السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 28 March 2011

Adeq-adeq baru nak up!!

                Yuhuuu..pekabo je u’olz? sori ler sbb dh lama gler xsempat nk sumbat entry baru kat Papa Gosip ni. bz bebenor kaedah nyer. harus ler xsempat aku nk carut-marut wat entry baru gitu. ok2, kali ni aku xmo la dok pot pet pot pet pnjg b’juntai kat mukadimah je so jom kt trus skodeng isu tok kali ni plak. haaaaa, adeq2 baru nak up yg konon2 baru nk kenal dunia gitu mst tgh excited + blur + nervous sbb xlama lg nk mulakan kehidupan baru kat IPTA & IPTS kannnnnn? suka ler tu xpayah nk pki baju seragam skola!! xpayah tonggeng2 kapur kasut!! xpayah b’baris cam main keretapi time perhimpunan!! xpayah nk b’rebut2 beli mknn yg ciput dlm pinggan kecik kat kantin skola dan xpayah jgk nk kena bgn kol 6 pagi nk siap2 g skola la bagai kannnn? kelas ko maria!!
                Korang jgn excited sgt sbb sure someday nti ko akan wish nk patah blk ke zaman skola dulu. cayela ckp aku. mostly org akan rasa camtu. but sape2 yg lupa daratan or hepi cam nk rak sbb heaven sesgt dok kat IPTA & IPTS mmg xhingin nk blk ke zaman jahiliah time skola2 dulu tu. konon2 dok U tu lbh meriah, lbh bebas, lbh segala2 nyer. tp tgu ler someday, sure ko akan jmp mcm2 jns problem lagi2 time nk wat assignment. bole kentut b’darah seminggu bila dh t’kena kat btg idong sndr nti!! aku xdoakan cuma beri peringatan je u’olz. cuak ler tu. dasar adeq2 baru nk up betol!! muahaha!!
                Ewah ewah ewahhhhhh!! ko dh lemak dok membongkang, mengangkang lama kat umah pas abes SPM dh mula ler tu rasa malas2 nk wat tu nk wat ni.keje xnk, perabiskn beras kat umah je tau!! dah2 lupakan suma tu, now get ready nk siap2 g IPTA & IPTS ok? pilih 8 pilihan kos kat borang on9 UPU tu dh wat lom? 4 April tarikh last kan? jgn salah pilih dik oiii. jgn ikut kata org ”ehhh ko kena amik kos yg bagus2 je tau cam lawyer ke, doctor ke, engineer ke bla bla bla..” eh tlg ler, jgn close minded sgt ler weyh.tu ler pemikiran org melayu. “keje vogue masa depan cerah” hello!! not really until dia dh grad or dh dpt keje tetap br ler cerah masa dpn. selagi dok dlm U selagi tu masa dpn lom tentu cerah. jgn pengaruh or paksa anak2 amik kos yg mak ayah dia yg minat.bkn anak dia yg minat. anak2 ni mmg follow je ckp mak ayah sbb mmg blur or takot dicop derhaka. last2 dh blaja b’tahun2 lingkup plak di tgh jalan. repeat paper la, extend sem la, dismissed la bagai. so biar anak2 yg pilih ikot kemampuan dan minat dia. tp pilih kos tu biar ler ada cabang kerja yg bnyk ckit ok? insyaallah ada minat dan kesugguhan ko bole grad on time n dpt keja yg meletop walaupun kos x grand cam lawyer  or doctor bagai ok? zaman skrang jgn memilih kerja sgt, tgk b’tapa rmi yg menggangur? ada degree or master wat kos vogue tp xkeje..what for? ko nak mkn pasir?
                Kita lupakan pasal bab pilih memilih td so jom kita tgk apa benda yg ko kena angkut or xperlu nk angkut time ko nk pergi ke U nti ok? adeq2 baru nk up ni mmg gigih nk beli mcm2 konon2 nk wat bekalan kat U nti. alaaaa mcm ler xde koperasi kat dlm U  tu kannn? gigih ni ajak mak ayah pegi tesco la, giant la, econsave la bagai. brg murah kata nyer.jimat u’olz!!

