السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 17 April 2011

Kerana mu perempuan

            Fuhhhh akhir nyer dpt gak aku post entry arini. ikutkn masa mmg xsempat u’olz. tp sbb dh rmi bebenor dok tanya bila nak post? bila nk post? so aku post jgk tok korang entry baru arini. klau ko xbaca smpi abes ko siap. aku mandrem dari jauh. konpem berot senget-benget bibir ko tu esok lusa. opss!! perghhh syirik tu main bomoh2 ni. simpangggg bak kata usop wilcha!!
            Ok2, aku xmo dok bebel ckp merapu merepek meraban lg so kita go on je ngan isu kali ni ok? pasal pe? pasal P+E+R+E+M+P+U+A+N!! hamboiiii pak meon suma smpi dh nk t’jojol bijik mata ko ek dgr pasal gegurl ni? jaga zip tu. kang lupa zip xtutup t’juntai plak “adeq boboy” kita..opss!! lucahhhhhhhhhhh!!
            Well, aku bkn nak kata aper la u’olz tp aku kesian tgk bangsa sekaum aku iaitu L+E+L+A+K+I..ni haaaa aku nk “ce citer” ckit pekejadah nyer tetiba aku meroyan nk citer pasal jantina plak kaedah nyer. kita tgk kuasa perempuan bila face 2 face ngan lelaki. mmg ler perempuan ni lemah lembut, fragile, mudah t’sentuh bagai tp bila bab cintan-cintun ni guys jadi lemah (bkn lemah syahwat..tu mandul nama nyer..rugi kawen xdpt anak u’olz). kuasa perempuan bila b’cintan-cintun mmg power. kelas ko maria!!
            Bkn nk kata lelaki tu dayus bila follow ckp awek je tp sbb dh syg sgt lelaki ni jd “pak turut” atau “pak sanggup”. klau kata A, A la jwb nyer..klau B, B la!! well, rmi gegurl yg admit bahawa lelaki ni sgt sgt sgt manja bila sdg hangat bak taik unta bila b’cintan-cintun ni. lg2 yg dh kawen perghhhh kemain manja mcm kucing. “sayunkkk, meh ler sini..abg xtahan ni..mari ler sini..meri lerrrr..xsyg adeq boboy abg eh? nti dia majok sayunk jgk yg merengek nak tut nak tut!!” (opss ayat censored u’olz..dh2 jgn nk t’bayang2 plak eh..stim plak ko eh kak gayah?) Grrrrr..!!
            Aku ada 3 contoh yg terBAEKKKKK nk share ngan korang apa benda yg lelaki akan tempuh bila awek wat hal. perempuan oh perempuan.. well, 1st ko pnh dgr x bila awek merengek nk benda alah tu, nk benda alah ni kat BF dia? mst penah kan? ada je benda yg dia nak. mmg la BF kena jaga mkn minum dia tp klau bab2 beli brg pn nak pau BF mmg over sgt la tu. belom kawen dh over. dh kawen cerai berai sbb xtahan over-spending tok bini je.. sengkek duit lelaki tau!! aku slalu nmpk lelaki especially mat-mat motor gigih beli teddy bear size GEDEBAK (large size) angkut naik motor semata2 nk bg kat awek. gigih kumpul duit gaji or korek duit tabung or pki duit PTPTN semata2 nk beli brg permintaan awek dia. 
bkn kami bodo cuma sbb dh syg sgt kat korang wahai kaum hawa. lelaki ni sanggup korbankn masa, tenaga serta wang ringgit tok ko kak gayah oiii. xreti syukur xtau la. itu br teddy bear, klau yg dh keje ada monthly income sanggup support awek duit blanja bagai, ada yg belikn awek dia fon mahal (xmain la yg cikai2 punyer nti awek wat muka monyok sbb xkelas pki fon cikai kata nyer), beli jam tgn, dompet, kasut dan ehhhhhhh mcm2 lg ler. mls nk tls bnyk2. lengoh plak jari aku ni u’olz.
2nd bila awek wat hal cam nk mintak break kat BF dia atas sbb2 t’tentu. si jantan ni sanggup merayu-rayu jgn tglkn dia. jgn nk tipu laaaa. mmg ada lelaki yg smpi tahap camni. ada yg menanges sbb t’lalu syg kat awek dia bila dgr nk break. ko tgk kak gayah ktorg as lelaki sanggup turunkan ego sebagai lelaki semata2 sbb ko. malu sgt sebenar nyer lelaki nanges tok perempuan. mana nk letak air muka ni? sorok dlm pasu  bunga? klau la muat dh lama sumbat je kepala dlm pasu tu. mmg lelaki ni luaran je nmpk kasar n ganas tp nun jauh disudut hati mmg soft-hearted bila timbul isu2 camni. aku dh bnyk kali gak tgk lelaki jd serabut, konpius, blur, stress, nanges n merayu demi perempuan yg dia syg sgt sgt sgt!!
Isu yg ketiga ni mmg xbole nk tipu lg. mmg benda betol cuma xde pendedahan lg ttg isu ni kat mana2 article. so biar aku yg bgtau kat korang. statement panas ni - “KERANA PEREMPUAN, LELAKI JADI GAY/HOMOSEXUAL!!” xcaye? try la korek kat mana2 sumber yg bole ko caye and then tanya betol ke x apa yg aku ckp td tu. mmg diakui rmi jgk gay2 yg ada kat Malaysia ni selain daripada kena liwat atau dicabul oleh jiran, kwn2 skola (asrama biasa/penuh), abg atau pakcik atau sepupu sndr bla bla bla jd t’tekan dek kerana awek. trus beralih arah jd songsang then mula anti kat perempuan jd gay full timer. ada jgk yg half-timer. apa yg full-timer dan half-timer ni? full-timer ni bila si lelaki tu dh jd gay tegar. mmg anti perempuan trus. half-timer plak dia ni BISEXUAL. msh suka perempuan tp pada masa yg sama suka kat lelaki gak. mostly org yg clash ngan awek ni jd stress so sbb tu cari alternatif lain tok dpt kan ksh syg melalui lelaki. perempuan dh hancurkn ati dia so saje2 try lelaki plak. ko tgk kuasa perempuan. lemah ke kuat sebenar nyer perempuan ni?

