السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 1 May 2011

Dasar lelaki..

           Pekabo kak gayah serta pak meon suma arini? hope korang xsentap mak hayam ngan aku ler sbb dh lama bebenor xsempat nk update Papa Gosip ni. bz ngan exam kaedah nyer. ni pn nsb baek dh cuti. bole ler aku ngadap lappy ni smpi juling bijik mata aku gitu. ok la, arini kita str8 to de point trus. xde mukadimah yg panjang berjuntai bak bulu ketiak xcukur setahun!! isu arini aku nk korek perangai lelaki yg perempuan MAYBE @ TOTALLY xsuka.....kot?

1) Bila awek ajak dating, hamboiii kemain laju lg ko yea? gigih pergi amik, hantar blk lg. nak2 klau yg baru b’kapel tu. ciom kentot awek pn wangi cam perfume Christian Dior. cuba mak ko soh g pasar beli ikan ke, ayam ke, sayur ke perghhhh merungut xhengat!! sedepa jauh nyer ko muncungkan mulot ko tu cam muncung itik je!! ko mmg dasar lelaki XBOLE HARAP..!!
2) Klau ada perlawanan bola sepak lagi ko ligat. xmaen ler tgk TV kat umah. nk jgk lepak mamak kata nyer. ujan badai sanggup redah sbb nk tgk dari projector screen yg besor gedabak tu. kepuasan diri konon2 nyer. cuba klau soh pergi solat jumaat, ada kete or motor pn haram ko xnk pergi. sebelum cukup 3 kali b’turut2 xpergi solat jumaat baru ler nk jejak kaki ke masjid takot kena cop titik itam kat hati. Ko mmg dasar lelaki XBOLE BUAT SUAMI..!!
3) Klau tgh beratur nak beli tiket bus time sesak ngan org rmi bila nmpk awek cun je sanggup bg potong line. konon2 gentleman. gentleman kepala atok ko!! tapi cuba ada nenek tua bongkok 100 (tua sgt dh) xde tmpt duduk dlm monorail, haram wat muka sposen je ko. siap buat2 tido mati plak tu sbb bajet xprasan ler kehadiran nenek tua tu kat situ. xnk bg tmpt duduk punyer pasal. Ko mmg dasar lelaki XDE HATI PEROT..!!
4) Bila awek merajuk kata dia gedik, ratu air mata, ngade2 plak tu. penuh satu tempayan ko kutok-mengutok kannn? tapi bila ko plak yg sentap mak hayam (mogok) xmo ckp ngan awek sbb tacing apa kes? kategori apa plak ko? ko mmg dasar lelaki EGO BUANG TEBIAT..!!
5) Bangga konon2 ada rmi aweks (skandal skali). bajet ko ler bagus, ko ler plg kacak macam Amitabh Bachan, jantan idaman Malaya kata nyer, hak tuiii. tapi perempuan tgk ko ckp “eh xmo la jd GF dia, mst aku kena bermadu kasih, gersang aku nti – REJECT!!” Ko mmg dasar lelaki PLAYBOY..!!
6) Bila lepak ngan member2 ko ler raja!! gelak kuat gler bagai petir belah langit. konon2 ko tu sempoi selamba badak gitu padahal org tgk ko cam org sewel je sbb gelak xreti nk cover. ingat ko sorang je ada tekak? Ko mmg dasar lelaki XTAU MALU..!!
7) Rmi awek rapat ngan ko bila ko bwk kete then ko cop perempuan tu mata duitan la, dasar materialistik la, pisau cukur la bagai. padahal perempuan tu tau kete tu guna duit mak ayah ko jgk. woiii sedar diri ckit, kete tu guna duit sape nk beli? duit maka ayah ko tau. verangan je lbh. ko mmg dasar lelaki PERASANTAN..!!
8) Mencanak-canak ko ngutok & gelak kaw2 tgk gambo gegurl yg dok posing maut kat FB or MS. kata bajet cun bagai. muka pecah umah ada hati pose maut plak tu. ko tu yg snap gambo xpki baju walaupun tau badan sepapan, pki spentot je smpi nmpk bulu2 perot, pe kes? bluwekkkk!! Ko mmg dasar lelaki XRETI CERMIN DIRI..!!
9) Dah elok2 awek ko tu pki tudung litup xkisah ler gaya camner pn cam yuna ke, dato CT  nurhaliza ke (cam nak xnak pki tu), ekin mawi tu ke dan dan ler ko nk tgk rambut dia. “ermmm nk sgt tgk rambut syg..mst lebat mengerbang..nk tgk bole?” konon2 khas tok boipren jela bukak tudung tu. bila awek ko xnk bagi suma tu ko kata bye-bye forever!! Ko mmg dasar lelaki GATAL NK MAMPOS..!!
10) Awek ko b’kwn ngan lelaki lain ko halang!! account FB dia ko mintak password plak tu (konon2 nk check), fon dia pn ko check & siap tlg pegang lagi. tapi ko simpan skandal bole plak? konon2 nk buat “spare-part”. bnyk chantek muka ko? paku dulang paku serpih, kata org ko tu yg lebih lebih lebih lebihhhhhhhhhhh..!! ko mmg dasar lelaki HIPOKRIT..!!

PS: walaupun aku lelaki tp xsalah klau ckp benda yg benar tol x? aku xde bias or prejudis mana2 gender. so kena adil dlm setiap hal. klau ada sape2 terasa tu ada aku kisah? haha.. dah tau silap tu org tegur cpt2 la betolkn blk perangai mana yg xbetol tu. jadi manusia b’guna yg dgr ckp ckit. ok la u’olz. penat tau taip ni. adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

Anonymous said...

hahahahaha..!!

Alvin Shah said...

unknown: gelak plak? amik iktibar la..huhu

Cik Kiri said...

Wee~~~ i like thizzz √√√√√√√√√√ 10 like 4 u olwz..kekekekekeke...

Alvin Shah said...

cik kiri: haha..TQ soooo much sbb like this entry..pesal ko suka? mst ada sebab!! haha.. nk bahan ehem ehem ko ler tu..encik kanan!! haha

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.