السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 19 August 2011

YES!! sweet to be single

Yeah dh ujung mgu!! so bole ler aku hupdate PPG ngan entry baru gitu. tgn ni rasa gatal je nk menulis u’olz tp biasa ler bz ngan keje kata nyer.so, kita xyah nk carut lelama part mukadimah ni. jom str8 to the point kak gayah oiii. pak meon follow skali..
1)      TAK perlu nak submit report.

Time tgh hangat b’cinta, t’paksa ler kena submit report mana je ko pergi tol x? ckit2 kena report!! ckit2 kena report!! nk melabur “ehem-ehem” dlm jamban pn nk report. yeuwwww tlg ler. mengongkong gler vavi. so bila jd single xyah nk fening2 lalat pikir suma tu. lantak ler u’olz ler nk g mana pun. nk terbalik ke, nak meniarap ke, nak tertonggeng ke xde sape nk halang kannnnn? curlasssss ko maria!!

2)      TAK perlu nak top-up slalu.

Bila dh single jgn kata xyah nk top-up je, klau u’olz gigih pergi beli top-up skalipun gerenti dh smpi expired date pun msh melambak-lambak kredit u’olz tu. WOW!! jimat gituuuuuu!! so bole ler save duit u’olz kannnn? bole enjoy g beli benda lain selain top-up hotlink bagai tu kannn? abg gojes kita si Ananda Krishnan tu dh cukup kaya u’olz (tauke maxis).

3)      TAK perlu nak berkepit ngan henpon je.

Berbulu aku tgk kapel2 ni asyik jela nk b’kepit ngan henpon. mcm ler dia sorang je dlm dunia ni yg tgh hangat sehangat taik unta berkapel kannnn? pelezzzz ler, nyampah aku!! time b’kapel klau ko lmbt bls sms mampos kena marah berbakul-bakul then gado then merajuk 10 hari 10 malam gitu. cuba jd single? free time bnyk u’olzzzzzzz. henpon ko tu dh bole wat baling hanjeng je.

4)      TAK payah nak tension2.

Tipu ler klau tgh berkapel xpenah rasa tension kannnnn? ko ingat cam citer pari-pari dlm TV tu klau tgh hot b’cinta memanjang je hepi gitu? cuba BF or GF ko buat hal. bole t’koyak spender ko sbb tahan marah kannnn? yg ada rambut bole botak, yg botak bole keluar blk rambut tau!! bila single.......TENANGGGGGG. xde ko rasa risau or rasa stress bagai ni. xdela muka u’olz tu cepat nk b'kedot. maintain muda b’getah gitu. curlasssss ko maria!!

5)      TAK de kena halang pape.

Lantak u’olz ler nk watpe kannnnn? klau tgh kapel, abes suma benda xbole nk buat. tu xbole, ni x bole!! nk b’kawan pn dh xbole sgt. org2 t’tentu je dibolehkan b’kwn ngan ko. nk hangout pn dh kurengggg. kang kata kita hangout tu nk menggatal la, mengenyam la, menggedik la & bla bla bla. bila single? BEBAS gler. cam nk tikam2 je perot ngan pisau sbb hepi sesgt smpi hilang pedoman gitu..huhu!!

6)      TAK perlu nak wat dosa.

Well, mmg ler tiap2 manusia ada wat dosa. tp bila sentuh bab berKAPEL ni mmg ni ler reason plg tip top tok u’olz kumpul dosa.  pegang tgn dh dosa, belai rambut pn dosa, pegang pinggang awek pn dh dosa. lom lg yg dosa “advance” tu. alaaaaa ko ni tipah, buat2 xpaham pulak. yg “tut-tut” tu. alaaaaa yg “ehem-ehem” tu..hehe!! lelaki mmg gatal. pompuan pulak pasrah je. ada jgk pompuan yg merengek nk di “tut-tut”. well, bila dah mintak mmg laju jela si jantan bg klau dh title kapel. konon2 tok buktikan cinta hakiki. kepala hotak ko!! hak tui. kentut berdarah aku seminggu!!

