السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 23 May 2011

Songsang rupa nyer!!

Wahhhh!! aku ni nk citer pasal isu GAY lg ke? atau LESBIAN plak? eh no no no no!! simpangggg!! ala, skali-skala tu bole ler nk citer isu2 panas meletop camtu. kang salah bg info berdosa plak aku ni u’olz!!  songsang tu makna nyer “ber/terbalik” kan? berlawanan gitu. so isu arini ialah “bila sesuatu yg kita buat tu kita rasa betol bg kita, padahal org lain kata TAK!!”. apakah perbuatan yg dibuat oleh perempuan @ lelaki yg mereka rasa betol padahal sebenar nyer TAK punnn!! antara nyer ialah..
Perbuatan perempuan yg di DISLIKE oleh lelaki!!
1) Make-up tebal sekaki?

-    Mostly lelaki sebenar nyer DISLIKE klau perempuan tu super excited dok tepek make-up tebal2. mmg ler nmpk FLAWLESS , tp klau dh tebal 50 inci, hantu tgk pn cuak!! patot nyer kita yg takot tgk hantu, ni hantu pn bole t’ketar2 kepala lutot (klau ada lutot la) sbb tgk muka ko yg puteh melepak tu. klau xde make-up hambikkk muka cam tapir. tu la dh slalu sgt tgk muka ko “SEMPURNA” cam artis Hollywood je, bila xde make-up muka dh mcm nenek kebayan bongkok 10 je. eeeeee yekkk!!

2) Pki minyak wangi yg OVER wangi?

-     Konon2 nk dpt pengiktirafan manusia plg wangi dlm sejarah tanah air, padahal ko ingat lelaki bole tahan sgt ke bau wangi sweet2 yg OVER sgt tu? nk pecah lobang idong org2 jantan ni tau. bajet daya penarik kononnnnn. sesak nafas tau x!! klau BF ko pengsan sbb t’lebih sedut bau wangi ko tu, mampu ke angkut dia bwk g klinik? Haaaaa tau pun xlarat so pki yg light2 jela. xyah ler nk spray smpi separuh botol abes. xley blah. nyampah!!

3) Dress-up xkena tempat?

-     Haaaa ni satu lg MAJOR problem perempuan bajet ni. tau ler suka melaram tp klau melaram xkena tempat apekejadah nyer camtu? dh ler nk bersiap tu lmbt (totally di DISLIKE oleh lelaki), pastu pki baju very der vogue!! padahal ajak teman pergi pasar je tp kemain lg dia ek? siap wat curl (kerinting) rambut, pki eye-liner, eye shadow, lipstick, pki baju rambu2 siap ada kerawang2 lg, boot bulu2 (ingat ko dok London?), eh eh jgn lupa selendang buat belit kat leher ko ya kak gayah oiii. lelaki ni suka perempuan yg sempoi & b’sederhana je dari segi pemakaian. setakat pergi pasar borong, pki t-shirt & seluar track sudahhhh. eeeeee gedik!!

4) Lagi slim lagi chantek?

-     Ewahhhh xde makna nyer!! ko ingat lelaki suka tgk badan ko yg leper cam papan tu? lelaki suka badan yg “sedap-sedap” gitu, bak kata org MONTOK u’olz (opss!!). xyah nk diet konon2 xmo mkn nasi. klau ko mkn pun ko pergi jolok tekak bagai nk rak soh muntah blk makanan tu kan? klau badan cekeding smpi “aset” ko kat atas tu penyek cam capati basi xde feel lelaki tgk ko. yela, dh mcm lelaki punyer je ala2 leper petak gitu.  BULAT ler bagusssss!! (opss cabul mulot ni. lucahhhhhhhhhhhhh!!).

Perbuatan lelaki yg di DISLIKE oleh perempuan!!
1) Bina badan sampai berketak-ketak?

-     Wahai abang-abang sekalian, ko hengat badan ko fit ala2 sazali samad tu org perempuan suka sgt ke? mostly perempuan yg aku tanya diaorg DISLIKE bentuk badan lelaki camtu. klau ada shape ckit2 dh kira ok. jgn obvious sgt smpi keras badan ko. kang nk pelok cam batu lesung plak!! keras semacam. org perempuan suka lelaki yg berisi ckit. perot boncet ckit pn xpe sbb kata nyer best nk pelok (klau dh kawen la).yg belom KAWEN jgn nk gatal2 dok pelok BF ko smpi lemas konon2 nk testing perot dia best ke x!! so, sebagai lelaki ko nk kepuasan diri semata2 je ke sbb ada badan ketak2 camtu atau nk kepuasan pasangan anda? pikir2 kan ler yaaaaa..

2) Smoking to make u look MACHO?

-     Survey yg aku buat mostly kata DISLIKE jantan2 yg smoking ni. diaorg kata busuk la, bibir itam la, nti kawen takot laki mati pucuk la, menjanda awal sbb laki mati barah paru2 la. so msh nk smoking ke wahai si penghisap rokok tegar? bajet macho & nmpk jantan klau smoking @ takot member2 lelaki yg lain cop ko lembut sbb xhisap rokok camtu? woiii, mostly org nk kawen kan? klau perempuan reject ko sbb ko smoker camner? hah, pergi ler kawen ngan mmbr lelaki ko tu. GAY!! padan muka ko..

3) Lelaki metroseksual?

-     Yang ni ssh nk kata betol ke tak. sbb klau lelaki selekeh perempuan xsuka, klau jaga penampilan sgt punnnnn perempuan xsuka. ermmm fening lalat aku nk tls ni. maybe bole ler nk bergaya & jaga penampilan ko tu, tp b’sederhana jela. survey yg aku buat, mostly takot nk b’kapel atau cari pasangan yg very der high-maintenance  ni. bkn sbb takot duit kering sbb bg BF ko toiletries yg very der branded (present, alo lo lo so suwetttt!!) tp diaorg takot ko tu “2 alam”. diaorg anggap lelaki metroseksual ni suma nyer GAY. padahal bkn suma tp diaorg ttp beranggapan camtu. so camner bro? kena la so-so je ok?

