السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 31 December 2010

Just 4 You

           Tanggal 31.12.2010, last day tok tahun 2010.dh nmpk dh kak gayah tgh gigih gantung kelendar 2011 kat dinding umah dia tu..haha!! entry arini aku rasa sgt sgt sgt special sbb entry ni khas aku tujukan kat korang suma yg setia xjemu-jemu dok usha blog Papa Gosip sejak ia mula diwujudkan pada 11.12.2010 (adeq-adeq baru nk up gigih beblog) smpi la dh nk masuk tahun baru xlama lg (esok je pun..hehe).so aku dedicate entry arini tok sape2 yg sudi click tgk Papa Gosip n sape2 yg sudi jd follower aku.TQ soooooo much!!xde apa nk ckp just wanna wish u'olz HEPI NEW YEAR, tanam azam baru tok tahun baru nti, murah rezki u'olz suma, panjang umo, sukses slalu dannnnnnnnn jgn lupa usha blog Papa Gosip bebila korang rasa bosan n sudi k!!

           Kat bwh ni ada beberapa org yg t'mampu aku cari kat dlm inbox Facebook, wall post Facebook, komen2 kat entry2 aku sblm ni serta kat chatbox kat blog Papa Gosip.sori r jika ada yg ada aku lupa nk selitkn sekali sbb maybe aku terlepas pandang or xsempat nk korek check tiap2 wall post.lengoh gler jari aku nk kena click bnyk2 kali..haha!! aneway, i LOVE u'olz suma. hepi 2011 guys!! yeahhhh!!
 
SHAFIZA ZARRA - vin..bravo!thankz 4 showing me ur blog..kalu xsruh sy xbka blog vin sbb sy igtkn pyh..lps tgk wow..mmg spcial,create ur own style..fuhh..papa gsip kalu msuk cmpttion blog ada chnce mng u..:) mmg bez le vin...thniah..keep it up,better n better 2 day n day.
 
AMELIA AZMI - Saya selalu baca blog abg sb saya dah lama follow.abg mmg hebat la! salute pun ada! Berani kan abg tulis entries yg panas cm uh?bukan setakat kirtik jew.tapi dah kutuk tahap karma tuh! haha..but respect la kat abg Alvin!

NADIERA - hai vin baru nak usha usha blog vin . Lepas ni nadiera jadi peminat no satu vin lah . Serius blog vin ni best gila enjoy bace.

AQILAH MOHAMAD - vin msok la competition 2..hehee..sesaje kan..lau x mng x pewk laa..lau mng ok what..hahaha..ag pown blog vin best..siyes x tpu..haha.

NORHASYIMAH BT ABDULLAH SYIMA - hahaha vin...tjuk ari nih mmg meletop gedebas de mampos siot..hahaha...lg2 tang yg molot puaka..eh vin..u x trase sndiri ke...hahaha...jgn mrh vin..u tuh comel..klu mrh nnt da mcm si 1 cndawan lak...adios.

MIE SYAHMI - bestla blog papa gosip..klakar pun ade..keep it up..mama gosip x de kew?ahhaha.

MUHAMMAD ADIB NAZHAN KHAMSAH - wei2 . ak suke ar. salam satu cendawan kau tu. blog ko best. hhaha ! :D

AMIRA HALIM - wah, best giler la bace entry kat blog vin nyh, , hehe, ,stuju sngat ngan ap yng diperkatakan tuh.
 
SERI KANDI - tgh menghadap blog vin skali la nie yg glamor gitu, hahaha...gempak 2 blog vin mmg gedebas gedebus,huhuhu.

IFA AZIFA - blog warne warniii !

HAIRUL ABU SAMAH - huhu syok gak lu punya blog.

WANRYAN WANEVAN - very2 gd.. nice..boleh jd paparazzi la..hahahaha..or reporter.
 
NURR ASHIKIN - haha, funny-2 tp yg vin tulis kt blog tu mmg betul-2 berisi , fav♥ lah isi-isi dlm blog tu. esok post lg entry yg power-2 meletop tahu vin !!

NURUL AREFIQAH - thanx approve abg alvin ! sye dah follow...follow me back yah ! btw blog abg vin best!!funny sngat2...HAHA..nk mletup prot bace...=D

CAPIKTENGAH MAINGAME - HAHA!oke2..asal kn aty puas..HUHU..truskn usaha anda..ad gak bnde nak bace time xley tdo..HUHU

NURUL IZZATY NASRI - blog vin meletop! haha! zaty follow vin nye but vin pown kene follow blog zaty? amacam? haha

ضوم عباد - smart blog 2.. thumb's up! ♥ :D..mmg terbaek larh! rajin plk Vin kn nk update tiap2 ari? tp mmg cmtuh pn kan? heee~ ♥

EDYFEE - hahaha....post kali ni mmg up to dtae...sesuai larh..haha..mnarik isi dia..n boley wat people thinking,,hurmm 1st pargph pon dah layan..haha..good job vin chaiyok2!
 
CINDA - HEHE ;D..oraitee , oraitee..cntekk bLog youu..ekkekeeke :D

CKIN DAYAH - da usha kot..mmg terbek la..kaki gosip ek?? igt kn gal cm i je mnt gosip..hahaha!! troskn bergosip..dosa 2bakul pe slh nye tmbh berbakul2 ag kn kn kn?? hahahaha!!

NABILA OMAR - best la...abel da baca.

MEYME CHP'UL - nice blog..tnx 4 appve.

WAN SHUKRI - da bce sume da...s0nok ngat..tenkiu...^_^

AZURA - cun seh blog vin..d best..huhu.

MADIHAH - like...byk celotehnye..he.

EMAN - i like ur blog...nice story.

MIZZ CHOCOLATE - best ar entry ari nie..klaka pown ade.

QIELA AMIN - btw..like this entry...*double thumbs up.

DAYANGKU FADHI - beb..i like ur blog soooo much!!

AQILAH - vin pnye blog ny best sgt..tu yg i komen vin dulu.

AME - keep posting interesting stuffs . good luck ! ;)

FATIN NADIERA - best blog, enjoy bace -,-

EYKA NADIRA - i'd already follow ur blog. nice (:

NINA CULLEN -wow..papa gosip..best laa, interesting..n nice pic..hee

MOHD MIN - huhu min suke tapi min ne bkn slalu on9..xlarat nak g cc ari2..xpat la nak tgk blog vin ari2..

SYUQ - oit, x bad la..oke le2..slowly learning..aq mle2 bt blog dlu pon cm2 gk, xtw sgt..lme2 oke da.

ALIA AMIRA - hahaha..x tau nk menghuraikan...tpi memg okey la....haha.

NADIA - haha.kelaka gk bace..tp best2..btol pon ap yang ustaz alvin komen tuh.. mmg sokong 100%.

MUHAMMAD AIZAT - helehhh...kembang lah tu.hahaha..comot la sngat blog ni kan..(apahal aku emo nk mampos tetibe kat blog org ni) arrghhh.pduli hape hakuh..!!haha
 
PS: arini aku xde nk bg tazkirah cam biasa so just nk ucap HEPI NEW YEAR 2011..!! actually aku xtau nk jelaskn camner bertapa aku hargai sgt2 kat korang suma yg support blog Papa Gosip from the beginning until now.hope korang trus support blog yg comot ni ok tok tahun2 yg mendtg.aku doakan korang hanya yg terbaik dlm idup n hope jgk walaupun kita hanya b'temu secara online (FB, MS, YM, TWITTER, BLOG) aku harap kita ttp kwn smpi akhir hayat (insyaallah).bydeway, sebelum tu jom kt layan video clip lagu The New Year's Anthem oleh makcik Mariah Carey yg super TEMBAM ni.fokus muka dia je weyh!! jgn ko g fokus tgk "BENDA" lain plak..haha!!

video
(makcik gemok ni sungguh2 nyanyi khas aku tujukan tok korang..hepi new year 2011)

Thursday, 30 December 2010

Meluat nyer bila..

           Horeyyy!! xlama lg dh nk masuk tahun baru kan kan kan?so, tahun 2010 pn dh nak melabuhkan skirt nyer ngan b'mcm2 kisah suka & duka lbh2 lagi bila m'sia lawan bola sepak mlm smlm.perghh safee gila kencang sepak bola bedesup masuk pintu gol mat endon tu.xpela walaupun kalah 2-1 tp kita ttp menang agregat 4-2.endon tu xsudah2 guna slogan "ganyang malaysia" kita balas blk "gasak indonesia". hambik ko endon!! ok2 aku xmo ler citer pasal bola lg sbb dh rmi benor aku dgr org dok citer pasal bola je. "bola" sndr pun xterjaga (opss..terlucah plak)..haha!!

           Entry arini adalah yg 2nd last sebelum blog Papa Gosip masuk tahun baru 2011.esok last entry tok tahun 2010 so ada something special tok entry hari esok, tguuuuu..!!arini jom kita gosip2 tok tajuk entry kali ni plak ok?well sape je xpenah rasa meluat tol x?xyah ler konon2 ko tu suci murni ala2 putera puteri lindungan ka'abah gitu yang anti benci2 ni.tlg la weyh.muntah darah seminggu aku nti.aneway, ada je benda yg bole wat perasaan meluat kt ni membuak2 kan?ikut kan hati cam nk je meraung tepekik telolong bg lepas suma dendam kesumat dlm hati ni biar smpi pecah b'derai anak tekak pn xpe asal PUAS!!

Korang mst rasa meluat kan bila..

1) Kena kelentong

           Tang ni mmg suma org akan rasa meluat yg amat bila kena tipu kaw2 nyer.klau kena tipu ngan kwn2 tu biasa la kot, tp cuba korang kena tipu ngan kapel ko sndr? perghhhh mau t'balik dunia ni ko ngamok xhengat.kapel ni kekadang xley nk caye sgt.depan kata lain blkng hamboiiii main kayu 3 plak dia.lagi2 lelaki ni mmg suka simpan "stok".bak kata org nk wat "spare part" gitu.so agak2 laki ko tetiba semcm je perangai dia jap2 xde kredit, jap2 ajak jmp bz, jap2 ngamok xtentu pasal so phm2 jela mst ada udang disebalik kuey tiaw goreng ler tuuuuu..check!!

2) Janji tak t'tunai

           Selain kena tipu, yg ni pn satu lg pantang atok nenek moyang kita klau org dh berjanji tp cam hawau xreti nk tunaikan.wahhhh memula janji mmg t'baekkkk punyer!! kata itu ini bla bla bla siap ingatkn kita lg supaya jgn lupa la bagai last2 dia yg ckp lidah terbelit.sumpah aku berbulu tol ngan org yg camni.klau bg alasan logik xpe jgk, ni ntah apa2 punya reason je dia bg.contoh la (pengalaman aku) - kita dh rancang awal2 nk hang out somewhere so kita plan ler awal2 tetapkn masa & tarikh bila 2-2 free.ok suma dh ok.esok dh nk pegi.tp mlm sblm nk pegi tu tetiba dpt msg je plak tu bkn nk kol aku ke apa, kata xyah pegi sbb bg alasan nk spend masa ngan family. hellooo!! hang out 5-6 jam je.sblm ni ko lepak ngan mmbr2 ko kat KL seminggu bole plak.xterpikir plak kat family kannnn?padahal dia sndr ckp tarikh sekian2 mmg dia free yg lain x.so dh ok tetiba bg alasan xjadi.mmg aku sumpah seranah ler jwb nyer!! arghhhhhhhhhh!!