PS:  bkn nk kata aku ni perfect sgt xbuat dosa. cuma point2 kat atas tu apa yg aku rasakan betol. if xsetuju aku dulik aper. ko reject idea atas makna nyer ko mmg sengal. benda betol kata TAK pulak kannn? xcurlasssss ko maria!! ok la, nti kita gosip isu lain ok? adios sabombas!!

Wednesday, 10 August 2011

Cara paling vogue bila nak pakai baju kurung

Hello kak gayah & pak meon suma!! wahhhh, dpt gak aku siapkan entry baru ni. so, bole ler b’kembang ckit kepala hotak u’olz tu coz dpt info @ ilham kata nyer. huhu!! well, lately ni aku bz ngan keje la u’olz. jrg dpt hupdate PPG. smpi nk t’kentut pn kena pikir lbh 50 kali sbb bz nyer pasal. keje kat mahkamah mmg VA VA VOOMMMM. xpe2, kali ni jom skodeng camner nk bg pompuan tu nmpk vogue bila ber-BAJU KURUNG!!
1)     If baju kurung u’olz tu “simple” sgt (beli kat Chow Kit ler tu) - “simple” makna nyer design baju korang tu biasa2 je. korang bole style kan kat bahagian tudung. klau yg xreti2 pki tudung tu (free-hair), gayakan rambut u’olz tu ikut design muka. klau muka ko dh bulat jgn nk gedik pegi wat rebonding bg tegak kejung cam batu rambut tu. mmg ler mcm harammmm. buat la weavy style klau sesuai ngan design muka. mmg curlasssss ko maria!!

2)     Klau baju u’olz tu dh meriah xpayah nk gedik sgt pki tudung meriah jgk. kang nmpk serabut pulak. pki tudung bawal pun dh ok. klau xsuka tudung style “old-school” tu, pki tudung syria or mana2 trend tudung masa kini ok? (up-to-date ckit , jgn jd minah kolot).

3)     Bg yg free-hair, try pki eksesori diri mcm anting2 or rantai. curlassss ko maria!! xksh ler brand pape pun rantai ko tu. klau ko mampu beli je kat Habib Jewels. xmampu try beli emas Zullian. xmampu jgk pinjam je mak punyer. xmampu jgk ko beli je kat Chow Kit tu, abes citer (selonggok 2 hinggit). try pki salah satu eksesori tu. tp avoid pki 2-2 sbb takot nmpk crowded sgt. klau ko rasa ok bila pki 2-2 tu, ko go on jela.

4)     Sape kata yg pki tudung xbole pki eksesori camtu? bole je klau ko konfiden lbh. try pki rantai but be carefull jgn pki tudung yg tutup more than half rantai vogue u’olz tu. if xnk org kata ko tu jenis menunjuk2 ada rantai t’juntai2 kat dada tu, so try pki bracelet je dh cukup. nice!!

5)     Try to put on some make-up. jgn tebal sekaki ko tenyeh make-up tu. kang org xtau pulak nk bezakan mana satu hantu mana satu manusia. arghhhhhh!! guna style natural-look baru nmpk beauty asli konon2 nyer. jgn nk gatal guna blusher smpi merah menyala pipi ko tu. kang org kata ko baru lepas kena lempang ngan laki. haha!!

6)     Try pki heels!! bg pompuan yg ketot (pendek), digalakkan pki heels sbb bole verangan nmpk tinggi konon2 nyer. avoid guna selipar jamban!! (kat ofis mmg slalu camni - yeuwwwww). plg kurang pn ko guna flat-shoes ok? kang xreti pki heels abes t’tonggeng pulak anak dara org time tgh jalan2 tu kannnn? jatuh saham ko tipahhhhhh..

7)     PLEASE avoid guna the same colour ko punyer tudung tu. org pompuan ni ckit2 guna kaler hitam atau putih je. “safe calour” kata nyer sbb senang nk matching ngan baju kurung. variasikan warna tudung u’olz tu. baru nmpk vogue. curlasssss ko maria!!