Barang2 yg perlu ada..
1) Bantal 2 bijik.. (wat alas kepala & pelok celah kaki)
2) Cadar tilam & sarung bantal.. (tilam kat U mmg kotor+burok+keras+bau kepam)
3) Baju t-shirt b’kolar, kemeja siap ngan tie, tali pinggang, sluar slack, baju kurung, baju melayu.. (ni yg wajib tok pergi kuliah..baju formal depend bila kena pki ok? sama la ngan baju melayu..takot ada apa2 event ko kena pki baju melayu..dh bwk sng la nti)
4) Beg galas, beg silang atau beg besar selit celah ketiak tu.. (buku rujukan tebal2 u’olz..buku manual lg)
5) Laptop, notebook, PC.. (senang ko nk wat assignment nti, xdela nk pergi CC or pinjam brg org je)
6) Broadband.. (wifi kat U ni cam sial ckit..slow cam sipot sedut – sng la nk search bahan wat asgmnt)
7) Pendrive or external hardisk (sng nk copy suma keja2 ko. pendrive tu ko bwk tok g print je nti)
8) Mangga/lock.. (saiz kecik or besor) – sng ko nk lock almari, drawer or pintu bilik ko dik oiii..!!
9)Kasut tutup, kasut biasa tok pergi kuliah everyday, selipar jamban or selipar jalan.. (kelas mlm xpayah ler poyo nk pki kasut..selipar je sudahhhhh!!)
10) Barang2 mandi.. (shower gel/foam, shampoo, berus gigi, ubat gigi, shaver, bakul mandi, baldi, berus, towel mandi bwk lbh ckit.sidai dlm bilik smpi kepam bau nyer.tukar la sengal)
11) Penyepit baju, hanger, iron - jgn malas nk anto baju kotor kat kedai dobi je.dh cuci sidai n keringkan sndr. baju yg nk recycle (biasa ler recycle baju..hehe) bole gantung elok2 dlm almari ok?
12) Testpad, alatan tulis, highlighter.. (jgn nk pinjam brg org je dik oii..lempang ko kan!!)
13) Klau rajen beli la penyapu tok bilik ko nti - harapkan senior mmg pemalas..kemut duit..haha!! (sapu bilik ko.kang b’pasir or b’habuk dh xselesa plak)
14) Extension plug.. (soket elektrik nk cocok plug kat bilik mmg limited.kang berebut2  plak nk pki.better ko bwk extension sndr.bwk yg bnyk soket ok?)
15) Mangkuk, pinggan, sudu, garfu & sabun pencuci pinggan.. (mmg ler ada polistrin, tp klau ko beli bungkus kat pasar mlm ke, beli tapau bwk balik bilik ke kan sng klau ada suma tu ok?)
16) Water heater.. (xkan nk beli air mineral kat kedai je? kopak la duit.better masak or jerang air sndr..jimat u’olz!!)
17) Stok makanan cam biskut, mee sedap or maggie ke.. (dh memlm tetiba kebulur plak perot ko so bole ler ko mkn stok mknn yg ada. seyes mmg ko akan lapa xkira masa. ada stok sng. xyah mencari2 lg..huhu)
PS:  tu jela kot antara barang2 yg perlu ko bwk. tp ada certain list kat atas tu yg ko bole beli kemudian. but aku akan beli skaligus. sng u’olz. budak2 sem 1 mana bole bwk kete or motor. gigih plak la ko nk naik bus then angkut brg2 dlm beg plastik bnyk2 la kannnn? kelas ko maria!! alang2 mak ayah ko ada tu ko pau je beli skaligus. jimat duit kita. xjimat duit mak ayah kita..haha!! ala benda perlu bkn suka2 nk kopakkan duit maka ayah kita..hehe!! ok la u’olz, later gosip2 lg..adios sabombas!!

Monday, 21 March 2011

Celah mana ko korek?

