السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 19 June 2011

Manusia paling kaya di bumi Malaysia 2011

Okey2 xmo bebel panjang b’jela-jela, so  jom kita tgk senarai terrrrrrrLATEST insan palingggggggg kaya kat Malaysia 2011 (PS: baca smpi abes entry ni tau sbb ada 2 gosip hangat hangit hangus kat ujung entry ni nti. maybe u’olz suka kotttttttt?

(Robert Kuok Hock Nien - 50.04 billion)
PS: gamba stok Facebook..kelas ko maria!!


(Tatparanandam Ananda Krishnan - 45.78 billion)
(Tamil: த. ஆனந்தகிருஷ்ணன்)
PS: pose manja eh Encik Ananda? i loike!!


(Tan Sri Teh Hong Piow - 12.77 billion)
PS: website pe tu? haaaaa, jgn noti2. kena tempeleng ngan bini!!


(Tan Sri Lee Shin Cheng - 12.73 billion)
PS: segak sungguh..........towel kecik kat poket tu!!


(Tan Sri Lim Kok Thay - 10.89 billion) 
PS: nama ujung tu sebut betol2. kang salah sebut t'lucah plak!!


(Tan Sri Quek Leng Chan - 10.75 billion)
PS: lawa kening bang? eh silap2. you xde kening!!


(Tan Sri Syed Mokhtar Al-bukhary - 8.84 billion)
PS: TQ bg kain songket tenun. smpi skrang sy msh pakai


(Puan Sri Lee Kim Hua - 7.42 billion)
PS: nape nanges2 ni? nti muka makin kedot. chill bebeh!!


(Tan Sri Tiong Hiew King - 4.772 billion)
PS: eh ehhhh, rambut ala2 Dr. Rozmey. huh!! cendawan!!


(Ong Beng Sheng - 3.987 billion)
PS: anugerah Tuhan. mata sepet pun sepet la. asal kaya!!


Dah sampai masa aku nk tunai janji nk share (2) gosip hangat hangit hangus yg aku ckp awal2 td tu. jeng jeng jengggg..
(masa 2008, dianggarkan nilai harta terkumpul Dato CT ialah 50 juta!!)
PS: now 2011, mst makin b'koyan-koyan duit u kan Dato CT!!



ni paling org suka tgk!!
(JADUAL GAJI BILA NAK MASUK POKET!!)
PS: anak2 mak & abah suma, pandai2 la nk PAW duit tu bila..haha!!


PS: nk kaya kena usaha. rmi anak muda zaman ni nk cepat kaya. sanggup wat apa je. suka sgt nk kejar keje kat private sector. dh tua2 kerepot baru ler nk keje kat dlm government sector. elehhhhh nk DUIT PENCEN ler tu. biar mula dari bawah. lantak la org nk kata apa asalkan gaji yg kita dpt tu HALAL & BERKAT kannnn? adios sabombas!!

6 Komen Letop!!:

Cha sahaja said...

yang penting halal n berkat..btul2..;D

Edy Fee said...

masuk jugak datuk ct...hurmm
klau la boleh share duit diorang...syioooooooooook

Alvin Shah said...

cha: yup..cari rezki tok kegunaan harian kita kena ler daripada sumber yg halal kan? baru idup kita berkat tol x?

Alvin Shah said...

edy: dia mmg kaya dowh..harus ler sumbat dia dlm list ckit..haha!! tp bkn plg kaya la..tp among the kaya raya punyer manusia kat malaysia ni..huhu

wendy mey said...

mmmm.... napa suma yg pling tkaya tue cina ek??heeee.....melayu tk de ke??

Alvin Shah said...

wendy mey: actually mmg diakui rmi kaum Cina memonopoli carta org kaya malaysia. but fyi, msh rmi org Melayu yg kaya cuma mereka mintak tidak dinyatakn atau diexpose bahawa mereka merupakan org kaya di Malaysia. so hanya sebilangan saje yg public tau seperti Tan Sri Syed Mokhtar Al-bukhary..harap maklum

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.