PS: well, mmg la akan ada org ckp “alaaaa tu suma t’pulang pada individu itu sndr camner nk settle masalah”. klau reti handle jadi baik la nti. klau xreti handle mmg la xelok jadi nyer nti”. haaaa manusia zaman ni kan mmg pandai bg komen je. xkena kat btg idong sndr mmg ler pandai komen je. dh kena haaaa kau, baru ko tau..haha!! ok la u’olz. dh mcm pakcik2 plak aku membebel je dr td. adios sabombas!!

Monday, 11 April 2011

Jom skodeng!!

                 Hamboi hamboi hamboiiiii..dh buang tebiat agak nyer aku ni ajak org skodeng plak!! sungguh xcurlassss!! skodeng pe ler tu? org mandi? bukan!! bukan!! anak dara cuci kain tepi sungai? eh bukan jgk..bukannn!! dah tu skodeng pe? xkan nk intai kak gayah masak ikan kat dapur tu? lagi ler xcurlasssss!! alaaaa korang ni, pikir lucah je. skodeng je lucah. nk lucah je skodeng kannnn? yg ni skodeng aksi gegurl bila dia dlm keadaan mood t’tentu laaaaa. aritu aku dh “ce citer” pasal perangai lelaki bila dlm keadaan manja, penat, malas bla bla bla kannnn? so kali ni turn gegurl lak kita korek dlm2 rahsia diaorg. jom skodeng jom bila gegurl ni tgh..
1) Bosan!!
                Elehhhh org pompuan ni klau dh bosan tu apa lg, tau nk mkn jela keje nyer. xpun gigih on9 FB luah perasaan kat status gitu. publisiti haram sgt kak gayah oiii. kelas ko maria!! camner BUMPER ko xbesor cam tong dram? (tetiba t’ingat plak kat “kak pah” kita..oh sharifah aini). org pompuan ni kuat mengunyah. ada je benda nk sumbat dlm mulot tu. benda2 yg diaorg suka mkn time relax2 ni mostly benda2 yg manis. klau lelaki plak suka benda2 yg b’minyak atau b’goreng. baruuuuu ler puas!! so, mkn dah, mencapap kat FB pn dah. apa lg ek? elehhhh tido laaaaa apa lg. tu jela keje nyer. tau nk membongkang je. dh bgn tido tu laju je tgn menggapai2 cari fon tgk2 klau ada msg dari balak la, skandal la, spare part lover la bagai kannn? opss!! novel jgn lupa. b’timbun novel dlm rak kannn? haha!! jiwang sungguh u’olz!!
2) Sedih!!
                Bab emo2 ni bg kat gegurl. mmg 1st class!! ratu air mata gitu.tp xdela suma kememeh nk sedih or emo2 je. tp gegurl ni kan mmg kt tau hati soft ala2 jelly nata dicoco gitu. fragile sgt. nak tau aper diaorg wat klau tgh sedih? sama je. mkn lagiiiiii. camner ler badan ko tu daripada size tong dram jd bulldozer trus? gedempol..haha!! ni fakta ok bkn auta (hot FM sgt)..sedih je mkn..sedih je mkn. nak tau lg? merintih kat BF plak “abggggg..cayunk cedih lorrr..i need u..hug me!! hug me!! heyyyy tlg la, terbelit usus aku tau. kentut b’darah seminggu trus!! klau gado ngan BF lak? merintih kat member2 kamcing plak. dah ilang sedih ckit, dh syok sgt luah perasaan trus b’gosip b’bakul-bakul trus kannnn?  kelas ko maria!! wat keje 2 in 1 gitu..i loike..opss!!
3) Penat!!