                Pekabo je u’olz? dpt gak aku post entry baru dlm masa t’dekat ni.ingatkn xsempat. maklum ler bz bebenor la kaedah nyer. baru je blk camping ujung mgu lps. fuhhh mmg penat tahap gaban tp de bomb!! punya ler enjoy xhengat dunia smpi tapak tgn ni cedera sbb t’cocok pokok b’duri time main kejar2 ngan mmbr. abes tapak tgn ni t’benam ngan duri2 patah yg t’tgl dlm kulit. sabo jela.huwaaaaaa!!
                Setakat tu jela kot aku “ce citer” pasal camping bagai tu. so now jom kita fokus-mokus lbh kat tajok entry kali ni. well, dlm bulan ni & bln lps dh bnyk kali aku dok “ce citer” benda2 funny je ek? so kali ni jom rmi2 jadi mat jiwang @ minah jiwang kejap nak?alaaaa kejap je u’olz. bila lg nk merasa feeling2 jiwang karat gituuuuu? actually nk gosip pasal kapel ni.huh? ko xde kapel lg?udah2 pegi maen jauh2. xyah nk nyibok. org yg dh berpunyer je bole join baca entry ni..haha!! sentap u’olz? jujur nyer, aku pn msh single!! muahaha!! t’carut kat diri sndr plak..choy!! aneway, celah mana ko korek or kenal kapel ko tu? adakah ko kenal si dia sejak..

1) Zaman ko kecik2?
                Hamboiiiiii lom akil baligh lg dh dok menggatal kannn? mengenyam gitu!! kelas ko maria!! biasa nyer, klau sejak kecik2 ko dh b’kwn ngan si dia, slalu nyer org tu akan mudah fall in love (kecek omputeh u'olz). bayangkn ler, ko dh kenal si dia since hingus ko msh meleleh lg smpi ler ko dh beso panjang. mmg dasar hati ayam ler klau ko xde feeling2 nk b’cintan-cintun pas sekian lama ko dh kenal ngan si dia kannnn? maen masak2 sesama, maen nyorok2 sesama, maen kejar2 sesama, maen police n thief sesama, main kawen2 sesama kannnn? ohhh nostalgia sgt zaman2 tu..ohhhhhh!!
2) Zaman ko skola?
                Time ni mmg rmi dh gatal bontot nk kapel kannnn? bnyk pilihan ada. klau ko tu jantan dh menggigil lutot nk pilih aweks yg mana satu. bnyk gler choice.nk yg free hair ada, yg b’tudung litup ada, yg muka ala2 model ada, pecah rumah pn ada. taste masing2.huhu!! yg gegurl lak, ko nak yg camne? muka jambu ada, muka abg-abg ada, muka tongkang pecah ada, badan sepapan ada, badan ketol2 pn ada, kulit sawo matang ada, kulit itam b’kilat pn ada u’olz..ko pilih je!!
3) Zaman kat IPTA/IPTS?
                Fuhhhh, klau zaman ko skola tu xcukup power, haaaaa zaman kat university ni lg ler bnyk gler choice. dulu maybe ler zaman2 skola msh rmi xreti nk b’gaya vogue la bagai tu suma.yela nk beli spentot pn mak ayah yg belikan. nk b’gaya ngan pakaian branded2 mmg xmampu lg ler u’olz!! dh zaman2 universiti ni mmg suma org jd “OKB” (Orang Kaya Baru). yela duit PTPTN b’ribu2 masuk kannn? mau ko xkaya? Haha.ujung sem sengkek.mkn maggie je.tu pn mintak org!! haha..opss terasa!!
4) Aktif kat laman soSIAL?
                Mmg penipu la klau ko ckp xpenah langsung nk b’feeling2 kat MySpace ke, Facebook ke, Twitter ke, Friendster ke, Tagged ke bla bla bla kannnn? tipu dosa.kena campak dlm neraka tingkat 7 nti br ko tau.nanakkkkkk!! haaa tau cuak!! rmi yg kenal kapel kat laman soSIAL kan? memula hai-hai je.pastu dh lelama mula la cocok jarum.masuk ckit2.pastu b’jiwang2 karat.geli ketiak aku klau baca msg kapel2 ni.jiwang gler.nk jiwang sms jela kat fon.klau setakat komen antara ko ngan kapel ko je baek xpayah wat Facebook or MySpace bagai tu.tayang awek or balak la konon? pirahhhh!!
5) Ko wat blind date?
                Haaaa..yg ni pn salah satu cara ko kenal kapel ko tu kan kak gayah kannn? slalu nyer si jantan yg suka arrange blind date ni.maybe atas desakan kwn2, desakan keluarga yg desperate nk menantu (mak-mak kita ler yg nk timang cucu bebenor.ingat sng nk buat anak? Opss!! ) haha!! blind date ni ko xpnh jmp pn org yg ko nk jmp tu. kira 1st time la kaedah nyer ni. kenal kat mana tu ada mcm2 cara. maybe kwn2 yg kenalkn kat ko, kenal kat chat room ke cam YM or kampung chat or family sndr yg aturkn bla bla bla. so mmg smpi muntah darah ler ko sbb cuak gler bila 1st time nk jmp. yg gegurl gigih sembur perfume kemain bnyk lg smpi sesak lobang idong nk bau. yg jantan lak kemain lg tonyoh minyak rambut smpi b’kilat rmbt tu kannn? yg noq-noq plak kemain lg nk beli baju tali spaghetti konon2 klau pki lg sexy lg afdal la kaedah nyer? yg gay plak kemain lg beli foundation supaya nmpk flawless kulit ko gituuuu. yg pengkid lak kemain lg potong rmbt cam abg-abg askar or beli barut baru nk bg nmpk flat je dada tu. bajet jantan la kata nyer kannn? kena rogol beranak jugakkkk!! haha..kelas ko maria!!


