السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 17 April 2011

Kerana mu perempuan

            Fuhhhh akhir nyer dpt gak aku post entry arini. ikutkn masa mmg xsempat u’olz. tp sbb dh rmi bebenor dok tanya bila nak post? bila nk post? so aku post jgk tok korang entry baru arini. klau ko xbaca smpi abes ko siap. aku mandrem dari jauh. konpem berot senget-benget bibir ko tu esok lusa. opss!! perghhh syirik tu main bomoh2 ni. simpangggg bak kata usop wilcha!!
            Ok2, aku xmo dok bebel ckp merapu merepek meraban lg so kita go on je ngan isu kali ni ok? pasal pe? pasal P+E+R+E+M+P+U+A+N!! hamboiiii pak meon suma smpi dh nk t’jojol bijik mata ko ek dgr pasal gegurl ni? jaga zip tu. kang lupa zip xtutup t’juntai plak “adeq boboy” kita..opss!! lucahhhhhhhhhhh!!
            Well, aku bkn nak kata aper la u’olz tp aku kesian tgk bangsa sekaum aku iaitu L+E+L+A+K+I..ni haaaa aku nk “ce citer” ckit pekejadah nyer tetiba aku meroyan nk citer pasal jantina plak kaedah nyer. kita tgk kuasa perempuan bila face 2 face ngan lelaki. mmg ler perempuan ni lemah lembut, fragile, mudah t’sentuh bagai tp bila bab cintan-cintun ni guys jadi lemah (bkn lemah syahwat..tu mandul nama nyer..rugi kawen xdpt anak u’olz). kuasa perempuan bila b’cintan-cintun mmg power. kelas ko maria!!
            Bkn nk kata lelaki tu dayus bila follow ckp awek je tp sbb dh syg sgt lelaki ni jd “pak turut” atau “pak sanggup”. klau kata A, A la jwb nyer..klau B, B la!! well, rmi gegurl yg admit bahawa lelaki ni sgt sgt sgt manja bila sdg hangat bak taik unta bila b’cintan-cintun ni. lg2 yg dh kawen perghhhh kemain manja mcm kucing. “sayunkkk, meh ler sini..abg xtahan ni..mari ler sini..meri lerrrr..xsyg adeq boboy abg eh? nti dia majok sayunk jgk yg merengek nak tut nak tut!!” (opss ayat censored u’olz..dh2 jgn nk t’bayang2 plak eh..stim plak ko eh kak gayah?) Grrrrr..!!
            Aku ada 3 contoh yg terBAEKKKKK nk share ngan korang apa benda yg lelaki akan tempuh bila awek wat hal. perempuan oh perempuan.. well, 1st ko pnh dgr x bila awek merengek nk benda alah tu, nk benda alah ni kat BF dia? mst penah kan? ada je benda yg dia nak. mmg la BF kena jaga mkn minum dia tp klau bab2 beli brg pn nak pau BF mmg over sgt la tu. belom kawen dh over. dh kawen cerai berai sbb xtahan over-spending tok bini je.. sengkek duit lelaki tau!! aku slalu nmpk lelaki especially mat-mat motor gigih beli teddy bear size GEDEBAK (large size) angkut naik motor semata2 nk bg kat awek. gigih kumpul duit gaji or korek duit tabung or pki duit PTPTN semata2 nk beli brg permintaan awek dia. 
bkn kami bodo cuma sbb dh syg sgt kat korang wahai kaum hawa. lelaki ni sanggup korbankn masa, tenaga serta wang ringgit tok ko kak gayah oiii. xreti syukur xtau la. itu br teddy bear, klau yg dh keje ada monthly income sanggup support awek duit blanja bagai, ada yg belikn awek dia fon mahal (xmain la yg cikai2 punyer nti awek wat muka monyok sbb xkelas pki fon cikai kata nyer), beli jam tgn, dompet, kasut dan ehhhhhhh mcm2 lg ler. mls nk tls bnyk2. lengoh plak jari aku ni u’olz.
2nd bila awek wat hal cam nk mintak break kat BF dia atas sbb2 t’tentu. si jantan ni sanggup merayu-rayu jgn tglkn dia. jgn nk tipu laaaa. mmg ada lelaki yg smpi tahap camni. ada yg menanges sbb t’lalu syg kat awek dia bila dgr nk break. ko tgk kak gayah ktorg as lelaki sanggup turunkan ego sebagai lelaki semata2 sbb ko. malu sgt sebenar nyer lelaki nanges tok perempuan. mana nk letak air muka ni? sorok dlm pasu  bunga? klau la muat dh lama sumbat je kepala dlm pasu tu. mmg lelaki ni luaran je nmpk kasar n ganas tp nun jauh disudut hati mmg soft-hearted bila timbul isu2 camni. aku dh bnyk kali gak tgk lelaki jd serabut, konpius, blur, stress, nanges n merayu demi perempuan yg dia syg sgt sgt sgt!!
Isu yg ketiga ni mmg xbole nk tipu lg. mmg benda betol cuma xde pendedahan lg ttg isu ni kat mana2 article. so biar aku yg bgtau kat korang. statement panas ni - “KERANA PEREMPUAN, LELAKI JADI GAY/HOMOSEXUAL!!” xcaye? try la korek kat mana2 sumber yg bole ko caye and then tanya betol ke x apa yg aku ckp td tu. mmg diakui rmi jgk gay2 yg ada kat Malaysia ni selain daripada kena liwat atau dicabul oleh jiran, kwn2 skola (asrama biasa/penuh), abg atau pakcik atau sepupu sndr bla bla bla jd t’tekan dek kerana awek. trus beralih arah jd songsang then mula anti kat perempuan jd gay full timer. ada jgk yg half-timer. apa yg full-timer dan half-timer ni? full-timer ni bila si lelaki tu dh jd gay tegar. mmg anti perempuan trus. half-timer plak dia ni BISEXUAL. msh suka perempuan tp pada masa yg sama suka kat lelaki gak. mostly org yg clash ngan awek ni jd stress so sbb tu cari alternatif lain tok dpt kan ksh syg melalui lelaki. perempuan dh hancurkn ati dia so saje2 try lelaki plak. ko tgk kuasa perempuan. lemah ke kuat sebenar nyer perempuan ni?

