السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 19 June 2011

Manusia paling kaya di bumi Malaysia 2011

Okey2 xmo bebel panjang b’jela-jela, so  jom kita tgk senarai terrrrrrrLATEST insan palingggggggg kaya kat Malaysia 2011 (PS: baca smpi abes entry ni tau sbb ada 2 gosip hangat hangit hangus kat ujung entry ni nti. maybe u’olz suka kotttttttt?

(Robert Kuok Hock Nien - 50.04 billion)
PS: gamba stok Facebook..kelas ko maria!!


(Tatparanandam Ananda Krishnan - 45.78 billion)
(Tamil: த. ஆனந்தகிருஷ்ணன்)
PS: pose manja eh Encik Ananda? i loike!!


(Tan Sri Teh Hong Piow - 12.77 billion)
PS: website pe tu? haaaaa, jgn noti2. kena tempeleng ngan bini!!


(Tan Sri Lee Shin Cheng - 12.73 billion)
PS: segak sungguh..........towel kecik kat poket tu!!


(Tan Sri Lim Kok Thay - 10.89 billion) 
PS: nama ujung tu sebut betol2. kang salah sebut t'lucah plak!!


(Tan Sri Quek Leng Chan - 10.75 billion)
PS: lawa kening bang? eh silap2. you xde kening!!


(Tan Sri Syed Mokhtar Al-bukhary - 8.84 billion)
PS: TQ bg kain songket tenun. smpi skrang sy msh pakai


(Puan Sri Lee Kim Hua - 7.42 billion)
PS: nape nanges2 ni? nti muka makin kedot. chill bebeh!!


(Tan Sri Tiong Hiew King - 4.772 billion)
PS: eh ehhhh, rambut ala2 Dr. Rozmey. huh!! cendawan!!


(Ong Beng Sheng - 3.987 billion)
PS: anugerah Tuhan. mata sepet pun sepet la. asal kaya!!


Dah sampai masa aku nk tunai janji nk share (2) gosip hangat hangit hangus yg aku ckp awal2 td tu. jeng jeng jengggg..
(masa 2008, dianggarkan nilai harta terkumpul Dato CT ialah 50 juta!!)
PS: now 2011, mst makin b'koyan-koyan duit u kan Dato CT!!



ni paling org suka tgk!!
(JADUAL GAJI BILA NAK MASUK POKET!!)
PS: anak2 mak & abah suma, pandai2 la nk PAW duit tu bila..haha!!


PS: nk kaya kena usaha. rmi anak muda zaman ni nk cepat kaya. sanggup wat apa je. suka sgt nk kejar keje kat private sector. dh tua2 kerepot baru ler nk keje kat dlm government sector. elehhhhh nk DUIT PENCEN ler tu. biar mula dari bawah. lantak la org nk kata apa asalkan gaji yg kita dpt tu HALAL & BERKAT kannnn? adios sabombas!!

Saturday, 18 June 2011

Muzik video STIM buatan anak Malaysia

Arini xde benda nk gosip sgt pn. just saje je nk share muzik video yg kecoh mcm nk rak satu Malaysia aritu. ada 2 versi. 1st version bahasa ibunda kita & satu lg version “speaking London” gitu. layan la mana2 yg korang nak. elehhhh nama je anak Malaysia, tp ckp Melayu pn xreti2. wat malu je. rmi je skrang yg xtau ckp Melayu, bangga sgt kecek omputeh tu!! dah2, layan je muzik video kontroversi lakonan Prema Yin & Shah Jaszle ni (jgn stim u’olz!!).


video
(versi Bahasa Melayu)



video
(English version)


PS: klau tgk reaksi, rmi yg DISLIKE muzik video tu. tp bila tgk komen rmi pulak yg sokong!! camner tu? yg sokong2 tu mst yg soSIAL life dh t’lebih2 sgt ler tu. sbb tu kata OK je. mmg la bnyk lg muzik video racy / sexy maut kat Malaysia ni. tp 2 insan dlm video tu kan org ISLAM!!  agak2 ler tayang “LURAH” kat org rmi. satu Malaysia tgk kot. org tegur tau pulak nk melenting. siap pgl ANJING plak tu. manners ko mana? tu laaaa, xnk skola agama time kecik2 dulu. ok la u'olz, agak2 sape yg mkn cili tu terasa ler pedas nyer. adios sabombas!!

