السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 30 December 2011

Disney Princess - Realistic Artwork

           Tajuk entry bajet nk speaking London kata nyer. skali-skala je nk kecek omputeh jahhhhh. well, u’olz suka tgk animasi Disney? sape yg xtau citer Cinderella atau Snow white & tujuh org ketot kan? so arini jom kita tgk hasil masterpiece seorang manusia seni sbb mampu menghasillkan artwork “hidup” watak2 princess dlm citer animasi Disney sepanjang zaman.

1) Princess Jasmine - Aladdin


 2) Princess Cinderella - Cinderella



3) Mulan - Mulan



4) Princess Ariel - The Little Mermaid



5) Princess Rapunzel - Tangled



6) Princess Snow White - Snow White & The Seven Dwarfs



7) Pocahontas - Pocahontas



8) Beautiful Belle - Beauty and The Beast



9) Princess Aurora - Sleeping Beauty



10) Tiana - The Princess and The Frog



11) Megara - Hercules



12) Esmeralda - The Hunchback of Notre Dame



13 ) Ursula - The Little Mermaid (NOT princess!!)




PS: yang last tu sabo jela..tp dh ada nk wat camner?? sumbat jgk la dlm entry ni..huhu!! last photo arini, korang penah t'pikir x camner agak nyer rupa semua princess Disney ni klau buat mimik muka bodo2? slalu yg kita tgk jenis yg cover ayu jalan kepit2 manja kan? jom usha last pix kat bwh ni..haha!!
(PS: Alice je xde dlm list kan? maybe next time. adios sabombas!!)

Saturday, 24 December 2011

MERRY X-MAS

             Selaku owner Papa Gosip, I just wanna wish a MERRY X-MAS kepada semua penganut agama Kristian & juga for those yg menyambut perayaan Krismas seluruh dunia esok. walaupun aku tak celebrate Krismas tp sbb ada kwn2 yg beragama Kristian so aku sambut ngan cara bg “present + santa’s red & white hat” tu kat diaorg, haha!! sweet kan? so jom layan 5 video kat bwh ni. 1st intro tok perayaan Krismas & 4 lagi video tu ialah MV tok lagu Krimas sepanjang zaman. enjoy!! (PS: last MV tu special for x-mas song from LADY GAGA!!)

video
(INTRO FOR 2011 X-MAS)


video
(WE WISH YOU A MERRY CHRISTMAS)


video
(JINGLE BELLS)


video
(JOY TO THE WORLD)


video
(LADY GAGA - CHRISTMAS TREE)


PS: Merry Christmas everyone!! adios sabombas!!

Thursday, 22 December 2011

INFO - wang kertas & duit syiling Malaysia TERBARU

      
            Tak sabo aku nk pegang & guna duit Malaysia yg terlatest ni. setahu aku, duit kertas ni bakal di keluarkan pada Julai 2012 & duit syiling diawal tahun 2012. sama2 kita tgu eh? Secara keseluruhan nyer, wang kertas ini bertemakan “Keunikan Malaysia” yang memaparkan ekspresi tradisional berilhamkan seni dan kraf tangan, keajaiban alam semula jadi, flora dan fauna, ekonomi dan tradisi. Ia terdiri Daripada wang kertas RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 dan RM100. Jom usha gamba2 close-up semua duit2 yg baru giler babeng ni & serba sedikit info yg korang MAYBE xtau……kot?

Wang Kertas Malaysia - TERBARU

1) Wang kertas RM100 - KEAJAIBAN ALAM SEMULAJADI
1)   Dua keajaiban alam semula jadi terkemuka negara yang diisytiharkan sebagai ‘Tapak Warisan Dunia’ oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) dipaparkan pada wang kertas RM100.
2)   Keajaiban alam semula jadi yang dipaparkan pada duit kertas RM100 ini ialah Taman Negara Kinabalu di Sabah dan pembentukan mercu batu kapur yang menakjubkan di Lembah Gunung Api, yang terdapat di Taman Negara Mulu, Sarawak.