PS: xksh ler apa cara ko kenal awek or balak ko tu ya kak gayah serta pak meon oiii. yg pntg ko jaga diri ko n kapel ko tu elok2.jgn nk menyundal sgt.dunia skrang ni rmi penipu. So be extra carefull. Ada prob settle cara baek.nk break pn cara baek.xyah nk dengki2 bila dh break tu.ok la u’olz, jadi ustaz lak pepagi buta ni..haha..adios sabombas!!

Friday, 18 March 2011

Sentuh, sensitif, naik!!

           Wow!! lain mcm je tajok entry arini. sblm tu, jom kt main teka2 jap.wahai kak gayah serta pak meon suma, apa “benda” klau “disentuh” pasti akan “naik” sbb ia “sensitif”? ada jwpn? ko jwb jantan nyer “tut tut”? hamboiiii..dasar otak kuning b’karat!! eleh ko, stim ler tu. jgn nk ngade2 eh!! dgr bab sentuh2 je mst dh t’bayang2 benda yg bkn2 kannnn? xde makna nyer aku nk citer lucah ok. kekadang je t’lepas..opss!! kekadang la sgtttt..haha.so, apa citer suma ni? well, xkira jantan atau gegurl mst ada something yg palinggggg dia xsuka klau kita cuba nk sentuh. klau disentuh gak pasti naik darah.nk tau pe benda yg konon2 xsuka disentuh sgt tu? jom skodeng detail2 kat bwh ni.jeng jeng jeng..
1) Lelaki – rambut
Cuba korang try sentuh rambut mana2 lelaki (lbh sng sentuh rmbt mmbr ko je) yg dh siap tenyeh ngan krim, gel, wax atau clay bagai kat rmbt dia tu.mostly lelaki akan cuba elak klau rmbt dia cuba disentuh.mcm pelesit tgn dia menepis klau nmpk ada org try pgg rmbt dia.bole naik darah kot. penat je si jantan ni wat gaya rmbt t’pacak la, wat gaya rmbt belah “ehem ehem” la or apa2 jela gaya yg wujud kat muka bumi ni.xksh ler ko wat style rmbt yg meletop ke or haram jadah ke, yg pntg ia ttp sensitif tok disentuh!!
2) Gegurl  - tudung
                Org pompuan ni klau jantan pgg rmbt dia stim kot? haha.gurau2 je.haaaaa cuba ko try sentuh ujung tudung  kat bahagian kepala dia tu.alaaaaa kat bahagian muka tu.org pompuan ni akan pastikan bentuk ujung tudung dia tu kemas n xde lekok2.klau kita try sentuh mau naik hantu dia mrh2..haha!! penat je dia tgk cermin b’jam2 semata2 nk pastikan ujung tudung tu kemas n xde lekok sana-sini.dh komot ckit meradang trus.meroyan ler tu!!
3) Lelaki – perot