                Ko ingat lelaki je yg mls klau dh penat sgt? hello gegurl pn sama je. 2X5 je u’olz!! amik contoh mmbr aku sorang ni. dh penat merayap ngan skandal la bagai blk umah trus bum bum atas katil. baju xcabut, sluar xlucut, tudung xbukak. apa nk jadi ngan ko ni kak gayah oii? super pemalas. jantan xpe lg.mmg sejak azali pemalas.gegurl pn nk follow gak mmg xley blah la kannn? eh eh lupa plak, kan tgh penat mmg la xbuat suma tu.sori t’kutok gegurl plak..haha!! konon2 tido xbukak tudung tu tido dlm iman la kaedah nyer? tido pn nk solehah. kelas ko maria!! tu xpe lg, klau yg free hair tu tido trus? bgn tido rambut dh b’simpang siur ala2 pontianak gitu. xkelas xkelas!! tu ok lg, yg ni palinggggg xbole blah. gegurl yg tgh period tu? apa kes? Ko dh pki pad satu hari suntuk (brand kotex tok remaja manakala brand sanita plus two tok makcik2 ya..harap maklum) xreti nk cabot laaaa? yeuwwww dh penuh benda alah tu tlg la cabot n buang..bluwekkk.ngotor.xpatot xpatot.selesa ke tido camtu klau dh penuh sgt? erk!!
4) Marah!!
                Perghhhhh ni lagi satu tebiat org pompuan klau dh marah. emo semacam. meroyan ler tu. kalah ibu2 mengandong u’olz. remaja maybe ler mrh gitu2 je. dh lelama kena pujok reda la kannn? cuba mak2 kita mrh? laki bini gado ke? kak gayah b’tekak ngan pak meon sebelah umah ko ke? hamboiii, abes periuk belanga ko lempor!! setepek melekat kat muka laki ko kan kak senah oiii. dh abes xensem muka laki ko. gegurl ni klau dh mrh tunggang t’blk dunia. Kita sbgi lelaki ni cuak kekadang..( kekadang je..haha!!). tp kan, gegurl ni xsuka bg nmpk dia luah perasaan mrh secara depan2 tau..dia akan wat secara sulit. cara camner tu? apa lg, ngumpat belakang la. abes dari ujung rambut smpi ujung kaki dia gosipkan org yg dia mrh kan tu. xpuas ngumpat live, ngumpat plak kat FB.  xcukup kat FB ngumpat plak kat fon.xcukup lg? YM jom!! xcukup jgk? Skype plak. ada je cara ek? kelas ko maria!!
5) Sangap!!
                Helloooo ingat laki je noti kesangapan gitu? gegurl pn sama je u’olz. jgn xngaku. dosa propa lbh!! huhu. klau lelaki sangap lain mcm ckit. ingat sabun ingat ler pada lelaki..opss!! lucahhhhhhhhh!! Aku xtau la gegurl sangap stim capa dia wat sbb aku lelaki. xkan nk tanya ko sangap camner & apa ko buat tol x? konpem dpt pelempang free direct kat muka. dh xcute muka aku yg awet muda b’getah ni (opss perasantan). kita amik situasi bila gegurl ni sangap nk jantan. heyyy bkn sangap jantan nk tut tut tuuuu..bkn bkn!! kang kena ban plak Papa Gosip ni citer benda xsenonoh. sangap nk jantan tu maksud nyer bila si gegurl ni suka kat laki tu. camner cara dia nk pikat hati laki tu. aku pnh citer pasal isu cara gegurl nk usha jantan kan sblm ni? kita refresh blk, memula pandang2 sipi cam dh nk t’jojol bijik mata ko, senyum2 sinis cam tapai basi, main selak2 rambut, lalu lalang dpn jantan tu lbh 100 kali sehari, cover ayu or cover cun, pki make-up tebal sekaki bg nmpk flawless kulit konon2 bg jantan tu puji la kaedah nyer (nk stim2 ler tu). gigih tol org pompaun ni ek? klau b’jaya taktik memikat xpe jgk. kira b’baloi la jgk. klau gagal? sumpah seranah jantan tu then wat gosip lg. xsudah2 wat ketupat gendang!!

