السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 10 November 2011

BODOH ke BIJAK?

MARAH

BODOH - jika u’olz zahirkan masalah tu kat muka & juga menzahirkan isi hati yg sedang membara berapi tu kat org lain plak!! org yg xde kena mengena dgn hal tu pn kena “tiaw”skali  gituuuuu. mmg hanjenggggg sgt perangai klau gitu ler kaedah nyer kak gayah oiiii..

BIJAK - jika u’olz ada masalah pn, u’olz xkan bwk perasaan mrh tu kat ofis atau di mana2 je yg u’olz pergi. tips terbaek tok selesai masalah “senyumlah jika kamu ada masalah sekalipun nescaya masalah itu akan hilang” (petua mak aku - tp xdela gaya ckp dia camtu. aku je yg melebih2. kelassssss ko maria!!)


SEDIH
BODOH - menangis bagai nk rak smpi t’golek-golek, t’guling-guling & teresak-esak smpi meleleh hingus kat lobang idong u’olz tu. pastu b’kurung dlm bilik konon2 nk mogok xnk mkn, xnk minum, xnk kencing, xnk berak (tahan ler, ko terkencit cirit padan muka) atau u’olz tetiba wat sesuatu yg xpenah dibuat sebelum ni mcm menggigit bantal kekabu smpi bocor.

BIJAK - kongsi masalah dgn org2 yg dipercayai & tak melayan sgt hati yg sedang b’duka lara tu. kwn2 adalah tmpt plg selamat & mudah untuk kita kurangkan perasaan sedih. klau citer ngan mak ayah, slalu nyer kita yg kena “tiaw” blk. kang dah bertambah sedih plak. bala dtg bertimpa kannnnn? huwaaaaaaa!!


GERSANG (18SX)
BODOH - jgn nk kata lelaki je asyik gersang. gegurl pun sama jeeeee. nafsu pompuan tu ada SEMBILAN ok!! tp jika ko tu dh sangap sgt, jgn ler gigih sgt nk tgk “filem satu kaler” (BLUE)!! lagi2 klau ko tgk citer “satu kaler” tu  kat cybercafé (CC) yg ada CCTV pulak tu. ko plak tgh focus mencanak-canak tgh wat aksi2 “ehem-ehem” so mmg jadi LOCAL PORNSTAR trus. WOW!! (maria ozawa sgt) hehe!!

BIJAK - mmg ssh nk jmp org yg bole tahan nafsu tanpa wat dosa ni. ada pn nabi sbb maksum kan? cara terbaek bila u’olz cuba isi masa ngan aktiviti2 yg b’faedah & cuba elakkan main internet sbb porn dh bersepah2 dlm tu kannnnn? kang dh stim mcm2 bole jadi, opss..best nyer..ah ah ah!!


DIET

BODOH - punyer ler  nk kurus bak Paris Hilton, u’olz sanggup wat apa je tok dapatkn body idaman. sanggup menjolok anak tekak smpi muntah blk mknn yg u’olz telan sebelum tu. xpun, u’olz xnk mkn langsung smpi kepala asyik rasa2 nk pitam je. Mmg xkelasssss ko maria!!

BIJAK - anda xsuka bersenam? xpe, cara terbaik anda kawal cara pemakanan.woiii, ni ada rahsia ni. khas tok pembaca PPG. dulu berat aku 90KG!!!!!! asal mmg kurus, then hepi sgt agak nyer trus badan naik mendadak. pastu stress kwn2 asyik pgl aku CHUBBY je so aku trus b’diet. turun smpi 59KG!! yeahhhhh!! nak tau tips? tanya la kat inbox FB aku nti..hehe!!


CINTAN-CINTUN

BODOH - cinta hakiki konon. geli bulu ketiak aku dgr nyer kak gayah oiiii. dh kemaruk sgt bercintan-cintun, so apa je kapel kmintak ko bagi je. mmg dasar ‘cheap sale’ ko kannnnn? ko ingat, time b’kapel tu bila dh bg share body masing2 tu dia (BF/GF) nk jadikan ko bakal hubby/wibby ke? dah puas di blah la.jgn jadi bodoh sesgt. Ko yg rugi. maruah dh xde, boipren @ gepren pn hilang ntah kemana. kesiannnnn..

BIJAK – kawal nafsu serakah, syahwat, gersang, sangap, kemaruk, gian, meroyan u’olz tu. yela mmg sng aku bercakap daripada bila diri sndr nk buat kannnnn? tp aku bg pesanan je. nk dgr atau xmo dgr tu hak masing2. Hey, ko tgk!! kan aku dh jadi ustaz bg tazkirah bagai!! huhu, mmg kelas ko maria!!


PS: tip top kan tazkirah aku td? gituuuu!! ok la u’olz, wat la apa yg terbaek tok diri u’olz ok? papepun jmp lg kat entry yg lain. adios sabombas!!