4) Terlalu “BE YOURSELF”?

-     Suma tau lelaki ni mostly sempoi je kan? bila berkapel pn mst u’olz penah dgr ayat ni “just be urself dear, before & after kita kenal xyah ubah apa2. i terima u seada nyer”. (geli jek? jiwang bro!!). mmg ler kena jadi diri kita, tp certain2 time kena la ubah perangai ckit demi nk menjaga hati GF ko tu bro!! perempuan mmg pendiam klau ada certain2 things yg dia xbrape berkenan ngan perangai BF dia. but kita sebagai lelaki kena alert, jgn nk buat perangai selamba badak ko tu jek!! alert apa yg GF ko xsuka then jgn buat. contoh, ko ni jenis suka gelak kuat2 sejak dlm perot mak ko lagi. then GF ko xsuka sgt sbb malu la kata nyer, so bila ko depan dia (dating bagai), b'lakon kejap so ko gelak ala kadar je. sbb pe? for the sake of your relationship bro..

PS: terrrrOVER panjang plak entry kali ni. lepas gian gitu sbb dh 3 hari xsempat nk buat entry baru. so, hope u’olz amik la iktibar mana2 point yg aku ckp tu bole? korang jgk yg senang nti kan? penat aku bg tazkirah. xnk follow sentap mak hayam tua aku tau. haha!! ok la u’olz, later ok? adios sabombas!!

Friday, 20 May 2011

Mencapap skali-skala!!

U’olzzzzzzz!! haha. tetiba tergedik sebentar. actually ada benda nk bgtau ni. sharing is caring kata nyer kannn? korang pnh dgr x WWWOW AWARDS? xpenah!! Alaaaa, klau camtu cuba tgk gambo kat bwh ni..


Frankly speaking, awards ni aku rasa cam segan sgt nak join sbb ramai gler otai-otai blogger yg join sama. rasa cam kecik sgt aku ni. (padahal tinggi cecah 183cm). yela aku ni baru je 5 bulan wat blog Papa Gosip ni. mana nk setanding ngan blog2 fames-mames yg lain2 tu. tp aku try je masuk atas nasihat kawan2. Insyaallah klau ada rezki ada la tol x? rezki Allah bebila je bole dpt asalkan ada usaha yg konsisten kan kan kan? actually, ada beberapa kategori yg aku terrrrjoin macam..
So, klau u'olz sudi vote tok Papa Gosip aku sgt sgt sgt ler berbesar hati. Tuhan je bole balas jasa baek u'olz. xdela merintih nk soh vote tp mintak sepakat kwn2 & sape2 yg baca entry kat Papa Gosip ni TOLONG vote kat suma kategori yg aku senaraikan kat atas td tu (malu nyer mintak tlg org) sob3!!

Cara nk vote (jeng jeng jengggg) tadaaaaa..

1)      Pergi ke website www.wwwow.my
2)      Pastu log-in guna FB account (allow application)
3)      Pastu click “categories”
4)      Semua kategori tu akan ditunjukkan dlm satu page
5)      Click mana2 lima kategori yg aku join tu bole?
6)      Tgk bwh ckit ada button”vote now!”
7)      Xjmp blog aku, search name cam kat atas td.
8)      Masukkan CAPTCHA. tulisan belit2 tu..
9)      Sehari bole vote SEKALI je tok setiap kategori.
10)    Nk vote lg tgu hari berikut nyer.
11)    Pls vote rank plg TINGGI k?
12)    Lagi KECIK nilai angka lg baek.
ATAU
(korang click je link vote kat sebelah kanan blog aku ni..nampak x? tgk atas ckit..hehe) 


PS: tima kaseh r kawan2. love u'olz. xmenang pun xpe. cuma nk bersaing secara sihat ngan blogger2 yg lain serta nk cari pengalaman je. klau menang salah satu kategori dh syukur sgt2. rezki lbh kaedah nyer. amin!! adios sabombas!!

Thursday, 19 May 2011

Lepas GERAM!!

             
           klau u’olz xpuas ati komen blk setiap kenyataan BERANI MATI yg aku buat kat bwh ni. read CAREFULLY then cuba FAHAM kan betol2 apa yg aku cuba sampaikn. klau betol just kata “yes, he’s right” (dlm hati je). klau salah tu hentam blk ngan komen mana2 point yg u’olz xsetuju tu. berani ckp berani tanggung sesame ok? (Freedom of speech)
1) Jangan jadi pengecut la ANUAR IBRAHIM!!
    
(bkn nk wat blog lucah ok.Papa Gosip HARAMkan pornografi)

           Andai kata betol itu ko, tlg la ngaku je. jgn nk tegakkan benang yg basah la bro!! currently dh ada 2 video clips tu (part 1 & part 2)!!  rmi dh tgk mmg JELAS muka ko bro!! apa muslihat politik yg ko nak wat lg ni? kita sesama Melayu la bro!! majoriti ahli UMNO tu Melayu then berbalah ngan PKR yg mostly pun org Melayu + PAS (totally melayu kannn?). kaum lain tgk je dari jauh then gelak2 kan kita gado sesama kaum. kita MELAYU bro!! sama KAUM bro!! sama BAHASA bro!! sama AGAMA bro!! jgn nk jaga kepentingan DIRI & FAMILY je. kat dunia maybe ko bnyk penyokong. kat akhirat xde sape nk tlg ko dh bro. polis plak jgn nk ikut telunjuk “ORANG POLITIK”. jgn jadi cam lembu dicocok idong. ikut je mana tuan empunya lembu tu tarik!! kredibiliti polis akan tercalar & for sure masyarakat xcaye kat polis lg. org memberontak jgn nk marah atau tahan2 plak. pastu sumbat dlm penjara under “ISA” je keje nyer. ko yg xbuat keje ngan amanah & xbetol. so, org harus ler melenting.

(PS: org Malaysia bukan dungu xde pelajaran cam zaman2 dulu. so jgn nk menipu!!)
2) Hak Bumiputera jgn cuba dipertikaikan!!