PS: aku bn nk ngutok or carut-marut kat gegurl ok. ni suma fakta dari pandangan aku. survey secara xsengaja..huhu!! mmg la xsuma yg perangai camtu. but rmi je bilangan gegurl yg buat mcm yg aku sebut kat atas td tu. so jgn mrh aku. ko mrh gak aku sentap mak hayam nti tau. ok la u’olz. lain kali kita gosip2 lg. adios sabombas!!

Saturday, 9 April 2011

Opss pecah!!

               U’olzzzzzz!! dah lama bangat kita tidak ketemu gitu (eh ehhhhh!! t’kecek endon plak) u’olz sht? sori ler sbb dh lama gler aku xsempat nk sumbat entry baru kat Papa Gosip ni. maklum la bz kaedah nyer. kak gayah suma xperlu ler nk muncungkan sgt mulot tu cam muncung itik eh. pak meon plak jgn nk tarik2 muka ala2 tempoyak basi gitu. senyum la ckit. haaaaa camtu la. baru ler mencanak-canak ckit semangat aku nk tulis entry ni. alaaaaa tok korang baca jgk kannnnn?
                Isu kali ni  pe ek? apa yg pecah? pinggan? mangkuk? cawan? bkn la u’olz. gimik je tu. pecah rahsia jeeeee!! sejak sekian lama rasa nyer aku xgosip pasal benda alah ni. arini tetiba plak dtg seru nk touch isu jantina. bole kan? kita mulakan dgn lelaki dulu eh? lain kali pasal gegurl plak. korang nak tau x perangai si jantan bila dia..
1) Keseorangan?
                Alamak aiiii, aku nk “ce citer” pn malu plak rasa nyer. sbb mostly lelaki camni. certain2 lelaki je yg baek konon2 nyer xmo wat “benda” ni bila dia L+O+N+E+L+Y..opss!! watpe tu? tp mmg pelik la klau dh nama lelaki xtau atau xpenah try “benda” ni. haaaaa yg gegurl mst dh t’kebil2 bijik mata ko sambil t’pikir2 aper la agak nyer yg ktorg ni as lelaki wat klau dok sesorang kat umah, dlm bilik atau kat memana jela kannnn..? haha!! nak tau? aku bg hint – sabun, syampoo, shower gel/foam..opss!! xphm jgk? bnyk telan semut la ko ni kiah!! alaaaa yg tu la..yg tuuuu..yg tu tu..alaaaa tu la!! ermmmm. biarlah rahsia..klau lelaki mst dh tau kan? muahaha..lucasssssssssss!!
2) Penat?
                Jantan ni klau dh nama nyer penat mmg xde benda lain dh dia pikir selain ingat kat katil, katil, katil..!! xde katil dpt bantal pn jadi la. xde bantal dpt landing badan kat lantai pn dh cukup. lelaki ni kan universal. suma je bole. kami xcerewet & kami sempoi..wahhhh!! klau blk keje or skul kekadang dh penat sgt smpi baju pun xcabut. tido ngan baju lengkap gitu. kelassss kan? haha..xtau la gegurl, tp mostly lelaki klau dh penat tahap gaban klau tido tu WAJIB b’dengkur. kroh kroh kroh. opss jgn lupa tambah air liur basi secukup rasa ya..yeuwwww!!
3) Malas
