuuu!! gerenti mak2 mertua gigih nk jadikan bakal menantu sbb solat xtinggal walaupun penat kemain!! then smbg blk keje tapi kat skola lain plak.alaaaa sebelah2 je skola tu.sekangkang kera je jauh nyer..huhu!! ktorg sental dinding, lap cermin, mop lantai, angkat barang2 yg super berat bla bla bla tu suma pastu dlm kol 4 lbh siap suma keje.yahoooo keje amal tok 1st day dh beres!!
Ktorg menuju plak ke skola SSARSI.bkn air sarsi tu u’olz!! mmg shortform nama skola tu camtu.kelas kan?ktorg bajet dpt ler rest dlm ASPURA & ASPURI (Asrama Putera & Asrama Puteri) rupa2 nyer kena sumbat rmi2 dlm dewan dia je.kat situ ktorg share dewan ngan IPTA & IPTS yg lain cam UPSI, UiTM s.alam, UPNM.mmg rmi tp best la.dpt jmp student2 universiti lain.yg jantan kena tido kat dewan, yg gegurl plak kena membongkang kat surau.tapi yg plg TAK best bila bilik air skola tu limited gler ngan air plak bagai dicatu gitu.nsb baik UiTM Melaka smpi lu so bole ler ktorg mandi dulu.tp ktorg sndr dh rmi gler so berebut2 jgk ler nk mandi u’olz.aku mandi ala kadar bagai kerbau je tau!! kwn2 xabes2 ketok pintu pastu ada plak kaco nk intai la bagai so aku mandi plg sekejap dlm sejarah idup ku.sial tau.tension aku!!
Pas dh “wangi” la jgk badan ktorg suma, ktorg mkn mlm plak.bole ler tahan lauk yg ada.ikan masak kicap + salad ATAU ayam grg masak kicap + sayur campur.aku bedal smpi 3 bungkus polistrin u’olz.lapo nyer ya ampunnnn.cam org ilang pedoman je sbb aku melantak smpi 3 bungkus.keras perot aku!! kwn2 ckp aku bela SAKA!! woiii, very der hawau ko ek? aku ni mmg jns melahap bnyk laaaaaa!! bela saka la sgt kannn? very de longkang mulot ko.haha!!pastu smpi la masa tok tido.tp sblm tido tu ktorg gosip2 ler ckit pasal itu pasal ini.mkn jajan la bagai.ktorg beli kat pekan sblm menuju ke skola SSARSI.ada yg beli cekedis (aku ler tu), ada yg beli roti canai smpi 20 keping  (mmbr aku kata nyer nk share), ada yg beli roti blueberry (rmi yg  beli smpi b’rebut2 kat kedai nyonya tu), ada yg beli nasi lemak RM.070 sebungkus (kelassssss!!), ada yg beli air botol (beso+kecik+sedang) suma size ler ada.pas dh mkn mcm2 tu ktorg landing ler kepala kat beg or baju yg ada.so suma ler m’bongkang smpi meleleh air liur basi.
Aku ler manusia plg awal bgn g mandi pagi tu.nak tau kol brape? kol 5.30 pagi!! geram sbb mlm sblm nyer xdpt nk mandi pepuas, aku gigih bgn awal2 pagi dok b’siram smpi kecut2 kulit tuuuuu..!!puas ati aku!! ktorg b’siap2 la bagai pastu kena b’kumpul nk kira org cukup ke x.kang t’tgl bus nanges plak.ktorg t’paksa b’diri lama gler sbb kena tgu mamat PALAPES (ROTU) g berak lak dia.lama gler!! berak batu or maybe ceret-beret kot? aneway, bwh ni gambo2 sblm ktorg b’kumpul. jom tgk jom..
(suma muka yg tgh kebuluran)

(sumbat bg muat roti dlm mulot tu.cancel jd menatu!!)

(3 "mat romeo" yg desperate cari aweks!! haha)

(awek2 brutal tp ayu.PALAPES la kaedah nyer!!)

