السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 17 December 2011

Ariff Alfian Rosli - kisah kehilangan & perkahwinan GAY

(lawa style rambut belah 'tut-tut' ko tu jah!!)

            Terkejut babun bila dpt tau berita kehilangan seorang pelajar Malaysia di Dublin, Republik Ireland.  Pelajar bijak bernama Ariff Alfian Rosli merupakan bekas pelajar perubatan tajaan Petronas dan tidak dapat dikoling-koling (dihubungi) oleh keluarga mereka selama 3 tahun. kata ayah nyer, Rosli Haron, dia bersama isteri telah 8 kali u’olz pergi ke Dublin untuk mencari anak dia tu. tup tup, hari ini misteri kehilangan Ariff dh terlerai bila dia rupa2 nyer dah kawen dengan pasangan “separuh masa”, Jonathan, seorang LELAKI warga Dublin. WADAFAK??
             Camner la ek perasaan mak bapak dia yg b’hempas-pulas bazir duit ulang-alik dari Malaysia ke Dublin tu cari kat celah sana celah sini anak ke-2 daripada 4 beradik tu. last2 tau2 dh ada “menantu”, mmg kelasssss ko maria!! malu, kecewa, marah, sedih suma ada la. Ditakuti mamat songsang tu terjebak dgn aktiviti luar-tabii (alaaaaa confirm2 la dh ‘melekat’ bersama-sama..xyah pikir2 dah - xkan dlm masa 3 tahun xpenah wat tut-tut kotttt? jaga virgin la konon? podahhhh!!) & plg gempak klau betul2 dia wat, si rosli giler tu buang AGAMA (MURTAD!!).
             Jom tatap sambil wat muka geli tgk gamba-gamba sejarah manis si rosli sewel time dia kawen ngan jonathan tu!! tadaaaa.. (PS: still kekalkan adat resam Melayu, pki baju Melayu siap pki tengkolok lg - mampu ko?)

(siap2 nk kawen konon2 nyer..sure sambar petir)

(Jonathan pun nk bersiap jugak..gituuuuu!!)

(dh siap lawa2 wajib pose stok2 upload kat Facebook)

(kiss bang, jgn tak kiss..main lidah ckit..bluwekkk!!)

(sarungkan cincin gitu!! gugur bulu ketiak aku tgk)

(Ariff Alfian + Jonathan = anak negro?)

("tahniah ya wak, kita bangga awak berani mati tau")
(alo lo lo suwetttt nyer..moga dpt anak.erk!!)
(mak mertua ke?? tp cam muka jantan je??)

(suku-sakat pose rmi2 siot. mmg kelas ko maria!!)

(org kaya kot Jonathan ni, sbb tu Ariff Alfian nk sgt kan?)


             Sedih kan? moga dibukakan pintu hati dia tok bertaubat jela. well, daripada melayan gamba ntah pape kat atas tu, jom tgk gamba plg iconic dlm dunia!! kat bwh ni, tadaaaaa..
(kaler hitam laaaa..wow!!)


             Pada 15 Jun 2011 kat Vancouver, time tu ada rusuhan selepas Game 7 of the Stanley Cup Final. minah yg kena hempap tu (Alex Thomas), tetiba jatuh & takut yg amat nk bergerak ke mana2 sbb tgh kelam kabut org buat rusuhan. time tu ler boipren dia (budak Australia - baru je kapel 6 bulan) dtg cepat2 dekat dia dan trus CIUM tok tenangkan perasaan takut dia tu semasa polis rusuhan tgh dtg melulu nk terjah diaorg. photographer Richard Lam sempat snap aksi spontan & sweet diaorg time tu. recently gamba tu dinobatkan sebagai Photo of The Year oleh Esquire Magazine (xkenal punnn?). nak tau nama gamba tu? - ‘THE KISSING COUPLE OF THE VANCOUVER RIOT’. so suwettttt!!
PS: mst makan hati & sentap mak hayam bila si Ariff Alfin Rosli tu tgk gamba tu kan? feeling2 nk buat camtu jgk ler kaedah nyer. ntah2 Jonathan tu lempang2 muka dia sbb bole plak jatuh time tu. org nk lari cpt dia jatuh pulak. kena tangkap masuk lokap kang..haha!! adios sabombas!!

7 Komen Letop!!:

Abg Baw said...

amboi amboi amboi

Syed Aqim said...

Macam tx der gegurl dah ke kat dunia nie ? ayoyo amma appa -,-

Papa PUSS said...

Perghh best lagi gambar bawah tu hahahaa...
so sweet..


btw dah follow here..
hope hit me back..

DekWan EdiSon said...

hahahah! bagus2x!, memang murtad sunggul lah die nie eh, hahaha!

Papa PUSS said...

Thanks bro sebab sudi follow..

Boleh je tanya.. Nak beli munchkin yang baby? Itu kena tanya kawan kejap la.. Sebab munchkin yang sekarang ni dah berusia.. tapi kalau ada, baby munchkin pon mahal beb.. budget bape?? nanti tinggalkan number HP kat komen.. senang nak berurusan atau sms kat my number.. number ada kat blog..

mylovely-cats.blogspot.com said...

Amboi gossip tak hengat kan...ahaks...patutlah diberi gelaran papa gossip + papa puss= pupa...hahahahaha..kelas kau PUPA!

farid said...

ayoo..hebat..alvin..
kenal da lama..tapi tk penah jumpa..hoho..salam

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.