                Lelaki ni kan jns sempoi je.ckp ler pebenda pn, kalis je lobang telinga tu.tp cuba ko ckp ttg perot boncet.harus ler sensitif. org jantan ni padah2 xsuka klau kita pgl dia boncet.klau kita tegur “eh perot ko, boncet gler!!” dan dan ler dia try nk kempiskan perot dia tu.tarik nafas dlm2.konon2 xnk bg nmpk boncet la.ada perot flat je kaedah nyer.pirahhhh!! haha..cuba try sentuh plak? cocok2 ke tang perot boncet tu.mampos kena mrh on de spot.mmg sensitif ler klau tegur pasal perot boyot ni. tp tetap melahap jgk xingat dunia.bila boncet pasrah je tp klau ditegur atau disentuh meradang plak? pelik kan lelaki ni?
4) Gegurl – make up
                Org pompuan kan mmg gigih pki make-up.konfiden kata nyer.xpki make-up seperti ko b’bogel dpn org rmi je.gigih ni dok dpn cermin tenyeh make-up la bagai semata2 nk nmpk chantek walaupun ada gegurl yg pki makin nmpk hodoh lg ada ler.ala2 muka pecah umah gitu!! cuba ko try sentuh muka yg dh siap make-up tu.ala saje2 je try.mau naik meroyan.kena maki trus.kekadang kita b’gurau ngan kwn2 xsengaja tolak pipi dia.wahhhhh mrh trus.bkn mrh sbb sentuh2 kepala dia but make-up dia tanggal kata nyer..haha!! gegurl pn pelik jgk..!!

PS: mmg xde keje plak aku soh org sentuh benda alah tu la, sentuh benda alah ni la.ala saje2 je u’olz!! nk testing teori aku tu betol ke x? ko try la 4 benda yg aku dok bebel kat atas tu.aku ckp betol ke atau memain. mmg 4 benda tu plg sensitif klau disentuh selain sentuhan manja nk stim2 tu lain citer la..haha!! tu suma org sensitif. opss!! ok la u’olz.later gosip lg..adios sabombas!!

Sunday, 13 March 2011

Tip top ke?

            Namaste u’olz!! wahhhh tetiba nk feeling2 hindustan plak kaedah nyer. entry smlm kemain pnjg b’juntai lg mukadimah nyer kannnn? so arini kita short kan je mukadimah then kita trus je gosip2 letop isu kali ni ok? Dunia skrang ni mcm2 hal pelik yg jadi.klau zaman2 mak-mak kita msh muda b’getah tegang gitu jarang bebenor kt dgr hal2 camni. hal pe tu? alaaaa trend dak2 zaman ni la especially anak2 muda remaja cam kita ni haaaaa.aku ni kira muda ke? ala muda la jgk sbb baru je sweet 24..hehe!!
            Zaman ni jantan ngan gegurl sama je perangai. 2X5!! yg jantan cam gegurl then yg gegurl plak dh serupa perangai cam jantan. haaaa bgs sgt ler tu.meh sini aku hempas laju2 kepala ko kat dinding bior jd manusia ckit. aneway, jom kt skodeng perangai tunggang t’balik antara lelaki dan wanita ok?get ready u’olz..