3) Suka ngumpat

           Walaupun blog Papa Gosip ni tmpt tok kita share citer2 tp bkn dlm kategori ngumpat ok.huhu!! yg ngumpat ni aku tujukan kat org2 yg mulot longkang ni je.bajet bgs benor je nk ngumpat2 org kannnn.berbulu betol aku ngan org yg jns camni.wahhhh bajet baik sgt la ngumpat org tu nk ngumpat org ni.gigih ni buat "ketupat gendang" citer pasal itu ini kannnnn.xtau la pehal ada org perangai camni ek? mst bnyk melantak tongkeng ayam ni.beli cermin beso2, pastu ko cermin diri tu dulu sblm nk ngumpat org.klau ko tu serba serbi perfect dh tahap maksum xde cacat cela xpe jgk.ni diri sndr tunggang tebalik ada hati ngumpat org..choy!!

4) Mulot puaka

           Yg ni pn satu, selain ngumpat2 ni ada jgk org yg jns suka ckp lepas bak kata org ala2 "mulot puaka" gitu.bab nk mencantas org ni ehhhhh mmg dia la juara berganda.xboley blah la siot.meluat abes aku klau t'jmp ngan org yg lidah xreti jaga ni.ko nti tuhan bakar lidah ko biar hangus klau bkn kat alam akhirat nti tuhan tunjuk je trus balasan kat muka bumi ni baru ko tau..!!ko xskola agama ke yg nk carut2 org ni?xde sape la nk kwn ngan ko klau perangai ko serupa tapir utan tu.dok jauh2 la jgn dok ngan manusia.nyampah tau!!

5) Gedik

           Tak tau ler ni perangai semulajadi or wat2 gediks!! mengenyam kemain lg.org tua2 ckp, manusia jns camni klau tok pompuan la org pgl "kak nam" je.klau jantan ermmm xtau plak.ada ke laki gedik? ada la kot tp xseramai kaun hawa ni.maybe yg jantan jns yg gediks ni mst "jentayu" or "noq-noq".tangan, kaki, jari, mulot ehhhh suma ler main peranan.lengkap satu set jd minah gedik. bgs sgt ler tu.org dh geram sgt kat ko nti org wat dajal rogol ko br tau.xpun kerat 18 wat sup daging nak?

6) Kaki kipas

           Ni slalu jd kat skola, universiti atau kat opis kannnn?bohong la klau korang kata xpenah jmp org kaki kipas ni.bak membodek no.1.juara bertahan gitu.bila org cop kat dahi ko tu kaki bodek tau plak nk melenting.tp dh mmg ko camtu, sape soh?klau dia ada wat silap atau ada something tok kepentingan diri dia wahhhhh bedesup jmp lecturer atau jmp bos.konon wat2 muka alim suci murni la kannnn.ckp pn ayat2 skema palat gitu.org sekeliling ko menyirap je tgk.tgu masa ko jatuh or kantoi je baru org horeyyy & tepok tgn!! xde sape nk tlg ko time tu.hambik ko sebijik!! puas ati aku (opss t'emo plak aku..haha!!)

 
PS: so klau ko ada salah satu daripada 6 sifat ni tlg la ubah.xbole ubah bnyk pn xpe ckit pn jadi la ok?org nmpk effort ko nk try b'ubah.klau ko trus menerus camtu, xde sape nk kwn ngan ko.iblis pn xnk dok dkt ngan ko.jahat sgt daripada dia.adehhhh!!ok la, aku ni dh mula ler nk bebel ala2 ustaz bg tazkirah subuh gitu.haha!! xpe2 arini xnk jadi ustaz, jd penceramah bebas sudahhhh..haha!! ok la u'olz, adios sabombas.patik mintak diri dulu.bubye!!

Wednesday, 29 December 2010

Teruna & Dara kecepap kecepup!!

           Dengan melambai2 sambil melentik2 kan jari jemari ku ini ala2 kak gayah menang p'tandingan ratu kebaya gitu aku ucap HELLO!! tima kaceh la u'olz sbb xjemu2 ko skodeng blog aku ni haaaaa.mencanak-canak tau semangat nk post entry baru tiap2 ari kat sini.hope korang enjoy la yea baca suma entry yg dh ada.eh eh Dr.Rozmey 40 juta, xlupa jgk kat kamu okey.rambut cendawan abg rozmey sht?apa!! dh petik wat sup?alaaa ko xajak aku punnn.sentap ni!! ishkkk..xguna punya cendawan!!

           Apa kejadah nyer kecepap kecepup tu? haaaaa masing2 ingat sex kan kan kannnn. dasar kepala hotak karat!! siot je ko ek?saje je bg gampang ckit bunyi nyer,tu je..haha!! agak nyer aku ni dh t'sampuk setan kot sbb tetiba je t'detik nk tls tajok arini ala2 lucah ariel peterporn gitu.klau ler korang pnh usha entry aku sebelum ni tajuk "teruna & dara berlaga-laga?" mst tau aku nk tls pasal apa ni.tadaaaaaa..ni ler sambungan tok entry yg lps.disebabkan sambutan entry tu sgt2 letop gedebas gedebus so aku tunaikan janji tok wat sambungan ke-2.well,ni bkn nyer nk kata sape lbh bgs ke apa ke.takkkkk.tu pikiran kolot kak senah ko bwk tu.ni just nk compare je apa yg laki & pompuan suka wat bila certain2 situasi terjadi ok?

           So tarik nafas dlm2 smpi mampat pundi kencing anda tp jgn t'kencet plak then dok molek2 smpi melekat montot kat kerusi atau baring dengan posisi manja b'gaya pastu baca elok2 entry ni ok? bukak mata tu luas2, xnmpk tulisan sila tonyoh je muka anda trus ke depan screen laptop.sekian saje permintaan khurafat ku..Well mmg bnyk sgt perbezaan antara laki & pompuan ni lagi2 ler bila certain2 situasi terjadi.meh sini kita selongkar apa kejadah nyer yg aku dok m'bebel dari td ni.jom kak esah dan pak meon suma..jom jom!!

1) Bila mood marah

boy - disebabkan aku ni lelaki so aku berani ckp lelaki ni xkan dok umah punya klau dlm mood mrh.konpem nk kuar dok lepak ngan mmbr2.lelaki ni plg nyampah, meluat, berbulu n bingit bila ada org wat dia mrh & xsuka gler dgr org lain m'bebel pot pet pot pet xbenti2.mau meroyan 10 hari 10 mlm b'turut2 tau.biasa nyer lelaki ni klau tgh tension klau yg jns smoking plak akan smoke gila babi bnyk klau bole nk sumbat 10 btg skaligus (nsb baik mulut xmuat).konon ilang tension kot.ntah aku pn xtau sbb aku xisap rokok.sbb tu bibir aku merah sexy gitu..haha!! klau yg jns suka mkn plak just akan mkn benda2 yg b'goreng atau b'minyak je sbb rasa cam puas sgt.aku pn xtau sbb pe but mostly kwn2 laki aku including aku pn mmg camtu.genetik suka kolestrol lbh kot?patot ler laki rmi boncet cam gorila.adehhhh!! (nsb baik perot aku ketak2!! haha)

girl - yg kaum hawa ni plak klau tgh mood mrh rmi yg g sumbatkn diri dlm bilik la, dgr lagu la bagai, baca novel cintun-cintun, xpun on9 ngamok dlm status FB, dok tgk tv citer apa2 jela yg rasa best nk tgk atau klau yg suka mkn tu mst nk benda yg manis2 atau b'lemak susu camtu.so apa lg, cokelat la jd mmbr baik time tu.abes penuh ko sumbat cokelat kasi santak mulot ko kannnn? mana ko xjadi buntal?dok sumbat cokelat je keje nyer.xpun klau yg jns suka kuar plak mst nk g lepak kat shopping complex setakat jalan2 je pun xpela asal dpt gerak sana-sini.patot ler rmi gegurl kat shopping mall.nyemak je tau.haha!!

2) Bila cuaca panas

boy - dh nama aurat lelaki tu antara pusat sehingga bwh lutut so apa lg klau dh panas, belenggeng la jwb nyer.perghhh ni klau or pompuan tgk ni mau tebeliak tejojol bijik mata ko kak senah oiii.tu klau ada gurl la ktorg cam baek ckit xopen sgt.klau ktorg antara boy2 je ktorg xdulik dh.pki spentot atau boxer sendat je dh cukup.xdela smpi bogel.tu cita2 nk jd pornstar ler tu.pastu bedesup dok membongkang bwh kipas tgu smpi peluh kering smpi t'tido trus.abes citer!!

girl - org pompuan lak klau panas gigih mengipas2 smpi lengoh2 tgn ko kannnn?klau kat umah tu gigih b'kemban ngan kain batik atau ngan towel mandi je.yg style ala2 bandar ni plak xmain ler style kemban2 ni so pki la mini boxer ngan baju tali spegheti tu.xpun pki "sport bra" or apa2 jela asal bahagian atas badan tu t'bukak bagi kena angin.haha!! pastu yg rambut panjang plak simpulkan rmbt style siput or pki pengepit yg ada gigi2 tu tok hold rmbt jgn bg tutup bahagian tengkuk.klau korang perasan kan, org pompuan ni klau tgh kepanasan 1st tmpt dia kipas2 mst kat bahagian leher then selak rmbt kipas2 kat tengkuk plak tol x? pelik la org pompuan ni..haha!!

3) Bila nak shopping

boy - lelaki ni "2S" (simple & sempoi).ktorg klau klau nk b'shopping dh pikir awal2 dh nk beli aper bila tiba nti.klau nk benda alah ni, benda tuuuuuuu jela yg ktorg akan cari smpi dpt then trus g kaunter tok byr. xde nk t'kial2 kat shopping mall tu lelama.xpun klau dh xde keje sgt mls nk blk awal dok lepak tepi2 anjung (veranda) dok cuci mata usha awek swit sana swit sini tp klau dh bosan sgt g je karok tepekik telolong lagu2 rock kapak.abes citer!!

girl - pompuan pn "2S" jgk (serabut & sengal) ya ampunnnn..!! aku mls gler klau g shopping ngan gegurl ni.tenaga shopping mencanak-canak kalah hulk hogan!! gigih benor jalan sana jalan sini, usha kedai tu usha kedai ni.weyh,korang xpenat ek?gaya korang alamak aiiii mcm ada duit bnyk benor je.kejap2 try baju, kejap2 try seluar.try je lbh beli nyer x!! adehhh!! org pompuan ni pn mmg dh set jgk brg apa nk beli kat shopping mall nti, tp bila dh smpi sana bole plak b'tambah2 list barang2 yg nk dibeli kannnn.rambang mata.suma kedai nk singgah.tension aku..huh!!

4) Bila ada test (universiti)

boy & girl - 2-2 spesis makhluk tuhan ni klau ada test la bagai perghhh tetiba bole b'ganding bahu bak kata org "tolong menolong amalan mulia" kamcing gler gitu.mmg bole comolot la org tua2 ckp!! (org tua jgk yg kena).xde makna nyer nk kata laki je bwk toyol dlm test elehhhh yg pompuan pn sama naikkk!! benda common yg slalu benor jadi.yg ni je kita bole geng eh.bab2 nk meniru ni mmg tip top no.1..!! mcm2 gaya korang buat ek? (opss terasa aku).meh sini aku bg contoh klau korang nk tau.ohhhhh bajet org xnmpk la kau selit notes kat dlm poket la, bwh timbunan test pad la, dlm wallet la, bwh kerusi la, dlm beg letak kat tepi kerusi, kat ujung kaki atau atas peha korang la bagai, conteng2 wat short notes atas meja kecik2 kat ujung2 meja dannnnn plg xbole blah amik gambo slide dlm manual atau apa2 notes guna fon.nk sng lagi? wat je jawapan yg agak2 kuar soklan test nti pastu klau t'kena soklan yg ada dlm test tu wat2 la conteng kertas konon2 tgh menulis then dh agak2 slamat dh 30 minit berlalu bole la kuar kan jwpn yg dh siap awal2 td tu..terbaekkkkk kan kan kan?
 