Thursday, 16 June 2011

Anonymous godam/hack website Kerajaan Malaysia




Group Hackers yang menamakan diri mereka Anonymous ni send mesej dalam bentuk grafik (tgk gamba atas tu), menyatakan akan mengodam website Kerajaan Malaysia dan mmg SAH & SAHIH mereka betol2 buat apa yg dijanjikan. aktiviti mengodam mula berlaku tepat jam 11.30 PM (semalam) waktu Malaysia.
Malaysia dikatakan mengenakan macam2 akta penapisan & dakwaan terbaru bahawa Kerajaan Malaysia menyekat website perkongsian fail mcm Pirate Bay (u’olz tgk la senarai 10 website yg kena sekat kat bawah entry ni nti ok?) dan ini merupakan satu perlanggaran hak asasi manusia. Pirate Bay banyak software serta movie yg free tok kita suma ni download bagai. maklumlah sekarang ni kan harga barang tgh naik mencanak-canak so orang pun nak jimat cam nk rak so mmg ler suma cari benda2 yg free gituuuuu!!
Group ni dgr citer gak pernah buat beberapa siri serangan kat beberapa negara yang dipercayai tidak mengamalkan kebebasan internet mcm Kerajaan Turki. sejauh mana kebenaran gosip tu, u’olz cari ler sendiri kat internet.
Laporan Reuters juga berkata, Malaysia menjadi negara t’baru berhadapan dengan sasaran “perang siber” yang digerakkan oleh aktivis yang mula popular apabila mereka mengganggu laman web MasterCard dan Paypal yang memutuskan perkhidmatan kewangan kepada Wikileaks. mereka juga ada hubungan dengan kumpulan-kumpulan yang pernah menggodam website di Syria, Tunisia, Mesir dan India.
Menurut Reuters lagi, dalam satu lagi makluman disiarkan di laman pastebin.com, Anonymous berkata tindakan Malaysia menapis program televisyen dan filem dan menghalang laman-laman perkongsian fail menyebabkan pihaknya mengambil tindakan mahu menggodam laman web  http:www.malaysia.gov.my.


Internet adalah untuk kebebasan, tanpa rasa takut dengan campur tangan kerajaan, kami bimbang bahawa jika anda (Kerajaan Malaysia) membuat keputusan susulan untuk membuang kebebasan awam, kami bertanggungjawab untuk bertindak pantas dan tiada belas kasihan,” kata group Anonymous.


Pada 2009, Malaysia bercadang untuk mengadakan sistem tapisan Internet, yang mirip projek Green Dam yang diperkenalkan oleh China. bagaimanapun seperti juga di China, Malaysia berundur daripada melaksanakannya ekoran kritikan banyak pihak.
A)  Senarai 10 website yang disekat:
 

1)   Http://www.warez-bb.org
2)   Http://www.thepiratedbay.org
3)   Http://www.movie2k.to
4)   Http://www.megavideo.com
5)   Http://www.putlocker.com
6)   Http://www.depositfiles.com
7)   Http://www.duckload.com
8)   Http://www.fileserve.com
9)   Http://www.filestube.com
10)
Http://www.megaupload.com
B)   Antara website Kerajaan Malaysia yang diGODAM:


PS: jika msh berkeras nk sekat website2 download free ni maybe sistem kewangan kita pulak yg kena godam!! duit oiii, jgn memain. bukan keje cop duit. nak duit kena cari. dh penat cari last2 kena hack. ilang nti sape nk ganti??? haaaaa, sebelum tu jom layan video khas kat bwh ni dulu ok? huhu!! adios sabombas!!


video
(daripada sekat 10 website tu, better sekat website pornografi kan?)