Merokok
            Asal dgr rokok je trus cop kat dahi lelaki.patot ler rmi jantan yg kojol (mati) awal. pastu ada plak yg mati pucuk.kesian ko!! klau setakat muka ko ensem, jambu, macho gler tp mati pucuk bila “anu” xreti nk bg respon baek TAK payahhhh!! apa guna jd jantan klau “pistol” layu.buang je dlm tasik bg ikan makan.yeuwwww!! tp skrang ni bkn jantan je yg gigih sedut rokok tu.gegurl pn sama.wahhh dh mcm jantan lak ko kan? kekadang lbh dari jantan gaya ko isap rokok tu.sembur asap fuhhhhh kemain lg dia. tp  mostly yg aku perhatikan gegurl yg isap rokok ni muka ala kadar je.ala2 pecah umah gitu.maybe sbb muka cam tongkang pecah so nk amik perhatian org la ngan menghisap rokok gitu? motif sgt kannn? kelas ko maria!!
Pakaian
            Wahhhh skrang ni mcm2 jenis style baju ada kannn? pilih je mana ko suka then sarung jela kat badan ko tu kan kak gayah kannnn?tp yg xley blah nyer bila org2 tertentu OVER berpakaian.jantan gegurl sama je 2X5!! noq-noq, auw-auw lg ler.kalah gegurl u’olz. sexy gler.badan solid molid bole la terima tp shape badan cam malek nor ada hati nk pki baju slim fit or ketat2 gitu.nsb baek x rabak baju tu. lengan tu dh ler beso cam pokok balak verangan lbh feeling2 miss world gitu nk pki baju tali spaghetti tu.jantan pun sama, makin lama makin sendat plak aku tgk baju ngan seluar yg ko pki kannn? lagi2 tang seluar.dh ler “benda” ko tu kecik berani mati je pki seluar ketat then bg nmpk “benda” yg mostly org melayu mmg kecik2 je.lain la darah mix.konpem cam menara KL..WOW!! come on la bro, xyah nk ikut fesyen sgt la klau buat org sekeliling ngumpat ko lbh.better low profile pki yg biasa2 je asal msh nmpk b’ gaya or stylo ok?
Style rambut
            Perghhhh yg ni lg ler cam gaya2 rmbt ada. yg jantan skrang ni rmi nk bajet korea gitu. nk feeling2 jd pelakon “Winter Sonata” ada rambut pnjg la bagai.yg gegurl lak makin rmi yg suka style rmbt pendek.ada yg potong cam gaya lelaki trus.dh ssh nk beza if ko tu jantan ke gegurl. klau ko pengkid mmg ler.bajet ada “anu”  la sgt.kena rogol mengandong jugak. tp pengkid ni baek2 jgk org nyer.xdela jahat pn.tp gaya tu yg over.pelezzzz la!! haaa sebelum aku lupa, sape pnh kaler rmbt? elehhhh xpayah nk poyos sgt la kannn xnk ngaku. klau warna tu sesuai ngan muka dan tone kulit xpe ler jgk.ni dh ler kulit itam b’kilat ada hati nk kaler rmbt warna blond .what the..? ingat2 la ckit nk kaler rmbt tu.org melayu warna rmbt asal nyer ialah itam, omputeh tu yg blond.verangan mat saleh!! hak tui..!!
Melayan pasangan
            Dulu si jantan yg akan layan gegurl lbh klau tgh hangat b’cintan-cintun. skrang ni dh tebalik la plak.si jantan lak harus dilayan oleh gegurl.si gegurl lak yg gigih beli tu, beli ini tok si jantan.klau kuar jejalan dating ke apa wahhhh si jantan dok cekak pegang goyang telOr je lbh tp yg gegurl lak amik alih tugas jantan.kekadang je baru nk kuar duit tu pn sbb terpaksa. Klau ikutkn hati ntah2 xnk kuar sesen pn.kesian gegurl kannn? dh puas kena kikis si jantan tu blah.apa ko dpt? habuk pun taderrrrrr!! kuam hawa kena tau, si jantan ni suka sgt bila gegurl yg kuar duit.slamat duit poket jantan tu. skali ko dh wat dan ko manjakan laki ko tu mmg naik lemak ler.ckit2 ko je kena kuar duit.jantan apa camtu? ko terajang je lelaju. xpun klau ko takot kena blasah blk ngan laki ko, ko mandrem je letak “anu” dia kat dahi..haha!! eh eh, Papa Gosip ajar2 benda syirik plak.maaf kan saya ya bapak dan ibuk2 suma!! jd mat endon tetiba..haha!!

