السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 12 March 2012

Things you do when you were a kid

             Tak mampooo nk kecek omputeh lebih2 kang ada grammar mistake malu tersipu2 aku. well, ingat x apa yg korang penah & maybe kerap kali buat masa kecik2 dulu? elehhhhhhh xnk ngaku pulak dia. alo lo lo malu eh? tomei sgt. jgn nk ngengada la!! ngaku je!!
1)   Bukak kipas meja pastu ckp sesorang dpn kipas sbb nk dgr suara jd lain. Plg best bila feeling2 jd penyanyi pastu nyanyi dpn kipas konon2 sore jd sedap bila dgr suara bergetar dpn kipas tu..

2)   Naik kereta sambil tgk bulan dan ingat bulan yg tepacak kat langit tu ikut kita. Perasan sungguh!!


3)   Naik basikal yg ada tayar spare kiri & kanan tu bila skali-skala dpt lepas tangan dr ‘handle’ basikal rasa HEBAT sgt. Oh dunia..

4)   Kat skola bila dtg je lori milo berebut2 beratur nk g amik air free. pastu buat2 beratur blk menyamar jd org lain dgn harapan nk dpt air milo free lg. (PS: mintak kedarah ke haper?)


5)   Klau melukis benda yg korang suka buat mst nk letak burung bentuk ‘V’ atau ‘W’ kat langit tu kannnn? klau buat matahari mesti letak celah diantara dua gunung.


6) Mst korang ingat bentuk hati macam ni kannnnn.....???

 7)  Klau g dapur suka sgt bukak & tutup peti ais slow2 sbb nk tgk lampu kecik kuning dlm peti ais tu padam. pastu klau panas suka bukak tempat bekuan tu sbb feeling2 mcm air-cond..ceh!!


PS: Jgn kata korang je penah buat, aku pun sama jeeee..hua hua hua!! zaman kanak-kanak kan? semua benda kita jadi excited nk buat. k la, jumpa lg dlm entry yg lain. adios sabombas!!

3 Komen Letop!!:

nana kamarul said...

teringat kisah silap. LOL. I buat semua perkara di atas tu masa kecik2. hikhik

fathinie tahir said...

hahah betul3 :D

aini aqilah said...

:)

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.