Tuesday, 14 June 2011

Me, You & Us

Pehal tajuk entry aku kali ni? ada maksud t’sirat ke? agak2 u’olz kan, perkara apa majority kita suma ni always share in common? mostly rmi yg camtu kotttttttt???? guess what? eh ehhhhh, lmbt la u’olz ni nk teka!! mst bnyk t’telan semut ler ni. well, majority antara kita suka jd “Miss/Mr. LAST MINUTE” kannnnn? especially bila kita suma dlm mood EXAM!! erk..tersentap plak kat diri sendiri ni jgk u’olz..haha!!  well, jom tgk time-line before, during & after test @ exam mood!!

a) yeah!! b'semangat bila mula sem baru!!



b) seminggu after start pengajian..



c) minggu2 seterus nyer..



d) sebelum mid-term test..



e) during the mid-term test..



f) abes mid-term test..



g) sebelum mula FINAL EXAM!!



h) bila dah tau jadual final exam..



i) 6 hari sebelum final exam..



j) 5 hari sebelum final exam..



k) 4 hari sebelum final exam..


l) 3 hari sebelum final exam..



m) 2 hari sebelum final exam..



n) sehari sebelum final exam..



o) a night before final exam..!!



p) 1 hour before final exam..



q) tgh exam @#$%^^* 



r) melangkah keluar dari dewan exam..


s) after final exam, during the holiday!!


PS: u’olz slalu camtu kan? elehhh segan2 pulak nk ngaku. geli usus aku!! haha. sbnr nyer lupa nk selitkn pix tgh berdoa..haha!! benda plg penting tu. usaha tp TAK b’doa mmg xmakbul or xberkat jgk kannnn? wahhhh ustaz dh mula bg tazkirah subuh gitu. aneway, credit to HanaFedora sbb aku LIKE 1000X idea dia ttg isu mood time exam ni!! idea ni asal mmg dari dia. TQ sbb share something yg super FUNNY!!

Sunday, 12 June 2011

3J (Jom jawab Jujur)

Situasi (1)         
U’olz baru je kenal ngan sorang mamat ensem gler ala2 pelakon korea gitu kat Facebook, Twitter or Myspace etc. mmg layan stim la dok usha gamba2 dia dlm album tu. nak2 klau dia ada gamba tayang body ketak2 plak tu. perghhhh, menjejes air liur ko joyah!! pendekkan citer, ko dpt trade no fon ngan mamat ni. sms & b’gayut b’jam2, then tetiba dia request gamba nakal @ ghairah @ naked u’olz. adakah u’olz akan ckp..
1)   “hey, awak jgn nk melebih2 eh!! jgn nk menggatal!! awk ingat saya ni murahan sgt ke? dah la!! jgn contact2 sy lagi pasni. salam!!”

2)  “alaaaaa, nakal la awak niiii..!! ermmm xsuka tauuuuu. awakkkk, awak ni dh ada GF x? klau xde sy sudi, hik hik hik!! klau dh ada xpela tp bole x awk jd abg angkat sy? pasal gamba tu, nti2 la eh. malu r wakkkkk”

3)  “Bole kotttt, tp awk kena janji bg pix camtu jgk kat sy bole? satu lg, bole x awk jaga pix sy tu elok2. jgn smpi org lain dpt tgk. biar kita2 je tau. bole eh awk? pomise?”
Situasi (2)
Andai kata u’olz  ada b’kwn ngan kwn lelaki yg EXTREMELY kacak/jambu!!  u’olz stay satu blok @ hostel kat mana2 universiti yg ada. pendekkan citer, tiap2 mlm korang mst t’serempak dia tido sesama atas katil single bed yg sempit lg xselesa tu ngan kwn lelaki yg lain. bnyk kali plak tu!! adakah u’olz akan ckp..
1)  “biasa ler tu dok hostel. tido sesame standard la. xde hal la benda tu. jgn pikir bkn2. dia str8 laaaa. aku kenal dia camner"

2)  “Perghhhh tiap2 kali tido mst nk sesame. macam ler xde katil lain kat blok ni. geli siot gay-gay ni. pompuan ada, jantan jgk ko nak layan!! GAY!!”