(nak ke jadi camni lg? pikir-pikir kan ler..)

           Non-Bumiputera jgn ler naikkan kemarahan serta kesabaran org2 Bumiputera. korang bole refresh blk tentang isu perkauman yg pnh terjadi jika ia cuba diapi-apikan. ingat lagi slogan “ORANG MELAYU BALIK KAMPUNG LA" so t’cetus nyer insiden 13 MEI. xkan nk jadi camtu lg kot? udah2 ler tu nk panaskan bontot org Melayu. org Melayu dh bnyk berkorban tok org yg bukan penduduk asal TANAH MELAYU ni. ingat lg kata2 keramat TUNKU ABDUL RAHMAN? “tidak ada negara di dunia ini yg memberi layananan yg baik dan adil sepertimana yg dilakukan oleh org2 Melayu di Tanah Melayu ini”. so kena la paham betol2 apa maksud tersirat dlm ayat tu. bersyukur la idup kat bumi Malaysia ni. xkan dh bg betis nk peha plak? jgn ungkit ckp camni “klau xde kaum Cina or bangsa lain, Malaysia ni xkan maju”. kita sama2 majukan negara kita ni laaaaaa. bkn nyer gado sesama kaum or kaum2 lain. org asing gelak2 kan kita je kat luar tu!! xmalu ke?
(PS: better ko diam dari ckp benda yg menyakitkan hati. gado ngan ISRAEL xpe!!)


3) Kepupusan haiwan terancam sbb percaya ilmu ubat-ubatan karut!!
(so innocent creature. but why must kill them?)
          Disebabkan percaya & follow segala tradisi turun-temurun nenek moyang yg mengamalkn pengambilan ubat-ubatan tradisional, bnyk haiwan yg dilindungi seperti harimau & beruang hitam semakin terancam. makan tapak kaki harimau la (kena bunuh la jwb nyer), mkn hempedu beruang hitam la (guna jarum tp xmati trus cuma jangka hayat jd pendek sbb kerosakan pundi hempedu dan ketumbuhan). kajian dh membuktikan most of their “medicines” tu xbg kebaikkan punnnnn seperti yg digembar-gemburkan oleh para pengamal nyer. contoh, minum air sarang burung layang2. saintis dh wat kajian bahawa sape2 yg minum akan b’tambah toksin dlm badan!! so, motif ko minum benda yg mendatangkan penyakit watpe? ubat tok sihat. not for SAKIT!!
(PS: xde PERMINTAAN xde ler PENAWARAN!!)

PS: ada beberapa isu lg yg aku nk ckp tp cukup la 3 je dulu. kemudian jela aku citer ok? nk marah aku ke? nk hentam aku blk ke? nak sumpah seranah aku ke? go on jela. benda betol. so, phm2 jela klau org dh tegur tu. bkn jadi makanan yg dimakan lelama jadi taik!! so, nk komen blk 3 point kat atas tu silakan. aku TIDAK AKAN delete komen2 korang. freedom of speech kan? adios sabombas!!

Tuesday, 17 May 2011

Kekasih kau GAY?

Puas aku dok gali & korek sana-sini semata2 nk cari sumber/info tok wat entry kali ni. sbb xbole ler aku nk suka-suki maen tulis je so WAJIB  ada beban bukti secara lisan. TQ kat sape2 yg sudi share pengalaman u’olz ttg BOIFREN korang yg GAY!! sabar jela kak gayah oiii. ada laki tp “bengkok”!! kesiannn..
1) Sebab boifren ko gay?

-     Asal mmg gay, but one day dpt seru nk jd str8 (normal). konon2 nk tobat gitu. tp naluri suka kat lelaki msh menebal dlm diri nyer so niat nk jd normal tu t’bantut2 sbb hati msh bergelora nk jantan.

-    Tension ngan awek (ko ler tu kak gayah oiii). so jd frust, xbole pikir panjang & nak merasa plak ksh syg selain daripada perempuan so alternatif yg ada sama ada lelaki xpun mak nyah!! (drag queen).

-     Mmg totally str8, tp sbb terlalu open-minded, sempoi & xkisah b’kwn ngan “noq-noq” (lembut), mak nyah (pondan), gay (PLU-People Like Us), gay separuh masa (biseksual) so hati t’detik nk try atas sbb kerelaan hati sendiri atau pengaruh dari golongan2 tersebut.

-     Mmg naluri asal tu mmg separuh suka kat kaum hawa & separuh lg suka kat kaum adam (biseksual).

-     Pergi merantau atau mempunyai kerjaya yg perlu b’hadapan dgn kaum sejenis (lelaki sahaja) seperti askar & kerja kapal. sangap perempuan so ngan lelaki pn layan jela. asal puas. lelama buat jadi tebiat/ketagih plak!!

-     Penah t’noda ngan lelaki lain sama ada di tempat kerja, asrama, rumah. (ada yg t’noda bila dlm keadaan separa sedar sbb khayal dijerat bubuh dadah dlm makanan atau minuman. so lemah xbole nk melawan, ada yg kena mandrem (guna khidmat tok bomoh) & yg dipaksa secara ganas - ugutan/pukul).

2) Gerak-geri/kelakuan yg menunjukkan boifren ko GAY!!
-    Selalu sgt dia cerita ttg ada adik/abang angkat lelaki kat situ la, kat sini la.  puji cam nk rak!! dah anggap cam darah daging la bagai. plastik gler!!

-    Bila nmpk “AMROD” (Bahasa Arab) maksud nyer “lelaki jambu”, boifren ko tgk budak jambu tu macam nk telan. xberkelip bijik mata u’olz!!

-     Boifren ko selalu lepak ngan sorang “member kamcing” dia kata nyer, tp gaya diaorg tu nmpk semacam je. gurau2 manja, main tarik2 rambut, main pegang2 tgn seolah2 kapel.