Wang kertas RM50 - PERTANIAN & TEKNOLOGI

1)   Gambar kelapa sawit dan bioteknologi dipaparkan sebagai satu ikon ekonomi yang sedang berkembang pesat dan boleh dibanggakan u’olz!!
2)   Bioteknologi terus meningkatkan kedudukan komoditi ini dalam rantaian nilai, menyokong transformasi ekonomi negara ke arah aktiviti nilai tambah yang lebih tinggi dalam sektor pertanian, perkilangan dan perkhidmatan.

Wang kertas RM20 - HIDUPAN LAUT 
1)   Setelah sekian lama duit RM20 diperkenalkan semula dengan meletakkan gambar keindahan dan hidupan laut di Malaysia.
2)   Duit kertas baru RM20 ini memaparkan gambar dua spesies penyu terkenal dan hanya dijumpai di perairan Malaysia iaitu Penyu Karah (Eretmochelys imbricata) dan Penyu Belimbing (Dermochelys coriacea).
3)   Penyu Karah mudah dikenali melalui muncungnya yang melengkung dan kulitnya yang bersisik manakala Penyu Belimbing pula mempunyai kulit yang keras dan tujuh jaluran pada cangkerangnya.

Wang kertas RM10 - FLORA
1)   Wang kertas baru RM10 berwarna merah dan memaparkan Hutan Tropika Malaysia yang tumbuh subur. Spesies Rafflesia Azlanii yang dipaparkan pada wang kertas RM10 baru ni merupakan spesies asli Semenanjung Malaysia dan mula-mula sekali ditemui di Hutan Simpan Royal Belum di negeri Perak pada tahun 2003.
2)   Bunga ini dinamakan sempena nama Sultan Perak, Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullahu-Lah.

Wang kertas RM5 - HIDUPAN LIAR 
1)   Wang kertas baru RM5 bertemakan hidupan liar dan memaparkan gambar burung enggang. Burung Enggang Badak (Buceros rhinoceros), iaitu salah satu spesies burung enggang terbesar dan paling mengagumkan di dunia.
2)   Burung  yang menarik, bersayap lebar dan berekor panjang yang boleh ditemui dalam kelompok kecil di hutan hujan di seluruh negara ini memainkan peranan penting dalam budaya dan upacara tradisional negeri Sarawak yang turut dikenali sebagai ‘Bumi Kenyalang’.

Wang kertas RM1 - SUKAN TRADISIONAL 
1)   Wang kertas RM1 masih mengekalkan gambar permainan tradisional, Wau di belakang wang tersebut tetapi dengan rekaan dan bentuk baru.
2)   Permainan wau merupakan sukan tradisional yang popular di Malaysia terutamanya di Kelantan dan Terengganu.
3)   Permainan wau juga secara tradisinya merupakan suatu acara untuk meraikan hasil tuaian yang baik yang merapatkan masyarakat tempatan negeri-negeri tersebut.

Duit Syiling Malaysia TERBARU
tapi..
(kebetulan, sengaja atau mulot org suka buat2 cerita?)


PS: biasa ler, org Melayu ni kekadang OVER ckit. nmpk plastik tersangkut atas pokok pn bole kata pontianak tgh bertenggek kannnn? mmg kena hati2 propaganda YAHUDI, tp xyah taksub smpi suma hal nk dikaitkan dengan ISRAEL atau FREEMASON je!! ok la u'olz, adios sabombas!!

Saturday, 17 December 2011

Ariff Alfian Rosli - kisah kehilangan & perkahwinan GAY

(lawa style rambut belah 'tut-tut' ko tu jah!!)