3)  “alaaaa asyik2 ngan mamat tu je dia tido sama. bkn ensem pn mamat tu, dasar low class punyer taste. aku lg ensem kot. arghhhh xbole jadi ni, kena wat something camni!!”
Situasi (3)
1st time u’olz rasa heaven nyer b’cintan-cintun (PS: cinta normal / abnormal). mmg syg tahap dewa dewi la kaedah nyer. klau u’olz stay dkt ngan BF/GF, everyday la nk ajak dating. klau “long-distance relationship (b’cinta jarak jauh / b’cinta dlm fon) mmg tiap2 masa xbenti2 u’olz sms or koling2!! tup tup, tetiba si dia kurang msg u’olz or bisu xde khabar berita langsung beberape hari. adakah u’olz akan ckp..
1)  “maybe xde kredit kot. nk koling2 tanya direct kat dia pun, aku pun xde kredit. sengkek plak duit poket aku skrang ni. ermmm, nk wat S.O.S  top up la. bole koling2 jap tanya kenape”

2)  (PS: send sms) - “salam, syg bz sgt ke? xkan la msg pn xdpt nk send. hai, hoi, hey pn jadi la. ni sepatah haram msg pn xde? klau bz bgtau je bz, at least i tau u bz. klau xnk msg pn bgtau jgk. xdela i t’tgu2 syg je satu hari suntuk ni, ermmmm :’(

3)  (PS: send sms jgk sbb ego) – “klau dh xsudi nk anta sms or kol i ckp jela, jgn wat i cam org bodo atau cam tunggul je ni. i pun ada perasaan jgk. i tau u dh xsuka kat i. ok fine!! kita break!!   elehhhhh macam la i t’hegeh2 sgt kat u tu. i tau u curang kan? sbb tu jd camni. sudah la..bye!! go to hell!!
Situasi (4)
Korang mmg kamcing berdua. bole ngam ler org kata. 2-2 plak jns kepala jenis masuk air (gila2). Mmg selesa sgt la kwn ngan dia. omputeh pgl apakejadah nyer tu, lupa plak!! haaaaaaa shortform nyer BFF kan? Best Friend Forever gitu!! satu hari, dia confess dia dh feeling2 kat u’olz. suka dlm diam. adakah u’olz akan ckp..
1)  “eh, relax r. kwn2 je dh ler. feeling2 plak ko ni. sengal la ko. xde keje eh? haha. dah2 jgn pikir bkn2 lg. dah2, jom teman aku pergi bla bla bla..”

2)  “eh ko ni pehal? buang tebiat ke? agak2 r weyh. pe ni main feeling2. xsyok r camni. kita kwn je kot. camner ler ko bole feeling2 kat aku ni. geli dowh. member2  je dh r. (tahan marah sbnr nyer).

3)  “erk!! (terkedu). ermmm, sbnr nyer aku pn ada hati kat ko. dh lama dh. sbb tu aku selesa n bole rapat ngan ko. ko sempoi, caring, sweet bla bla bla.. i like suma tu” (dan dan ler u’olz puji melambung-lambung).
Situasi (5)
Bayangkan u’olz baru mendirikan rumah tangga!! wahhhhhh syok2!! mmg u’olz tgu saat korang berdua dinikahkan. dh ada ikatan sah soooooooooo macam2 ler bole buat “sesame” kannnn? opss!! imagine it’s ur 1st night together!! (PS: anda bawah umo sila skip soklan ni ,TQ haha!!). si suami /isteri merengek nk ajak tido cpt. padahal mata u’olz xngantok lg. adakah u’olz akan ckp..
1)  “jap eh syg ehhhhhh!! kwn2 syg tgh kol wish congrates sbb kita baru kawen ni. jap lg syg masuk bilik eh. u “get ready” je. pki baju tipis2 ckit. kaler merah menyala tau!! nk senang keje pki je “baju kulit” semulajadi tu, syg dtg nti trus je ngap u, hehe!!”
2)  “eh ehhhhh nakal tau u niiiiii. xsaba2 betol dah dia. jap eh, abg cari ubat sedut semput dulu. kang abg semput kang abes la t’cungap-cungap nti. abg kena “kuat” mlm ni. kata nk baby cpt kan? nk brape? 5? 10? 20? haha!!”
3)  “cepat2!! tutup pintu bilik , tutup lampu, tutup langsir, matikan fon & bukak ape2 yg patot skrang!! (PS: tetiba katil dh b’gegar..opss!!).

