السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 14 March 2012

Situasi super-duper ANNOYING di jalan raya

Meh kita tgk perangai manusia yg membuatkan aku rasa jengkel yg amat kat jalan raya. Meh sini meh kita baca sesama..

1) Manusia yg xreti nk bg signal.
Hamboi2 ko hengat jalan tu abah ko punyer? tgh syok feeling2 layan lagu CT Nurhaliza bole pulak kete mabuk mana ntah belok sesuka hati xbg signal. bkn nyer bayar punnnnn. penah kena bayar seploh hinggit ke klau nk bg signal tok masuk lane org or membelok? xde kan kan kan? tapak2 kan muka hang kang br hang tau. klau moto lagi la. buat lap kemain lg. klau bole pipi nk cecah tar trus..

2) Pecut macam pelesit
Ewah ewahhhhhh ko hengat jalan tu bonda ko punyer? ntah apa benda yg nk dikejarkan sgt xtau la. setakat kete cabok pun nk kecoh2 atas jalan raya. slow2 sudah. pecut bagai nk gila last2 jumpa kat traffic light jgk. elehhhhh..

3) Bawak lori macam bawak kancil
Perghhhhh menyirap satu badan tgk brader2 yg bwk lori bajet kecik mcm kete kancil ni. dah tau besar gedabak slow2 la ckit. ni tak!! kemain laju lg dia. cuak kita yg kecik2 sebelah dia tu. dah la bwk laju duduk pulak kat lane tengah. reti baca x signboard “kenderaan berat ikut lorong sebelah kiri”. eja ramai2 – B.O.D.O.H!!

4) Terlampau berhemah tp xkena tempat
Slalu nyer org yg tgh buat phone call, nenek/atok yg drive kete terkemut-kemut, kete separuh abad, budak baru dpt lesen ‘P’ & manusia yg mmg jns sengal xsedar diri bwk slow tp duduk lane kanan skali. nk hon kang terasa kecoh pulak pin pon pin pon sana sini. nk sabar tp darah nk menggelegak. mmg menyumpah seranah la berbakul-bakul dlm kete time tu. aku bg PJJ kang!! (Penendang Jarak Jauh).

5) Ckit2 brek!! Ckit2 brek!!
Hello der. ko sorang je ke ada pad brek? aku pun ada. xperlu ler ckit2 nk brek!! ckit2 nk brek!! aku dh la bwk kete manual. nk main gear lg. malas la. abes minyak kete aku tau. jarak ngan kete depan ko kemain jauh lg tp nak jugak brek xabes2!! aku bg PJJ lg kang!! (Pelempang Jarak Jauh).
6) EH itu EH ini..
Banyak cekadak!! dh ler naik kete aku bnyk pulak songel. “weyh..SLOWWWWWW!! ko bwk laju sgt!!”, “woi ada lembu tu..laju sgt la ko ni”, “slow2 laaaa..kete kat depan tu haaaa”. tengkorak anda!! setakat 50-60Km/J pekejadah nyer laju siot? kang aku sound kang “ko turun skrang!! Naik kete lembu..slow!!”

7) Ada kepak nk berjalan pulak..
Bkn nk marah makhluk tuhan yg cantik ni. tp kekadang hangin jgk satu badan tgk burung2 ni. dah ada kepak terkedek-kedek pulak b’jalan atas jalan raya. Menggelabah aku kena pusing stereng kiri kanan xtentu hala takot terlenyek burung2 tu. bertuah punyer burung. ‘burung’ aku jgk yg dgr kata..opss!! lucahhhhhh!!

PS:  jgn sesekali buat perangai camni kat jalanraya. menyusahkan org tau. hormat org lain klau nk org lain hormat ko jgk ok? adios sabombas!!

Monday, 12 March 2012

Things you do when you were a kid

             Tak mampooo nk kecek omputeh lebih2 kang ada grammar mistake malu tersipu2 aku. well, ingat x apa yg korang penah & maybe kerap kali buat masa kecik2 dulu? elehhhhhhh xnk ngaku pulak dia. alo lo lo malu eh? tomei sgt. jgn nk ngengada la!! ngaku je!!
1)   Bukak kipas meja pastu ckp sesorang dpn kipas sbb nk dgr suara jd lain. Plg best bila feeling2 jd penyanyi pastu nyanyi dpn kipas konon2 sore jd sedap bila dgr suara bergetar dpn kipas tu..

2)   Naik kereta sambil tgk bulan dan ingat bulan yg tepacak kat langit tu ikut kita. Perasan sungguh!!


3)   Naik basikal yg ada tayar spare kiri & kanan tu bila skali-skala dpt lepas tangan dr ‘handle’ basikal rasa HEBAT sgt. Oh dunia..

4)   Kat skola bila dtg je lori milo berebut2 beratur nk g amik air free. pastu buat2 beratur blk menyamar jd org lain dgn harapan nk dpt air milo free lg. (PS: mintak kedarah ke haper?)


5)   Klau melukis benda yg korang suka buat mst nk letak burung bentuk ‘V’ atau ‘W’ kat langit tu kannnn? klau buat matahari mesti letak celah diantara dua gunung.


6) Mst korang ingat bentuk hati macam ni kannnnn.....???

 7)  Klau g dapur suka sgt bukak & tutup peti ais slow2 sbb nk tgk lampu kecik kuning dlm peti ais tu padam. pastu klau panas suka bukak tempat bekuan tu sbb feeling2 mcm air-cond..ceh!!