            Terkejut babun bila dpt tau berita kehilangan seorang pelajar Malaysia di Dublin, Republik Ireland.  Pelajar bijak bernama Ariff Alfian Rosli merupakan bekas pelajar perubatan tajaan Petronas dan tidak dapat dikoling-koling (dihubungi) oleh keluarga mereka selama 3 tahun. kata ayah nyer, Rosli Haron, dia bersama isteri telah 8 kali u’olz pergi ke Dublin untuk mencari anak dia tu. tup tup, hari ini misteri kehilangan Ariff dh terlerai bila dia rupa2 nyer dah kawen dengan pasangan “separuh masa”, Jonathan, seorang LELAKI warga Dublin. WADAFAK??
             Camner la ek perasaan mak bapak dia yg b’hempas-pulas bazir duit ulang-alik dari Malaysia ke Dublin tu cari kat celah sana celah sini anak ke-2 daripada 4 beradik tu. last2 tau2 dh ada “menantu”, mmg kelasssss ko maria!! malu, kecewa, marah, sedih suma ada la. Ditakuti mamat songsang tu terjebak dgn aktiviti luar-tabii (alaaaaa confirm2 la dh ‘melekat’ bersama-sama..xyah pikir2 dah - xkan dlm masa 3 tahun xpenah wat tut-tut kotttt? jaga virgin la konon? podahhhh!!) & plg gempak klau betul2 dia wat, si rosli giler tu buang AGAMA (MURTAD!!).
             Jom tatap sambil wat muka geli tgk gamba-gamba sejarah manis si rosli sewel time dia kawen ngan jonathan tu!! tadaaaa.. (PS: still kekalkan adat resam Melayu, pki baju Melayu siap pki tengkolok lg - mampu ko?)

(siap2 nk kawen konon2 nyer..sure sambar petir)

(Jonathan pun nk bersiap jugak..gituuuuu!!)

(dh siap lawa2 wajib pose stok2 upload kat Facebook)

(kiss bang, jgn tak kiss..main lidah ckit..bluwekkk!!)

(sarungkan cincin gitu!! gugur bulu ketiak aku tgk)

(Ariff Alfian + Jonathan = anak negro?)

("tahniah ya wak, kita bangga awak berani mati tau")
(alo lo lo suwetttt nyer..moga dpt anak.erk!!)
(mak mertua ke?? tp cam muka jantan je??)

(suku-sakat pose rmi2 siot. mmg kelas ko maria!!)

(org kaya kot Jonathan ni, sbb tu Ariff Alfian nk sgt kan?)


             Sedih kan? moga dibukakan pintu hati dia tok bertaubat jela. well, daripada melayan gamba ntah pape kat atas tu, jom tgk gamba plg iconic dlm dunia!! kat bwh ni, tadaaaaa..
(kaler hitam laaaa..wow!!)


             Pada 15 Jun 2011 kat Vancouver, time tu ada rusuhan selepas Game 7 of the Stanley Cup Final. minah yg kena hempap tu (Alex Thomas), tetiba jatuh & takut yg amat nk bergerak ke mana2 sbb tgh kelam kabut org buat rusuhan. time tu ler boipren dia (budak Australia - baru je kapel 6 bulan) dtg cepat2 dekat dia dan trus CIUM tok tenangkan perasaan takut dia tu semasa polis rusuhan tgh dtg melulu nk terjah diaorg. photographer Richard Lam sempat snap aksi spontan & sweet diaorg time tu. recently gamba tu dinobatkan sebagai Photo of The Year oleh Esquire Magazine (xkenal punnn?). nak tau nama gamba tu? - ‘THE KISSING COUPLE OF THE VANCOUVER RIOT’. so suwettttt!!
PS: mst makan hati & sentap mak hayam bila si Ariff Alfin Rosli tu tgk gamba tu kan? feeling2 nk buat camtu jgk ler kaedah nyer. ntah2 Jonathan tu lempang2 muka dia sbb bole plak jatuh time tu. org nk lari cpt dia jatuh pulak. kena tangkap masuk lokap kang..haha!! adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.