PS: ohhhh suka eh situasi no.5 tu? hotak kuning!! haha. ala, bkn nk melucah sgt pn. saje je nk gelak2 ilang tension gitu. u’olz jwb ler suma soklan kat atas tu guna mana2 jawapan yg dh sedia ada tu. yg pasti situasi no.5 tu ayat suma lbh kurang serupaje ek? heyyyyy, sape xnk situasi no.5 tu? hahahahahahahahaha!! ok la, nti aku post entry lain next time. adios sabombas!!

Thursday, 9 June 2011

Tok Seh!!

Perghhhh!! dh lama bebenor since last aku post entry sebelum ni ek? baru arini ler dpt nk update blk. alaaaa, jgn ler sentap mak hayam u’olz. bkn nyer aku malas, cuma lazy je!! (eh eh? bkn sama maksud ke?). xdela, cuma xde masa sgt nk intai2 dunia internet ni. wah!! statement panas gitu!! kelas ko maria!! ok2, jom tgk isu kali ni ttg “TEMUDUGA KERAJAAN”. certain2 things yg “toh seh” u’olz wat. so kat bwh ni kira tips tok sukses n pikat hati penemuduga kaedah nyer. alaaaa cam isu bosannn je? heyyyy, baca dulu kak gayah oiii, komen kemudian!! sekeh ko kang!! ting ting ting..
LELAKI

1)   Jgn lupa pki teli leher (klau bole warna merah nampak garang) - protokol kerajaan!! jgn nk gedik pki tali leher pix “spongebob” la, “mickey mouse” la, "hello kitty" la!! plain or corak2 matang je. baru macho!!

2)   Jgn lupa pki kasut tutup (kulit & PVC). Jgn nk mengenyam nk guna kasut Crocs time interview eh!! selipar jamban lg ditegah!!

3)   Jgn lupa pki stoking pak meon oiii. jgn ko gigih plak nk guna stoking senteng cam Michael Jackson tu. duit ada n mampu beli tp nk jgk pki yg senteng2!! beli yg pnjg ckit la!! (ke ko rembat guna stoking adik ko? sbb tu senteng!!)

4)   Jgn lupa pki tali pinggang kulit or PVC. (black or dark brown). kepala tali pinggang mst style matang ok!! jgn dok gatal nk guna yg ada lambang tengkorak la, lambang hello kitty la, superman la bagai. (opss terasa faizal tahir. t’sedak2 dia agak nyer)

5)   Jgn lupa sikat rambut belah tepi. rambut t’pacak cam landak xbole!! mmg nmpk skema tp mmg tu la hakikat nyer. time sahsiah rupa diri kena jaga lg2 tang rambut. alaaaa, interview je, dh keje nti cacakkan la blk. haha!!

6)   Jgn lupa pki baju kemeja lengan panjang. klau bole kaler puteh (melambangkn suci) - protokol kerajaan!! (suci ke? teruna ok..haha!!)

7)   Jgn lupa pki seluar slack. gosok bg tajam/nmpk line panjang kat seluar tu (lipatan)

8)   Pki gel/cream ckit rambut ko tu bg nmpk kemas!! jgn nk serabai sgt. ko tu dh ler dok Malaysia bkn nyer dok sungai amazon rambut mengerbang kusut masai. rambut bg kemas. panjang sgt2 TAK digalakkan!! Kutu b’sepah!! eeee yek!!
PEREMPUAN
1)   Jgn lupa pki baju kurung (melayu) @ pki baju proper (non-muslim). Jgn tetiba meroyan nk pki baju tradisi pulak. ko ingat nk pergi pesta kebudayaan ke?
2)   Jgn lupa pada asal usul ko kak gayah oiii!! maksud nyer jgn nk gatal2 g kaler rambut selain warna hitam or warna asal rambut ko!! (tok yg free hair je). org malaysia mostly rambut “hite lege” (hitam legam - bhs Kelantan)
3)   Jgn nk biarkn rambut ko lepas camtu je. ikat kemas @ sanggul bg nmpk profesional!! ko burai2 kan rambut ko tu persis miss world watpe? motifffffffffff?