PS: so ko pikir la sndr mana yg de best n mana yg de worst tok diri ko. klau ko rasa ko tu dh betol n maksum sgt xpayah dgr nasihat org lain.zaman ni mmg kena ckp direct je.xpayah nk kias2.ckp kias2 kang bkn dgr pn.masuk telingan kanan kuar telinga kiri.sbb tu ayat aku kasar  direct semacam je kat atas td.so nk dgr ke tak t’pulang la eh kak gayah n pak meon suma!! adios sabombas!!

Saturday, 12 March 2011

Pening lalat bila..

            Papa Gosip kembali lg u’olz!! salam rindu kesumat kat sape2  yg tgh usha entry kali ni. rindu bebenor dh aku kat ko wahai kak gayah..kak senah..kak tipah dan kak limah!! kak limahhhh? (enjit-enjit semutttt, sape sakit naik atassss). xlupa jgk kat abg-abg yg tgh usha entry kali ni. elehhh sbnr nyer, rmi je jantan2 yg baca entry kat Papa Gosip ni. xnk ngaku konon. malu kata nyer nk baca gosip2 ni.padahal gigih jgk usha smpi nk t’jojol bijik mata ko kannn? kelas ko maria!!
            Sori ler u’olz sbb dh lama gler xsempat nk update entry baru. bkn apa, sumpah mmg bz tahap gaban ngan stdy.lgpn line tenet guna broadband ni lembab cam sipot sedot. malas aku nk on9 tau klau line slow t’kemut-kemut ni. bole kentut b’darah tau menahan marah sbb geram line lembab gler..grrrrr!! aneway, udah2 ler tu kot aku dok m’bebel kat intro je. dh pnjg b’juntai rasa nyer.juling plak bijik mata ko nk baca nyer kannnn? so, isu kali ni pasal PANJANG..!! opss!! haaaa ko pikir lucah ehhh? nakal tau..i loike!! woi, bkn pnjg “tut tut” la. ni panjang lain. panjang tu kan nickname yg slalu kita bg kat org tgi lampai kan? aku tau ler sbb aku pn salah seorg manusia yg tgi lampai..183cm!! wow..model sgt!! opss perasan gituuuu!!
            Xtau kenapa aku bole tgi camni.maybe dah kurniaan tuhan kat aku so terima jela.nk merungut sgt kang tuhan tarik blk nikmat padan muka aku.nanakkkk!! org lelaki ni klau tgi semcm org ckp sebab dia slaluuuuu..opss!! (hanya kaum2 lelaki je tau apa reason klau badan tgi semcm ni..lucahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!). nak tau jgk ke kaum2 hawa sekalian? aku bg hint: “BUNUH bakal ANAK”..haha!! udah2, kang masing2 stim plak. kena ban trus Papa Gosip ni sbb citer lucah xabes2. aneway, ssh tau jd org tgi ni.mcm2 hal jd.ingat jd tgi ni suma best2 belaka? xde makna nyer u’olz. kekadang lbh bnyk ssh dari sng.pening lalat tau bila mcm2 situasi t’jadi t’utama nyer bila..