8)     Yg last ni nmpk remeh tp memainkan peranan jgk tau. tlg ler gosok baju kurung ko tu kak gayah oiii. jgn jd cam jantan sbb malas nk iron baju (opss terasa aku..haha!!). tu buatkan ko nmpk very der suci sbb baju ko licin gler. cuba ko TAK gosok then nmpk renyuk kan? sgt S-E-L-E-K-E-H ok!!

PS: walaupun aku ni lelaki tp point2 kat atas tu aku rasa plg ideal tok pompuan yg nk pki baju kurung tp ber-style. vogue kata nyer!! klau ada yg u’olz xsetuju tu sori ler sbb tu pandangan aku je. sbb adik2 aku pompuan so aku tau ler mana yg patot & TAK patot klau nk b’baju kurung ok? adios sabombas!!

Monday, 8 August 2011

Bila lelaki jadi manja?

 Bertemu kembali kak gayah oiiii. gigih aku nk hupdate PPG ni u’olz. kang klau tak b’hupdate kata pemalas pulak kannnn? so arini jom kita korek, gali, cedok, kais, sodok rahsia lelaki. agak2 u’olz, bila masa lelaki tu jadi MANJA ek? (geli ler pulak dgr lelaki jd manja ek? haha, kutok kaum sendiri).
1) Bila bersama kekasih.

Xpayah ler nk nafikan abg-abg oiii. MAJORITI mmg camtu. kemain ngade-ngade lg ek bila awek ada dkt ngan ko. merengek nk dibelai kata nyer. u’olz tgk jela kapel2 yg “terrrropen-minded” kat taman2 bunga tu, siap lentok2 atas riba awek lg. wahhhhh curlasssss ko maria. si awek ni pn melayan jela balak dia tu. gigih dok membelai @ usap2 rambut balak dia smpi ler tetido cam Kucing Parsi gitu. yeuwwww!!

2) Bila tengah sakit.

 Ssh nk tgk lelaki manja kan? Haaaaa cuba tgk time dia tgh demam @ fening lalat kepala dia tu. time tu ler dan dan dia nk mkn b’suap kata nyer sbb xlarat xde tenaga nk gerak2 sgt. dapur umah tu sekangkang kera je, tp nk jgk soh mak amikkan ubat kat dapur tu. then, soh mak or sesape yg ada mintak tlg basahkan kain letak atas dahi tok sejukkan kepala. mintak selimut & diselimutkan skali. pastu asyik jela merengek dok mengadu sakit tu la sakit ni la padahal demam selesema je punnnn, ceh!! pelakon t’hebat gitu. mmg layak dpt sebijik patung anugerah Oscar tu!! curlasssss ko maria!!

3) Bila xreti nak dok umah bujang @ sendiri.

Ni mmg manja tahap kambing gurun dah ni. dh besar panjang (apa yg panjang? opss!!), bulu ketiak pn dh b’juntai2 tp masihhhhhhh nk stay sesame ngan mak. xreti2 lg ke nk stay umah bujang pak meon oiii? xkan spentot (spender) ko tu pn nk soh mak yg sental kan lg? mkn minum pn still nk mak jagakan lg ke? ni bkn manja dh ni. tahap ngader2 mengenyam gitu. sape2 BRADER yg msh dok bwh ketiak mak tanpa alasan munasabah tu pikir2 kan ler tok cepat2 idup b'dikari sndr ok?

4) Bila nak "ehem-ehem"
HAMBOI..!! suka korang ek bila dgr isu ni dibangkitkan!! ceh!! dasar hotak b'karat!! aneway, biasa la kan bila dh kawen . lagi2 time mlm pertama. WOW!! yg bini nyer b’debar2 nk tgu saat di “ehem-ehem” tu, tp si suami pulak b’lumba2 nk ke katil sbb nk men”tut-tut”!! WOW!! bini punyer ler malu2 sbb 1st timer kata nyer, haha!! so si suami kena la mula mulakan langkah tok pujok2 manja gitu. “ermmm, syg, meh ler sini. xmo la takot2. abg beli katil KING SIZE ni bkn soh syg dok jauh2 ujung2 katil tu sbb takot menunggu mlm pertama kita. abg beli katil size besar gedabak camni sbb senang kita nk golek sesama, hehe!! meh sini meh. alo lo lo lo syg abg bucuk manja intan payung comei ni. (PS:  tetiba katil trus b’goncang ganas!! OMG!! haha, lucahhhhhh!!).