4)   Pki tudung tu plak jgn nk over sgt. gaya tudung ekin la, tudung jaaffar onn la (eh ada ke?). tudung bawal gaya biasa2 je dah. simple but kemas + professional look gituuuuu!!

5)   Jgn lupa pki anak tudung. jgn bg nmpk rambut ko t’juntai-juntai or t’pacak2 keluar dari permukaan tudung tu!!

6)   Jgn lupa pki kasut high-heel (at least 2 inci). sakit? branak lagi sakit. so tahan jela!! jgn nk gatal2 melaram pki kasut ala2 style gladiator tu!! xmo nmpk kulit kaki ko. klau ada bekas kudis mau pengsan aku tgk 10 hari 10 mlm xbgn2!! pki kasut yg cover keseluruhan kaki tau!!

7)   Nmpk cam remeh - temeh tapi jgn lupa pki stoking!! cover ckit tompok-tompok kaki ko tu joyah!!

8)   Pki make-up bole je tp jgn ler over smpi tebal sekaki. cukup la pki foundation or loose powder je. ko tu dtg nk mintak keje ke atau nk melaram?

LELAKI & PEREMPUAN

1)   Otak jgn kosong!! study dulu apa2 yg patot. search kat internet. jgn kata xde masa. ko on9 Facebook 24/7 bole plak. gigih je kannnn?

2)   Resume plg pntg!! ni rmi yg kurang tahu. resume yg  BAEK hanya dlm SEHELAI kertas je. xpayah nk sumbat segala aktiviti or pencapaian ko smpi b’helai-helai muka surat!! penemuduga malas nk tgk. resume sehelai tp padat n ringkas n menarik!!  ko menang acara lari dlm guni pun ko nk sumbat jgk watpe? pilih yg terbaek & terkini je paham u’olz?

3)   Jadi org yg berADAB!! sebelum masuk ketok pintu. dia xpgl masuk jgn masuk!! tgu smpi dia pgl. pastu selagi dia xsoh ko duduk JANGAN duduk. tgu diaorg pelawa dulu br ko duduk phm gayah?

4)   Postur badan kena betol. perempuan duduk kepit. lelaki cam biasa jela. yg non-muslim pki skirt tu cover ckit duduk. awk tu dh ler dok depan, kang dok t’kangkang nmpk tutttt padan muka. stim penemuduga tu u’olz!! b’peluh diaorg nk interview ko. opss!!

5)   Eye contact, body language, gaya bahasa plg pntg!! diaorg akan perhatikn suma tu. jgn kaku cam tunggul plak. tanya sepatah jwb sepatah blk. nmpk sgt terrrrrover nervous!! cover ckit nervous tu!!

6)   Jgn bwk buku nota, pen/pensel sbb takot ko tgh nervous pastu ko dok main tekan2 belakang pen tu plak. jgn buat camtu sbb diaorg nk tgk ko tu pandai cover nervous ke x. relax & calm je ok kak temah?

7)   Fail mst susun elok2 tok tunjuk certificate yg berkenaan yg ko dh tls dlm resume sebagai bukti ko xtipu. Letak sijil yg perlu n up-to-date je!! jgn sijil zaman jahiliah ko sumbat jgk!!

8)   Jwb soklan mst guna ilmu. jgn main ckp tp xde isi. then klau soklan tanya “ceritakan ttg diri anda”, jgn ko dok merapu citer pasal adik-bradik ada brape, tgl kat mana, umor brape TAK PAYAH!! ni rmi yg silap. patot nyer ko trus jwb ttg skill or kebolehan  or kelebihan istimewa yg ko ada phm?