PS: alaaaa bnyk benda lagi klau nk citer tp sbb aku rasa entry ni dh over pnjg kang juling kekal plak bijik mata ko nk baca pnjg2 ni kannnnn.so aku stop smpi no.4 je ok? sape yg lom baca previous entry pasal isu ni g click kat entry tajuk "teruna & dara berlaga-laga?"..situ ada lg perbezaan dan persamaan antara jantan tino ni..haha!! so skrang pn dh kol 3.50 am so aku mau tido dh.mata ni dh b'air2 dh ni. adios sabombas..bye2 u'olz..mana bantal bucuk aku ni..? ZzZzZzZzZ..!!

Tuesday, 28 December 2010

De soSIAL network


           Sumpah ngantok gler bijik mata aku ni (bgn tido lmbt) tp sbb korang nyer pasal yg msh xb'bulu seblah mata xbole pndg gitu (ayat mak2 sgt) sbb msh gigih usha blog aku ni so aku celikkan jgk ler bijik mata ni ke tahap maksimum.nsb baek mata ni still dok elok2 kat soket nyer xt'jojol lg.opss, camner ley lupa ni u'olz?benda penting ni, tp lupa plak kita nk ckp. haaaaaa salam 1 cendawan Dr.Rozmey!! mengingati dirimu cukup membuatkn aku sembelit selama seminggu..

           Gosip arini maybe suma org dh tau tp dulik aper aku?aku nak tls jgk!! wekkkkk!! dulu zaman2 jahiliah kita ala2 adeq2 baru nk up gitu mostly korang ada acc Friendster kannnn? tp xtermasuk aku ler sbb aku mmg xde Friendster.makin korang beso makin nk up so merantau lak g MySpace.time tu MS mmg tip top letop gedebas gedebus.punya la best dok layan MS tu smpi aku dh ada 9,000 kwn!! tp rmi jgk org lain yg dh der lbh 10 ghibu frens.ala tu mst dok gigih add2 org ler tu (jelez plak!!) haha!! pastu mula ler ada Tagged & Facebook. baru ler kita2 yg dh jd abg2 & akak2 ni merantau plak g Facebook.sape soh MS tukar baru jd MySpace 3.0!! aku suka MS 1.0 & 2.0!! yg latest ni ya rabbi, punya ler lembab cam sipot sedot!! WTH??? cinabeng punya Tom!!

           Okey2 aku sbnr nyer xhingin nak citer sejarah suma soSIAL network ni. ni haaaa nk share soSIAL prob sbb ada benda alah ni suma. wahhhhh mentang2 bole kenal suma org kat muka bumi ni kemain gigih lg korang ek add org sana add org sini kannn? tgk jantan ensem ckit add.tgk gegurl cun melecun b'kobar2 nk add.klau nmpk yg tayang body ckit xkira ler jantan tino, lg laju bedesup-desup korang add kan? (opss terasa plak aku..hehe).haaaa meh sini meh aku share prob2 yg org slalu wat kat laman soSIAL ni..jeng jeng jengggggg..!!

1) Cari pasangan..

           Elehhhhh jgn pura2 eh nk nafikan benda alah ni eh kang aku lempang sekor2 baru tau. haaaa yela aku pn ngaku aku pn kekadang ada t'fall in love ngan someone kat FB @ MS ni.yela manusia mana bole tahan nafsu nk b'cinta tol x? tp yg over nyer perghhhh dh suka2 kat laman soSIAL ni so apa lg ajak jmp la kannn? "u,nti kt jmp nak? jmp kat "tasek" (tok dak2 gay)..haha!! "u,nti kt jmp nak? i amik u kat umah ok? umah u kat mana? (tok dak2 str8)..haha!! "u,nti kt jmp nak? i dtg umah u ujung mgu ni..bole kt lepak2 (tok dak2 gay jgk)..haha!! "u,bg la no fon, tp u jgn bg org lain no fon i kat org lain eh..i cayekan u" (tok dak2 str8 & gay)..haha!! mcm2 lg ler ayat skema yg slalu kt dgr or PENAH korang ckp jgk kannnnn?baik ko ngaku!! klau jmp setakat gitu2 je xpe.yg xbole blah yg miang tu xksh laki ke tino, suma sama je.mostly lelaki la yg wat step lu, tp ada je gegurl yg lbh2.so apa lg, bermula la aksi terlarang ehem ehem ah ah ah tu.projek baekkkkkk punyer!! org pompuan ni bodo gak, ko tau kan lelaki ni klau ajak ehem ehem ktorg xde nmpk kesan.korang tu yg nmpk kesan.plg ketara ko ngandong la apa lg.so jgn jd bebal g layan jantan keparat semata2 sbb nafsu je.kan dh payah.klau ko rela tu hak ko ler,tp yg kena paksa camner? kena drugs then kena rogol? tau2 dh lobos? haaa padan ler muka.gatal sgt..huh!!

2) Tayang body.. (sori 18SX ckit)

           Alaaaa benda yg biasa jd kat laman soSIAL ni.yg jantan xpela sbb bkn aurat pn nk tayang dada sasa or dada kremping ke.org pompuan ni pn sama naik jgk pe kes? pki skirt pendek nk mampos pastu berani maut plak posing pki coli kaler merah sexy la, itam menawan la, pelangi ceria la bagai. dh xreti2 nk tutup aurat ke kak gayah oiii? ko tu bkn lelaki nk tayang2 sgt bdn ko. (tp ni xtermasuk lelaki yg posing pki spentot atau boxer sendat - ni pn golongan bebal jgk). xmampu nk beli kain eh? kat Kamdar tu kemain bnyk lg kain pegi ler beli brape ela ko nak pun.adehhhh!! haaaaa bkn gegurl je yg over tp yg jantan pn sama.mmg la tayang badan tu xsalah sbb bkn aurat selagi xnmpk dari paras pusat smpi ke lutut.tp jenis mamat yg jns pki boxer sendat or pki spentot ni. elehhhh ko ingat ko punya tutttttttttt tu beso sgt ke? kecik cam jari telunjuk aku je ada r.ada hati nk tayang2. klau beso cam kayu balak nk bangga tu phm la sbb dia je beso camtu kot..!! opss sblm tu, korang pnh tgk jantan yg posing bogel tp tutup "tut tut" dia pki tgn je? haaaa tu lg ler, baik ko join pornografi trus.xde keje ler tu tunjuk2 bulu jembut kat org.muntah darah aku!!yucks!! huh!!

3) Ketupat gendang..

           Pe benda tu? tu org2 kmpg ckp klau nk ngumpat.."haaaa kiah,ko tgh wat ketupat gendang ke?" haha!! ni mmg slalu gak jd.klau ada benda xpuas hati je mula la nk ngumpat kaw2 kat FB or MS. tls status pnjg b'jela2 sumpah seranah org tu org ni soh org lain baca n bajet harapkn org lain komen blk status ko tu tok lepaskan geram.klau org yg ko kutok tu t'baca status tu walaupun ko xmention nama,ko rasa puas ati gler kan? elok2 tmpt ni nk cari kwn trus tkr jd tmpt medan ngumpat korang.bgs ler tu sama2 pimpin tgn lompat dlm neraka ok? xcukup ngumpat kat wall post, ngumpat plak kat inbox invite org2 t'tentu dlm inbox tu join geng2 ketupat gendang ko kannnn.eh mls la nk layan org mulot hawau ni.tau nk ngumpat sbb tu idup ko xpenah aman.tobat nasuha jela kang mati itam plak mayat ko..huh!!

4) Tempat tok curang..

           Majority mst support idea ni.yes, mmg laman soSIAL ni tmpt plg mudah kapel korang wat taik. curang bebila je bole jd. klau dh ada beribu2 kwn kat FB or MS tambah2 plak rmi yg muka letop, mmg cair ler ati tgk geram je rasa. mmg kapel yg jns camni mmg pandai ngayat. mulot manis ya ampunnnn.bila ko tanya ada gatal2 ngan sesape x? laju je jwb xde..u la satu2 nyer b'takhta di hati i..sumpah i xde nakal2 ngan org lain..i xsuka la layan org lain sbb i dah kapel ngan u dan bla bla bla.mcm2 ler kita dgr tp kat blkg dlm inbox b'sepah msg skandal2.siap kapel 2-3 org dlm satu2 masa. aku ada kwn sekelas kat uitm sem lps. dia xtau BF dia tu kapel ngan org lain time awal2 sem lps. klau tgk,wahhhhh diaorg la sweet kapel sbb dh lama kapel sejak part 1 or part 2 aku xsure. GF dia tu dak kelas aku. klau dia tau BF dia layan gurl lain (tp gurl tu mmg cun gler!!) mst fon blackberry, kerusi dewan kuliah, meja kelas abes dia lempar kat muka BF dia tu (ni hint sbnr nyer sbb tu aku ada sebut blackberry - xrmi dak2 kelas aku yg pki blackberry) haha!!

PS: ni ler antara prob2 yg slalu jadi kat soSIAL network ni. bnyk lg ler cuma aku xlarat plak nk tls lg dowh.lengoh dh jari jemari aku yg kiut miut ni.so hati2 ler jgn wat (4) perkara yg aku dh sebut td.ingat pesan cikgu merangkap ustaz alvin shah ni.xmo nakal2 & jgn jd jembalang kat soSIAL web ni ok? kang aku sekeh sekor2 br tau.cewah yo yo oh je aku ni..haha!! ala aku pesan2 je kat korang.nk dgr ke xnk dgr tu hak korang.ok bye2 adios sabombas.mau mandi sbb xmandi lg ni..haha!! wekkkk mahsam!! (opss t'kutok diri sndr plak).whatever la kak gayah oiii..ahaks!!

Monday, 27 December 2010

Mak-mak mula BZ bila..


           Wah!! mekacih & vanakem sesgt (ala2 mat india gitu) sbb sudi memaksa jari-jemari u'olz tok klik ke blog Papa Gosip arini.opss xlupa jugak aku nk bg salam 1 cendawan kat Dr.Rozmey yg diingati selalu sehingga membuatkn aku muntah darah seminggu serta kpd kak gayah, kak esah dan pak abu boncet sekalian. u'olz sht? huh? u'olz xsht!! alaaa telan je panadol sepapan eh!! xbaik jgk? g je tok bomoh mintak air tangkal (ajaran tahyul mahyul mula b'tapak kat blog ni).

           Well,disebabkan aku kesuntukan masa nk tls entry arini aku xnk ler membebel pnjg b'jela kat mukadimah cam slalu.lgpn kesian plak tgk korang kena baca smpi juling2 bijik mata. haaaaa go on je ngan tajuk entry arini,sempena ari isnin ni (xde kena mengena pn),aku nk dedicate entry ni kat mak2 yg ada kat luar sana tu t'msk ler mak aku.suma org ada mak @ pnh ada mak kannnn? elehhhh tipu ler xde mak, bajet ko anak buluh betong ler? xde makna nyer weyh!! mak2 kita ni mmg bz klau dtg ler mood dia nk memBZ kan diri.xley kaco lngsg kang abes ngan kita2 kena belangkung. ouch!! ada je benda mak2 kita ni nak wat kannnnn.xreti dok diam!!hehe..

           Sori tau u'olz sbb aku slalu citer pasal mak2 je kat blog aku ni.bkn apa, sbb aku ni mmg xde ayah (bkn sbb aku anak buluh betong - adehhh kena blk!!) tp sbb mmg dh xde lg.so aku xtau camner feeling ada ayah ni (tetiba emo melanda diri). arini aku nk gosip tp bkn sesi nk wat "ketupat gendang" (ngumpat) tau!! ko gila nk ngumpat mak sndr? konpem kena panah petir 4 kali b'turut2!! opss hangus!! dh itam cam dayang senandung gitu.xkuasa aku!!

Haaaaa mak-mak ni mmg bz bila..

