السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 2 December 2011

KEJADIAN LAWAK, MALU, ENJOY, GERAM & KEMBANG!!

            Salam u’olz. wahhhh alim lak tetiba. hah ko mampu? well, dh lama tol rasa nyer aku tak hupdate PPG kan? maklum ler, pekerja gomen yg berdedikasi gitu. xde masa nk on9 sgt kaedah nyer. so, kal ni bole ler aku share skali-skala beberapa kejadian yg jadi kat aku sejak dua menjak ni..ahaks!!

1) LAWAK
Al-kisah bermula pada suatu petang yg aman gitu kat Mahkota Parade (MP), Melaka. time tu aku, adik aku & my housemate gian bebenor nk pergi karok bagai. so dah xde tempat lain ktorg karok je reramai kat level 3 MP tu. dan dan time tu terasa lapar so teringin nk makan ‘twist potato’. aku  pergi ler ke kiosk jual benda alah tu, tetiba makcik endon kiosk tu tanya something “sudah ada cewek?”, “belom la kak”, “sudah ada calon?”, “haha, ala xde masa la sbb bz keje, tgu la umo 30 nti baru sy cari”, “saya ada anak sedang belajar di universitas, buat ijazah di situ”, “oh yeke? bgs ler tu”, “klau orang Indonesia bole kerja di Putrajaya kah?”, “entah la kak, saya xsure maybe org Malaysia je bole kot”, “kamu tahu, anak saya puteh, muda sedang buat ijazah, kamu xmahu anak saya?”, (HOMAIGOT!!)
PS: wow merisik secara halus!! aku hampIr dapat bini keluaran endon. huhu!!

2) MALU
Al-kisah bermula after aku tergesa-gesa nk ke toilet sbb nk memerut smpi aku t’kentut  xbenti2, asyik prot prot prot je!! dah melabur ‘ehem-ehem’ dlm mangkuk nikmat tu mmg lega gler!! kosng perot aku. So aku melangkah konfiden je kuar toilet trus blk ke meja keje aku. Tetiba ada sorang ofismate ni dtg dkt kat aku sbb nk tanya pasal aper ntah. lama jgk dia diri sebelah aku. Bila dia blah, aku tunduk nk amik kertas bawah meja, tetiba..YA AMPUNNNN!! Zip seluar aku xtutup smpi bawah siot!! Patot ler lama bebenor dia berdiri sebelah aku. Fikiran kotor dh berlegar-legar dalam otak,”td dia dtg sbb mmg nk tanya ke atau saje nk cuci mata tgk kaler spentot (spender) aku?” HOMAIGOT!!
PS: nsb baek aku pki active trunk, klau xpakai pape abes ler terjuntai-juntai “ehem-ehem” berharga aku tu. lucah oiiiiiii!!

3) ENJOY
Al-kisah bermula di Istana Budaya (IB) selepas dpt tiket 2 keping tgk teater “BADAI SEMALAM” from my beloved mother!! excited kemain lagi sbb xpenah jejak kaki ke IB. after blk keje trus mandi2 kat umah then trus kuar ke KL tu. Jalan Tun Razak kan slalu heavy traffic jam so aku kuar umah seawal kol 6.30 pm. teater start kol 8.30 pm. bila hampir smpi bole plak aku belok lalu flyover ke SELAYANG!! sengal dowh aku time tu. sepanjang perjalanan drive menyumpah je keje nyer. smpi sesat naik bukit mana ntah. siap jumpa sekawan BABI bersama anak-anak nyer kat tepi bukit tu. cuak siot tgk babi banyak2 dlm gelap tu. aku dh putus asa cari jalan ke IB, tp smpi jgk ke parking lot kol 8.35 pm. tp dress code aku plak yg xbetul. tp aku pasrah je melangkah ke tangga IB tu. pki selipar, jeans lusuh, baju t-shirt tapi aku BOLE MASUK dengan tenang ke dewan IB tu!! siap guard guide & tunjuk seat tok aku lg..haha!! semua org2 dlm dewan tu tgk aku (maybe jeles) sbb aku bole lepas masuk IB tanpa follow dress code yg sesgt ler skema tu. nsb baik sempat tgk teater yg SUPER BEST tu. mmg enjoy smpi leleh2 ler air mata aku sbb feel sgt tgk erra fazira berlakon. Ziela jalil mati – sedih woo woo woo..sob3!!
PS: maybe aku wat muka kesian kot, sbb tu diaorg xde pn nk halang or mrh aku xpki ikut dress code yg betul..haha!!

4) GERAM
Al-kisah bermula di Pejabat Mahkamah Rayuan Malaysia (MRM), Putrajaya.  cam biasa ler tgh bz wat keje berkaitan dgn rekod rayuan bagai, tetiba aku ternampak satu rekod rayuan yg bukan part aku tok buat. keje tu di handle sorang “senior” di ofis aku tu, so aku dgn rela hati pergi hantar rekod rayuan tu kat tempat dia, ingatkan dapat ucapan terima kaseh tapi kena tengking pulak!! kata nyer, aku lewat hantar rekod rayuan yang tarikh bicara di court dah dekat. jerit2 macam org xde iman, depan ofismate2 lain pulak tu, malu siot aku time tu!! aku tgk blk betul ke tarikh tu dh dekat sgt? klau aku yg silap aku nk mintak maaf!! tapi bila aku tgk rekod tu, cam sial je rasa nyer!! tarikh bicara tok kes2 tu pada tahun 2012!! tengkorak ko dh dekat ler sgt tarikh hearing tu kannnnn?!! ingatkan dia nk mintak maaf sbb dh silap tuduh2, bole dia blah camtu je sbb dh bengang konon2 nyer!! dah berumur tp msh xtau erti ADAB!! saba jela aku time tu.
PS: punyer ler aku geram sgt time tu, smpi aku sumpah TAK HALALKAN segala apa yg aku bg atau tolong dia selama ni. jahat ke tak, ada aku kisah?!!

5) KEMBANG

Al-kisah bermula after aku blk ke kampung kat MUAR yang best tu sbb nk jenguk mak kat kampung. So alang2 dh blk tu aku beli ler “pes mee bandung Mak Pon” yg gojes tu (hanya terdapat di Muar - Jalan Junid) tok aku & kawan2 ofis yg menempah. blk ke Putrajaya ptg tu & pada keesokkan mlm nyer aku gigih kat dapur wat mee bandung tok dinner then bg kat housemate aku & kwn2 yg lain yg stay satu blok ngan aku kat Pangsapuri Putra Damai tu. skali rasa trus t’jongkit2 bontot diaorg sbb kata nyer SEDAP GILESSS!! fuhhh kembang TAK kempis2 lobang idong aku mlm tu. hilang rasa penat sbb org hargai masakan aku walaupun tu la 1st time aku masak mee bandung muar.
PS: sori korang sbb pedas sgt kuah mee bandung aku tu.huhu!! ada rezeki aku wat lagi ok. Insyaallah!!

2 Komen Letop!!:

Anonymous said...

haha..lawak la ko vin!! ada2 je ek? yg pntg sempoiiii..buahaha!! part yg geram tu mmg xpatot la senior ko tu..dia kan dah besar, bole pikir dgn waras patotnya..saba ya vin..tuhan maha adil..what comes around goes around..wait n see

Anonymous said...

mcm2 la ko gemok :P

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.