PS: isu ni bosan ke atau tak tapi aku nk tls jgk!! blog aku suka ati aku la kannn? haha!! benda bosan but b’guna tok masa depan u’olz jgk kannn? satu hari nti u’olz akan tempuh suma ni. g interview bagai. so get ready n follow la suma tips2 yg aku dh m’bebel kat atas td tu. suma tu aku buat time interview aritu & alhamdulillah aku berjaya dlm temuduga. aku diterima keje kat mahkamah tutttttt (rahsiakan nama mahkamah & kat mana, haha!!). bulan ni start keje!! yeah!! wish me luck n gud luck tok u’olz suma jgk ok. adios sabombas!!

Wednesday, 1 June 2011

Papa Gosip Kepochi

          
Sori ler kak gayah & pak meon sekalian alam sbb dh lama bebenor aku xsempat nk update Papa Gosip kesayangan ni. bz mengalahkan menteri gitu. arini baru dpt seru nk update entry baru. u’olz pn mst dh tau blog ni bkn tempat aku dok citer hal peribadi sgt kan? suka dok gosip2 pasal isu remaja masa kini je. mmg jarang la aku dok citer hal peribadi kat sini. so arini aku nk share SEBAB-SEBAB nape aku aktif beblog almost 2 mgu smpi Papa Gosip TAK berrrrrhupdate langsung!!
1)   Adik aku baru 3 mgu blk Malaysia from USA (cuti summer). so aku kena ler layan dia sebaik mungkin tok jadi “bibik tak bertauliah”, “jadi driver” & “jadi chef kampung”. org jauh blk umah so kita kena ler bg layanan 1st class!! dh lelama dok sini ko buat ler sendiri. JANGAN NAK LEMAK!!
(tudung choc tu dia. adik aku yg tudung purple tu interframe je)

2)   Member2 Facebook mst perasan aku dh jrg on9 kan? so, kat sini aku nk umumkan bahawa aku dh DEACTIVATE facebook aku dlm jangka masa yg lom pasti brape lama. sbb apa aku deactivate biarlah rahsia tp aku msh aktif PAPA GOSIP & TWITTER. No YM ok!! dislike YM!! (PS: kat Papa Gosip @ Twitter pn bole berrrrgosip!! gosip tu penting tp bkn nk gosip benda2 jahat. gosip benda2 baik je pun. tok u’olz yg xde pedoman idup tu baca la entry yg ada. mana tau dpt ilham & iktibar. berguni2 pahala aku!!)

(deactivate - no komen!!)

3)   Alang2 tgh cuti ni aku berjalan sakan satu Malaysia (padahal pergi KL je punnnn)..haha!! aritu pergi sambut besday my aunty kat “DELICIOUS”. makanan mmg mantop & sedap smpi t'angkat2 bontot ko joyah!!

(tgk ler pinggan besar gedabak tu, LICIN!!)


4)   Pastu mak aku buat kezutan tetiba tunjuk tiket nk pergi mkn angin kat “Negeri Cik Siti Wan Kembang” (Kelantan). naik flight so xdela rasa kematu “bumper” aku ni sbb dok lama sgt kannnn? xsmpi 50 min dh smpi ke Kota Bharu (baru je aku nk stim2 b'mimpi, dan dan dh smpi la pulakkk!!)
(on9 via iPod sementara tgu flight kat LCCT)

5)   Ada HAPPY NEWS nk share ngan u’olz ni. actually, aku baru ditawarkan b’keje kat tutttttttt!! (censored) haha!! maybe akan b'pindah ke tuttttttt & mulakan kerjaya sebagai tutttttttt xlama lg. ALHAMDULILLAH murah rezeki aku. xrugi pergi interview keje tu bulan lps. tima kaseh to my mom yg PAKSA aku apply keje tu. hehe!! love u forever n ever. 1st gaji nti nk blanja mak, adik2 & “SOMEONE SPECIAL” mkn BESAR. hehe!!

PS: well, tu la antara kejadian2 yg berlaku & merupakan salah satu sebab nape aku bz tahap dewa dewi  smpi nk update Papa Gosip pn xsempat u’olz!! doakan aku sukses bila dh mulakan kerjaya nti ya kak gayah & pak meon oiiiii. nk jadi org Putrajaya xlama lagi. hehe!! ok la, nti kita gosip2 lg ok? adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.