                Mmg syerasi b’syama (cara ajai si komposer tu sebut huruf S, kesiannnn pelattttt) . lelaki dan malas mmg sinonim kan? asal sebut lelaki je mst mls. sebut mls je mst lelaki. tp xsuma ok but mostly la..(aku rajen tau..untung buat laki ko kak gayah oiii) lelaki ni klau malas mmg dahsyat. amik contoh roommate aku je. time dia pemalas tahap kambing gurun bole plak lobang idong dia tu tahan bau spentot. ada ke patot spentot letak atas katil betol2 dekat ngan muka dia!! klau ya pun malas sgt alihkan la dulu spentot tu sblm tido..yeuwww!! cium bau kelengkang sndr. bgs sgt ler perangai camtu kannn? xkelas langsung..hak tui..!! asal dpt rest dh cukup. bau tolak tepi. lelaki mmg dahsyat kan? astagha!!
4) Manja
                Sebelum ni penah aku “ce citer” ttg isu lelaki bila dia manja kan? xpe, aku citer lg bg jelas lg terang gitu. lelaki manja? alo lo lo..so sweet. lelaki ni klau kita kenal betol2 mmg manja. nmpk je luaran tu kasar n ganas semacam. padahal hati ayam jgk. manja kemain lagi2 ngan kapel. perghhhhh klau ckp dlm fon tu ayat kemain manjalg cam jelly “sayangggg..cakkk!! watpe je tu?”, “sayanggg i miss u laaa”, sayangggg nk flying kiss ckit”..elehhhhh kentut b'darah seminggu aku tau. biasa la tgh angau b’cinta ni. gigih adeq2 zaman skrang ni. baru nk up kata nyer. tu baru dlm fon, lom lg jmp kapel dpn2. perghhh jgn kata kentut je b’darah, usus ni t'belit2 xbole nk yak sebulan trus..haha!! gesek2 manja cam kucing la, soh belai2 rambut la, main pegang2 tgn la ehhh kalah la gegurl. lelaki zaman skrang. terbalik sudah!!
5) Mengusha?
                Hamboiiii bab ni suma stim dgr kannn? t’jojol bijik mata bila baca ttg usha mengusha ni..org jantan ni mmg gigih klau bab nk tackle2 ni. dia la raja..raja aper? rajagopal..haha!! pe yg aku merepek ni?  lelaki sanggup wat apa je klau nk dptkan awek ni. sanggup perabis duit..(pau duit mak ayah jgk), luangkn masa & tenaga bagai semata2 nk tawan cinta hati hakiki gitu..bluwekkk!! terasa geli sebentar. sori la u’olz..haha!! aku ni biasa b’cintan-cintun kaedah nyer..opss!! statement panasss dari Papa Gosip..kelasss ko maria!! lelaki ni bole angau gler selagi xdpt apa yg dia nak. tiap mlm mimpi basah. kesian asyik kena mandi wajib je. so wanita2 sekalian kesian kan ler kami as lelaki ni tau..kami TAK sangap, kami desperate..haha!! bkn desperate. kami cuma nk dihargai je u’olz.

PS:  dh puas korek & dgr rahsia lelaki? maybe korang dh tau, xsure atau xtau pn kannn tol x? so aku as lelaki dh konpem kan. tp xla suma camtu but mostly la. lelaki ni nmpk je ganas n pelik semcm je perangai nyer. tp klau dh kenal hati budi lelaki tu mmg dpt tgk kelembutan dalaman sbnr insan yg bernama LELAKI..ok la u’olz..aku say bye2 wat masa ni dulu. jmp  lg dlm entry baru yg akan dtg. adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.