1) time kat dapur

           Ni ler pebret spot mak kita klau ada kat umah kannnn?asyik2 tgk muka dia je kat dapur.anak2 jantan jgn harap ler nk trn dapur kecuali yg baik ati cam aku ni merelakan diri ke dapur (t'puji diri sndr plak).xkira ler waktu pagi ke, tgh hari ke, ptg ke, mlm ke ehhhhhh gigih ni t'tonggeng2 kat dapur sbb nk sediakan mknn tok korang. mak aku ni plak plg suka wat sambal belacan,kecoh betol klau dia guna batu lesung.tenaga ala2 hulk hogan gitu.ntah apa benda dia wat kelentang-kelentung kat dapur tu aku pn xtau ler. nsb baik aku ni kaki bedal sambal belacan smpi sembelit aku tau sbb mkn bnyk sgt!!

2) time ari raya

           Elehhhhh mak2 jgn nk nafikan benda ni eh.dia ler makhluk tuhan plg bz klau dtg time mood raya. kemain gigih dia nk wat itu, nk wat ini.mcm xley tgu ari lain klau nk time tu siap,time tu jgk ler!! aku ler slalu jd mangsa kena tlg gantung langsir, cat umah, tukar cadar katil, vakum kapet, mop lantai, cuci jamban la bagai.skrang ni sbb aku dh stdy kat universiti so aku xdpt nk blk awal sgt kat umah. so adik aku lak jd mangsa t'baru nyer.haha padan muka ko dik!!ngeh3!! klau bole,mak2 kita ni b'doa nk ada 8 tangan time raya sbb bole wat keja 8 in 1 gitu.cpt siap dan pantas.sbb ada 2 tgn je dia t'paksa mintak tlg tgn org lain cam aku ni.keluar trus peluh jantan aku klau kat dapur tlg goreng kacang tanah la, wat kerisik kelapa la, wat meruku la, wat rempeyek la tu suma (ni bkn sesi merungut kang kata xikhlas lak..haha!!)

3) time result anak2 keluar

           Hamboiiii dia ler plg b'kobar2 klau nk tau result exam kt. smpi tension kita dia wat nyer. sabo eh mak,sabo!! belum kuar result lg dh mula tanya soklan cepu mas non-stop "eh,bila result ko kuar?", "dh kuar lom result ko ni?", "dh tau result bgtau mak tau!!", "hah ko dpt brape je result ko?lulus x?". tu ler ayat2 yg biasa mak aku guna. gerun aku time result nk kuar. bole meroyan aku. tetiba hormon aku trus xstabil time ni.tension soklan b'tubi2 digasak oleh mak t'syg aku tu..haha!! xreti sabo mak ni kita ni ek? lambat laun tau jgk,sabo ler ckit..ceh!!

4) time nk g shopping

           Perghhh ni lagi satu tmpt yg mak2 kita slalu ada.haha!! melangkah penuh b'gaya kat dlm shopping mall sambil fokus trus g ke tmpt troley. klau mak aku mula nk beli brg2 dapur adehhh mcm nk beli stok tok mangsa banjir gitu. santak satu troley tu.jd mangsa tolak troley sape lg? aku!! tp sbb aku ni "baik" so aku soh adik aku yg tolakkn sbb jatuh ler saham aku tolak troley..haha!! klau bole dia cam nk borong satu tmpt tu nk angkut bwk blk umah.gigih tol mak aku ni kannnn? dah abes bayar suma brg2 tu mula la tekun nk check resit bayaran.pantang ada silap scan harga, mau ngamok dia cam org kena sawan.abes cashier kena hentam dgr mak aku m'bebel..b'darah2 telinga ko kan kak dan abang cashier!!haha..

5) time cuti skola nk abes

           Erk!! speechless aku bila waktu ni tiba.time aku kecik2 time ni ler aku plg suka n plg sakit hati.sbb apa? suka sbb tau nk dpt baju ngan kasut skola baru tapiiiiiii xsuka nyer bila kita nk itu ini dia xnk belikan.perghhhh majok xnk tegur mak time tu.haha!! wat memek muka muncungkan mulut panjang sedepa.boikot sgt xnk ckp ngan mak.last2 mak aku belikan jgk..yeahhhh berjaya!!haha..time ni ler dia fokus nk geledah baju2 kat situ cari saiz, soh try kasut BATA, cari pensel, pemadam, pengorek, seluar senteng ke x..haha!! dh dpt suma tu t'pancar la muka kepuasan so bila dh blk umah gigih belek2 brg tu sbb syg punya pasal.eleh, suma org sama je cam aku ni kannnn!!wekkkk..!!

6) time dh mlm

          Adehhh klau dulu time aku skola,mak aku padah2 pantang klau aku tido lmbt.dia mst pastikan anak2 xtido lewat sgt.tgk tv xbole selagi xwat keje skola.tp nsb baik aku ni rajen wat keje skola. so aku ngan rela hati ler siapkn dulu.penah time aku form 1 aku ada rmi gler kakak angkat n secret admire. aku ni ala2 culture shock sbb baru adeq2 lg time tu so mcm suka sgt bila rmi yg suka.hehe!! aku dpt bnyk gler surat daripada kakak2 senior form 2-5.penah skali aku dpt ala2 surat cinta dari sape ntah aku xingat.mlm tu mak aku dh tido,aku kat meja konon2 wat keje skola.padahal celah2 buku teks tu ada surat2 cintan cintun.tgh aku syok2 dok m'bls surat tu mak aku tetiba muncul kat blkg aku.punya la tekejot babun aku time tu.so apa lagi, kena maki kaw2 ler mlm tu..adehhh!! haaaa satu lg, baru mak aku tau pehal bedak AVON dia slalu abes.rupa2 nyer anak jantan dia ni guna wat tabur dlm sampul surat cinta..haha!! konon2 bagi wangi la kannnn.malu seh klau ingat blk citer2 time aku kecik2 ni!! ok fullstop!!
 
PS: so ada bnyk lg la mak2 kita ni mula nk memBZ kan diri tp ni ler antara time2 mak aku atau mak u'olz skalipn sgt2 bz kannnn.bkn apa u'olz,ni dh jd cam rutin harian mak kita kot.aku syg mak aku sgt2 sbb dia la mak dan dia la ayah.tgl dia sorang jela tmpt aku b'manja n rasa ksh syg. ayah dh xde so mak aku yg dh makin lanjut usia ni la yg ada satu2 nyer dlm dunia ni.hope korang syg n hargai la jasa n pengorbanan mak2 kita ni.ssh sng dia jaga kita sejak kecik smpi la kita beso pnjg.doakan mak2 kita sht, pnjg umo, murah rezki n hepi2 sentiasa selagi hayat dikandung badan.wahhhhh pesal aku t'sentimental ni? gigih aku jd penceramah bebas gitu!! ok la u'olz, kang leleh plak air mata jantan ku ini..bye2!! ahaks!!

Sunday, 26 December 2010

Cantik ke anda bila..


           Salam 1 cendawan kat Dr.Romzey yg tgh menanges t'esak2 sambil tepekik telolong sbb filem xlaku serta kepada korang2 suma yg tgh t'kebil2 manja membaca entry ni skrang.sori tau smlm aku t'emo ganaz dlm entry "mulot petir" tu.hormon xstabil bln ni so ala2 t'sampuk setan la jd nyer.ok2 janji xnk emo2 dah nti muka ku cepot kedot.aku xrela you!! (padahal patuh pantang larang xley mrh2 sbb dh cocok susuk tang muka..opss,t'khurafat plak). gurau jela,nti nk mati ssh plak so cocok botox cukup - tang bibir kasi nmpk tembam ckit,tang hidung plak jgn bg nmpk kembang semangkuk bak siti sarah raisudin,siap!!

           Ok ler u'olz,arini tetiba dtg plak sawan aku nk citer pasal isu kecantikan ni.cewah mcm ler aku ni ensem sgt nk gosip letop pasal isu chantek ni kannnn.alaaa xksh la yg pntg aku nakkkkkk jgk citer pasal isu ni.suma org mst ngidam cam ibu2 ngandong tok nmpk chantek n ensem kan? aku pun nak!! jujur ni tau..huhu!! mcm2 cara kita wat tok nmpk letop gedebas gedebus kannnn!! ada yg menjadi tp ada jgk yg xbrape nk menjadi la sgt ala2 org idup segan mati xmau gitu.so kak gayah, kat temah, kak esah serta abg mat dan abg dollah sekalian, lekatkan bontot tu diam2 atas kerusi atau baring ngan posisi manja menggoda gitu tok baca pandangan aku ttg isu chantek ni ok?

Korang sure ke makin chantek bila..

1) pki braces?

           Braces pn xtau?bnyk telan semut la korang ni.ala yg lekat kat gigi tu.tp ni bkn taik gigi tp pendakap gigi.motif? apa lg klau bkn nk bg susun bior rata gigi korang yg b'sepah cam tongkang pecah tu.tp nk wat braces ni kemain mahal bole kopak duit PTPTN aku tau.sah2 ler mati kering aku kat uitm nti sbb xmkn.kesiannnn..!!time kita baby suma org ada gigi yg chantek (gigi susu), dh tua bangka ni, gigi ko abes tunggang langgang!! tu la ko kuat sgt ngumpat smpi senget benget gigi tu.mula la gelabah nk cari cara nk dpt gigi suci sesuci lebaran gitu.(tetiba lagu raya CT masuk ek?).nsb baik gigi aku ni chantek.cuma ada gigi taring ni je tumbuh atas sgt.t'cacat ckit gigi aku ni tau.sbb tu aku amik gambo posing blah kiri sbb xnk bg nmpk gigi cacat aku blah kanan ni klau2 la aku amik gambo sambil t'sengeh2..kan dh kantoi..haha!!seksa gler unta klau pki braces tu,perghhhh dia punya tarik gigi kita cam nak rak,tp dh lelama ok je.aku sure mst org yg pki braces ni bnyk taik gigi t'selit2 celah gigi..yeuwwww!! so sape yg ada bini pki braces jgn ciom selama setahun atau 2 tahun k.ciom punya ciom kang xmemasal t'lekat lak taik gigi kat bibir.tp after dh bukak chantek la gigi tu.mst makan hati kak gayah kita tgk gigi korang chantek. so pki braces itu chantek? yes..check!!

2) pki make-up?

           Ko ingat ko dok jepun nk tenyeh make-up tebal sekaki?pelik tau org yg suka pki make-up tebal2 ni.meroyan ler tu sbb tu gigih pki tebal2.ssh tau skrang ni nk beza mana 1 hantu mana 1 manusia.klau kulit ko tu dh itam berdaki jgn ler verangan nk pki kaler tone cerah2.dh mcm pelakon opera cina je.phm cik kak suma?pki tu b'pada2 la.beli brand mahal2 cam maybeline la, miyami la, M.A.C. la, elianto la bagai tp guna xreti.baik bg natural je.kan lbh molekkkkk.ala actually xksh pn klau nk pki sgt,tp ingat2 la ckit rmi yg lemah jantung skrang ni.kang ada yg mati tekejut kera sbb ingatkn nmpk hantu.kan dh membunuh tanpa niat tu.so pki tu agak2 eh klau xreti pki soh org pki kan xpun ko layan video youtube tgk cara2 nk make up ok? so pki make-up itu chantek? yes n no..check!!

3) pki wig?

           Elehhhh mst ada yg xtau wig tu aper kan?kuno sgt.dok gua eh?keji kan statement aku?wig tu rambut palsu la kak temah oiiii..!!dulu org botak je nk pki rambut palsu skrang ni jd trend plak pki rmbt palsu.yg ada rmbt pnjg b'juntai pun ehhhhhh nak jgk pki wig.bg nmpk chantek la kata nyer.mmg chantek pn klau kena gaya.betol x kak erra fazira? ko kan t'kenal suka lekat wig kat kepala kan kak?choy!! mmg ler lekat kat kepala,xkan kat dada plak? itu bulu dada palsu.mat2 industan yg dlm TV golek2 celah gunung suka la bulu tu.yeuwwww!! serabut! tlg gunting ya bulu dada tu.sorok laptop pn boleeeeee..!!haha..mmg nmpk lawa la klau gegurl pki wig.i like tp tlg gam ketat2 eh,kang aku dok jalan ngan ko tetiba terbang kena tiup angin aku lari wat2 xkenal ko ok? so pki wig itu chantek? yes..check!!