Plan pagi ahad tu (13.2.2011) ktorg nk gerak g umah org2 kmpg t’pilih tok tlg2 mana yg patot.perghhhh penat siot kemas n tlg apa2 yg patot kat umah  org2 kmpg tu tp ktorg ttp trus kan keje smpi beres!! pastu BALIK time!! yahoo!! bwh ni antara gambo2 yg sempat aku snap sblm blk ke UiTM Melaka.jom usha jom..
(antara rumah yg ktorg tlg bersihkn.kelassss!!)

(mari!! mari!! satu singgit!! pilih awek mana ko nak!!)

(kelabu - PALAPES.hitam - KOMANDER UiTM)

(aku xde dlm pix!! sbb tgh snap pix ni laaaa!!)

(Memori bersama "MISI BANTUAN BANJIR")

PS: abes ler penat lelah ktorg selama ktorg kat tmpt org tu.baju ngan seluar dh ler kotor gler, kasut plak bau bacin, muka hangus hitam likat, bau badan plak kepam gler,  perot b’kocak kelaparan, ngantok plak tahap karma so bila masuk dlm bus je perghhhh mmg HEAVEN.dpt air-cond!! ktorg grk blk ke UiTM, singgah kat pekan jap g mkn sbb lori mknn yg sepatot nyer bwk mknn tok ktorg tayar pancit la dan dan sbb tu ktorg xdpt mknn tok last day tu.sabo jela!! pastu smbg blk menuju ke UiTM.ada yg tepekik telolong karaoke dlm bus tu, ada yg borak2 je, ada yg m’bongkang (aku ler tu), ada jgk yg blur t’kebil2 bijik mata dok t’menung dlm bus.ktorg slamat smpi ke UiTM n jmp pak guard yg mmg ktorg “SAYANG” la sgt tuuu..haha!! blk je bilik trus g mandi n tido la apa lg kannn? kelas ko maria!! ok ler tu u’oz, tu jela citer yg ada kot.penat dh nk menaip ni.later ler kita “ci citer” lg. adios sabombas!!

Sunday, 6 February 2011

Black Maria

                 Laaaa muka ko lagi? haha!! jgn sentap mak hayam plak u'olz.gegurau je td tu.aku b’syukur xhengat sbb korang msh sudi usha Papa Gosip tanpa rasa jemu (kot?). well, arini aku xmo nk dok merepek meraban pot pet pot pet wat mukadimah entry smpi pnjg b’jela2 gitu.so better klau aku trus “ce citer” ttg tajuk entry yg awal2 lg aku dh taip kat atas tu haaaa..BLACK MARIA!!
                Pekejadah nyer black maria tu? sedap kan bunyi nyer? perghhhh nama nk romantis ala2 brutal gitu!! korang ni baca je lbh.tau ke x maksud black maria tu apa? bukak kamus omputeh then ko cari ler maksud nyer sndr bole? xmo? PEMALAS!! well, maksud nyer ialah “van pengangkut banduan”.agak2 nyer aku nk citer pasal banduan ke arini? yeuwwww tolong la, xcurlasssss!! saje je wat gimik gitu.baru ler nmpk curlassss kannnn? kelas ko maria!!
                Entry arini just nk “ce citer” pasal isu KAPEL u’olz.maybe aku dh buang tebiat kot sbb tetiba je nk guna nama black maria kan? motiffff? actually, nama black maria tu aku guna as simbolik je.maria tu merujuk pada wanita (sbb nama maria kan tok gegurl je) & black tu plak merujuk pada niat xelok si wanita dlm memilih cinta (hati hitam sbb niat xelok so jd black la kaedah nyer kannn?). tp jgn ko kata aku ni nk kutok gegurl plak.klau korang nk tukar nama BLACK MARIA tu kepada BLACK ROMEO pn bole. jantan pompuan sama je perangai 2X5 klau nk memilih cinta ni. so, adakah anda seorg “black maria” jika anda memilih cinta sbb..