-     Bila boifren ko tetiba nk kenalkan ko ngan sorang budak lelaki (gaya/kelakuan mmg ko bole agak budak  tu mmg “something”). konon2 niat t’sembunyi boifren ko nk rapatkan korang  berdua (konon2 jd best fren) sbb senang tok dia if nk jmp kat memana, bole ajak korang berdua skaligus!! lelaki 2 alam ni merasakan dia b’tggjwb tok jaga hati 2-2 belah pihak iaitu kekasih normal (perempuan) & kekasih gelap (gay). 2 in 1 faham?

-     Bila ko check Facebook @ MySpace boifren ko penuh ngan komen2 mostly daripada lelaki. xksh ler kat status or inbox. klau ada komen dari pompuan pn dia setakat reply cam nak tak nak je atau msg tu t’gantung trus!! (malas nk layan ler tu).

-     Check fon plak sama ada contact number penuh ngan nama lelaki ntah sape2 ntah. dlm folder message plak perghhhh mostly msg dari jantan semata (kekadang lupa nk delete sama ada kat dlm inbox, sent item, draft, save message). check2 ler slalu tau kak gayah oiii..!! opss, skodeng skali video & picture dlm fon boifren ko tu. mana tau terrrrjumpa "benda-benda" hangat. t'jojol bijik mata ko. tergeliat lidah trus. sabo jela eh!!

-     Klau boifren ko dok kampus/universiti, bila ko tanya tiap2 mlm dia ada kat mana? mst dia jwb “ada lepak2 bilik mmbr je ni..tido sini kot”. bkn nyer skali dua. kerap kali dia stay kat bilik “kwn” dia tu. padahal blok kediaman diaorg jauh gler antara satu sama lain tp gigih pergi tido bilik org. bilik asal boifren ko tu dh roboh ke? alasan wat assgmnt la, nk stdy sesame la. (tp yg ni ssh nk detect sbb boifren ko bole guna macam2 cara xnk bgtau or kelentong ko). dan dan kata ada kat bilik sendiri padahal tak, dan dan wat komplot ngan mmbr sebilik soh jgn bgtau dia ada kat mana. ckp xtau je pastu dan dan jgk ler kata best fren dia so dh biasa tido bilik dia.

-    Cara pemakaian boifren ko semacam je ko tgk. konon2 trend kata nyer. mostly lelaki xsuka pki baju yg fit gler. kena longgar ckit sbb selesa. ciri2 pakaian gay - baju ketat bg nmpk susuk tubuh badan, seluar ketat @ skinny, pki subang sebelah, pki contact lens kaler mencapap gler, wat style rambut panjang tutup half muka tu konon2 bajet korea!!

PS: so ada bnyk lg sebab & ciri2 boifren ko tu “2 ALAM”. mmg ssh nk detect klau boifren ko tu mmg xde langsung rupa seorang gay. mmg nmpk jantan sejati gler!! tp secara sembunyi dia ada 2 nafsu. point2 atas tu yg obvious je aku sebut, yg lain2 tu ko sendiri kena alert & observe ngan mata hati korang sendiri la ok? adios sabombas!!

Sunday, 15 May 2011

Abang tak larat laaaaaa!!

          
           Tak larat la sgt kannn? pe benda yg xlarat sgt tu ek? adakah anda memikir soal ranjang? gagal beraksi di ranjang? (opss censored!!) wah!! sugguh lucah kepala hotak mu. pergi sental laju2 ngan dettol bg suci ckit otak kuning ko tu. bkn la u’olz, “tak larat” maksud nyer PEMALAS!! lelaki itu pemalas? betol ke? tang mana yg malas? meh sini kita tgk celah mana yg lelaki malas sgt tu.
About pakaian?
1)   klau kat asrama/hostel mmg nmpk sesgt kemalasan lelaki itu di tahap maksimum!! sidai spentot (spender) dlm bilik je? dh ler spentot tu b’lobang2, kain reput plak tu. xselera nk tido dlm bilik tgk spentot t’gantung sana-sini. siap susun atas katil lg. dh macam jemur sotong kering je. yeuwwww!!

2)   Klau bab nk cuci pakaian? konon2 nk jimat duit xnk anto dobi. so bajet rajen nk cuci guna urat besi tangan dia kaedah nyer. rendam baju ada ler dlm seminggu smpi KEPAM bau air sabun dlm baldi tu. pastu cuci maen celup gitu2 je. malas bebenor nk sental daki kat kolar baju tu ek? eeeeee..yek!!

3)   Padahal kat sekitar kawasan hostel ada je disediakan ampaian baju. tapi beberape kerat jela dak laki yg guna ampaian tu. yg lain harammmm!! sidai dlm bilik bawah kipas!! nak lalu pn ssh. klau sidai kat ampaian tu plak, katakan dak laki ni sidai baju ari ahad mgu ni haaaaa tgu la ahad MINGGU DEPAN baru dia angkat. kena hujan ke, kena taik burong ke ehhh wat dunno je. klau jatoh atas tanah sbb xsepit baju2 tu lg ler xde sape nk angkat. siap kucing wat alas tido lg..ceh!!
About kemas umah?
1)   Lelaki nk kemas umah? ada ler ciput je yg rajen. mostly PEMALAS!! jgn bangkang  u’olz. benda betol kan? tgk je umah bujang lelaki. masuk umah 1st thing yg kita notice puntung rokok dlm ash-tray penuh xhengat!! bau jgn ckp ler, bapak gajah masuk umah tu pun bole mati sesak nafas!!

2)   Tu baru ruang tamu. lom lg masuk bilik. jeans yg dh b’bulan xcuci atau TAK penah cuci seumur idup pn ada okeyyyy. sayang nk cuci sbb jeans pebret kata nyer padahal mmg malas nk cuci. bilik dh macam tongkang pecah. tilam xkemas, selimut b’gulung tak b’lipat, almari zip tu tak berzip, poster koyak rabak pn msh tampal kat dinding, daki2 hitam melekat kat dinding sbb tido peluk dinding pn ada pastu tingkap dlm bilik? habuk tebal sekaki!! taik cicak? klau kutip penuh satu tempayan u’olz!!
About kekemasan diri?
1)   Nowadays, lelaki bole dikatakan lbh bergaya dari pompuan. tapi ada segelintir yg mmg PEMALAS tahap dewa dewi wahhhh buat xtau je muka dia ek? mmg rmi ckp lelaki yg b’jambang tu nmpk macho & smart (abang-abang sgt). yg TAK smart nyer bila janggut ko tu x trim betol2. biar panjang berjuntai serabut plak tu pe kes? trim ler elok2. baru ler awek suka dtg b’kepit 24 jam ngan ko.