PS: ada lagi bnyk point tp sempat tls 4 point je dulu, huhu!! Aku tgh keje mana bole on9 lelama. kang BIG BOSS nmpk abes aku kena seksa seluruh jiwa & raga, huhu!! maybe ada yg u’olz setuju & ada yg xsetuju ngan point2 kat atas tu. tp tu apa yg aku rasa sbb aku lelaki so aku tau ler, haha!! adios sabombas!!

Saturday, 6 August 2011

Taste lelaki sebelum & selepas berkahwin!!

Salam rindu kak gayah & pak meon oiiii!! dh sebulan lbh Papa Gosip tak b’hupdate kan? bkn sengaja cuma xde masa ler u’olz!! keje kat mahkamah tu perghhhh menimbun2 siot. aku nak bersin pn xsempat (menipu sgt kannnn?). ok la, arini aku sempat tls entry baru ttg taste abg-abg macho kita cam AKU (opss..terrrrpromote diri plak) sebelum & selepas b’kawennnnnn!!
1)      Bentuk badan wanita :

(sebelum)

Time tgh hangat b’cinta ala2 filem industan golek2 tepi gunung tu mmg si lelaki MOSTLY suka tgk badan gegurl yg slim solid molid gitu!! bak kata org ala2 buah pear @ bentuk no.8 gitu WAHHHHH!! pinggang klau bole nk dpt size kerengga u’olz!! stim je tgk gagagagaga.. (opss terrrrlucassssss!!). bangga gler woohhhh dpt awek badan “montok”. lagi2 klau si jantan tu muka “pecah umah” tp awek dia perghhhh cun melecun siot. bangga gler nk mati sbb awek dia lawa (eleh pelizzzzzz ler, bluwekkkk).

(selepas)

Si lelaki MOSTLY dh xnk gegurl badan keping or sepapan tu. nk peluk xsedap kata nyer (opss!!). lelaki nk badan gegurl yg xbrape nk kurus & xbrape nk GERRRRMOKKK!! oversize pun xmau!! lemak sana-sini bole muntah darah seminggu klau tgk. tp ada je lelaki yg taste tgk perempuan badan berisi mampat gebu ni..huhu!! taste masing2 kannnn? curlassssss ko maria!! so jgn ler ko nk ssh payah diet bagai bila dh kawen. lelaki suka badan yg ada isi ckit. jgn terlalu jadi JERANGKUNG or terlalu jadi BADAK AIR!!

2)      Rambut:

(sebelum)

Ada lelaki yg suka pompuan yg free-hair. ada yg suka bertudung litup ala2 yuna tu kan? now kita citer side lelaki yg suka pompuan free-hair ok? lelaki mmg suka tgk rambut pompuan yg halus mulus bila tiup angin goyang sana sini tu. mmg SEXY!! cuba ko libas slow-motion rambut ko tu kat muka lelaki. mencanak-canak stim naik ohhh. ( heyyyy apesal lucah sgt entry kali ni? ada aku kisah? hehe). Pastikan rambut ko tu wangi. Jgn dh free-hair tp xreti nk jaga. rambut kembang semangkuk cam pontianak pastu b’kutu plak tu. eeeee yekkkk!!

(selepas)

Yg ni MOSTLY lelaki (MUSLIM) nk isteri nyer pki tudung. klau xbiasa pki tudung try pki style  ala2 mak datin tu. tutup separuh then jambul besar t’jojol dpn kepala tuuuuu. hamboiiii curlassss ko maria. ala2 dato CT gitu. then try slow2 pki yg tudung full. lelaki malu klau xdpt didik isteri jd solehah tutup aurat tau. dosa isteri si lelaki (suami) yg tanggung. kesiannnn, huwaaaa!!

