السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 3 February 2011

Totally BAD!!

                Wahhhhhhh tima kaseh bebnyk ler kat kak gayah serta pak meon sekalian coz sudi skodeng Papa Gosip skrang ni.kembang kempis non-stop lobang idong aku ni haaaa sbb hepi nyer pasal. i loike..!! apa citer ek Dr.Rozmey si rambut cendawan kita tu? lama xngumpat pasal dia..haha!! jaga ko Dr.Rozmey, lain kali nk wat ketupat gendang (ngumpat) pasal ko lg..haha!! jahat aku ni..tetttt!
                Lupakan pasal cendawan td just fokus je kat tajuk entry arini ok? (sambil wat muka ketat lg serius).jgn ko baca tajuk ingat aku nk melenting plak.xkuasa aku nk melenting. i’m cool..cewah!! aneway, sape sini ada Facebook angkat tgn? MySpace angkat kening? Friendster angkat kaki? yg lain2 tu xmo tanya pun.sentap ler tu kaedah nyer? jom kita usha perangai dak2 facebook serta kat laman soSIAL yg lain.jom kak gayah jom!!

1) GAMBAR!!
                Mmg suma org t’masuk ler aku ni gigih bebenor nk sumbat gamba dlm facebook tu.konfiden gler nk upload gambo bg tayang kat suma org gitu.kelas ko maria!! mcm2 pose hangat bole kita tgk. jelir lidah la, wat pose manja la, melompat la, pose gedik ngan lover la ehhhhb mcm2 lg ler style yg ko suka wat.xsanggup aku nk citer.muntah darah seminggu nti.itu bole diterima lg ler kot. TAPI yg jd masalah nyer ni bila ada individu2 t’tentu yg upload gamba BOGEL!! what the..? hello, ko ingat facebook ni tmpt nk melacur ke? laman web pornografi ke? maybe tu bkn gambo real ko tapi ada jgk yg berani mati letak pix2 bogel sndr kat facebook!! ko nk cari kwn ke atau nk cari partner sex kat facebook ni? totally BAD!!

2) STATUS!!
                Wahhhh mentang2 negara kita ni mengamalkan freedom of speech kemain mencanak2 lg ko update status kat FB kannnnn?ada yg ok tu ok la.update status yg bebaik je.nk mkn bgtau, nk tido bgtau, nk mandi pn bgtau, nk watpe suma la bgtau abes citer.gigih tol adeq2 zaman skrang ni ek? kelassss ko maria!! tapi yg xley blah nyer bila someone update status yg emo2.maki hamun gila vavi kat facebook. sumpah seranah plak tu.nmpk sgt ko x skola agama kak gayah oiiii.maki hamun dh satu hal, pastu bgtau kat suma org biar satu dunia tau la kaedah nyer?cari publisiti murahan sgt.pelez ler weyh, kentut b’darah aku nk baca status ko yg emo2 tu.g amik wuduk ler klau dh mrh sgt. motif update status semata2 nk maki hamun? totally BAD!!

3) INBOX!!
                Kekonon nk privacy gitu xmo org lain tau ko nk msg apa la kannnn? klau ckp benda baik2 xpela jgk.ni setakat msg kat inbox tp ckp bkn2 mmg menyirap tahap dewa dewi tau.ada yg berani ajak wat SEX!! bnyk chantek muka ko!! wahhh ko ingat manusia ni cam batang pisang nk main godok2 je? selain tu, bnyk jgk b’laku kes2 curang tol x? mentang2 org lain xtau apa ada dlm inbox ko wahhhhh kemain mencanak-canak lg ko b’mesra ngan SKANDAL dlm inbox tu kannnn? laki pompuan sama je perangai.klau dh cop kat dahi ko tu as playboy or playgirl, mmg ssh ler ko nk setia pada yg satu. totally BAD!!

4) FAKE!!
                Yg ni mmg aku palingggggggggg xsuka klau t’jadi. motif ko nk tipu amik gambo org lain then ngaku pix tu ko punya? pastu pura2 jadi tuan empunya gamba kannnnn? sanggup b'sumpah kata pix tu mmg ko punya la bagai padahal tipu je.(kena mkn sumpah br tau).mst muka ko hodoh kan? sbb tu xberani letak pix sndr.geram gler aku tau!! sbb aku dh bnyk kali t’jmp & ada org bgtau gamba aku dh bnyk kali org lain guna wat profile pix sndr. kat Myspace ada, kat Facebook ada, kat laman web gay pun ada (Planet Romeo).tu yg aku tau, yg aku xtau tu kat mana lg ntah ada gamba aku kot?maybe sbb nk sabotaj atau mmg malu nk letak gambo sndr sbb HODOH atau TAK KONFIDEN.aku hentak ko ngan batang galah br ko tau.sewel seumur idup!! totally BAD!!