2)   Nabi (SAW) pnh ckp, cukur segala bulu yg sepatot nyer kena cukur cam bulu KETIAK & bulu JEMBUT!! ko kata aku melucah eh? mmg betol kan? dh tu nk guna ayat aper lg? klau xcukur nti ditakuti segala jenis, spesis, sesuku sesakat , sepupu sepapat & kaum kelurga setan b’gantung kat bulus-bulus ko tu nak? ni ada certain2 dak laki yg malas nk trim bulus2 tu,. skali dia angkat tgn nmpk celah ketiak tu hambikkk!! panjang  bulus tu sedepa!! siap bole ikat gaya tocang anak india gitu. xpun buat tali rafia trus. eeee yek!!

3)   Lelaki suka pki baju RECYCLE!! mmg tabiat lelaki suka pki baju berulang2. selagi dia rasa (dia sorang je rasa) baju tu msh xbau masam, selagi tu dia akan pki. lagi2 baju tu plak baju pebret dia. mmg b’zaman ler nk tgu dia cuci baju tu.dan dan takot warna baju tu luntur la, takot kaler menurun kena baju ler, takot benang meretas ler bagai. alasan!!
Ingat dh tutup cerita? ada lagi!!
1)   Bagun pagi - kemain liat lagi dak laki ni nk bgn pagi. malas nyer ya ampunnn!! bergolek atas tilam tu smpi ke ptg. tu pn klau dh bgn sbb dh xtahan bahang panas (klau xde aircond la). xselesa nk tido kata nyer. klau time hujan? hamboi, membuta kalah beruang kutub tgh berhibernasi gitu. simbah air marah plak. bgn pagi soh pergi pejabat or kuliah xmo!!

2)   Gosok baju - lelaki sejati konon2 nyer sempoi so xmo b’susah payah pi gosok baju. amik baju dari bakul baju/almari baju sarung je kat badan dh siap!! bila org tanya asal baju renyuk sgt? “alaaaa mmg style camni ler..trend terbaru..renyuk itu stylo!!” (hotak ko jwb camtu). ceh!!

3)   Klau bab nk meminjam motor @ kete mmg ko juara berganda. gigih bawak awek keliling kampung sampai renggang tapak kaki. soh isi minyak blk? PEMALAS!! campak duit je (klau bagi duit minyak la kannn?). klau tuan empunya motor or kete tu nk guna xde minyak nti camner? ko nk sorong kenderaan tu smpi stesen minyak? sabo jela. pikir kwn nyer pasal pejam mata jelaaaa kan kan kan?

PS: xdela suma lelaki tu malas cam yg aku describe kat atas td ok (sbb aku tak camtu..haha). ada ler golongan2 yg berperangai camtu. rmi jgk tp masing2 wat pejam mata je, wat2 xnmpk gitu. lelaki mst back-up lelaki tol x? kaum sendiri kot. so, klau xmo dicop sebagai lelaki PEMALAS, ubah sikap ko ya LELAKI!! adios sabombas!!

Saturday, 14 May 2011

Petanda kekasih anda curang

             
              Sori u’olz sbb dh seminggu lbh aku xupdate Papa Gosip ni. bz melayan kerenah adik2 aku yg hyper aktif mulot nyer..haha!! plus, tgh hepi sbb baru dpt iPod Touch 4G. adik aku belikn kat USA sbb dia study sana then harga kat sana pun murah ckit. harga kat Malaysia plak perghhh bole beli moto kapcai sebijik. nyampah!! membebel panjang lebar plak aku ni. jom tgk entry arini ngan isu ttg kekasih curang!! what the..? jom usha ciri2 bila kekasih tu curang. mana ler tau ko tgh mengalami situasi tu tp xsedar. kesian!! opss, sblm tu nk tgk iPod aku tu? (eksen ckit je haha!!) scroll mouse ko tu kebwh ckit..
(jeng jeng jengggg - xriak tau. nak share citer hepi je)

1) Jarang & slow & diam!!
-     Dulu kemain lg sms ko non-stop pagi ptg siang mlm!! dh ada skandal mula ler nk wat perangai. msg ko pn dh makin jarang. klau ko sms plak, tgu dia nk reply blk tu slow cam sipot sedut je kaedah nyer. t’kemut2 xhengat!! klau ko TAK msg dia dulu HARAM ler dia nk bg msg kat ko dulu dlm sehari tu. klau seminggu ko diam, dia pn seminggu jgk ler diam membisu.
2) Resah gelisah!!
-     Cuba klau ko kuar ber2 ngan dia then ko mintak nk tgk2 fon dia? klau dia jns setia mmg sempoi je dia bg tgk fon. ko nk check inbox ke, mms ke, contact number ke xde masalah. cuba time tu mmg dia tgh “memadukan” ko (curang ler tu), kemain resah sbb xnk bg ko check. nk bg pegang fon? mmg smpi kiamat ler xdpt nk pgg fon dia tu. ckit2 dia tanya “u nk watpe ngan fon i tu?”, “bak sini la fon tu, bkn ada apa2 pun!!”, “jap2 tgh sms la, nti2 la u tgk fon i eh?”. mana ler tau takot terKANTOI. pecah tembelang sbb kuat temberang!!

3) KKK!!

-     Pebenda KKK tu? maksud nyer “Kredit Kering Kontang”!! nk kata slalu msg kita dh ler jarang2, slow gler nk reply msg blk pastu bisu trus plak tu. pakej!! nk kol ko? elehhh mmg panjang ler bulu ketiak ko nk tgu dia kol!! bila tanya nape xkol or sms? dan dan ler dia jwb kredit abes. celah mana plak hilang kredit tu? kol or sms sape je? dh obvious sgt dh tu. kredit abes xtau digunakan tok sape. phm2 jela sendiri kak gayah oiii..