3)      Memasak:

(sebelum)

Elehhhh awal2 klau pompuan tu xreti masak si lelaki mst ckp “xpe syg, i xksh pn. u reti masak ke, tak reti masak ke i don’t mind. i terima u seadanya. dun wori la, i ok je. asalkan kita hepi je dh cukup”. kepala hotak ko!! dh kawen nti (klau ada niat nk amik jadi isteri la kannn?) ko nk mkn pe? batu kelikir tepi jalan tu? ayat manis konon. putus urat kentut aku dgr ok!! eeee yekkk!!

(selepas)

Dah kawen nti msh nk ckp “xpe i xksh”, “it’s ok la”, “alaaaa, small matter je” klau isteri ko tu xreti2 nk masak lg? sah2 ler mmg nk kena lempang free guna kuali je muka bini ko tuh!! MOSTLY lelaki NAK pompuan yg reti masak. tp masak jns pe pulak? setakat western food “pasta”, “chicken chop” bagai baik xpayahhhh!! xkenyang punnnn!! lelaki RESPECT pompuan yg tau masak lauk-pauk kampung cam asam pedas, kari, sambal tumis, gulai lemak & bla bla bla. so cpt2 ler rajenkan diri turun dapur sebelum anda jd isteri org eh kak tipah oiiii..!!

4)       Fulus:

(sebelum)

Heaven nyer dpt awek bnyk fulus (duit). klau kuar g dating xyah ssh nk kuarkan duit poket sbb awek asyik blanja je. MOSTLY lelaki mmg layan awek kaya ni u’olz. jimat kata nyer. ckp je nk aper, nk g mana suma ditanggung halal WOW!! mmg b’kepit 24/7 jela klau camtu. tp ssh jgk klau awek kaya & suka support jantan ni. nti dia suka CONTROL kita plak. kang jadi kuli ikut je ckp dia sbb xberani nk bantah sbb from A-Z dia yg bg. padan muka ko jantan dayus!!

(selepas)

Bila dh kawen, si suami akan berusaha cari kerjaya yg LEBIH TINGGI dari pompuan sbb takot MARUAH & EGO lelaki terCABAR!! malu siot bila isteri gaji lbh besar dari suami. MOSTLY org akan b’pikiran camtu. lelaki WAJIB ada kerjaya stable yg bole tanggung anak bini. xkan nk makan duit bini kot? jantan dayus!! tp in case la klau si isteri ada bnyk duit jgn ler pulak ko kerek ngan suami. kang kena cerai talak 50 padan muka ko temah!! (ada ke talak 50? haha).

5)      Jom buat baby!!

(sebelum)

“you, i takot la nk beranak bila kita dh kawen nti, cakitttttt!! xmo pregnant. lagipun nti lari shape badan i ni tau. you nak ke badan i menggelebeh ada lemak sana sini? xmo kan? so xyah la eh kita ada baby. kita berdua je. si lelaki pun jwb “sakit eh? alo lo lo lo cian my lalink ni. i ok je. xpela, kita berdua pn dh cukup sbb i syg u sgt tau. muah kat pipi!!” (PS: bebal punyer kapel!! buat baby la “BEST”, haha!!)

(selepas)

Si suami WAJIB akan tuntut isteri  nyer “bersama” ngan dia sbb xde lelaki dlm dunia (MOSTLY) yg xnk ada zuriat sendiri. Mst nk ada waris dari darah daging dia sndr kannnn? so isteri kena la follow ckp laki, huhu!!  “syg, katil dh siap, lampu dh tutup, bilik dh gelap, air-cond dh pasang, “adeq boboy” dh bangun (opss!!), CEPAT  la sayanggggg!!

PS: suma point kata atas tu maybe ada yg setuju & ada yg u’olz tak setuju. tp aku tls ikut kata majority. klau ko xsetuju makna nyer ko mmg LELAKI PELIK!! so pikir2 kan ler yea!! dh lama xpost entry kat Papa Gosip kan? tp bila dh tls hambik kau panjang lebar trus!! ok la, adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.