Tuesday, 8 November 2011

Ciri-ciri anda dah tak popular kat Facebook

            Salam Aidiladha buat suma kaki skodeng PPG (Papa Gosip). well, msh lom t’lewat sgt kan tok aku wish raya tok u’olz suma? ah lantak la, yg pntg aku dh wish..huhu!! sebelum tu, aku menadah 10 jari tangan & kaki (lebih2 plak) tok mintak maaf kat u’olz suma sbb dh lama gler xhupdate PPG ni. dah keje so xde masa ler nk on9 (gituuuuuu). dah2, jom layan entry baru kali ni. u’olz rasa u’olz tu msh berstatus diva & divo ke kat Facebook? tadaaaaa, ni ler ciri-ciri u’olz dh lemau/basi xfofular gitu:

1)      Status kurang LIKE!!


Wah wah wahhhhh dulu time korang msh pegang title as “hadeq2 baru nk up” mmg letop klau bab nk tulis status gitu. ckit2 tulis status, ckit2 tulis status!! tambahan pulak yg ada rupa tu. yang jantan gojes, yg minah nyer plak hot. skali naik status tu, smpi b’ratus2 org like!! padahal tulis status suam2 taik unta je tp kemain lg org nk like like like like!! skrang ni u’olz tgk sndr klau status u’olz tu rmi yg like ke tak compare ngan dulu? klau kurengggg, tu nama nyer korang dh diambang basi. rmi lagi hadeq2 baru nk up tu tgh mancanak-canak nk caras tmpt u’olz tu. ko dh tua sedar diri tu ckit (opss terasa aku..setannnn!!).

2)      Mana friend request?


Elehhhh dulu kemain berlagak lg u’olz klau bab2 fren request ni. “weyh tgk la brape rmi yg add aku? dah approved pn still menimbum2 lg fren request”. (angkuh kan? - terasa aku lg, setannnnn!!). well, satu hari xkurang dari 100 fren request kat facebook tu. klau u’olz letak pix tayang body t’dedah sana-sini lg ler berguni2 fren request kannnn? dgn kerek nyer ko ckp “aku xpenah add org, org je slalu add aku”. skrang ni bila dh xfofular mula la sentap. sehari ada ler dlm 10 fren request je. tu laaaaa dulu kerek skrang hampehhh mcm capati basi je. hambik kawwww!!

3)      Senyap je IM aku?


Kak gayah oiii, dulu penah x ko ckp camni “aku klau on9 FB, xpenah on IM. biar nmpk off9 je. mls la nk chat. kang mcm2 org kang aku nk kena layan. baik aku off9 je IM aku tu lg bgs!!” (gler vavi kerek sehhhh) what the..?? haaaaaa skrang ni klau ko on IM tu pn ada ler dlm seciput manusia yg IM ngan ko jahhhhh. makna nyer ko tu dh xfofular. skrang ni mengaharap ada org yg tegur ko kat IM atau ko yg buzz IM org lain nyer dulu.haha!! rasakan ko tipahhhhhhhh!!

4)      Eh eh, xde org komen pn pix aku pn?


Pak meon oiii, ada perbezaan x zaman2 gemilang ko dulu tu dgn zaman2 lemau ko skrang ni bila ko upload pix kat FB? dulu tu, perghhhh xsmpi sesaat ko upload pix tp dh mula org like seribu kali. sesaat lps tu org start nk komen2 plak. pantang upload pix, org naik meroyan nk komen pix gojes ko tu as soon as possible. now pe dh jadi bro? ko letak pix nampak buntot hitam skalipun xde sape nk komen. buat2 xnmpk je. so, aura ko dh xde. terjun laut mkn dek jerung je sng bro. (opss nape aku mcm terasa lg ni? setannnnnn!!)

5)      Wall penuh dgn status sendiri je!!


Ni plg mustajab klau nk tau u’olz tu dh tahap capati basi. wall FB ko tu xde benda lain dah selain status ko je semata2. dulu ada je org komen kat wall. hai hai la, mekacih approved la, rindu u’olz la bagai bla bla bla. skrang ni yg ada pn setakat application FB ngan status ko sndr je kat wall. padan ler muka ko kak gayah oiii. dlm inbox pn sama, dulu kemain lg org tgl msg dlm inbox. ada yg nk b’kenalan la, nk ajak jmp la, borak2 kosong la & ada jgk yg request nk ajak wat “tut-tut” kannnn? tlg la jgn propa. ada kan kan kan? haha!! (aku xterasa...........kot?? setannnnnnnn!!). eleh stim ler , stim ler tu bila sebut hal2 sensitif camni kannnn? dasar nafsu gorilla!!

PS: well, ni la antara top 5 ciri-ciri yg u’olz tu dh tahap kertu kat FB. terima la hakikat rmi lg budak2 muda baru nk up kat FB tu. kita turun takhta demi hadeq2 kita yg baru nk merasa camner kita rasa dulu2 tu. tp bagi sesape yg xpenah rasa fofular langsung mcm ktorg ni (aku skali ke? wahhhhh!!), sejak dr dulu smpi skrang ni better ko delete jela FB ko tu. letak gamba bogel pn xde sape nk heran!! opss!! adios sabombas!!

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.