السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 12 March 2011

Pening lalat bila..

            Papa Gosip kembali lg u’olz!! salam rindu kesumat kat sape2  yg tgh usha entry kali ni. rindu bebenor dh aku kat ko wahai kak gayah..kak senah..kak tipah dan kak limah!! kak limahhhh? (enjit-enjit semutttt, sape sakit naik atassss). xlupa jgk kat abg-abg yg tgh usha entry kali ni. elehhh sbnr nyer, rmi je jantan2 yg baca entry kat Papa Gosip ni. xnk ngaku konon. malu kata nyer nk baca gosip2 ni.padahal gigih jgk usha smpi nk t’jojol bijik mata ko kannn? kelas ko maria!!
            Sori ler u’olz sbb dh lama gler xsempat nk update entry baru. bkn apa, sumpah mmg bz tahap gaban ngan stdy.lgpn line tenet guna broadband ni lembab cam sipot sedot. malas aku nk on9 tau klau line slow t’kemut-kemut ni. bole kentut b’darah tau menahan marah sbb geram line lembab gler..grrrrr!! aneway, udah2 ler tu kot aku dok m’bebel kat intro je. dh pnjg b’juntai rasa nyer.juling plak bijik mata ko nk baca nyer kannnn? so, isu kali ni pasal PANJANG..!! opss!! haaaa ko pikir lucah ehhh? nakal tau..i loike!! woi, bkn pnjg “tut tut” la. ni panjang lain. panjang tu kan nickname yg slalu kita bg kat org tgi lampai kan? aku tau ler sbb aku pn salah seorg manusia yg tgi lampai..183cm!! wow..model sgt!! opss perasan gituuuu!!
            Xtau kenapa aku bole tgi camni.maybe dah kurniaan tuhan kat aku so terima jela.nk merungut sgt kang tuhan tarik blk nikmat padan muka aku.nanakkkk!! org lelaki ni klau tgi semcm org ckp sebab dia slaluuuuu..opss!! (hanya kaum2 lelaki je tau apa reason klau badan tgi semcm ni..lucahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!). nak tau jgk ke kaum2 hawa sekalian? aku bg hint: “BUNUH bakal ANAK”..haha!! udah2, kang masing2 stim plak. kena ban trus Papa Gosip ni sbb citer lucah xabes2. aneway, ssh tau jd org tgi ni.mcm2 hal jd.ingat jd tgi ni suma best2 belaka? xde makna nyer u’olz. kekadang lbh bnyk ssh dari sng.pening lalat tau bila mcm2 situasi t’jadi t’utama nyer bila..

1) Beli baju
            Mostly org tgi ni badan dia besar.dada bidang gitu.ala2 gergasi ler kata nyer. susah kemain lg nk cari baju.bila dh ngam2 baju tu kat badan senteng la plak.klau beli saiz besar dh menggelebeh gler vavi baju tu.bila dpt baju yg xsenteng tp sendat bebenor la plak.ada je xkena tau.mau xmeroyan ko klau nk beli baju camtu gaya nyer? kesian tau kami org2 tgi ni..sob3!!
2) Beli seluar
            Haaaaa ni satu lg isu klau jd org tgi melangit ni. klau nk beli seluar ya ampunnn.nk je aku lempang2 muka promoter jual seluar tu sbb geram nyer pasal.asyik2 kata xde je.padahal mmg dh xde saiz tp paksa gak soh dia korek stor smpi dpt saiz yg sesuai.jahat kan? haha. asyik2 dpt seluar senteng.ingat ktorg ni Michael Jackson nk pki seluar senteng? sob3!!
3) Beli kasut
Nyampah gler klau nk cari kasut.b’jam2 kat shopping complex tu semata2 nk cari kasut je.bila dh dpt yg b’kenan, saiz kasut plak memanjang je xde.nk je aku tapak2 kan muka promoter tu ngan kasut kecik tu sbb geram.xde xde xde!! cuba skali skala tu kata ada.sejuk ati ni dgr tau. tau ler saiz kaki dh cam patong Mc Donald tu. mmg jenoh ler ko nk tawaf satu shopping complex tu  semata2 nk cari kasut xabes2..sob3!!
4) Tido atas katil
            Sape yg tgi mmg akan tempuh situasi ni tiap2 mlm.tu pn klau ko tido atas katil la.klau atas tilam bentang atas lantai atau guna toto je xde kena mengena.sibuk je ko.xkelas ko maria!! cuba ko baring then tegakkan kaki & badan suma. konpem xmuat kannn? kaki ko mst t’juntai-juntai t’keluar dari katil.mmg sial..!! so ko nak ke tak nak kena jgk tido cam ulat gonggok..sob3!!
5) Masuk kenderaan
            Ni mmg plg suwei klau t’jadi lagi2 klau jd dpn org rmi plak tu.nak naik kete ke, bus ke, van la bagai mmg sial.kepala ko mst nk t’hantok sana sini.penat tau set rambut b’jam2 pastu kusut masai blk sbb t’hantok gler babi kat bumbung kete la, bus la, van la bagai. naik treler je baru xt’hantok kot? pastu klau naik kete mst kaki kena bengkok ckit sbb xmuat.lengoh kaki aku tau..sob3!!
6) Dok depan
            Mmg menyirap klau benda t’jadi u’olz.aku yakin 200% sape2 yg tgi mst pnh dgr ayat ni “woii, turun ler ckit badan ko.xnmpk la!!”, “tepi ler ckit, ko halang aku nk tgk dpn la!!”.. elehhh dah tau diri ko tu ketot, sape soh dok barisan blkg? sengal!! kami yg tgi ni jgk ler yg jadi mangsa kejap ke kiri, kejap ke kanan, kejap ke atas, kejap ke bwh..sob3!!
7) Jalan tempat crowded
            Asal xbole ke lalu tmpt rmi org? bkn apa u’olz, cuba bayangkn klau ko tu tgi lampai jalan kat tmpt yg rmi org cam kat pasar mlm ke, pergi PC Fair ke then org mst tgk ko mcm ko ni alien.cam tugu negara pun ya.org dok usha tgk2 cam xpnh tgk org tgi.pastu mulot mst nk mengomel “ishk, tgi nyer dia”, “tgi gler org ni”,” bapak r, tgi gler siot” dan bla bla bla..sob3!!

