السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 6 December 2011

Perkara yang perempuan LIKE tetapi lelaki DISLIKE

                        Wahai anak dara, anak teruna, mak dara, mak janda & mat duda yg tgh baca entry kali ni i just wanna wish u welcome to PPG!! alaaaa cucah-cucah  je cinggah cini..huhu!! xyah nk bebel lelama so jom kita tgk apa benda yg pompuan suka wat tp lelaki benci nk wat u’olz:

1) HARTA KARUN DALAM BILIK MANDI
Pompuan: org pompuan ni mmg hobi semakkan bilik air dgn mcm2 benda alah kannnn? ada body scrub la, foot scrub la, serum rambut la, syampoo pelbagai brand la, shower gel pelbagai harum la, conditioner pelbagai saiz la plus dgn shower cap nyer lagi, perghhh mmg xnk ngalah kannnn? baik ko bwk katil je tido dlm bilik air tu, bangun2 tido je trus bole mandi. well, sbb tu pompuan dikenali suka memerap lelama dlm bilik mandi.
Lelaki: cuma perlukan berus gigi, ubat gigi, sabun mandi & syampoo (tu pn klau nk guna syampoo la).

2) HIBURAN SANA-SINI
Pompuan: klau bab beli majalah Mangga, URTV, Media, Galaxy atau klau ujung2 mgu tu surat khabar bahagian hiburan cam Pancaindera @ B-pop mmg 1st thing yg korang akan sambar dulu. excited nk tau perkembangan K-pop cam group SU-JU la, SNSD la, Beast la, T-ara la, KARA la, Wonder Girls la bagai. Tu lom lagi tgk drama2 korea kat TV. Secret Garden la, Snow Queen la bagai. klau tgk wayang suka bebenor tgk citer melayu genre cintan-cintun, bodoh or tangkap leleh tu cam karipap-karipap cinta, datin ghairah (coming soon) @ raya tak jadi dan bla bla bla.
Lelaki: setakat baca isu-isu semasa dlm akhbar je. klau tgk TV just bukak channel Astro ESPN je okey.

3) EKSESORI DIRI
Pompuan:  lagi banyak lagi cantek la konon2 nyer? klau pi timbang berat badan pun dah bole cecah 65KG, 20KG daripada tu berat eksesori je kannnn? Tudung mcm2 gaya, belit sana belit sini. Bajet cam Hana Tajima or Hanis Zalikha tp muka cam joyah celah sawah je. klau bab2 nk dressing mmg letop!! Klau wardrobe tu xpenuh ngan baju2 bagai, mmg xsah gitewwww.
Lelaki: setakat jeans, t-shirt, slipper, or wax rambut dh cukup.

4) FAMILY GET-TOGETHER
Pompuan: biasa la hati fragile rapuh rapuh..huhu!! suka sgt ikut mak ayah g memana. klau ada majlis keje kawen kemain gigih lg nk follow pi melantak nasi minyak 2-3 pinggan. masa free lbh suka spend ngan family. eratkan silaturrahim kaedah nyer.
Lelaki: “alaaaa, lain2 kali bole je follow lg. better lepak ngan member2 sekepala. lagi best dowh.”

5) BERBUAL BAGAI NAK RAK
Pompuan: gosip? kecek melayu nyer ngumpat. keje harian tu. satu hari klau xgosip mmg xsah. klau kat ofis tu pantang ada isu kecik pn bole jadi besar. alangkan isu kecik pn dh kecoh2 apa lg isu2 besar kannnn? org pompuan ni mmg pantas cari modal nk bukak citer. klau b’borak ngan kenalan2 lagi laju cam pelesit. dh ckp xbole nk benti pulak tu. xpenat ke rahang ko joyah?
Lelaki: pikir dulu nk ckp apa. klau  xde idea ktorg borak je pasal bola atau isu2 semasa. nampak bosan tp bagi kami lelaki best dowh!!

6) HARTA TERKUMPUL
Pompuan: klau dalam bilik xde teddy bear mmg xsah. saiz kecik ada, saiz sedang ada, saiz besar ada, saiz gedabak pun ada!! klau g lepak kat shopping mall plak asyik2 la nk singgah kedai baju. dah puas bole plak singgah kedai eksesori badan tok beli cekak rambut, pin rambut atau singgah kedai make-up cam Bobbi Brown or M.A.C. dan bla bla bla.
Lelaki: kami beli brg skali-skala je. klau ada duit better beli gadget. baru puas hati. camera DSLR jd igauan anak2 muda lelaki zaman ni kannnnn? ko mampu? gitewwww..ahaks!!
PS: well, bnyk lagi perkara yg berlawanan antara pompuan & lelaki ni, tp xlarat la pulak nk tls pnjg lebar. ko pn kang naik juling bijik mata tu nk baca bnyk2 kannn? ok la, later tau. adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

Anonymous said...

haha betolllll :)

Edy Fee said...

klau la laki ngan pompuan tu sama..tak best la dunia ni.hehehe/
cewaah aku

Alvin Shah said...

whoever u r: tauuuuuuu xpe!!

Alvin Shah said...

edy: ha'ah kan? klau sama xbole ler aku nk gosip kat blog ni kannnn? haha..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.