4 Opss..not available!!

-     Dulu klau ajak jmp, dia ler juara b’ganda dgn kelajuan maksimum jwb YA!! skrang? cam harammm. jwb xboleeee je!! not available kata nyer!! ada je reason xmo kuar ngan ko. mak sakit tongkeng ler, nenek putus urat  leher ler, ayah terbelit usus ler  dan ehhhh mcm2 lg ler alasan yg xreleven!! seminggu skali pn ssh nk jmp. bila ko kol umah dia, mak or ayah or abg or akak or adik dia ke ckp dia mmg xde kat umah. kata bz? tp xde kat umah? so agak2 pergi mana je tu? phm2 jela pak meon oiii..
        
5) Kuat melenting!!

-     Nak kata dtg bulan, baru je 2 mgu lps nmpk dia beli sebungkus pad KOTEX!! yg lelaki plak, bila kuar ngan mmbr nmpk ok je, hepi & cam xde masalah. but bila jmp or ckp ngan ko je mst nk naik darah. ada je benda yg xkena. tudung senget-benget ler, bulu idong panjang smpi t’juntai2 ler, baju low class cap pagoda ler, rambut kembang semangkuk ler bagai. serba-serbi xkena la kat mata dia. suka bebenor cari kesalahan atau kekurangan kita. pastu jadikan point nk maki hamun. so, phm2 jela dia mmg dh muak & naik nyampah nk tgk muka ko lg. dh ada “org baru” yg perlu dijaga. ko? buzz off!!

6) Petanda lain yang wujud?

a)   Slalu nyer dia pgl ko guna ganti nama “syg”. mmg pgln tu khas tok pgl ko je tp lately si dia ni asyik t’sasul je tetiba pgl ko “B” la, “honey” la, “mama” la. dia dh pening mana satu ganti nama yg slalu dia pgl ko. konpius ngan ganti nama skandal dia tu.

b)   Tetiba ko dpt sms dari BF/GF ko tp sms tu bkn ditujukan tok ko tp tok org lain.  (silap send msg). andaikan nama ko gayah ok? sms tu b’bunyi camni - “nti abg dtg amik kiah kat umah kol 2 ptg nti tau. kita tgk wayang sesama. jgn lupa & jgn lewat tau lalink!! muahhh kat pipi kiah!!” so? sape plak kiah tu? sure bkn nama ko kan? phm2 jela kak gayah oiii..

c)   Slalu je ko dgr kwn2 ko bgtau nmpk BF/GF ko ka situ la, kat sini la ngan someone yg x dikenali. 1st, mst ko xcaye kan? so bila dh tgk ngan kepala mata sndr, baru ko caye!! so, sape org baru tu? phm2 jela yaaaaaaaaaaaa.. frust menonggeng ko kan? kesiannn..


PS: so tu ler antara petanda2 awal kekasih “baik” ko tu ada “org baru” merangkap skandalicious. nk curang ler tu. so agak2 ada ciri2 yg dh disebut kat atas tu, so phm2 jela bahawa anda sedang ditipu. So, do something about it. ada bnyk lagi petanda2 tu tp yg atas ni yg plg obvious ler ok? adios sabombas!!

Saturday, 7 May 2011

Lelaki Maskulin vs Lelaki Feminin

            Entry arini isu plg simple je u’olz “maskulin vs feminin”. slalu nyer feminin ni khas tok pompuan but kita tolak kak senah kita tu jauh2 sbb nk fokus kat abg-abg je arini ok? maskulin itu gagah. feminin tu lembut. so ada je lelaki lembut kan? guna feminin sudah. nmpk kelas ckit kaedah nyer. apa yg berbeza? baca jela kat bwh ni. (PS: Lelaki Maskulin (LM), Lelaki feminin (LF)..ok?)
Bersiap?
LM -    Ala kadar je. asal nampk bersih, kemas, rasa konfiden dh cukup. selesa b’jeans xkisah ler jenis str8 cut ke, skinny ke or pape cutting jela, t-shirt & rambut xtonyoh ngan wax/clay pn xpe asal nmpk rapi then selesa je b’selipar/b’kasut. xyah nk branded sgt asal lawo dh. siap!!
LF -      Detail abes from head to toe!! rambut siap blow bagai. padahal pki t-shirt je tp nk jgk gosok konon2 xmo b’kedut2 kata nyer. muka plg pntg!! foundation hah kau, tepek sana-sini. kelas ko maria!! spray perfume smpi t’sumbat lubang idong. losyen UV xmo kulit hangus, kasut letop je, buatan Gombak xmo!! segan takot org lain pndg slack!!
Shopping?
LM -    Xdela suka sgt nk shopping beli brg bagai. cukup setakat lepak pusing2 cuci mata tgk awek dlm shopping complex tu then pergi tgk wyg ke, karok ke, maen bowling ke. wajib g mkn. lelaki ngan makanan mana bole dipisahkan? nyum nyum!!
LF: -     Perghh ngan pki spect BESOR ala2 Paris Hilton konfiden je ke hulu ke hilir bwk beg kepit celah ketiak ala2 datin terlampau gitu. tmpt pertama serang? harus ler kedai pakaian. pastu pergi Watsons, Guardian, ladies department usha perfume bagai. then pegi mkn jgk. dh nama lelaki, isi perot tu wajibal ghunnah!! ahaks!!
Berborak?
LM -    Citer benda2 biasa  je cam bola sepak, MU kalah la, Arsenal power la bagai. pastu citer pasal awek. awek tu cun la, “barang” baek la (opss censored!!), tanya keje masing2 ok ke tak? isu2 semasa dan seumpama dgn nyer.
LF -      Skali dh kumpul rmi2 pastu mulot plak ala2 Azwana Alia tu (azwan ali), mmg berbakul-bakul ler gosip panas tersembur kat mulot. kain dalam org pun nk citer ko bayangkan ler!! klau b’borak kat tmpt public, mata melilau usha atas bwh abg2 ensem!! hormon wanita t’over gitu. taste kat jantan ler kaedah nyer..opss!!
Transport?
LM -    Mostly mereka ni layan motor je. bkn xnk naik kete but nk jimat duit minyak. ada jgk yg xmampu beli kete so motor jela alternatif yg ada. xksh ler motor kapcai ke, motor Honda petak, motor Yamaha RXZ ke, main bedal je. yg pntg smpi destinasi yg dituju sudahhhh!!
LF -      Well, klau naik motor pun bole je diaorg ni tapiiiiii mulot konpem menyumpah seranah ler. sbb pe? rambut penyek sbb pki helmet!! penat set rambut berjam2 last penyek cam capati basi. so naik kete jd pilihan utama. sanggup tumpang kete mmbr. xnk kena panas nti itam, berpeluh plak tu. plg cikai pun gigih naik public transport. xkelas ko nyah!!
Klau kat umah?
LM -    Style dok umah selesa ngan boxer, short, seluar 3 suku. baju xyah pki. belenggeng itu sexy. klau perot 6pax tu sexy la jgk kot, ni “1pax” je!! Boyot!! Boncet!! Gendut!! Boroi!! Haha.. lelaki apa kisah sgt tang perot ni (org pompuan mostly suka lelaki yg perot berisi ckit. yg ketol2 tu org pompuan kata geli. xsuka!! kesiannn. alaaa pompuan xsuka aku ler camtu? huwaaaaa!!). dok umah tido, bgn tido bukak tudung saji pastu cari rokok lepas gian.
LF -      Dok umah pun kena sopan santun ok (la sgttttt). pki baju proper kalah anak kak bedah ujung kampung tu. tp mst pki yg agak ketat2 ckit. feeling2 pompuan kata nyer. pki krim muka/badan (pemutih kulit), pki cologne, body mist (padahal dok umah je), jgn lupa selipar bulu-bulu tu skali. takot tumit pecah dan ehhhh mcm2 lg ler diorg wat. xkuasa aku nk tls lg. lengoh!!