HARTA?
                Wah wah wahhhhh..dasar mata duitan sgt ko kannn? mentang2 ler ada “nur” kat poket jantan tu dan dan la ko nk t’hegeh2 kat dia kannnn? xksh ler klau rupa jantan tu pecah rumah ke, cam tongkang pecah ke, iras2 beruk semput ke asal ko tau dlm poket dia tu ada duit melambak2 so ko ngan rela hati nk jadi awek dia gitu? jahat ler ko!! no money no talk no couple!! what the..?

RUPA?
                Ehhhh mmg menyirap tahap gaban klau tau ko tu b’cinta atas dasar rupa je semata2.mmg ler setiap manusia suka pada benda yg chantek @ sedap mata memandang tp klau setakat ko b’cintan-cintun atas dasar rupa je mmg xley blah r!! dpt balak ensem macho howt la bagai tu suma wahhhh kemain bangga lg ko kannnn? jalan mendongak dagu ke langit trus. konon2 bangga ler tu? konfiden adeq2 zaman ni klau b’pacaran kannn? kelas ko maria!!dh tua nti, kerepot jugak muka tu!! (guna jamu mak dara buatan indonesia pun dh xbole nk tegangkn blk kulit tu kak temah oiiii)

PANGKAT?
                Sape yg xnk gelaran Datuk? Tan sri? Datin? tol x? mmg ler hanya sekadar pangkat yg kita slalu bubuh kat awalan nama kita je.nama kita dh ler mmg pnjg, bila dpt title as “datin” so lagi pnjg b’jurai ler nama ko tu kak gayah oiii.berebut2 ko nk cari jantan (xkira duda, bujang t’lajak) cam Datuk K kannnn? (abg misai). ada title Datuk je trus t’jojol bijik mata ko kannn? nak kawen!! nak kawen!! verangan ler tu nk pki gelang emas smpi cecah bahu la, pki make-up mahal  tebal sekaki la, pki kasut tumit tinggi 8 inci buatan Datuk Jimmy Choo la kannnn? verangan sugguh..hak tui..!!

KUASA?
                Yeuwwww xkuasa aku nk melayan org yg GS ni tau (Gila Kuasa).motif ko? ohhhh wat2 jatuh cinta kat someone sbb sng nk dpt kuasa la camtu? nti ko kena sumpah jadi batu sbb niat xbaek baru ko tau. Nk sgt kuasa konon.nah hambik!! hambik!! hambikkkkkkk!! bila dh mati nti, tuhan campak ko masuk neraka tingkat 7 trus baru ko tau kak senah oiii..so xmo noti2 tau!! babap montot ko nti. Opss! lucahhhhhhh!! hik hik hik..
PS: klau ko xnk dicop as BLACK MARIA (serta bkn juga sbgi maria ozawa ok!! lucahhhhhh lagi..haha!!) so xmo ada niat nk memilih cinta sbb 4 perkara td bole? USTAZ ALVIN SHAH dh mula nk membebel ni u’olz!! nk b’cintan-cintun tu bior ler ikhlas ckit kak kiah oiii..so ok la smpi sini dulu ustaz vin bg tazkirah.later, adios sabombas!!

Thursday, 3 February 2011

Totally BAD!!

                Wahhhhhhh tima kaseh bebnyk ler kat kak gayah serta pak meon sekalian coz sudi skodeng Papa Gosip skrang ni.kembang kempis non-stop lobang idong aku ni haaaa sbb hepi nyer pasal. i loike..!! apa citer ek Dr.Rozmey si rambut cendawan kita tu? lama xngumpat pasal dia..haha!! jaga ko Dr.Rozmey, lain kali nk wat ketupat gendang (ngumpat) pasal ko lg..haha!! jahat aku ni..tetttt!
                Lupakan pasal cendawan td just fokus je kat tajuk entry arini ok? (sambil wat muka ketat lg serius).jgn ko baca tajuk ingat aku nk melenting plak.xkuasa aku nk melenting. i’m cool..cewah!! aneway, sape sini ada Facebook angkat tgn? MySpace angkat kening? Friendster angkat kaki? yg lain2 tu xmo tanya pun.sentap ler tu kaedah nyer? jom kita usha perangai dak2 facebook serta kat laman soSIAL yg lain.jom kak gayah jom!!