5) SENTAP!!
                Sape yg dh lama ada acc facebook tu mst dh ada rmi kwn kan? smpi full la fren list kata nyer lbh drpd 5000 gitu.kembang kempis lobang idong ko kannnn sbb bangga.kelasssss!! so aku berani ckp tiap kali ko on9 mst ko off9 ko punya IM kan? xnk bgtau ko tgh on9 sbb klau org rmi tau ko tgh on9 mst TAK t’layan ko nk reply suma komen kat wall, inbox & IM kannnn? aku phm sgt situasi tu. tapi skali skala tu ko nk jgk on IM kannnn? tp yg menjadi masalah nyer bila ada manusia yg xreti bhs pastu nk sentap2 mak hayam plak.klau kita dh ada rmi kwn kat facebook mmg melambak2 ler msg kat wall, inbox n IM yg kt dpt tol x? so mst ada yg kita xsempat nk reply on de spot.so xyah ler nk majok2 or sentap2 sgt.phm ler ckit situasi org.klau xbls tu bkn nyer sbb memilih kwn ke, sombunk ke maybe sbb BUSY.so, yg ni aku nk kata bad pn xbole jgk.kira half bad+half good la kot.haha!! maybe ada jgk org yg memilih kwn baru nk reply msg tol x? manusia kannn..sabo jela kak senah oiii..

PS: so jgn ler follow perangai yg xelok tu.jgn buang tebiat.kwn tu biar ikhlas.jgn sombunk.jgn riak ngan anugerah yg ada kat ko.tuhan bole tarik bebila je nikmat dunia tu kat ko dlm sekelip mata. so behave urself.jgn jadi mcm BA**!! (BABUN la..ingat aku nk sebut menatang idong penyek ler tu td?haha!!). ok la, USTAZ ALVIN SHAH dh selesai bg tazkirah subuh.adios sabombas!!

11 Komen Letop!!:

AkulaBaw said...

macam azwan ali la..amboi3..haha

Alvin Shah said...

haziq: siot je..muahaha!! ckp direct je sng..kang kias2 sgt org xphm..haha!!

MiZz ChOcOLaTe said...

camtu ar dak2 zaman skunk,wat sesuatu xgne otak (segelintir ar)..pelik tol..yg plng terok uploud pict bogel..apebenda ntah diowang nie,dh la mlukn diri sndiri pastu b'tmbh2 dosa lak 2..kn dh m'bebel..haha..

Alvin Shah said...

choc: tau xpe aimie..ntah pape ntah..mlm ni vin baru kena satu hal..ada org guna pix vin n then ada sorang budak ni kena tipu ngan org tu sbb org tu ngaku pix vin tu adalah dia..padahal owner real is me..i'm the ori alvin shah..dia caye then mrh2 vin plak..lantak la dia..biar dia kena tipu ngan org tu..kena rompak, kena bunuh, kena rogol jgn salahkn vin..padan ler muka dia tu..

MiZz ChOcOLaTe said...

de gak ek owng camtu..mmg sengal..xnk siasat tol2..ciannyer vin..xpsl2 jd mngsa keadaan..dak yg gne pict vin mmg kuang ajo..nk kne blsh nie..dush3..daniel khunnie k vin??

Alvin Shah said...

choc: yup, budak tu la yg mrh2 vin xcaye ckp vin tu..dua mati2 xcaye facebook alvin shah tu vin punya..mana dia dpt no fon sape ntah..yg pelik nyer, klau dia dpt no fon dari facebook org lain yg guna pix vin, nape dia msg2 vin kat facebook vin..?nape x msg2 kat facebook org tu je trus? dia siap tag diri dia kat gambo vin lg dari album2 vin..pelik la dia..mental kot si DANIEL KHUNNIE tu..

MiZz ChOcOLaTe said...

yeke??ley lak camtu..pelik nyer..mmg sengal tol dak 2..pastu kutok2 lak 2..mcm die bgus sngt..pastu gne pict band korea lak 2..xley blah sey..aimie rse mke die mmg hodoh ar..lau xnape die xgne pict sndiri..:(

Alvin Shah said...

choc: hope dia sedar yg dia mmg dh silap sbb mrh org yg innocent..sape yg bohong n sape yg jujur hope dia bole sedar jgk oasni..tp klau nk harapkn vin maafkn dia..no way..he's toooooooo rude!! tutur kata dia kat vin sblm ni xgambarkn dia seorg budak yg ada didikan yg elok from mak ayah dia!!

Edy Fee said...

love this

Alvin Shah said...

edy: TQ beb..dtg lg (sambil tgn melambai2 mesra)..haha!!

baby_rra said...

suke sgt entry nie !!
good job papa gosip ! i loike !!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.