PS: maybe ada yg xsetuju ngan point2 kata atas ni. but mostly LM & LF mmg camtu. kwn2 aku rmi so dpt ler tau serba ckit perbezaan antara 2 golongan ni. setuju ke x, ada aku ksh? xsetuju ko komen entry ni bg padangan masing2 ok? bnyk lg perbezaan sbnr nyer. tp tgu la lain kali aku wat sambungan nyer nti. adios sabombas!!

Friday, 6 May 2011

Tak bole la bangggg!!


L: “syg, bole tak bg abg pgg ckit?”
P: “tak bole la bangggg..”
L: “alaaa, pgg sipi2 pun jadi la. bole la eh? eh? eh?”
P: “tak bole la bangggg..”
L: “abg janji, kali ni je. xlama pn. pgg ckit je. geram la tgk!!”
P: tak bole la bangggg..”
L: bulat sungguh!! nmpk gebu plak tu!! mst lembut!! xpenah lg tau pgg. bole laaaaaa”
P: tak bole la bangggg..”
L: nafsu abg xbole control dh ni klau dh tgk dpn mata. mst lembut kan? please syg?”
P: tak bole la bangggggggggggggggggg!!
L: “ala syg ni, gurau pn xbole. dari td tahan nafsu tau. bau roti dlm oven tu sedap betol. bg la abg pgg tepung tu. lom pnh lg abg try tau uli tempung seumur idup abg”. mst lembut kan? uli elok2 bg nmpk bulat tau syg. baru menjadi “ROTI NAIK” tu..

                Elehhhh korang ni mst pikir lucah-mucah ler tu. baru nk stim2 la kaedah nyer? putus nafsu syahwat ko, haha!! jgn nk ngade2 eh!! but, cuba u’olz pikir jika situasi nk buat roti naik tu kita jadikan situasi jika BF korang nk menggatal ngan korang. well, korang nk buat pe klau camtu? pasrah & rela? terkedu? terkantat? atau..

1) Ko bg je ayat pedas mengugut!!

Dh b’buih mulot ko ckp “abg..jgn ler pgg2”, “abg, no kiss please?”, “abg, jgn la nakal2, xsuka la”, “abg, xmo la tiom2 ni”. aper kata ko ckp camni:

a)   Abg, dlm poket seluar saya ni ada cuka 150ml ngan pisau lipat RM0.50!! abg nk yg mana satu? klau nk pisau lipat biar saya tlg toreh2 smpi kering-kontang badan abg xde darah trus!! nak cuka? meh saya simbah smpi herot-berot mulot abg tu smpi cacat. esok daftar sbgi OKU ok? pilihan di tgn abg. sekian..
b)  Abg, ayah esah juara tomoi kampung. skali sepak trus koma 10 hari 10 mlm. pastu trus kojol. yg idup pun dlm 5% je. tu pun cacat nyawa2 ikan. kesian.. nk rasa tomoi siam ayah esah? bole je..

2) Ko get ready je!!

Klau dh nama pun jantan xreti bahasa klau ko ckp bahasa ibunda ke, bahasa tagalog ke, bahasa jawa ke, mmg jns xmkn saman punyer. so anda kena ler:

1)   Ada spray pepper!! xmampu beli? ko pergi dapur, amik je mana2 botol spray mini then ko sumbat je ngan air blender cili kering + lada hitam + air limau nipis + sedikit garam secukup rasa. tadaaaaa!! dh siap spray keselamatan tok u’olz!!
2)   Ada duit bnyk b’kepok2? beli je renjatan karen mini tu. jgn ko bwk main plak benda tu kat umah. kang kejung pulak mak ko tgh masak kat dapur tu. agak2 tgn BF ko merayap sepantas treler 16 tayar, ko bg je renjatan karen tu. konpem terkantat-kantat dia kat situ.. selamatttt

3) Ko bwk ler teman!!