1) Beli baju
            Mostly org tgi ni badan dia besar.dada bidang gitu.ala2 gergasi ler kata nyer. susah kemain lg nk cari baju.bila dh ngam2 baju tu kat badan senteng la plak.klau beli saiz besar dh menggelebeh gler vavi baju tu.bila dpt baju yg xsenteng tp sendat bebenor la plak.ada je xkena tau.mau xmeroyan ko klau nk beli baju camtu gaya nyer? kesian tau kami org2 tgi ni..sob3!!
2) Beli seluar
            Haaaaa ni satu lg isu klau jd org tgi melangit ni. klau nk beli seluar ya ampunnn.nk je aku lempang2 muka promoter jual seluar tu sbb geram nyer pasal.asyik2 kata xde je.padahal mmg dh xde saiz tp paksa gak soh dia korek stor smpi dpt saiz yg sesuai.jahat kan? haha. asyik2 dpt seluar senteng.ingat ktorg ni Michael Jackson nk pki seluar senteng? sob3!!
3) Beli kasut
Nyampah gler klau nk cari kasut.b’jam2 kat shopping complex tu semata2 nk cari kasut je.bila dh dpt yg b’kenan, saiz kasut plak memanjang je xde.nk je aku tapak2 kan muka promoter tu ngan kasut kecik tu sbb geram.xde xde xde!! cuba skali skala tu kata ada.sejuk ati ni dgr tau. tau ler saiz kaki dh cam patong Mc Donald tu. mmg jenoh ler ko nk tawaf satu shopping complex tu  semata2 nk cari kasut xabes2..sob3!!
4) Tido atas katil
            Sape yg tgi mmg akan tempuh situasi ni tiap2 mlm.tu pn klau ko tido atas katil la.klau atas tilam bentang atas lantai atau guna toto je xde kena mengena.sibuk je ko.xkelas ko maria!! cuba ko baring then tegakkan kaki & badan suma. konpem xmuat kannn? kaki ko mst t’juntai-juntai t’keluar dari katil.mmg sial..!! so ko nak ke tak nak kena jgk tido cam ulat gonggok..sob3!!
5) Masuk kenderaan
            Ni mmg plg suwei klau t’jadi lagi2 klau jd dpn org rmi plak tu.nak naik kete ke, bus ke, van la bagai mmg sial.kepala ko mst nk t’hantok sana sini.penat tau set rambut b’jam2 pastu kusut masai blk sbb t’hantok gler babi kat bumbung kete la, bus la, van la bagai. naik treler je baru xt’hantok kot? pastu klau naik kete mst kaki kena bengkok ckit sbb xmuat.lengoh kaki aku tau..sob3!!
6) Dok depan
            Mmg menyirap klau benda t’jadi u’olz.aku yakin 200% sape2 yg tgi mst pnh dgr ayat ni “woii, turun ler ckit badan ko.xnmpk la!!”, “tepi ler ckit, ko halang aku nk tgk dpn la!!”.. elehhh dah tau diri ko tu ketot, sape soh dok barisan blkg? sengal!! kami yg tgi ni jgk ler yg jadi mangsa kejap ke kiri, kejap ke kanan, kejap ke atas, kejap ke bwh..sob3!!
7) Jalan tempat crowded
            Asal xbole ke lalu tmpt rmi org? bkn apa u’olz, cuba bayangkn klau ko tu tgi lampai jalan kat tmpt yg rmi org cam kat pasar mlm ke, pergi PC Fair ke then org mst tgk ko mcm ko ni alien.cam tugu negara pun ya.org dok usha tgk2 cam xpnh tgk org tgi.pastu mulot mst nk mengomel “ishk, tgi nyer dia”, “tgi gler org ni”,” bapak r, tgi gler siot” dan bla bla bla..sob3!!

PS: well, tu la antara situasi2 yg ktorg sebagai org tgi ni slalu kena atau tempuh saban hari. xdela best sgt cam yg org sangka. syukur tau klau ko tu ada tgi normal cam org lain. org tgi ni mmg la nmpk smart la bagai tp sebalik cerita yg ko xtau tu mmg tragis gler.tp papepn ttp syukur pe yg ada.tgi ke kemetot ke sama je yg pntg sihat kan kan kan? ok la u’olz.later kita gegosip lg.adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.