4) pki contact lens?

           Haaaaaa ni satu lg trend adeq2 baru nk up slalu guna ni.mcm2 kaler aku tgk mata ko.kejap biru,kejap ijo,kejap kelabu taik itik,kejap merah ehhhhhh mcm2 kaler lg ler.xkuasa aku nk tls suma kaler2 ni.klau ya pun gigih nk guna contact lens,agak2 ler guna kaler aper kannnn. klau ko kulit gelap hangus, jgn ler guna warna striking sgt.contoh kaler ijo muda perghhhh dh mcm t'sampuk toyol je.kulit cerah gebu xpe.kaler aper pn sesuai asalkn ko jgn pki yg org pgl "crazy contact lens" tu.ada ke patot wat corak bintang2 la,love2 la,bintik2 cam mata langau la, bentuk $ ala2 mata duitan gitu la bagai dan mcm2 lg la bentuk yg ada.so pki contact lens itu chantek? yes n no..check!!

5) pki pewarna rambut?

           Jgn kata korang je penah kaler2 rmbt ni,aku pun..hik hik hik!! tp aku xbole kaler lelama sbb aku komander uitm,kena ada rambut itam skema sentiasa then org kata aku nmpk mcm anak apek.mata dh ler sepet,kulit agak cerah so tergamak dia kata aku ni anak apek.kira aku ni apek junior la kan?choy!! cuba ko tgk mat bangla,kaler rmbt cam haram.ntah apa jns punya kaler dia tenyeh kat rmbt dia aku pn xtau.mostly rmbt mat2 bangla ni kaler light brown.dh mcm org kena lukemia je.wekkkkk!! yg ni xkira laki ke pompuan ehhhh sama naik nk kaler rmbt.gigih ni g saloon eh,byr puluh2 or ratus2 b'gantung pnjg mana rmbt korang kan? haaaaaa klau korang rasa konfiden n kena gaya mmg vogue la penampilan korang.letop gedebas gedebus kalah mat saleh. mst mkn hati dia tgk rmbt ko blonde kannnn.kak gayah pn sibuk nk tiru wat kaler biru trus!! so pki pewarna rambut tu chantek? yes n no..check!!

6) pki lipstik?

          Skrang ni laki pompuan sama naik nk dpt bibir merah tiruan gitu kannnn? gigih ni pegi watsons or guardian beli lipstik.xpun dak2 skrang ni beli lip ice sheer colour tu.tonyoh ckit kat bibir...tadaaaaa...dh merah!! mak2 kita dulu xde choice cam skrang ni,dulu bnyk kaler merah garang tu.skali tonyoh kat bibir ya rabbi, mcm bontot babun kat zoo negara tu je. pesal ek org dulu camtu? tau x xlawa? nak wat camner,maybe trend zaman tu la kot lg merah lg seksi mengancam u'olz!! so ikut la tone warna kulit korang,tp skrang ni org lbh suka pki kaler yg light2 je.nmpk natural xdela fake sgt cam merah menyala tu.geli aku wekkkkk!! so pki lipstik itu chantek? yes..check!!

7) pki minyak rambut?

          Dak2 laki mmg particular tang rmbt ni.elehhhh ko ingat org pompuan je nk jaga rambut? ktorg pn laaaaa..rambut atas bwh ktorg jaga tau..opss rambut bwh? hek hek hek..t'lps ckp plak.lucahhhhhhhhhhh!! skrang ni cam2 jenis minyak rambut ada.ada yg krim, gel, wax, clay.so depends la korang suka pki yg mana.yg pntg dh pki minyak rmbt tlg cuci ya.nti bau kepam pastu habuk bnyk melekat.kutu pn xhingin nk singgah jengok pn tau.mmg nmpk stylo n smart klau rmbt nmpk kemas n stylish abes!! xksh la ko nk wat rmbt cacak ke,messy ke,skema lurus ke asal kan ko puas ati n kena gaya udah.klau muka ko pecah rumah skalipun klau rmbt ko style, ko konpem nmpk smart dan awek2 yg jalan kepit2 tu mst lekat kat ko.jom jantan2 suma kita tenyeh minyak rmbt skrang jgk!! so pki minyak rambut tu chantek? yes..check!!

8) pki eksesori muka?

          Hek elehhhh dulu setahu aku kaum2 lembu je yg tindik kat idong except org india la eh sbb tu adat diaorg.kita yg bkn india ni pehal ko g cocok sana cocok sini, tindik sana tindik sini?? org pompuan xpela klau nk b'tindik kat cuping telinga.bg lawa bila pki subang.tp jgn la beso n berat sgt.kang gelebeh plak telinga ko landing kat bahu.situ je cukup xyah tindik tmpt2 lain dh.ni xkira jantan betina mencanak-canak b'tindik kat idong la,sepanjang telinga la,lidah la,bibir la,pusat la,kening la,puting tetek la dan di tuuuuuuuuuuuuuuuutt..!! (walaupun ni bkn part muka aku nk jgk sebut hehe!!). so eksesori muka yg meraban xde fungsi ni xyah la wat eh.kang aku bg magnet kat muka ko koyak plak kang.alang2 dh cacat tu bole la g daftar sbgi OKU ok? so pki eksesori muka ni chantek? no..check!!


PS: tu la ckit2 benda yg org slalu wat konon2 nk bg nmpk chantek la bagai.mmg ada yg bgs tok kita guna pki,tp yg lain2 tu ada yg xyah wat pn xpe.bkn nmpk chantek punnnn lg nmpk scary lg ada la.so kak gayah dan abg mat suma,agak2 la bila nk bergaya tu.jgn org lain dh xtau beza mana hantu mana manusia.biar b'sederhana asal nmpk bergaya ok? sekian saje saya sebagai wakil kecantikan mengucapkan bye2..mata sudah ngantok sbb dh kol 3.33 pagi..kroh kroh kroh..zZzZzZz..!!

Saturday, 25 December 2010

Mulot Petir!!


           Baru start nk taip ni dh mula nk menyirap tahap dewa dewi bila tgk tajok entry ni je.tu lom lg aku gosip2 pasal manusia mulut petir ni.klau aku ada t'jmp face 2 face org yg ada "bakat" mulot petir ni nak je aku picit2 nyawa dia.geram tol aku.haaaaa arini sesi luah perasaan lg.smlm dh luah perasaan pasal filem sampah,arini meh sini aku lepas geram kat org yg ada cop setepek kat dahi as mulot petir!! suma org xpenah t'lps t'jmp ngan jns manusia dasar mulot petir ni xkira la dia tu jantan atau betina.bab mencantas org hambooooiiii dia la juara b'ganda.org pompuan klau dh jns mulot petir ni aku pgl "kak nam" je.yg lelaki ada jgk tp jrg la sbb mostly lelaki sejati kurang cantas2 org ni melainkn dia tu group noq-noq atau pn jentayu. oh abanggggg..choy!! mak xkuasa you!! hanjenggggg sgt!!

           Klau dipikirkan blk ntah dari ceruk mana dia dpt "bakat" mulot petir tu pun aku pn xtau ler.ni mst mewarisi genetik mak ayah dia ler kot.mana nyer xtumpah nyer kuah klau x ke nasi?xpun skola dlm hutan belukar,cikgu yg ngajor dia plak kera2 kat hutan tu.yela ckp main lps je dh mcm kera t'sampuk setan gitu.kekadang xmemasal je dia nk cantas org,lain la klau nk pertahankn diri time kena kutok ke,kena perli ke apa ke elehhhhhhh ni setakat ckp2 biasa pn sempat lak menyelit ayat2 pedas lg menusuk2 kalbu u'olz!!nk je aku amik batu lesung sumbat dlm mulot dia.kemain lg nk cantas2 org,ko hengat ko tu dh perfect sgt ke? manusia ni slalu camtu ek?bab nk kutok2 org mmg letop gedebas gedebus mcm ler diri tu dh perfect sgt padahal dia lg ler hampeh tahap gaban.selama aku idup 23 tahun kat muka bumi ni,mmg dh bnyk kali t'jmp org mulot petir ni.mostly kita jmp kat skola la kot sbb time tu la mcm2 jns org yg kt jmp dari dak form 1 smpi ler form 5.

           Kekadang t'tanya2 gak,ko wat perangai camtu ko tau x org xsuka? xde sape nk kwn ngan ko.ada kwn pn xlama,arini ko kwn esok dh putus kwn sbb xtahan dgr ko ngumpat or dgr ko bebel ala2 mulot laser gitu.wat tambah dosa b'bakul2 je baik dok kat masjid dpt kurangkan dosa.org lg b'lumba2 nk dpt pahala ko suka-suki je nk beratkn bahu kiri aku..ceh!! ada la sorang "ehem ehem" ni (status & nama dirahsiakan..hehe) mmg dia ni sgt sgt sgt ler mulot petir. aku pnh tegur slow talk perangai dia tu tlg ubah sbb klau dia trus menerus camtu mmg xde sape bole tahan n nk kwn ngan dia.perghhh aku skali kena cantas siot!! klau terus-menerus perangai camtu lagi2 bila ko nk b'kapel lg ler xde harapan.jadi anak dara tua ler ko!!xde sape nk kot.jantan mana nk bini mulot longkang?wat malu je jadi bahan ngumpat org2 kmpg. ceraikn ko ngan talak 100 br ko tau tu pn klau ada ler..(nsb baik smpi talak 3 je).aku ckp bebaik bg nasihat as seorg kwn yg amik berat,hamboiiii ngan aku2 skali dia cantas. kesialan sungguh perangai mu wahai wanita mulot petir!!

           Sumpah mulot ko mcm kak gayah jual ikan kat pasar tepekik telolong pgl customer beli ikan buntal ko.ntah apa mak ayah dia bg mkn kat umah xtau ler.selalu nyer perangai kita ni bermula dari rumah tapi yg asas nyer dari sumber mana yg kita dpt mknn tu.aku xnk tuduh mak ayah dpt duit haram bg mknn kat anak2 dia tp klau dh perangai camtu mmg suma org pikir benda yg sama kot.duit xhalal so perangai pn cam tuttttttttt..!! anak2 ni slalu nyer follow perangai org2 dlm rumah n terbwk2 smpi ke dunia luar. maybe mak atau ayah dia pn ada jgk "bakat" mulot petir ni.so anak2 pn terikut2 sama & jadilah mulot petir junior!! bgs la tu meh sini 2-2 aku hempuk ngan btg galah kasi jalan wayar2 longgar dlm kepala korang anak branak!!

           Lain la klau ko tu org gila bole lg la dimaafkn sbb xde akal yg sempurna ni tuhan dh bg ko otak yg berakal tp xnk guna baik2.jgn ler jd cam lembu.badan beso tp otak kecik..adehhh!! agak2 nyer ler klau ko ditakdirkan kawen agak2 nyer camner la situasi mlm pertama ko ngan laki ko ek? agak-agak nyer camni kot - laki dia tanya "syg,jom kita tutttt..hehe!!" bini mulot petir jwb "ah abg ni,nak tuttttt je keje nyer,lain kali jela.org nk keje lg esok kang dh melayan abg bgn mata sembab nk g keje nti" laki jwb "alah syg ni,kita kan baru kawen,relax la.normal la kan?" bini "bnyk la abg punya normal,tu org lain,bkn esah ok?" laki "eh awk ni,sy ckp bebaik kan?" bini "elehhhh pape jela banggg,i don' care". laki "awk jgn derhaka ngan suami". bini "whatever la bangggg.." laki "awk mencabar sy sbgi lelaki kan?" bini "so what?" laki "ohhh ko cabar aku eh?" bini "so abg nk watpe?nak lempang? haaa lempang la!!" laki "aku xdayus nk lempang betina cam ko!!" bini "mls la nk layan otak abg ni!!" laki "kurang aja nyer bini,mlm ni jgk as mlm pertama kita aku ceraikan ko ngan talak 1000!!" bini " abanggggggggg!!" laki"......"!! (padan ler muka ko betina - ckp dlm hati).

