السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 21 March 2011

Celah mana ko korek?

                Pekabo je u’olz? dpt gak aku post entry baru dlm masa t’dekat ni.ingatkn xsempat. maklum ler bz bebenor la kaedah nyer. baru je blk camping ujung mgu lps. fuhhh mmg penat tahap gaban tp de bomb!! punya ler enjoy xhengat dunia smpi tapak tgn ni cedera sbb t’cocok pokok b’duri time main kejar2 ngan mmbr. abes tapak tgn ni t’benam ngan duri2 patah yg t’tgl dlm kulit. sabo jela.huwaaaaaa!!
                Setakat tu jela kot aku “ce citer” pasal camping bagai tu. so now jom kita fokus-mokus lbh kat tajok entry kali ni. well, dlm bulan ni & bln lps dh bnyk kali aku dok “ce citer” benda2 funny je ek? so kali ni jom rmi2 jadi mat jiwang @ minah jiwang kejap nak?alaaaa kejap je u’olz. bila lg nk merasa feeling2 jiwang karat gituuuuu? actually nk gosip pasal kapel ni.huh? ko xde kapel lg?udah2 pegi maen jauh2. xyah nk nyibok. org yg dh berpunyer je bole join baca entry ni..haha!! sentap u’olz? jujur nyer, aku pn msh single!! muahaha!! t’carut kat diri sndr plak..choy!! aneway, celah mana ko korek or kenal kapel ko tu? adakah ko kenal si dia sejak..

1) Zaman ko kecik2?
                Hamboiiiiii lom akil baligh lg dh dok menggatal kannn? mengenyam gitu!! kelas ko maria!! biasa nyer, klau sejak kecik2 ko dh b’kwn ngan si dia, slalu nyer org tu akan mudah fall in love (kecek omputeh u'olz). bayangkn ler, ko dh kenal si dia since hingus ko msh meleleh lg smpi ler ko dh beso panjang. mmg dasar hati ayam ler klau ko xde feeling2 nk b’cintan-cintun pas sekian lama ko dh kenal ngan si dia kannnn? maen masak2 sesama, maen nyorok2 sesama, maen kejar2 sesama, maen police n thief sesama, main kawen2 sesama kannnn? ohhh nostalgia sgt zaman2 tu..ohhhhhh!!
2) Zaman ko skola?
                Time ni mmg rmi dh gatal bontot nk kapel kannnn? bnyk pilihan ada. klau ko tu jantan dh menggigil lutot nk pilih aweks yg mana satu. bnyk gler choice.nk yg free hair ada, yg b’tudung litup ada, yg muka ala2 model ada, pecah rumah pn ada. taste masing2.huhu!! yg gegurl lak, ko nak yg camne? muka jambu ada, muka abg-abg ada, muka tongkang pecah ada, badan sepapan ada, badan ketol2 pn ada, kulit sawo matang ada, kulit itam b’kilat pn ada u’olz..ko pilih je!!
3) Zaman kat IPTA/IPTS?
                Fuhhhh, klau zaman ko skola tu xcukup power, haaaaa zaman kat university ni lg ler bnyk gler choice. dulu maybe ler zaman2 skola msh rmi xreti nk b’gaya vogue la bagai tu suma.yela nk beli spentot pn mak ayah yg belikan. nk b’gaya ngan pakaian branded2 mmg xmampu lg ler u’olz!! dh zaman2 universiti ni mmg suma org jd “OKB” (Orang Kaya Baru). yela duit PTPTN b’ribu2 masuk kannn? mau ko xkaya? Haha.ujung sem sengkek.mkn maggie je.tu pn mintak org!! haha..opss terasa!!
4) Aktif kat laman soSIAL?
                Mmg penipu la klau ko ckp xpenah langsung nk b’feeling2 kat MySpace ke, Facebook ke, Twitter ke, Friendster ke, Tagged ke bla bla bla kannnn? tipu dosa.kena campak dlm neraka tingkat 7 nti br ko tau.nanakkkkkk!! haaa tau cuak!! rmi yg kenal kapel kat laman soSIAL kan? memula hai-hai je.pastu dh lelama mula la cocok jarum.masuk ckit2.pastu b’jiwang2 karat.geli ketiak aku klau baca msg kapel2 ni.jiwang gler.nk jiwang sms jela kat fon.klau setakat komen antara ko ngan kapel ko je baek xpayah wat Facebook or MySpace bagai tu.tayang awek or balak la konon? pirahhhh!!
5) Ko wat blind date?
                Haaaa..yg ni pn salah satu cara ko kenal kapel ko tu kan kak gayah kannn? slalu nyer si jantan yg suka arrange blind date ni.maybe atas desakan kwn2, desakan keluarga yg desperate nk menantu (mak-mak kita ler yg nk timang cucu bebenor.ingat sng nk buat anak? Opss!! ) haha!! blind date ni ko xpnh jmp pn org yg ko nk jmp tu. kira 1st time la kaedah nyer ni. kenal kat mana tu ada mcm2 cara. maybe kwn2 yg kenalkn kat ko, kenal kat chat room ke cam YM or kampung chat or family sndr yg aturkn bla bla bla. so mmg smpi muntah darah ler ko sbb cuak gler bila 1st time nk jmp. yg gegurl gigih sembur perfume kemain bnyk lg smpi sesak lobang idong nk bau. yg jantan lak kemain lg tonyoh minyak rambut smpi b’kilat rmbt tu kannn? yg noq-noq plak kemain lg nk beli baju tali spaghetti konon2 klau pki lg sexy lg afdal la kaedah nyer? yg gay plak kemain lg beli foundation supaya nmpk flawless kulit ko gituuuu. yg pengkid lak kemain lg potong rmbt cam abg-abg askar or beli barut baru nk bg nmpk flat je dada tu. bajet jantan la kata nyer kannn? kena rogol beranak jugakkkk!! haha..kelas ko maria!!


