السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 19 August 2011

YES!! sweet to be single

Yeah dh ujung mgu!! so bole ler aku hupdate PPG ngan entry baru gitu. tgn ni rasa gatal je nk menulis u’olz tp biasa ler bz ngan keje kata nyer.so, kita xyah nk carut lelama part mukadimah ni. jom str8 to the point kak gayah oiii. pak meon follow skali..
1)      TAK perlu nak submit report.

Time tgh hangat b’cinta, t’paksa ler kena submit report mana je ko pergi tol x? ckit2 kena report!! ckit2 kena report!! nk melabur “ehem-ehem” dlm jamban pn nk report. yeuwwww tlg ler. mengongkong gler vavi. so bila jd single xyah nk fening2 lalat pikir suma tu. lantak ler u’olz ler nk g mana pun. nk terbalik ke, nak meniarap ke, nak tertonggeng ke xde sape nk halang kannnnn? curlasssss ko maria!!

2)      TAK perlu nak top-up slalu.

Bila dh single jgn kata xyah nk top-up je, klau u’olz gigih pergi beli top-up skalipun gerenti dh smpi expired date pun msh melambak-lambak kredit u’olz tu. WOW!! jimat gituuuuuu!! so bole ler save duit u’olz kannnn? bole enjoy g beli benda lain selain top-up hotlink bagai tu kannn? abg gojes kita si Ananda Krishnan tu dh cukup kaya u’olz (tauke maxis).

3)      TAK perlu nak berkepit ngan henpon je.

Berbulu aku tgk kapel2 ni asyik jela nk b’kepit ngan henpon. mcm ler dia sorang je dlm dunia ni yg tgh hangat sehangat taik unta berkapel kannnn? pelezzzz ler, nyampah aku!! time b’kapel klau ko lmbt bls sms mampos kena marah berbakul-bakul then gado then merajuk 10 hari 10 malam gitu. cuba jd single? free time bnyk u’olzzzzzzz. henpon ko tu dh bole wat baling hanjeng je.

4)      TAK payah nak tension2.

Tipu ler klau tgh berkapel xpenah rasa tension kannnnn? ko ingat cam citer pari-pari dlm TV tu klau tgh hot b’cinta memanjang je hepi gitu? cuba BF or GF ko buat hal. bole t’koyak spender ko sbb tahan marah kannnn? yg ada rambut bole botak, yg botak bole keluar blk rambut tau!! bila single.......TENANGGGGGG. xde ko rasa risau or rasa stress bagai ni. xdela muka u’olz tu cepat nk b'kedot. maintain muda b’getah gitu. curlasssss ko maria!!

5)      TAK de kena halang pape.

Lantak u’olz ler nk watpe kannnnn? klau tgh kapel, abes suma benda xbole nk buat. tu xbole, ni x bole!! nk b’kawan pn dh xbole sgt. org2 t’tentu je dibolehkan b’kwn ngan ko. nk hangout pn dh kurengggg. kang kata kita hangout tu nk menggatal la, mengenyam la, menggedik la & bla bla bla. bila single? BEBAS gler. cam nk tikam2 je perot ngan pisau sbb hepi sesgt smpi hilang pedoman gitu..huhu!!

6)      TAK perlu nak wat dosa.

Well, mmg ler tiap2 manusia ada wat dosa. tp bila sentuh bab berKAPEL ni mmg ni ler reason plg tip top tok u’olz kumpul dosa.  pegang tgn dh dosa, belai rambut pn dosa, pegang pinggang awek pn dh dosa. lom lg yg dosa “advance” tu. alaaaaa ko ni tipah, buat2 xpaham pulak. yg “tut-tut” tu. alaaaaa yg “ehem-ehem” tu..hehe!! lelaki mmg gatal. pompuan pulak pasrah je. ada jgk pompuan yg merengek nk di “tut-tut”. well, bila dah mintak mmg laju jela si jantan bg klau dh title kapel. konon2 tok buktikan cinta hakiki. kepala hotak ko!! hak tui. kentut berdarah aku seminggu!!

PS:  bkn nk kata aku ni perfect sgt xbuat dosa. cuma point2 kat atas tu apa yg aku rasakan betol. if xsetuju aku dulik aper. ko reject idea atas makna nyer ko mmg sengal. benda betol kata TAK pulak kannn? xcurlasssss ko maria!! ok la, nti kita gosip isu lain ok? adios sabombas!!

2 Komen Letop!!:

marsyuhada said...

terbaik lah :)

madihah said...

haha...baca entri gelak je...he

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.