PS: so xkira la ko tu gegurl or boboy tlg la jaga tutur kata ckit.xde rugi nyer la klau ko jaga tutur kata.org suka kwn ngan ko,org suka lepak ngan ko.klau ko g ceruk mana pn ko bole get along ngan org sekeliling n xde masalah yg akan timbul.klau ada apa2 jd bila ko nk mintak tlg kat org tp ko tu plak mmg fofular abes ngan mulot petir ko tu,org t'agak2 nk tlg n kena pikir 50 kali kot.klau ko baik,jaga adab n jaga tutur kata org ngan rela hati je tlg ko.so ingat la weyh,org lain pn ada hati nga perasaan.jaga la ckit.klau ko nak maki or carut org agak2 r.ko tu bkn nyer perfect sgt.suma org xperfect.so idup dlm satu masyarakat kena la jaga ckit cara ko ckp.kang ko mulot jahat sgt org mandrem ko smpi herot-berot mulot ko br ko tau.bg santau ke.br ko rasa!!ok la tu,arini aku jd USTAZ ALVIN SHAH lg.esok jd lain lak ya..salam 1 cendawan u'olz (ohhh Dr.Rozmey abg rambut cendawan kita tersyg..!!) ahaks!!

Friday, 24 December 2010

Mana 1 intan? Mana 1 sampah?

                  Sejak aku lahir tahun 1987 smpi la 2010 ni,aku pn dh xingat brape bnyk movie yg dh pnh aku tgk kat wyg. yes aku mmg hantu wyg sbb ntah ler,rasa feel sesgt kot smpi kematu montot aku dok lelama dlm wyg tu.aku pn xsure pesal la aku suka sgt tgk movie kat wyg tu.kat muar ni mmg ler ada wyg tp cam tongkang pecah seperti rumah kak gayah dilanda gempa bumi..kesian kak gayah kita (tetiba je..hehe!!).klau korang pnh jejak kaki ke muar ni korang tau ler aku ckp apa.sumpah aku xtipu wyg muar mcm umah hantu.klau ada hantu la kan,hantu pn t'agak2 dan xhingin nk bersarang dlm wyg tu. bau dh ler kepam gler,kerusi kopak kapik,sound system plak mcm TV old school umah nenek aku, sampah melambak2 dan palingggggggggg xbole blah ada tikus BESAR kucing!!WTH??? arghhhhh!!so sbb suka tgk movie aku terpaksa la kena g melaka xpun g batu pahat.abes duit minyak kete aku.(keje cop duit la sgtttttt..!!)

                Jujur ok,mostly citer yg aku tgk suma citer omputeh.bkn xsokong citer melayu tp korang tgk la hasil kerja citer melayu.lately je baru citer melayu gempak dpt kutip smpi juta2 ringgit. walaupun aku xtgk sgt filem melayu, 1st time aku g tgk wyg tahun '92 citer MELAYU siot..haha!! aku xingat tajuk filem tu tp klau xsilap "Abang 92" kot? pelakon utama azhar sulaiman.time tu mamat tu ler plg hot.rosyam noor elehhhhh msh adeq2 baru nak up..haha!! aku xtau la nape lembaga penapisan filem malaysia xletak syarat2 filem yg capai standard je yg bole masuk wyg.citer omputeh dia bg masa 1 mgu je dok dlm wyg unless yg mendapat sambutan gler2 contoh cam transformers (1).sebulan dok dlm wyg malaysia.citer melayu plak dia bg 2 mgu tp cam biasa la lama mana pn dok dlm wyg ciput jgk kutipan.nk kata 1 juta lbh tu bnyk? mmg la bnyk tp klau ikut perhitungan ngan jumlah wyg yg ada 414 kat malaysia ni xbnyk tu.satu tiket harga RM10,dlm satu hall tu ada brape bnyk kerusi?so klau betol2 kira kutipan tiket bole dpt lbh 1 juta.kira 1 juta tu kutipan cikai je sbnr nyer..

                Opss lupa,ada 1 lg filem melayu yg aku tgk.citer "puaka tebing biru" haha!! ala citer fahrin ahmad tayang body yg xbrape nk ketak sgt tu.geli je yeuwwwww!!patot nyer la kan,lembaga penapisan jgn bg lepas filem2 cabok msk wyg.contoh cam citer sampah prof. A Razak Mohaideen.seyes mcm tahap drama TV1 RTM je!!tp penah ada wawancara dia kat TV1 pasal filem2 dia ni,dia kata "klau filem saya sampah kenape kutipan smpi juta2 ringgit?".tu la pasal,korang yg gigih sgt g tgk filem cikai dia tu watpe? klau ada taste & nk sokong filem2 melayu jgn r sokong filem2 dia.dia ingat nti "ohhhhhh bgs la kot citer2 aku selama ni,org suka citer yg kecoh2,gosip2 n lawak2 bodo cam citer mami jarum, mami jarum junior, anak mami tu suma.so akan ku teruskan hasilkan karya yg "berkualiti" tok org2 melayu je.(bangsa lain xtgk pun..sbb tau nilai mana baik mana yg sampah).maksud aku nk sokong filem2 melayu tp jgn tgk filem2 Prof. (walaupun dia wat filem melayu) sbb klau xde permintaan xdela pengeluaran.klau ko xdtg bawak suku sakat ko g tgk filem2 dia xde lg dia berani nk wat filem sampah tu.bajet dh kuar bnyk wat filem,tp duit pulang modal xde..so xdela lg citer prof tol x?

                So skrang ni citer2 yg agak berkualiti n aku pun suka dh makin bnyk kat wyg.cam citer adnan sempit, ngangkung,hantu kak limah blk rumah, jgn pandang belakang, puteri gunung ledang, magika, revolusi KL drift, sepet.camni la baru ok ckit nk bandingkan ngan citer2 masyarakat belah utara mamak tu.tp citer melayu kita ni kurang berjaya meraih anugerah luar negara.bkn nk kejar anugerah sgt2 tp at least ia satu bonus yg produk hasil keluaran kita diiktiraf dunia luar. dulu citer "spinning gasing" ada menang award luar negara.filem indie tu tp berjaya rangkul anugerah oversea.citer "sepet" pn hebat gak sbb dpt anugerah oversea.xyah publisiti mencanak-canak dlm newspaper la bagai tp hasil kerja cam sampah.bergantung pada jalan cerita tanpa tiru2 hasil kerja luar dh bole wat filem yg ada umph!!dulu PGL ada anta pencalonan anugerah oscar tp direject xdpt masuk final round sbb alasan scene fighting m.nasir tu dikatakan ada unsur2 kung-fu.kung-fu kan mmg over,klau tgh lawan tu perghhh terbang melayang sana sini.power sgt la plak.penipu punya kung-fu!!klau guna silat je dh bole lepas la kot.pengarah PGL  pun org cina,so unsur2 kung-fu mst terselit ckit.sabar jela PGL..huhu!!

                Klau nk promote filem tu xpayah gila2 bayar ribu-ribu nk wat iklan besar2 dlm newspaper.cukup story telling yg mantap, pelakon yg berkaliber, kualiti penggunaan filem yg digunakan tok rakam setiap scene berkualiti gedebas gedebus, promosi yg memadai dannnnnnnn POSTER tu tlg la gaya profesional ckit..!!poster filem2 melayu ya ampunnnnn.. cam dak tadika masuk pertandingan lukis2 je..cam harammmm!!burok tahap gaban!! pastu kannnn tlg ler gambo penerbit jgn ler letak kat poster.klau ada tu petanda nk lingkup ler citer tu..opss terasa Dr.Rozmey abg rambut cendawan kita tu u'olz..haha!! nyampah tgk rambut dia.kerat la bagi jd org ckit.dh cam mknn sbb cam cendawan.mkn sedap tu..ahaks!!

                Last but not least klau klau org2 kita nk wat filem guna CGI jgn ler diperlekehkan.kang aku tampar muka sekor2 baru tau.kritik pandai buat xreti (opss terasa aku sbb td kemain mencanak-canak kutok filem Prof. Razak itam manis gitu..haha!!).mmg ler CGI kita xsetanding cam hollywood tu.bajet diaorg brape?so bole ler guna pakar2 CGI tok wat grafik yg chantek letop gedebas gedebus.org m'sia kita ni pandai CGI cuma bajet mmg xde. korang tau x filem CGI hollywood tajok "christmas carol" lakonan jim carrey tu? grafik citer tu 2 org anak watan m'sia yg wat.power kan?korang xtau citer aper tu?carik sndr kat youtube.pemalas!!pasni KRU studios nk wat citer "hikayat merong mahawangsa" yg bnyk gler guna CGI.aku dh tgk preview citer tu.not bad tok produk m'sia..keep up the good work u guys!!bnyk gak filem2 animasi yg ada kat m'sia yg bole la tahan.xkisah la animasi 2D atau 3D, yg pntg org malaysia yg wat cam upin & ipin - geng pengambaraan bermula, putih, saladin, silat lagenda.

                PS: dh lama gler xtgk animasi zaman kanak2 ribena aku cam usop sontorian, kluang man, yokies hehe!!so xkira la apa pn genre filem yg org malaysia wat,klau kualiti letop xmungkin org malaysia xnk sokong industri filem kita sndr.our product is the best cuma bajet xde.ada duit suma jalan.ok la tu tok arini,tetiba plak aku jadi pengkritik filem kannnn.yela ari2 aku jd ustaz bebel ala2 bg tazkirah subuh gitu.arini tkr taste keje lak.esok jd apa plak aku xtau ler.tgu je entry esok.ok la u'olz,aku nk main game PSP jap.penat dh aku menaip ni dari td.adios sabombas..!! salam 1 cendawan (tersedak-sedak ganas Dr.Rozmey kita tu..haha!! cendawan!!) nyum nyum!!

Thursday, 23 December 2010

Ohhh..camtu ke?

           Salam 1 cendawan kat Dr.Rozmey t'syg (wekkkk muntah darah aku) serta korang2 yg sedang baca entry arini.(pesal la ayat aku skema ni ek? haaaa..smlm aku dh share citer ngan korang ttg jenis2 kwn yg ada kat muka bumi ni kan? tekezut gorila cik gayah gitu bila tgk respon terbaekkkk dari korang suma yg komen +ve kat entry tu.vanakem u'olz (jd mat india ckit).klau korang nk tau,entry smlm tu 1st time aku taip after subuh (sbb t'tido manja plak time tgh gigih menaip dpn lappy).slalu nyer suma2 entry t'masuk yg kali ni punyer aku taip lewat2 pagi dlm kol 2-4 camtu.gigih kan adeq2 zaman skrang?ahaks!! sbb sokongan korang yg sudi usha blog "Papa Gosip" n baca entry2 yg ada m'buatkan semangat aku makin mencanak-canak tok trus menulis without t'skip skalipun tok post entry baru tiap2 hari kol 12 tgh hari.TQ soooo much u'olz!! overall "Papa Gosip" di view dlm lingkungan 300+ viewers per day.ok la tu tok org baru cam aku ni.lom smpi tahap anis zalikha tu.hope dpt capai impian tok dok sebaris ngan anis zalikha n adik bradik marcello tu.(korang xknl g search diaorg tu sape,jgn nk memalas babap montot smpi merah2 nti) ahaks!!