Ni ler langkah plg selamat tapi nape letak no.3? ala saje je xbole? haha..

1)   Kan sng klau u’olz bwk teman ber2, ber3, ber4, atau bwk jela satu kmpg lg afdal hendak nyer. nak2 yg baru b'kapel-mapel ni. sure BF ko tau yg ko ni jns pompuan camner. jns jaga adab & maruah. xkan ler dia nk over sgt lbh2 lg klau dpn kwn ko ke, adik ko ke, sepupu ko ke atau sape2 jela. xgitu kak temah oiii?
2)   Nk lagi mujarab? ko angkut skali ayah ko bwk g dating. sure slamat u’olz!! awal2 dating dh jmp bapak mertua. kelas ko maria!!

4) Ko pekik sekuat hati!!

Yg ni pun sangat mustajab tok dicuba!! sore pompuan klau memekik mmg curlasss!! bagai petir belah langit!! nk tercabot nyawa sbb tekejot nyer pasal..

1)   Agak2 jari jemari kasar BF ko tu dh menjalar sana-sini cpt2 ler jerit sekuat hati. klau dia still go on jgk, ko naikkan lg volume kotak suara ko ya kak senah?
2)   Klau BF ko mintak maaf bila ko tgh memekik  tu, cpt2 ler cover line bila org rmi mula tgk korang berdua then ckp “sori suma.. td ada lipas besarrrr.. i geli.. eeeeee.. yek!!”


PS: ada bnyk cara lg yg u’olz bole wat. contoh cam blaja seni mempertahankn diri cam silat, karate, taekwando bagai. tp make sure jgn pki kain nk bukak silat tu nti. t’londeh plak kain u’olz tu nti. klau pegi dating tu pki jela seluar siap pki belt lg ok? ketat2 ckit pki.. haha!! pompuan kena jaga maruah sbb lelaki akan cuba dptkn dara korang then dh dpt blah camtu je. lelaki mana yg nk kawen yg dh xde dara? so pikir2 kan ler ya. adios sabombas!!

Thursday, 5 May 2011

Bila teruna & dara dot dot dot

            Apa yg dot dot dot tu? wah!! lain mcm je bunyi nyer? stim ler tu!! stim ler tu!! nk stim lain kali je laaaa. ni bkn blog lucah-mucah!! blog nk gosip berbakul-bakul je. hehe!! ok, now kita str8 to de point tok isu kali ni. apa pandangan/persepsi org rmi bila perkara sama dibuat oleh 2 jantina berbeza antara lelaki & pompuan? xphm? baca jela kat bwh ni. mls la nk tulis pnjg lebar. kang silap2 mata ko jgk yg juling (PS: lelaki (L), perempuan (P) OK?).
Bgn lewat?
L: biasa ler lelaki mmg camtu. bertuah ler nk bgn awal.
P: anak dara aper camni? bgn lewat!! buruk benor perangai.

Mandi lama?
L: lama nyer mandi? woiii, jgn “main sabun!!” (sambil ketok2 pintu)
P: leceh tol ler klau pompuan mandi dulu. mst lama. cpt la woiii..!!

Siap lambat?
L: kalah anak dara!! (sambil jerit2 soh cpt siap)
P: pki make-up tebal sekaki ler tu!! (sambil memekik soh cpt siap gak)

Jaga penampilan sgt?
L: sumpah GAY!! anak ikan sape ler tu. simpangggg!!
P: hamboiii, calon mak-mak mertua ni. sedap mata memandang gitu..

Banyak duit b’kepok2?
L: elehhhh mak datin sponsor!! (sambil golekkan bijik mata)
P: datuk mana bela dia ni agak nyer?

Kuat makan?
L: mmg xsah klau lelaki xmkn bnyk. skali mkn 3 pinggan trus!!
P: xtakot gemok ke? xde laki nk kat ko nti nyot!!

Tak pandai masak?
L: lelaki mmg!! tau mkn je. masak xreti. jerang air jela yg dia mampu!!
P: dh besar pnjg xreti nk masak? pemalas nk masuk dapur ler tu!!

Ada rupa?
L: mst awek keliling pinggang ni. sah playboy!! (sambil wat muka ketat)
P: cun gler!! kalah hanis zalikha!! dah b’punya ke lom?

Suka on9?
L: tgk “redtube” ler tu!! (porn site) – PS: aku xtgk ok..tau je..erk!!
P: tulis blog jiwang ler tu. xpun tls status FB luah perasaan bagai.

Serabai?
L: standard lelaki camtu. mmg selekeh abes. pki t-shirt pagoda plak tu!!
P: xlaku & xkawen ler ko smpi mati tgl tulang nyah!!

Gelak kuat?
L: dh lepak ngan geng2 dia mula la naik tocang.
P: gelak cam s***!! cover ler ckit. dh cam jantan!! (terus-menerus ngumpat)

Pakai contact lens kaler?
L: spesis “2 alam” ler ni. perlu ke pki yg kaler2 nyer? clear je sudah!!
P: (lawa) -“sesuai sgt ngan tone kulit & muka”, (xlawa) -“bajet omputeh, tlg la, nyampah!!

Kapel @ skandal?
L: (ensem) - “untung ler pompuan tu”, (xensem) - “buta ke pompuan tu?”
P: (cun) - “elehhh ntah kekal ke x tu? (jeles), (xcun) - “barang baekkk ler tu @ duit tebal”

Lembut?
L: ni mst terkenan time mak dia ngandong sbb suka tgk jaffar onn masak kat TV!!
P: hamboiiii, lemah lembut sungguh. stim tgk!! (pergi bilik air jap!!)


PS: manusia biasa ler. ada je benda nk bergosip!! mostly ada “scroll PHD” (Perasaan Hasad Dengki). klau tegur benda baik tu xpela. ni asyik rasa xpuas ati ngan org lain mmg masalah ler. bwk2 ler b’tobat u’olz kalau ada yg perangai camtu. ok la u’olz, USTAZ ALVIN SHAH say bye-bye dulu. tazkirah dh abes. haha!! adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.