PS: Jgn kata korang je penah buat, aku pun sama jeeee..hua hua hua!! zaman kanak-kanak kan? semua benda kita jadi excited nk buat. k la, jumpa lg dlm entry yg lain. adios sabombas!!

Saturday, 3 March 2012

Lelaki & Pondan

             
                 I’m back!! sori coz dh lama sgt xhupdate PPG. dh berduyun2 msg kat FB org tanya bila nk hupdate? bila nk hupdate? yela2 aku nk hupdate ler ni. xbaca siap!! sekeh 100X seminit. mampoooo? just kidding guys!!
                Mentang2 aku dicop mat becok sepanjang zaman mukadimah mst nk panjang berjela. so cut  intro kita proceed isi entry arini. reti beza x between pondan & lelaki lembut? senang je. pondan tu lelaki yg menjalani kehidupan sebagai wanita sejati (konon). mula dari pangkal rambut hingga ke hujung kaki serba-serbi nk women-look!! tang suara  xley nk cover. pecah berderai. tepanjat boboi dgr. uhuk2!! lelaki lembut ni dia menjalani kehidupan sebagai lelaki biasa cuma perwatakan dia soft ckit. terlebih sopan kot? tersedak boboi tgk. uhuk2!!

1) Bole ke lelaki normal b’kawan dgn pondan?
                Xsalah klau nk berkawan. Itu hak masing2 la. ikut keselesaan masing2. Klau ko rasa geli & xselesa buzz off!! xyah nk kutok2 pondan tu. dia xde kaco ko pun kan? diaorg pun ada perasaan jgk. lagi fragile dr hati pompuan tau. se se sentapppp lebih gitu. kang dia ngamok br tau. dr pondan trus bertukar jd power puff girl!! mampuih hang nyawa dikitai dek pondan2 tu nti. haha!!
2) Bole ke lelaki normal tido dgn pondan?
                Ni bukan tido nk tut tut!! ko ni jahhh. melucah je hotak tu ya?!! in case la pergi vacation or tumpang tido umah kwn pondan atas sbb2 t’tentu bole la apa salah nyer. klau rasa ragu2 tido je luar kat living hall, abes citer. klau jns xksh tp msh nk berhati2 ko jgn la tido mati sgt. org rogol kang xsedar pulak. xyah tido nk bukak baju tayang body & pki boxer sependek2 alam nmpk betis/peha bulu2 tu. saje je nk naikkan ghairah pondan2 tu. tp klau ada kwn baik golongan pondan geli kot suma tu. ensem tahap maximum pn kwn lelaki tu mmg pondan xnk kot. kwn dgn kwn. simpangggggggggg!!
3) Bole ke lelaki normal lepak dengan pondan?
                Ingat jatuh standard ke klau lepak ngan pondan? mmg akan ada mulot longkang yg ckp “macam la xde kwn lelaki sejati nk ajak lepak. dgn pondan lembik tu jgk dia nk lepak sama.” Kan dh ckp awal2 td ikut keselesaan & hak masing2 la. klau ko xsuka xyah nk kutok berbakul2. Nti ko kawen dpt anak “pondan wannabe” baru ko tau. karma kata nyer..padan la muka!!
4) Bole ke lelaki normal ada housemate pondan?
                Ada kan kes-kes macam ni berlaku? so xyah nk hipokrit sgt kata xde jantan normal yg nk stay satu bumbung ngan pondan. kalu xde, watpe la aku nk citer kat sini kannnnnn? zaman2 stdy kat university kan slalu jadi camni. kita as lelaki normal ditempatkan stay sebilik ngan pondan. xsemua pondan tu jahat & gersang always. macam lelaki normal ada masa2 tertentu yg kepala masuk air jgk. sama la ngan pondan2 ni. so xyah takot klau suatu hari dpt housemate & roommate pondan ok? diaorg tau batas2 diaorg. klau ada yg lbh2 tu ko sound direct je. skali dh warning nti pondan ni phm la. pondan pun rmi yg educated person kannnnn?
5) Bole ke lelaki normal berkongsi masalah dgn pondan?
                Ehhhh apa salah nyer? tp hati2 jugak sbb ada jgk pondan jns mulot2 puaka. xley simpan rahsia. b’cerita masalah dgn pondan ada kebaikkan nyer. sbb pondan tu kan 2 alam. dia la lelaki dan dia jgk la pompuan jadian. so dia phm hati seorg lelaki sbb dia asal lelaki & dia jgk phm hati menjadi seorg wanita sbb naluri perempuan yg melebih2 dlm jiwa tu. bole bg nasihat dr pandangan seorg lelaki mahupun wanita. lega dpt dgr pandangan 2 in 1 skaligus kannnn? rasa selesa, selamat & perlu go on je share masalah ngan kwn2 pondan sbb golongan camni la sanggup bergolok gadai demi kebaikkan & kesenangan kwn2 dlm life diaorg.

PS: jgn judge org sebelum betol2 kenal. xyah nk kutok2 org sgt. kita sendiri lom tau yg kita ni dh cukup perfect ke nk ckp org lain benda bukan2.  Aneway bukan sng aku nk tls entry ala2 ustaz bg tazkirah ni. wahhhhh mst mak mertua berebut2 cari aku pasni..haha!! sebelum tu layan video bwh ni jap!! ok la, adios sabombas!!
(soalan - hukum makan masakan pondan?)

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.