1) GAMBAR!!
                Mmg suma org t’masuk ler aku ni gigih bebenor nk sumbat gamba dlm facebook tu.konfiden gler nk upload gambo bg tayang kat suma org gitu.kelas ko maria!! mcm2 pose hangat bole kita tgk. jelir lidah la, wat pose manja la, melompat la, pose gedik ngan lover la ehhhhb mcm2 lg ler style yg ko suka wat.xsanggup aku nk citer.muntah darah seminggu nti.itu bole diterima lg ler kot. TAPI yg jd masalah nyer ni bila ada individu2 t’tentu yg upload gamba BOGEL!! what the..? hello, ko ingat facebook ni tmpt nk melacur ke? laman web pornografi ke? maybe tu bkn gambo real ko tapi ada jgk yg berani mati letak pix2 bogel sndr kat facebook!! ko nk cari kwn ke atau nk cari partner sex kat facebook ni? totally BAD!!

2) STATUS!!
                Wahhhh mentang2 negara kita ni mengamalkan freedom of speech kemain mencanak2 lg ko update status kat FB kannnnn?ada yg ok tu ok la.update status yg bebaik je.nk mkn bgtau, nk tido bgtau, nk mandi pn bgtau, nk watpe suma la bgtau abes citer.gigih tol adeq2 zaman skrang ni ek? kelassss ko maria!! tapi yg xley blah nyer bila someone update status yg emo2.maki hamun gila vavi kat facebook. sumpah seranah plak tu.nmpk sgt ko x skola agama kak gayah oiiii.maki hamun dh satu hal, pastu bgtau kat suma org biar satu dunia tau la kaedah nyer?cari publisiti murahan sgt.pelez ler weyh, kentut b’darah aku nk baca status ko yg emo2 tu.g amik wuduk ler klau dh mrh sgt. motif update status semata2 nk maki hamun? totally BAD!!

3) INBOX!!
                Kekonon nk privacy gitu xmo org lain tau ko nk msg apa la kannnn? klau ckp benda baik2 xpela jgk.ni setakat msg kat inbox tp ckp bkn2 mmg menyirap tahap dewa dewi tau.ada yg berani ajak wat SEX!! bnyk chantek muka ko!! wahhh ko ingat manusia ni cam batang pisang nk main godok2 je? selain tu, bnyk jgk b’laku kes2 curang tol x? mentang2 org lain xtau apa ada dlm inbox ko wahhhhh kemain mencanak-canak lg ko b’mesra ngan SKANDAL dlm inbox tu kannnn? laki pompuan sama je perangai.klau dh cop kat dahi ko tu as playboy or playgirl, mmg ssh ler ko nk setia pada yg satu. totally BAD!!

4) FAKE!!
                Yg ni mmg aku palingggggggggg xsuka klau t’jadi. motif ko nk tipu amik gambo org lain then ngaku pix tu ko punya? pastu pura2 jadi tuan empunya gamba kannnnn? sanggup b'sumpah kata pix tu mmg ko punya la bagai padahal tipu je.(kena mkn sumpah br tau).mst muka ko hodoh kan? sbb tu xberani letak pix sndr.geram gler aku tau!! sbb aku dh bnyk kali t’jmp & ada org bgtau gamba aku dh bnyk kali org lain guna wat profile pix sndr. kat Myspace ada, kat Facebook ada, kat laman web gay pun ada (Planet Romeo).tu yg aku tau, yg aku xtau tu kat mana lg ntah ada gamba aku kot?maybe sbb nk sabotaj atau mmg malu nk letak gambo sndr sbb HODOH atau TAK KONFIDEN.aku hentak ko ngan batang galah br ko tau.sewel seumur idup!! totally BAD!!