PS: xksh ler apa cara ko kenal awek or balak ko tu ya kak gayah serta pak meon oiii. yg pntg ko jaga diri ko n kapel ko tu elok2.jgn nk menyundal sgt.dunia skrang ni rmi penipu. So be extra carefull. Ada prob settle cara baek.nk break pn cara baek.xyah nk dengki2 bila dh break tu.ok la u’olz, jadi ustaz lak pepagi buta ni..haha..adios sabombas!!

18 Komen Letop!!:

Anonymous said...

best gak blog kau ni vin

Anonymous said...

ahahaha.. bez ade,lwk pown ade.. :)

Alvin Shah said...

unknown(1): TQ sbb suka blog yg serabai ni..huhu..aneway klau sempat usha la lg

Alvin Shah said...

unknown(2): TQ whoever u r..blog tok santai2..xnk citer benda yg heavy2..light2 je dh..huhu

qiela said...

haha...nak tergolek dah nieyh hah gewlak nyew...
yg blind date 2 yg x than 2...
vin nnt lau ade blind date jgn gigih tonyoh bebnyak gel kat rmbot tau...hehe :)

Alvin Shah said...

qiela: haha..skali skala gelak mengekek apa salah nyer tol x? huhu..vin xpki gel..spray wax je..lg sng..qila pn jgn sembur perfume bnyk2 smpi basah2 tudung tu..haha!!

~ @bel ~ said...

kelas ko maria
sakit2 tangan pun sanggup tulis blog
hahahaa

Alvin Shah said...

abel: haha..gigih tls kat blog itu harusssss!!sakit pn sakit ler..ala, aku tls bole ler ko baca kan abel kannnnnn?

~ @bel ~ said...

hahaha
ye lah :)
aku num 1
zaman kecik2
hhaahahahaaa

Alvin Shah said...

abel: wahhh ngaku siot..kena bgtau kat tyra ni..haha!! time tu cinta monyet la kannnn? haha..kelas ko maria!!

qiela said...

hahaa..pkai wax x pewk ag..kowt ler tbe2 mse nak blind date tgn 2 gatal2 sapu gel konon lau bowh gel tmbh lagi kehansoman vin..hehe..
eyh2..perfume x yah spray bnyk2..nnt pewnink..hehe :p

Ariz Abdullah said...

xde kapel..xsape nak...hohohoho

Alvin Shah said...

abg ariz: hek elehhh..poyos gler!! haha

Alvin Shah said...

qiela: haha..ala vin serabai je..pki apa pn serabai jgk..sbb tu xde sape nk..huhu!! vin suka sembur perfume bnyk2..xtau nape..suka bau wangi..hehe

qiela said...

haha..alolo2...bunyik mcm pasrah abes nieyh hahh..
ade jewp nnt yg nak 2..mungkin lmbt siket..
muke encem what..x kan x dewk yg nak..hehe..
waahh..ptot la wangi2 jewp kat sni hahh..abes sebotol kew vin pkai mnyk wangi??hehe

~ @bel ~ said...

banana punya budak

Alvin Shah said...

qiela: alaaaa mmg xde sape yg nak la..haha!! opss..statement letop!! huhu..vin mmg suka sembur colonge or body mist..wangi je tau..haha

Alvin Shah said...

abel: ah ko..komen banana plak..xde keje tol..hik hik hik

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.