السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 12 June 2011

3J (Jom jawab Jujur)

Situasi (1)         
U’olz baru je kenal ngan sorang mamat ensem gler ala2 pelakon korea gitu kat Facebook, Twitter or Myspace etc. mmg layan stim la dok usha gamba2 dia dlm album tu. nak2 klau dia ada gamba tayang body ketak2 plak tu. perghhhh, menjejes air liur ko joyah!! pendekkan citer, ko dpt trade no fon ngan mamat ni. sms & b’gayut b’jam2, then tetiba dia request gamba nakal @ ghairah @ naked u’olz. adakah u’olz akan ckp..
1)   “hey, awak jgn nk melebih2 eh!! jgn nk menggatal!! awk ingat saya ni murahan sgt ke? dah la!! jgn contact2 sy lagi pasni. salam!!”

2)  “alaaaaa, nakal la awak niiii..!! ermmm xsuka tauuuuu. awakkkk, awak ni dh ada GF x? klau xde sy sudi, hik hik hik!! klau dh ada xpela tp bole x awk jd abg angkat sy? pasal gamba tu, nti2 la eh. malu r wakkkkk”

3)  “Bole kotttt, tp awk kena janji bg pix camtu jgk kat sy bole? satu lg, bole x awk jaga pix sy tu elok2. jgn smpi org lain dpt tgk. biar kita2 je tau. bole eh awk? pomise?”
Situasi (2)
Andai kata u’olz  ada b’kwn ngan kwn lelaki yg EXTREMELY kacak/jambu!!  u’olz stay satu blok @ hostel kat mana2 universiti yg ada. pendekkan citer, tiap2 mlm korang mst t’serempak dia tido sesama atas katil single bed yg sempit lg xselesa tu ngan kwn lelaki yg lain. bnyk kali plak tu!! adakah u’olz akan ckp..
1)  “biasa ler tu dok hostel. tido sesame standard la. xde hal la benda tu. jgn pikir bkn2. dia str8 laaaa. aku kenal dia camner"

2)  “Perghhhh tiap2 kali tido mst nk sesame. macam ler xde katil lain kat blok ni. geli siot gay-gay ni. pompuan ada, jantan jgk ko nak layan!! GAY!!”

3)  “alaaaa asyik2 ngan mamat tu je dia tido sama. bkn ensem pn mamat tu, dasar low class punyer taste. aku lg ensem kot. arghhhh xbole jadi ni, kena wat something camni!!”
Situasi (3)
1st time u’olz rasa heaven nyer b’cintan-cintun (PS: cinta normal / abnormal). mmg syg tahap dewa dewi la kaedah nyer. klau u’olz stay dkt ngan BF/GF, everyday la nk ajak dating. klau “long-distance relationship (b’cinta jarak jauh / b’cinta dlm fon) mmg tiap2 masa xbenti2 u’olz sms or koling2!! tup tup, tetiba si dia kurang msg u’olz or bisu xde khabar berita langsung beberape hari. adakah u’olz akan ckp..
1)  “maybe xde kredit kot. nk koling2 tanya direct kat dia pun, aku pun xde kredit. sengkek plak duit poket aku skrang ni. ermmm, nk wat S.O.S  top up la. bole koling2 jap tanya kenape”

2)  (PS: send sms) - “salam, syg bz sgt ke? xkan la msg pn xdpt nk send. hai, hoi, hey pn jadi la. ni sepatah haram msg pn xde? klau bz bgtau je bz, at least i tau u bz. klau xnk msg pn bgtau jgk. xdela i t’tgu2 syg je satu hari suntuk ni, ermmmm :’(

3)  (PS: send sms jgk sbb ego) – “klau dh xsudi nk anta sms or kol i ckp jela, jgn wat i cam org bodo atau cam tunggul je ni. i pun ada perasaan jgk. i tau u dh xsuka kat i. ok fine!! kita break!!   elehhhhh macam la i t’hegeh2 sgt kat u tu. i tau u curang kan? sbb tu jd camni. sudah la..bye!! go to hell!!
Situasi (4)
Korang mmg kamcing berdua. bole ngam ler org kata. 2-2 plak jns kepala jenis masuk air (gila2). Mmg selesa sgt la kwn ngan dia. omputeh pgl apakejadah nyer tu, lupa plak!! haaaaaaa shortform nyer BFF kan? Best Friend Forever gitu!! satu hari, dia confess dia dh feeling2 kat u’olz. suka dlm diam. adakah u’olz akan ckp..
1)  “eh, relax r. kwn2 je dh ler. feeling2 plak ko ni. sengal la ko. xde keje eh? haha. dah2 jgn pikir bkn2 lg. dah2, jom teman aku pergi bla bla bla..”

2)  “eh ko ni pehal? buang tebiat ke? agak2 r weyh. pe ni main feeling2. xsyok r camni. kita kwn je kot. camner ler ko bole feeling2 kat aku ni. geli dowh. member2  je dh r. (tahan marah sbnr nyer).

3)  “erk!! (terkedu). ermmm, sbnr nyer aku pn ada hati kat ko. dh lama dh. sbb tu aku selesa n bole rapat ngan ko. ko sempoi, caring, sweet bla bla bla.. i like suma tu” (dan dan ler u’olz puji melambung-lambung).
Situasi (5)
Bayangkan u’olz baru mendirikan rumah tangga!! wahhhhhh syok2!! mmg u’olz tgu saat korang berdua dinikahkan. dh ada ikatan sah soooooooooo macam2 ler bole buat “sesame” kannnn? opss!! imagine it’s ur 1st night together!! (PS: anda bawah umo sila skip soklan ni ,TQ haha!!). si suami /isteri merengek nk ajak tido cpt. padahal mata u’olz xngantok lg. adakah u’olz akan ckp..
1)  “jap eh syg ehhhhhh!! kwn2 syg tgh kol wish congrates sbb kita baru kawen ni. jap lg syg masuk bilik eh. u “get ready” je. pki baju tipis2 ckit. kaler merah menyala tau!! nk senang keje pki je “baju kulit” semulajadi tu, syg dtg nti trus je ngap u, hehe!!”
2)  “eh ehhhhh nakal tau u niiiiii. xsaba2 betol dah dia. jap eh, abg cari ubat sedut semput dulu. kang abg semput kang abes la t’cungap-cungap nti. abg kena “kuat” mlm ni. kata nk baby cpt kan? nk brape? 5? 10? 20? haha!!”
3)  “cepat2!! tutup pintu bilik , tutup lampu, tutup langsir, matikan fon & bukak ape2 yg patot skrang!! (PS: tetiba katil dh b’gegar..opss!!).

PS: ohhhh suka eh situasi no.5 tu? hotak kuning!! haha. ala, bkn nk melucah sgt pn. saje je nk gelak2 ilang tension gitu. u’olz jwb ler suma soklan kat atas tu guna mana2 jawapan yg dh sedia ada tu. yg pasti situasi no.5 tu ayat suma lbh kurang serupaje ek? heyyyyy, sape xnk situasi no.5 tu? hahahahahahahahaha!! ok la, nti aku post entry lain next time. adios sabombas!!

2 Komen Letop!!:

Ariz Abdullah said...

hahahaha...soalan baik punyer...xnak jawab la vin...jejejeje...

Alvin Shah said...

bro ariz: hek elehhhhh!! xley blah..haha!! jwb jela..tls nombor je..bkn ssh pn..ceh!! :P

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.