السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 14 December 2011

Tips jadi lelaki COOL di Facebook at least!!

          
             Walaupun dunia sebenar perangai ko tu ala2 capati basi tapi kan at least ko bole jgk nmpk cool kat Facebook (konon2 jelaaaa). kesiannnn, very der jantan desperate ko kannnn?

1) Jangan mulakan chat di Facebook dengan:

“hello adik manisssss, ley kenal?”
“hai seksi, t’seksa jiwa & raga i usha pix u td. nak kenal ley?”
“dh berpunya ke? abg bole jd calon. meh kenal2 nak? hehe”
Tolong ler wey, ayat mat rempit sgt. setakat budak skola yg pki tudung masam bole ler dia layan ko. klau wanita matang xde t’ingin pun dia nk reply msg ko tu. pe yg dia wat trus je cari wall ko then trus blocked smpi bila2. berbulu tgk sebelah mata pn xbole pandang!!

2) Jangan snap gamba secara gedik buat profile pix!!
             Cuba tgk berapa rmi lelaki yg  snap gamba sorang2 yg jarak 10cm gitu secara posisi pengiring nmpk tangan sendiri tgh snap buat2 muka manja, sengetkan kepala ke kiri/kanan ckit, sepetkan mata konon2 muka stim, leperkan bibir ala2 minah korea tu? rmi kan? nk muntah kan? nk terkencit pn ya. HOMAIGOT!!

3) Jangan post status bajet hot/ lucah kat wall.
            Kwn korang rmi kan kat FB? penah nmpk status bajet bagus? status syok sendiri? status sangap? status ghairah? penah kannnnnnnnnnnnn? Jgn ler follow perangai jantan2 down syndrome tu klau nk wat status. jgn letak otak celah bontot. so be carefull setiap status yg ko nk post kat wall yea banggggg!!

4) Jangan ngade2 snap pix tak pakai baju!!
             Mmg la bkn aurat lelaki. ko ingat pompuan judge ko ngan perception yg baik ke klau nmpk puting tetek ko sebesar pinggan pirex tu? nmpk layer lemak b’tingkat2 kat perot? nmpk bulu ketiak ko panjang berjurai yg xcukur sejak tumbuh? nmpk bulus-bulus “ehem-ehem” ko kat area pusat tu? bluwekkkkkk!! for me & majoriti pompuan akan cop ko as what? sangat GAY!! at least pn BISEX!!

5) Nama kat FB gives 1st impression jantan jenis apakah ko!!
             Setakat nama cam haram macam “jantan kesepian”,  “lelaki sangap”, “brutal metal heart steel”, “adik manja sangat”, “mat rempit giler babeng” & bla bla bla..so what do you think ‘bout it? geli kan? bergetar bulu ketiak tahan gelak tgk nama2 camtu. kah kah kah!!

PS: dulu aku pn ada wat cam yg ada dlm point2 kat atas tu. snap gamba nmpk tgn sendiri tu. buat memek muka pelbagai lg..haha!! kutok diri sendiri rupa nyer..huhu!! luaran mmg ko TAK cool tp at least bole propa/plastik konon2 cool kat FB ya. adios sabombas!!

2 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

ayoooo....garangnye dokter vin skrg ni...hahha
like giler yang no 2 tu..kahkahkah....
ade yg sentap....hahahaha

Alvin Shah said...

edy: garang?? dokter? HOMAIGOT!! carut aku sgt!! haha..kejam!! aik bro, terasa ke no.2 tu? actually, aku pn..kena kat btg idong sndr..kah kah kah!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.