السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 16 June 2011

Anonymous godam/hack website Kerajaan Malaysia




Group Hackers yang menamakan diri mereka Anonymous ni send mesej dalam bentuk grafik (tgk gamba atas tu), menyatakan akan mengodam website Kerajaan Malaysia dan mmg SAH & SAHIH mereka betol2 buat apa yg dijanjikan. aktiviti mengodam mula berlaku tepat jam 11.30 PM (semalam) waktu Malaysia.
Malaysia dikatakan mengenakan macam2 akta penapisan & dakwaan terbaru bahawa Kerajaan Malaysia menyekat website perkongsian fail mcm Pirate Bay (u’olz tgk la senarai 10 website yg kena sekat kat bawah entry ni nti ok?) dan ini merupakan satu perlanggaran hak asasi manusia. Pirate Bay banyak software serta movie yg free tok kita suma ni download bagai. maklumlah sekarang ni kan harga barang tgh naik mencanak-canak so orang pun nak jimat cam nk rak so mmg ler suma cari benda2 yg free gituuuuu!!
Group ni dgr citer gak pernah buat beberapa siri serangan kat beberapa negara yang dipercayai tidak mengamalkan kebebasan internet mcm Kerajaan Turki. sejauh mana kebenaran gosip tu, u’olz cari ler sendiri kat internet.
Laporan Reuters juga berkata, Malaysia menjadi negara t’baru berhadapan dengan sasaran “perang siber” yang digerakkan oleh aktivis yang mula popular apabila mereka mengganggu laman web MasterCard dan Paypal yang memutuskan perkhidmatan kewangan kepada Wikileaks. mereka juga ada hubungan dengan kumpulan-kumpulan yang pernah menggodam website di Syria, Tunisia, Mesir dan India.
Menurut Reuters lagi, dalam satu lagi makluman disiarkan di laman pastebin.com, Anonymous berkata tindakan Malaysia menapis program televisyen dan filem dan menghalang laman-laman perkongsian fail menyebabkan pihaknya mengambil tindakan mahu menggodam laman web  http:www.malaysia.gov.my.


Internet adalah untuk kebebasan, tanpa rasa takut dengan campur tangan kerajaan, kami bimbang bahawa jika anda (Kerajaan Malaysia) membuat keputusan susulan untuk membuang kebebasan awam, kami bertanggungjawab untuk bertindak pantas dan tiada belas kasihan,” kata group Anonymous.


Pada 2009, Malaysia bercadang untuk mengadakan sistem tapisan Internet, yang mirip projek Green Dam yang diperkenalkan oleh China. bagaimanapun seperti juga di China, Malaysia berundur daripada melaksanakannya ekoran kritikan banyak pihak.
A)  Senarai 10 website yang disekat:
 

1)   Http://www.warez-bb.org
2)   Http://www.thepiratedbay.org
3)   Http://www.movie2k.to
4)   Http://www.megavideo.com
5)   Http://www.putlocker.com
6)   Http://www.depositfiles.com
7)   Http://www.duckload.com
8)   Http://www.fileserve.com
9)   Http://www.filestube.com
10)
Http://www.megaupload.com
B)   Antara website Kerajaan Malaysia yang diGODAM:


PS: jika msh berkeras nk sekat website2 download free ni maybe sistem kewangan kita pulak yg kena godam!! duit oiii, jgn memain. bukan keje cop duit. nak duit kena cari. dh penat cari last2 kena hack. ilang nti sape nk ganti??? haaaaa, sebelum tu jom layan video khas kat bwh ni dulu ok? huhu!! adios sabombas!!


video
(daripada sekat 10 website tu, better sekat website pornografi kan?)

8 Komen Letop!!:

Cha sahaja said...

peh..hebat la hackers ni..;D

thumbs up..:D

Alvin Shah said...

cha sahaja: yup, org2 yg hebat computer je yg mampu hack website yg security tgi mcm website mana2 kerajaan kat dunia ni. kira sokong la ni ek diaorg hack website kerajaan kita? haha..

sitiaminahismail said...

ha'ah! baik sekat pornografi! siriyes!

Alvin Shah said...

sitiaminahismail: tau xpe!! benda yg elok tok jimat pergi sekat, benda sah2 haram cam pornografi tu xnk pulak disekat? cam xde motif tol nk sekat2 10 website tu..ssh la nk layan movie baru nti..arghhhhh!!!

Anonymous said...

memang hebat diorang tuh... sekelip mata abis kena godam...

Alvin Shah said...

anonymous: insan2 yg hebat je bole hack system kerajaan. bkn keje sng kan? kita bole tgk sejauh mana keselematan yg dibuat oleh kerajaan afer spending million ringgit tok wat & develop website2 tu..huhu..kesian Rais Yatim kena jwb & berhadapan ngan musibah ni..

writ3rsuck said...

meriah blog u skng..hihiii...

i stuju ngn kenyataan u kt atas tu...dr sekat 10 lman web yg mmberikan bnyk manfaat kt kte2 nih...bek la skat porn2 pnye website...besepah kowt....

kn da susah i nk donload software2...nk bli memang x la kn..huhuuuu

Alvin Shah said...

writ3suck: meriah? TQ..biasa2 je beb..mmg la, better sekat pron wabsite daripada sekat download website tu..ssh nk muvie baru nti. nk beli ori mmg xkan la kannn? mahal gler..grrrrr

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.