السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 12 December 2011

JADI LELAKI MACHO - MAMPU KO?

          
           Tips untuk menjadi lelaki macho depan wanita a.k.a. ‘GIRLFRIEND’ (bkn tok skandal.. uhuk2 terbatok pulak!!)

1) Jgn tetiba ko meroyan nk wat lawak @#$% pulak. b’bulu mata pompuan tgk lelaki yg xde modal nk wat lawak tp gatal nk wat lawak @#$% bajet klakar. dia nk senyum paksa pn terasa nk bunuh diri je on the spot. mmg ko jns xklakar xyah ler ngengade sgt  nk wat lawak tu. ckp cam biasa lagi bagus. baru macho!!
2) 1st time ajak dating tu pelezzzzz ler pecahkan tabung kat umah tu. ajak awek g mkn blanja la dia tu. in case ko mmg tgh pokai tp awek ko gedik gler babeng ajak g dinner kat luar so time bayar jgn bg dia bayarkan tok ko sbb KO XTAU MALU KE LELAKI MAKAN DUIT POMPUAN?!!  ckp ngan dia “arini kita mkn bayar sendiri2 jela  sbb i lom gaji lg tp xpe dinner after this i blanja u blk ok syg?”. baru macho!!
3) Buatlah bijak skali-skala walaupun ko sedar diri ko tu sejak lahir dh bebal cam keldai. Jgn ler 1st time ko kuar dating ko citer pasal ex ko. “syg, u tau x, ex i dulu tu diakan……..bla bla bla. pegi mampos la ngan ex ko!!  xde makna nyer awek ko tu nk dgr citer2 camtu. bijak ckit pilih topik nk b’bual. baru macho!!
4) Perempuan suka lelaki yg ssh nk dpt. kira nyer ko ni bkn jenis yg “very der cheap sale” (murahan) gitu!! nk dijadikan citer, ko pn suka kat minah ni tp jgn tunjuk sgt yg ko suka kat dia. cover macho & bg ego lbh ckit. biar pompuan tu ketagih smpi meleleh air liur & b’buih2 mulot dia sbb nk kan cinta ko!! tips ni untuk org hensem je. setakat muka ko pecah umah jgn wat camni. mmg smpi tua ler ko xrasa nikmat kawen!!
5) Jadi lelaki xsemesti nyer ko kaya. tp klau ko mmg mamat kaya, bonus tuuuuu!! petik jari jgn kata anak dara je yg dtg, mak dara, mak janda, mak kertu semua t’hegeh2 nk kat ko. klau dh sedar diri tu xberduit & muka xseberapa jgn pulak jadi JANTAN PEMALAS!! usaha ckit cari duit poket sendiri. xdela malu bila nk jmp bakal mertua nti. “ni nk kawan ngan anak pompuan sy ni awk keje aper je?” pastu ko jwb “oh sy xde keje cik. siang sy ngangkang tgk TV kat umah. mlm sy terbongkang tido smpi tgh hari.” agak2 pe jadi pastu? sure kena lempang pki tapak kaki ngan bakal mertua ko tu nti.
6) Jgn sesekali pinjam duit awek!! sgt xmacho. ulang suara skali lagi “ jgn mkn duit pompuan!!” ko usaha cara lain nk cari duit selain g merompak, mencuri, peras ugut, culik mintak duit tebusan dan sebagai nyer. dh kawen nti ko kena tanggung bnyk bil bayaran. bil api, bil air, duit astro beyond, uni-fi bagai. kan kan kan?
7) “be urself” jgn gegedik nk jadi ala2 Brad Pitt. sah 2 ler dia tu mmg kacak bergaya macho badan tuff bagai. ko bedah plastik 50 kali pn xkan jadi cam dia. terima diri ko seadanya. ngerti? konfiden ngan diri sendiri. pompuan suka lelaki konfiden. sbb dia rasa secure bila ko konfiden dlm apa pn yg ko wat. sbb dia tau ko akan wat yg terbaek tok dia selain bedah palastik nk bg chantek konon2 nyer..uwekkkkk!!
8) Jgn biarkan tapak tgn ko singgah kat muka pompuan walaupun ko marah tahap gila babeng skali pun. tenaga lelaki kuat dari pompuan. skali ko lempang jatuh b’derai gigi dia yg cantik after tanggal braces aritu. lunyai anak org oiiii..xmo xmo!!
9) Respect awek ko. jaga hati dia. kesian org pompuan ni sbb emo sebulan skali. biasa ler sbb “kebocoran melanda” opss!! emosi xstabil dlm tempoh tu. ckp ckit nk sentap!! ckp ckit nk sentap!! ko yeaaaaaaa kan jela apa yg dia ckp. walaupun dia ckp merapu giler babeng, ko layan je. asal hati dia puas & hepi. baru macho sbb ko sabar layan kerenah kememeh "sebulan skali" dia tu. opss!!
10) Jadi ler boifpren yg disukai org sekeliling. peramah dan tau hormat org lain. disukai oleh kawan2  kepada awek anda. eh eh, tapi kan, jgn ler ko buat2 terlebih peramah pulak. smpi kan ngan kwn2 girlpren ko pn nk gelak bertepuk tampar. pehal?

PS: ni idea aku je tau. suka xpe tp klau xsuka ko kena sukakan jgk sbb tu idea aku!! haha.. jadi la macho ckit skali-skala pn xpe. jgn cover macho smpi tahap HIPOKRIT pulak!! ok la tu, adios sabombas!!

6 Komen Letop!!:

Muhammad Fared Kuswadinata said...

aiyoo... ni bukan nasihat, ni maki hamun nih... hahahahaha...

Anonymous said...

penah dpt sowang ni. asyik suh gegurl je byr.pastu pilih tempat mahal2. aiyoo..

Syed Aqim said...

Oriteee , I'll follow ur step ....

Alvin Shah said...

fared: yeke? haha..aku bg nasihat ler..bkn memaki hamun..kan dosa tu..haha!!

Alvin Shah said...

whoever u r:yeke? lempang pki kaki je muka jantan tu..kikis duit pompuan..xtau malu tol..grrr!!

Alvin Shah said...

syed aqim: gud boy..loike 1000X!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.