5) SENTAP!!
                Sape yg dh lama ada acc facebook tu mst dh ada rmi kwn kan? smpi full la fren list kata nyer lbh drpd 5000 gitu.kembang kempis lobang idong ko kannnn sbb bangga.kelasssss!! so aku berani ckp tiap kali ko on9 mst ko off9 ko punya IM kan? xnk bgtau ko tgh on9 sbb klau org rmi tau ko tgh on9 mst TAK t’layan ko nk reply suma komen kat wall, inbox & IM kannnn? aku phm sgt situasi tu. tapi skali skala tu ko nk jgk on IM kannnn? tp yg menjadi masalah nyer bila ada manusia yg xreti bhs pastu nk sentap2 mak hayam plak.klau kita dh ada rmi kwn kat facebook mmg melambak2 ler msg kat wall, inbox n IM yg kt dpt tol x? so mst ada yg kita xsempat nk reply on de spot.so xyah ler nk majok2 or sentap2 sgt.phm ler ckit situasi org.klau xbls tu bkn nyer sbb memilih kwn ke, sombunk ke maybe sbb BUSY.so, yg ni aku nk kata bad pn xbole jgk.kira half bad+half good la kot.haha!! maybe ada jgk org yg memilih kwn baru nk reply msg tol x? manusia kannn..sabo jela kak senah oiii..

PS: so jgn ler follow perangai yg xelok tu.jgn buang tebiat.kwn tu biar ikhlas.jgn sombunk.jgn riak ngan anugerah yg ada kat ko.tuhan bole tarik bebila je nikmat dunia tu kat ko dlm sekelip mata. so behave urself.jgn jadi mcm BA**!! (BABUN la..ingat aku nk sebut menatang idong penyek ler tu td?haha!!). ok la, USTAZ ALVIN SHAH dh selesai bg tazkirah subuh.adios sabombas!!

Wednesday, 2 February 2011

Nervous!!

               Kita ketemu kembali ya bukkkk!! (wahhhh endon sgt).sudah ku bilang ku ngak mau b’henti menulis entry.ngapain?suka bangat sik.pehal aku kecek endon lak ni? konpem mkn hati makcik krisdayanti kita tu bila dgr aku kecek endon gitu.kelas ko maria!! actually aku rasa cam “something missing” je bila xdpt nk tls kat blog everyday.addicted you know!! ni suma gara2 article yg pnh aku baca sblm ni..
Bagaimana nk jadi blogger yg baik?
1)      Time ko ada mood ko tls entry
2)      Time ko xde mood pn ko mst tls entry
3)      Time ko hepi ko tls entry
4)      Time ko sedih pn ko tetap kena tls entry
5)      Time ko ada masa ko perlu tls entry
6)      Time ko bz gler pn ko kena cari masa nk tls entry
7)      Time ko ada idea ko cpt2 tls entry
8)      Time ko xidea ko pikir smpi dpt then tls entry
9)      Time ko rasa perlu & penting ko trus tls entry
10)    Time ko rasa xperlu & xbrape pntg pn ko WAJIB tulis entry
Conclusion: keep on going tulis entry walau apa pun t’jadi supaya ko bole jd penulis/blogger yg baik dari segi penulisan serta persembahan idea dlm setiap entry yg ko tulis. got it? step by step..!!