PS: well, mmg la akan ada org ckp “alaaaa tu suma t’pulang pada individu itu sndr camner nk settle masalah”. klau reti handle jadi baik la nti. klau xreti handle mmg la xelok jadi nyer nti”. haaaa manusia zaman ni kan mmg pandai bg komen je. xkena kat btg idong sndr mmg ler pandai komen je. dh kena haaaa kau, baru ko tau..haha!! ok la u’olz. dh mcm pakcik2 plak aku membebel je dr td. adios sabombas!!

10 Komen Letop!!:

Wadah Islam said...

setuju sgat...nape kaum hawa kekdng sombong....hermmm
lelaki aperr kuasa mu...

nadiaz namikaze said...

hoho..gimme 5 r syafiq!
aku setuju benor ngan kome.
awal mula pertama mula,aku bersyukur aku bukan pompuan jenis yg camtu.
single best! tak susahkan org.hoho.
meluat klu nmpak ade minah2 yang camtu.euwww..
(ape aku ni kutuk bangsa sendiri pulak)
tp tak dpt dinafikan mmg itulah hakikatnye.
kpd lelaki di luar sane.....pilihan terletak di tangan anda,wat lah keputusan yg terbaik..

qiela said...

haha..adesss..
ade erk mcm 2 vin??
hee...so pade pakcik2 yg masih single mingel 2 crik la awek/bakal bini yg lelok siket erk..
same jgak ngan gegurl..cri yg senonoh siket prangai nyew lau nak wat laki/pakwe..heee..

p/s : vin lau frust x mo mcm 2 auu..simmmpaaanggg..HAHA :p

miyuki rain said...

mmg xdinafikan adew bOy mnagis bb awek mntk break cm ksah sye gak.. adew la ckit tpi tu mmg btOl snggup wtpe jew demi awek yg trsyg kn..

farzana selamat said...

wow!!! hang nye article... keh3... siyess ke weh?? yg 1st n 2nd tuh.. common da... tang yg ke3rd tuh.. wa da??... bio btoll!!!! tak caye ahh... kah3... tape t ak tnye sendirik mereke2 yg sebegini... tp spe eh??... keh3...

Alvin Shah said...

wadah Islam: mmg wanita dari bab2 camni dia kuat sbnr nyer..kita kaum lelaki yg lemah longlai..ntah la..pandai2 la pikir jalan terbaek dok dpt kebahagia dunia & akhirat

Alvin Shah said...

nadiaz: xbole ckp camtu..mmg naluri seorang manusia tu nk berpasangan..cuma rezki masing2 tu yg berbeza..maybe kapel n kawen cpt or lmbt tu je..org yg xde rezki langsung nk merasa nikmat kawen tu yg sedih..gersang abes..haha!!

Alvin Shah said...

qiela: insyaallah vin xdela jadi camtu.. mintak diajauhkn ler..xmo la frust2 menonggeng ni..ada prob timbul je bwk discuss settle cara baek..cewahhh!! statement letopz u'olz!!

Alvin Shah said...

miyuki: mmg aper yg vin ckp kat dlm entry tu suma betol..rmi lelaki yg jadi camtu cuma malu nk share..so pendam perasaan jaga ego masing2.. lelaki mmg akan wat aper je demi org t'syg..

Alvin Shah said...

farzana: haha..TQ sbb dh baca..ko pun akui mmg 1&2 mmg lelaki slalu lalui kan? yg ke-3 tu mmg rmi yg lalui jgk..cuma xde pendedahan je.. malu n benda tu kan terlarang..so diam diri n wat kepala sndr so jadi la camtu..nk kata xde iman sgt, ada je yg solat xtinggal but ni suma sb hawa nafsu..manusia kan? setan plak hasut cam nak rak..so kena kuat n muhasabah diri tgk mana kurang kita betolkn..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.