          Udah udah ler tu pasal td eh?aku nk citer benda lain tp terrrr pot pet pot pet pasal benda laen plak.tajok entry arini super duper simple je.haaaaa ni mst rmi yg akan sentap mak hayam tua klau aku citer ni.jeng jeng jengggg..!!korang ada kapel?apa!! ko xde? ishk ishk ishk..klau ko boboy baek ko g sental ketiak b'kerak ko tu kasi wangi2 ckit tp klau ko gegurl cpt2 g solek bnyk2 muka tu bg tebal sekaki pn xpe.baru la org pandang (sbb ko pelik haha!!).just kidding..!! mana2 yg dh ada kapel tu mst tau suka duka pahit manis kelat masin payau la bagai dlm b'cinta.mmg setiap org nk b'cinta & nk diri disygi tol x? klau sape ckp xde tu sbb ko mmg xlaku (no sale) xpun sbb ko mandul..wat rugi je ajak kawen..haha!!


           Korang rasa betol sgt ke cara korang buktikan cinta korang tu?bkn nk kata aku ni Dr.cinta yg tau serba serbi tp ni just padangan n prinsip yg aku pgg klau aku yg b'cinta.jap g aku list kan antara prinsip2 yg slalu kita wat time dlm mood cintan cintun ni..al-kisah nyer..!!

1) Sayang 100%?

           Jangan wat keje gila pegi syg kapel ko smpi 100%..!!nape aku ckp camtu plak?ke aku yg gila?camni la weyh,ko sure ke cinta korang tu akan kekal smpi kaki ko merasa jejak atas pelamin b'kerawang sana-sini tu..?bkn aku xcayekan takdir,cuma manusia ni mmg kt tau perangai xpenah "puas" ngan sesuatu.(ni bkn citer sex eh..terajang ko kang!!).klau ko b'cinta arini, esok tunang, lusa kawen xpe jgk.3 ari je ko dh sah2 akan kawen so ko nk syg si dia smpi 500% pn xpe!! ni ko akan tempuh mcm2 halangan bla bla bla start ko mula b'cintan cintun smpi la memakan masa b'tahun2 sblm ko tido sekatil (opss!) - hanya tok yg b'nikah sah je k..(nikah siam xmaen)..ahaks!!dlm jangka masa tu maybe rmi yg akan kecundang.ni fakta ok bkn auta (Hot.FM sgtttt)..!!pendapat aku just cukup la sekadar bg cinta 70% - 80% je.sbb pe?sbb lg 20% yg msh tgl tu tok korang survive tok teruskan kehidupan andai kata ko xde rezki tok kapel lama ngan si dia.klau ko bg 100% tp ko kecundang di tgh jln,mau frust menonggeng ko..!! at least ko ada lg 20% tok survive n tabah tok lupakan kisah duka tu phm?

 
2) Korban segala nyer?

          Ni satu lg hal yg aku yg tetiba menyirap tahap dewa dewi klau nk discuss..!! perlu ke ko korbankan suma benda termasuk harta dan jugaaaaaaaaaaaa...........maruah? part maruah ni aku xbole ckp just gegurl je yg jd mangsa..oh no no no..!! laki pn ada yg jd mangsa.ko syg kemain lg si dia tu smpi sanggup redah bara dan lautan api (ko nak mampos abes melecur la badan ko) - pangkah abes2 statement jiwang xmasuk akal ni..i dislike..!! ko sanggup gadai apa je sbb terlalu syg si dia cth cam ko tabur wang ringgit tu suma.silap prinsip tu.ya mmg tol kita jgn terlalu b'kira sgt ttg duit tp kena b'pada2.jgn segala yg dia nak ko trus belikan.ikut logik perlu ke x benda tu?klau ko bg maruah ko sng2 je cam jual ikan kat kedai kak esah tu ko mmg sgt sgt sgt la VONGOK!! dgr ni kaum hawa,jantan keparat mmg akan try nk meratah tubuh ko.mcm2 cara dia akan wat cam pujuk rayu, ayat2 manis, paksa rela la bagai suma tu.dh dpt,si dia akan keep on wat "benda" yg sama bak kata pepatah zaman moden ni - "dh wat skali pasti nak lagi".jantan2 xkan amik ko buat isteri yg sah sbb dia dh merasa tubuh ko sblm kawen lg.dia just gunakan ko setakat wat "stok geli-geli" je.jantan mana nk buat isteri klau dh xsuci?xksh la angkara dia jgk atau org lain tp yg pasti jantan2 t'masuk la aku just nk kawen ngan pompuan yg suci je tok dijadikan bakal isteri n nk zuriat2 aku dijaga oleh isteri yg b'gelar ibu yg solehah je jika dikurniakan rezeki oleh tuhan kelak phm?


3) Menurut perintah?

           Yes benda ni mmg perlu sbb dpt melatih kita tok patuh arahan bakal suami atau bakal isteri (tu pun klau ko kawen laaaaa).klau tgh b'cintan cintun ko dh asyik ingkar n mungkir janji bla bla bla ni plak bila dh kawen?helehhhh mmg jwb nyer arini ko kawen esok cerai berai la ko.hangus duit hantaran aku siot..haha!! tp perlu ingat xsuma hal kita kena follow.jgn jd bebal la ok? ada akal guna baek2.mana ko rasa perlu follow ko follow,klau dh melampau2 sgt tahap kambing gurun ko bantah la elok2..ckp kasar2 kang gado plak abes lesung sudip periuk mop suma terbang melekap kat muka phm?


4) Share macam2?

          Haaaa ni satu lg trend dak2 zaman kita2 ni.hamboiii kooooo..!!bkn main mengenyam lg ko dok gatal sgt nk tukar2 gambo la bagai kat fon la, YM la, Skype la bagai kannnn? "ermm syg,u syg i tak?klau syg kita tukar2 pix nak x?i bg i punya pix tutttttt kat u pastu u plak bg u punya pix tutttttt kat i bole" WTH?? ko buat la klau ko nk tanggung kesan dia tok jangka masa lama nti.dosa tu jgn ckp la,selagi pix tu disimpan smpi ko kat dh mati pun dosa ko akan b'terusan.klau ko break ngan BF or GF ko,mana2 pix private camtu akan jadi bahan tok kenakan ko sbb nk bls dendam!! publish pix2 hangat ko kat tenet nak? lg extreme klau ko wat keje2 menyundal pastu gigih nk rakam2 video b'gegar megapixel rendah tu kannnn.haaaa so mula la kita nmpk mcm2 video 3GP cam "minah tudung solehah" la, "awek sg.buloh" la, "fara gadis rempit" la bagai..(eh eh cam expert je aku video-video 3GP ni?kantoiii..erk!!).so jgn gatal2 nk melayan sgt nk tukar2 pix naked or rakam benda ntah apa2 tu phm?


5) Lupa hal sekeliling?

           Klau yo yo oh la ko tu tgh "asyik asyik asyik (asyik2) nak b'cinta" (lagu amelina dangdut tu) jgn ler ko lupa kwn2 ko,family ko,or sape2 jela yg ko kenal.pekehal yg ko jauhkn diri & xnk b'campur ngan org lain semata2 nk jaga hati si dia? "abg,abg jgn kuar g memana ngan mana2 betina eh, abg wat abg siap!! esah majok 7 hari 7 mlm br abg tau!!"..xyah r wat keje bodo lg bongok dan bingai tahap bahalol serta bebal ok?hal2 camtu smpi bole wat ko ilang kwn,ilang family,ilang org2 sekeliling watpe?motif sgt ko wat camtu kannnn..!!discuss elok2 n deal nk b'kwn msh bole tp kena jaga batas n adab.kan sng camtu?tp jgn la ko mungkir janji g mengenyam ngan jantan or betina lain plak ok abang2 dan kakak2 suma..ada phm?

 
PS: ada bnyk lg isu2 yg timbul tp aku xlarat la nk tls suma kat sini.dh panjang b'jela2 kot entry aku arini.kang juling air plak bijik mata korang nk baca bnyk2.haha!!so tu la 5 isu yg aku rasa plg parah so aku discuss n bg pendapat dari sudut pandangan aku la.pendapat korang aku xtau la sama ada korang setuju atau bangkang tu hak korang ok?so ingat2 la eh abg abu dan kak gayah suma..jgn wat keje gila.ada otak yg b'akal guna.jgn letak kat bontot.sekian cam biasa la USTAZ ALVIN SHAH m'bebel bg tazkirah subuh nyer..wassalam..ahaks!!

Wednesday, 22 December 2010

"Car - One"

video



           Sori sbb terrrrrrrpoyos gler wat video tu td.saje je upload sbb nk bg variasi ckit la kat blog "Papa Gosip" yg comot momot ni..haha!! td pn korang dh dgr (kot?) apa yg aku pot pet pot pet kat dlm video tu.haaaa korang phm x tajok entry kat atas tu? tak? lembab nyer korang ni cam sipot sedot..haha!! sebutan tu sng jelaaaaa - KAWAN..haha!! actually,bg aku la kwn ni ada 4 jenis.mmg sejak dulu2 lg (ala time mak2 kita suka wat style rambut kerinting b'gulung2 manja gitu dan bapak2 kita plak mmg super skema sbb gigih sikat rambut belah tepi lagi) aku dh kelaskan kwn ni kpd 4 bahagian.xtau la korang setuju ke x ngan idea aku ni?ke korang mmg sehati sejiwa sebantal sebontot ngan aku gak?ahaks!! haaaaa sebelum tu,korang tau x video td aku wat time lewat pagi dh dkt nk subuh camtu.mmg nk kena panah petir 4 kali b'tubi-tubi sbb time tu dh dkt tol nk msk waktu subuh kot tp aku plak gigih wat video tu kannnn..haha

           Mmg xdpt dinafikan kadang2 kwn kita jauh lbh baek klau nk dibandingkn dgn darah daging sendiri cam adik bradik atau sedara mara kita sndr tol x?kita selalu dgr statement "baek camner pn kwn tu,tp tetap xsama ngan darah daging sndr". yes sometime benda tu betol bila kwn ada wat taik ngan kita tp sgt sgt sgt bole dipangkah statement td sbb rmi jgk kwn2 yg sudi ssh sng sesama ngan kita n layan kita mcm darah daging dia sndr klau nk dibandingkn dgn sedara mara kita yg lbh suka wat hal masing2 n xde ngan kita bila kita sgt2 memerlukan dia alaaaa bak kata omputeh tu "someone's shoulder to cry on" kannnnn..

           Cuba pikir2 blk, klau kita ada masalah kita lbh bnyk luahkn kat kwn atau family? klau luahkn kat family kang takot kata kita ni mengade2 xreti nk settle prob sndr walaupun dh beso2 kang xpasal2 kena mrh blk plak dahhhhh b'tambah2 tension lak kita.ngan kwn plak klau dia nak dgr ke atau xnk dgr rintihan kita tp dia tetap dgr jgk n bg smgt bla bla bla kat kita tol x?maybe ada antara korang yg bnyk citer prob ngan adik,akak,abg or sesape jela yg ada pertalian drh ngan korang.tp mostly org klau ada prob akan cari kwn yg plg rapat n bole dipercayai dulu tok share prob.itu mmg xdpt dinafikan.kwn lbh memahami bila kita dtg kat dia tok citer masalah n sudi bantu setakat mana yg dia mampu.klau bkn dari segi kewangan atau bantuan fizikal setakat bg moral support pn jadi ler.

           Ok2, dh puas aku bebel kat mukadimah je td meh aku terangkan satu per satu 4 jenis kwn yg aku sebutkan td.korang kena ingat ni,makin tgi jenis seseorang kwn tu makin kurang jumpah bilangan nyer..xphm? baca penerangan kat bwn ni nti ok?sori sbb entry arini xde lawak sgt sbb tajuk entry arini aku kena jd serius ckit (keji kan statement aku?)..whatever la kak gayah oii..!!