                Eh eh, apa yg aku dok melalut pnjg sgt ni? tajuk entry arini pasal “nervous”  tp pehal aku dok “ce citer” benda laen ni? (wahhhh tadi makcik krisdayanti yg mkn hati, now hantu kak limah plak mkn hati sbb dgr aku guna statement dia “ce citer”). actually tajuk “nervous” ni bkn sbb ko nak amik SPM ke, final exam ke, pegi interview ke, t’ketar2 time akad nikah ke kaedah nyer.bkn!! bkn!! ni nk citer bila ko try to approach someone tok kenal lbh rapat.phm maksud aku?alaaaa lembab la ko ni. nk cari pasangan idup la u’olz!! soulmate gitu!!
                Jgn nk kelentong ler ko xpnh try usha or approach someone yg ko MINAT gler kat memana cam kat skola, kat ofis, kat laman soSIAL or kat memana jela. xjangka pun bole jatuh hati or maybe 1st impression ko kat si dia yg buat ko jatuh hati.but mostly org kemaruk nk b’cintan-cintun ni sbb tgk pada paras rupa dulu.yg laen2 tu sampingan je.hati budi, tutur kata, adab sopan bla bla bla tol x? tu mmg lumrah idup manusia mmg suka pada benda yg CHANTEK!!
                Memula nk kenal mmg nervous.mana ler tau si dia tu xnk layan or sombunk ngan kita.wat2 xnmpk kehadiran kita plak.tp syukur ler klau dia notice & bole layan kita ni walaupun hangat2 taik unta je pada awal p’kenalan.at least dia layan tol x?kita amik contoh situasi kat laman soSIAL la lbh sng.kat sini ler kt slalu jmp rmi org tol x?mcm2 jns org ada.ko pilih je mana ko suka (wahhh mcm grocery plak kannnn? mari pilih!! mari pilih!!).
                Andai kata si dia layan ko & slalu jgk chatting whatsoever so ko kuatkn smgt nk kenal lbh rapat si dia tu.ko try nk keep in touch ngan si dia bkn sekadar di laman soSIAL je tp dlm dunia realiti jgk.u ask his/her fon number.time ni PALING b’debar n nervous tahap gaban punyer. dia nk bg ke x no fon? nk bg ke tak? nk ke tak?nak ke tak? klau xbg MAYBE ko akan kecik ati or sentap ckit sbb permintaan direject.andai kata si dia bg plak, wahhhhb kemain meloncat2 lg ko kegembiraan gitu kan kak gayah serta pak meon oiiii?
                Bila dh dpt no fon so ko keep in touch si dia melalui fon plak.then step seterus nyer lagi ler nervous. “awak, jom jmp”..haaaaaaa nervous kan? cuba dia kata xnk or later2 jela jmp? konpem ko nk hempas2 kepala kat dinding sbb request direject .tapi klau dia setuju? senyum lebar smpi koyak rabak mulot ko kannnnnn? then ko jmp bla la bla ko ada rezki declare ngan si dia plak.untung badan ko kak kiah oiii..!! jadi ler official kapel.ahhhhhh  romantik nyer (aku ni bila la nk rasa camtu?).
                Kita lompat tajuk ckit.tadi aku kata nk citer pasal nervous sbb nk usha or approach someone je kan? saje je nk citer stage PALING nervous yg mostly org bakal lalui nti.bila ko dh kawen secara sah. time akad nikah lelaki ler yg plg nervous.yg pompuan lak nervous “after” akad nikah!! jeng jeng jeng!! si suami b’kata “kiah, mai ler sini..mai lerrrr..”, “ala abg ni, nakal tau.sabar lerrrr..”, “laaaa ke sini ler kiah oiiii.meh sini meh!!”. si isteri pn dtg mengengsot slow motion kat laki dia. “abggggg..kiah NERVOUS!!, first timer kata nyer”, “xpe xpe, pejam mata, pejam mata!!”. tetiba bilik gelap katil trus b’gegar. lucahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! statement panas. kelas ko maria!!
PS: oiii udah2 jgn ko nk bayang2 kan plak situasi laki bini td.haha!! ko kawen sndr nti ko tau ler camner. tu la antara stage2 nervous yg bakal kita suma lalui.yg pntg kena sabar n tabah bila direject kali pertama.kena cuba dan cuba dan cuba smpi dpt.ingat satu je pesan aku ni “YANG SUSAH NK DPT TU YG LEBIH BERKUALITI”.sekian..adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.