PS: well, tu la antara situasi2 yg ktorg sebagai org tgi ni slalu kena atau tempuh saban hari. xdela best sgt cam yg org sangka. syukur tau klau ko tu ada tgi normal cam org lain. org tgi ni mmg la nmpk smart la bagai tp sebalik cerita yg ko xtau tu mmg tragis gler.tp papepn ttp syukur pe yg ada.tgi ke kemetot ke sama je yg pntg sihat kan kan kan? ok la u’olz.later kita gegosip lg.adios sabombas!!

12 Komen Letop!!:

milo panas said...

183????!!! tnggi gler...
hahahaha sian tol la..pape pown best pe jd org tggi nih..sng dpt perhatian g2...:P

Anonymous said...

woi..

dailyfady said...

(apo jadah eaa ekau nie..)

muhammad aizat said...

abg:modell...???hahahaha...mcm kene je stetmen..!!org tinggi nie smart what..satu g bile ilang kompem senang nak cari..hahaha...lagy satu boleh mnjadi'hamba' kepada org2 yg rendah ni nak amik brg kat tempat tinggi2..kan3??tipoo ah kalau x penah..x berapa nak curlass lah kalau x pernah..haha..asl adek komen berjela nie..??kemarukk seyhh!!hahahha:)

ayie said...

wah tggi jugak ye tp saye tggi sket je...184....mmg susah kalau bab2 wardrobe ni kan benci

Alvin Shah said...

milo panas: ha'ah tgi vin mmg 183cm..tgi semcm..memula rasa best tp bila dh tgi sgt cam2 hal lak jadi..nsb baek tahap kesabaran ni tgi..cewah!!

Alvin Shah said...

anonymous: woi back!! haha..sape je gerangan tuan hamba?

Alvin Shah said...

dailyfadi: hek elehhh ko..dh ler 1st time komen..haha!! siot nyer senior..puji la ckit.. ni carut2 aku lak..hak tui..grrrrr!!

Alvin Shah said...

adik: tau xpe..gigih lak komen pnjg berjela kannn..xpe xpe..i loike!! huhu..ala suam tu abg slalu kena smpi ler skrag dik..haha!! sabo jela..nsb org jd tgi..pasrah gitu..smart ke jd org tgi? biasa2 je kot..hehe..opss!!

Alvin Shah said...

ayie: hek elehhhh tgi ckit je..1cm je lbh..haha!! tau xpe..nyampah tahap dewa dewi klau nk pilih baju or seluar or kasut..mmg menyirap je slalu kat shopping complex tu..nk je lempang lelaju muk suma promoter dlm tu..haha!!

muhammad syukri said...

salam vin..apa kbr..rindu kt u lah..
d mana..cmmana blaja kt u..
ade jumpa kawn i x kt cna..
ahaha..take care..

Alvin Shah said...

syukri: wasalam..kbr baek je..stdy so far so gud..sape kwn u ek?

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.