1) Kenalan (golongan yg plg rmi)

Well,ni adalah golongan yg setakat kita kenal rupa n nama pendek je.latar belakang,hati budi atau apa2 je pasal dia kita mmg xtau sgt.contoh cam dak2 yg kita kenal kat Myspace,Facebook,Twitter,YM la bagai tu atau dak2 kat skola kita.kat skola kan ada bnyk kelas dari kelas teratas (pandai) smpi ke kelas bwh (corot) kan? andai kata kita kat kelas t'atas & kelas bwh tu sah2 kita jarang pegi sbb motif sgt nk g kelas bwh tu?ada hal penting je baru kita g situ.kwn2 kita suma ada kat kelas kita sndr.so kita ni just setakat tau yg tu dak skola kita n klau t'serempak just kita masih cam sape dia n tegur pun 'hai', 'hoi', 'hey' dah!! xdela la nk gelak kaw2 or lepaking sesama..

 
2) Kawan biasa (golongan yg bole tahan rmi)

Ermmm yang ni plak,kwn yg biasa kita jmp n bole la nk get along ngan kita ckit.nk kata bole ngam ngan kepala kita pn bole laaaa.contoh kwn2 sekampung, setaman atau kwn2 sekelas.dok bual2 n share2 citer harian camtu jela.xdela nk citer rahsia peribadi pn.kwn jns ni bole la nk wat teman2 kita bila kita rasa sunyi.nk gelak2 pn bole.tp kesudian dia nk tlg kita tu xtentu lg.maybe dia sudi tlg atau pun tak.tgk pada keadaan..


3) Kawan baik (golongan yg jarang kita dpt)

Yes,yg ni suma org hope dpt kwn jns yg camni.ssh senang sesama.kita ada prob kita bole share n citer hal peribadi bila kita rasa perlu (mmg slalu pn kannn?).dia pn apa2 bole share ngan kita.mana yg bole kita tlg,kita tlg setakat mana yg kita mampu.dia sanggup ssh payah demi kita n xde berkira sgt tentang wang ringgit atau apa2 je p'tolongan yg kita mintak sbb dia bole terima & nak ssh sng kita tu mst sesama walau apa pn yg t'jadi.masalah ko masalah aku jgk,ssh ko ssh aku jgk..


4) Kawan sehidup semati (golongan t'pilih 1 dlm 1000)

Suma org dlm dunia sgt sgt sgt b'harap n berdoa akan ada kwn jns yg camni dlm idup kita.sape xnk kwn yg camni tol x?mmg ada beza antara kwn baik ngan kwn sehidup semati.kwn baik mmg bole wat apa je demi kita tp xkan sama dgn kwn sehidup semati.hidup ngan mati kita sesama ngan dia.kwn jns ni kita dah buang title kwn tapi diganti dgn title yg lbh mulia serta tinggi taraf nyer iaitu "darah daging sendiri" bak kata pepatah "air yg dicincang xkan putus".xsuma org akan jmp kwn yg camni.maybe akan ada sorang kwn camni yg akan kita jmp (insyaallah) atau kita mungkin langsung xsempat jmp atau memiliki kwn jns yg camni sehingga akhir hayat..
 
PS: so hargailah kwn yg ada.klau ada gado2 atau wat silap sana sini tu lumrah la dlm dunia b'kwn.jgn ego sgt klau ada masalah tu xkira la salah sape pun kita xnk minta maaf atau memaafkn.xkan jatuh maruah sesorang klau sudi memaafkn kesalahan org lain walaupun perit tok kita terima.demi nk kekalkan tali persahabatan just buang jauh2 perasaan camtu n berdoa agar kita dpt kwn yg sehati sejiwa n sanggup bergolok gadai demi kita xkira bangsa, agama, dan keturunan.sekian saje USTAZ ALVIN SHAH membebel bg tazkirah subuh..haha!! (alim la sgt kannnn) ahaks!! salam 1 cendawan u'olz!!

video
(PS: Yassin skema gler dlm video lagu ni - "TEMAN SEJATI")


Tuesday, 21 December 2010

Bila ko tak reti bahasa!!

               ello ello ello salam 1 cendawan u'olz (t'sedak-sedak manja Dr.Rozmey kita tu sbb tiap kali aku gigih menyeru nickname dia yg fames, letop dan vogue gitu..cendawan!! haha!! hamboiii,rasa cam dh lama gler aku xgosip letop gedebas gedebus kat blog ni.(padahal ari2 aku b'gosip cam nak rak.. haha!!). ok2,aku ni kang klau dh start pot pet pot pet mmg xbole nk benti.nsb baek xkejung mengejut rahang aku ni..ahaks!! well,topik arini simple je “xreti bahasa”.suma org penah lalui situasi ni tp rmi je yg t’golong dlm spesis umat yg suka wat muka sposen,muka bantal,muka selamba badak je wat2 xphm & xreti bahasa bila org dh bg signal sbb xsuka or nyampah yg amat.aku plg menyirap klau kita dh gler babi perli or tegur b'kias la bagai (sbb org melayu kan xsuka ckp direct kannnn) tp dia wat muka toyer je..ikutkan ati,nk je aku tepek2 or tonyoh sungguh2 muka dia tu ngan tapak selipar jepun aku ni..huh!!

                Penah x korang melalui situasi bila nk tegur cara xdirect (b’kias) kat kwn ko ke,skandal ko ke,balak ko ke,atok nenek moyang or sape2 jela kannnnn tp diaorg xgheti2 jgk atau wat2 xphm?ko ni punya ler gigih tahap gaban smpi b’buih2 dh mulot nk perli tp tetap xde respon.sape xmelenting klau camtu la gaya nyer.kita nk tegur direct kang takot sentap mak hayam plak tp bila dh tegur b’kias2 dia plak yg xreti bahasa..fening langau tau camni..haaaa,meh sini aku bg beberapa situasi bila benda2 ni t’jadi dan agak2 korang yg dh baca abes entry ni so phm2 jela klau dlm real life korang pn kena benda yg sama ok? jeng jeng jengggg..


(Bila bersama pasangan anda)

Situasi – 1

                Bini ckp “abanggggg..abg syg kiah tak?” sambil t’kelip2 tak benti bijik mata bini tu..(yg laki dia ni plak dh golek2 kan bijik mata ke atas sbb meluat),”ermmm abanggg..kiah rasa kiah dh kering la bangggg..” laki jwb “laaaa ko ni kiah,haus pun ko nk ckp ngan aku?ko pegi la dapur telan air satu tong tu!! “eh abg ni,bkn kering tekak laaa..kering ‘lain’ la..!! Laki dia ni phm bini dia nk aper tp dia bls “eh ko ni,tau x mlm ni ada final bola? abg nk tgk la..bola tu jiwa abg tau..” bini bls “alorrr bangggg,kiah pn nk maen “bola” jugakkkkk!! “ah ko ni,g tido la..ggu feel aku je nk tgk bola..!!” bini jerit “t’gamak abg ni tau biarkan kiah kering kontang!!” sekian saje citer 18SX ok? haha!! klau camni penah t’jadi bila laki ko bg mcm2 alasan xnk “bersama”.. so phm2 sudah..ko beli la tisu b’kotak2 tok nanges 10 hari 10 mlm xbenti2 sbb laki ko dh mula bg signal nk jauhkn diri dari ko..atas sbb apa tu t’pulang pada tiap2 individu..masing2 ada reason masing2..so get ready jela jd janda kertu eh makcik2 diluar sana tu..muahaha!!

Situasi – 2

                Andai kata korang ni dh lama b’kapel xksh la kapel normal ke atau xnormal (gay or lesbo),awal2 b’kapel dulu jgn kata cium taik ko yg bau bacin lg tengik tu dia bole kata wangi,jilat taik ko pn sanggup ok konon2 nk buktikan cinta hakiki..hak tui..!!dh lelama tu bila timbul rasa bosan dlm hati haaaa mula la wat perangai.ada je xkena.tu salah ni salah..apa ko wat suma salah.ajak hang out xnk,ajak dating dlm semak xnk (dlm semakkkkkk???haha!!), bila ajak g dinner kenyang je keje nyer (ntah bila masa dia mkn pun xtau),ajak g tgk wayang kata citer xbest la,dh tgk la bagai..so phm2 la dia dh bg signal kias2 nk break sbb si dia dh fed-up ngan ko atau dia dh ada calon lain..biasala klau kapel yg ada xmemenuhi kehendak yg diinginkan,mula la pasang 2-3 “spare part” dlm diam..(terasa jantan2 yg tgh baca entry aku ni.ahaks)

(Tgh syok maen msg kat fon)

                Zaman skrang ni klau tgn korang xpgg fon dlm sehari mmg xsah.gigih cam mat gian isap ganja je dok maen sms tiap masa smpi ilang2 tulisan ABC kat keypad tu kannnn..(baik ko ngaku tol kan?). penah x korang tgh syok2 taip msg kemain panjang b’jela tp bila msg ko tu dibalas, msg yg ko dpt tu alamak aiiii pendek cam taik cicak je..ciput je dia bls cam sial gler!! Tp,ko yg bebal tahap dewa dewi ni plak ttp keep on msg dia tanya mcm2 plak tu.tanya tu la, tanya ni la.dia dh bg signal kot xnk msg ngan ko klau tgk cara dia reply msg pndk2 je camtu..pastu dan dan la dia ckp nk g mkn jap la,nk g smyg isyak la bagai (padahal waktu solat maghrib pn lom masuk lg – nmpk sgt kantoi),dan dan nk g memerut la bagai.so korang2 yg b’kenaan yg pnh dpt msg dari sape2 yg dok bls msg ko kemain pendek gler setakat tls “ya”, ”haha”, ”ok” dan sebagai nyer tu atau dan dan dia bg reason nk wat tu nak wat ni so phm2 jela dia dh xnk msg ngan ko dh..so stop msg k..(kesian ko ..haha!!)


(Tgh rancak b’bual)

                Yg ni pun satu lagi situasi yg slalu t’jadi bila org dh terang2 bg signal nk stop ckp ehhhh ko tetap b’semangat waja teruskn ngan kata2 ko yg ntah apa2 tu..cuba ko perhatikan sesape or klau t’kena kat btg idong sndr lg best kan?haha..cuba ko tgh syok2 b’ckp smpi nyembur2 air liur ko tu,tetiba respon org yg ko tgh b’bual tu mcm nak xnk je dia dgr.dan dan la dia tgk fon la bagai padahal xde sape pn kol dia, dan dan la dia nk g memerut la,nak g minum air la dan ehhhh mcm2 lg ler alasan bohong sunat dia tu.klau dh xtahan sgt trus dia ckp direct je “eh kita smbg jap lg la eh,aku ada hal jap” bedesup dia lari tglkn ko t’kontang-kanting sorang2..haha!! (haaaa mst time tu ko sentap mak hayam!!) padan muka ko!!hambik!!


PS: haaaaa so ni ler antara situasi yg slalu kita lalui tp kita ni tetap xreti2 bahasa klau org dh bg signal terang2 soh blah jauh2..haha!! kenapa lembab sgt ko nk pick up bila org dh bg hint tu huh?tu laaa t’telan bnyk semut la ni kannnn..so klau korang sedang melalui atau akan melalui nyer kelak situasi2 yg camtu,so cpt2 la blah k..kang korang jgk yg malu tersipu2.org dh xsudi tu xyah la b’kobar2 sgt nk mengenyam.so sekian saje gosip letop gedebas gedebus arini ok? eh jap jap!! sebelum aku lupa,klau korang ada cadangan tok aku tls entry ikut idea or tajuk yg korang berikan kat aku silakan k..msg aku kat inbox FB or komen je mana2 entry..bg tajuk n pastu aku pandai2 la nti panjangkn ikut style aku..haha!! ok bubye adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.