السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 15 February 2011

Prophet's Home!!

            Salam Maulidur Rasul tok suma kaki skodeng Papa Gosip yg b’agama Islam. tanggal 12 Rabiul Awwal tahun gajah b’samaan 23 April 571 merupakan tarikh kelahiran junjungan besar kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W. tarikh ini merupakan yg termasyhur & menjadi amalan umat Islam di Malaysia tok mengadakan sambutan Maulidur Rasul every year smpi ler skrang ni.
Aneway, motif aku wat entry arini bkn sbb nk “ce citer” pasal bulan Rabiul Awwal dan juga bkn nk citer pasal maulidur rasul semata2 sbb rmi dh tau apa tu sambutan maulidur rasul kannnn? actually nk share something ngan korang suma je gitu kak gayah oiii. pasal pe ek? jeng jeng jengggg..
Apa yg bakal ko tgk jap lg ni maybe ada antara korang yg dh pnh tgk tapi aku gerenti rmi yg TAK pnh tgk pun. kelas ko maria!! jom usha gamba2 rumah yg pnh diduduki Nabi Muhammad selama 28 tahun b’sama isteri Baginda Saidatina Khadijah as..
(ni la bekas tinggalan rumah Baginda dari pandangan atas)


(bekas rumah Baginda yg dilihat dari jarak dekat)


(runtuhan tempat puteri Baginda Saidatina Fatimah dilahirkan)


(runtuhan pintu masuk ke kamar Baginda di rumah Saidatina Khadijah)


(runtuhan tempat beradu Baginda & Saidatina Khadijah)


(runtuhan mihrab tempat Baginda menunaikn solat)

PS: tp yg sedih nyer, rumah Baginda telah dimusnahkan oleh pihak2 t’tentu yg diberi nama WAHABI-SALAFY!! xtau apa motif diaorg suma pegi hancurkan rumah b’sejarah camtu.kata nyer xnk berlaku perkara2 khurafat la bagai tp klau niat tu betol maybe la bole diterima tp dgr2 gosip mereka ni suma nk ratakan jgk makam para isteri Nabi Muhammad!! apa la bebal sgt diaorg ni ek? kaum arab ni mmg degil sejak zaman jahiliah lg mahupun slps kedtgn Islam.sbb tu bnyk nabi dilantik daripada kaum2 arab tu.mereka bangga kata rmi nabi & rasul dilantik daripada kaum mereka padahal mereka sepatot nyer rasa rendah diri sbb Allah maha mengetahui bahawa kaum arab adalah yg plg degil antara suma kaum yg ada kat muka bumi ni selain drpd kaum yahudi zionis tu..!!haaaa kan dh emo..huhu!! ok la u’olz, later kita “ce citer” lg ok? adios sabombas!!
video
(lagu sempena maulidur rasul arini.lirik & irama suma perfect!!)

5 Komen Letop!!:

milo panas said...

wah...1 info yg mnarik laa..:)..

Edy Fee said...

wah tetiba alim lak kan..alhamdulillah...
hehehe nice topik n pnuh ilmiah

Alvin Shah said...

milo: TQ sbb baca entry ilmiah ni..huhu..jadi alim plak entry kali ni..tetttt!!

Alvin Shah said...

edy: kannnn? kelas kan entry kali ni..very der alim..haha!! u carut i eh edy? grrrrr!! huhu

annaziefa said...

"!haha .. d best lha abg alvin nieyy !! "

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.