السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 2 February 2011

Nervous!!

               Kita ketemu kembali ya bukkkk!! (wahhhh endon sgt).sudah ku bilang ku ngak mau b’henti menulis entry.ngapain?suka bangat sik.pehal aku kecek endon lak ni? konpem mkn hati makcik krisdayanti kita tu bila dgr aku kecek endon gitu.kelas ko maria!! actually aku rasa cam “something missing” je bila xdpt nk tls kat blog everyday.addicted you know!! ni suma gara2 article yg pnh aku baca sblm ni..
Bagaimana nk jadi blogger yg baik?
1)      Time ko ada mood ko tls entry
2)      Time ko xde mood pn ko mst tls entry
3)      Time ko hepi ko tls entry
4)      Time ko sedih pn ko tetap kena tls entry
5)      Time ko ada masa ko perlu tls entry
6)      Time ko bz gler pn ko kena cari masa nk tls entry
7)      Time ko ada idea ko cpt2 tls entry
8)      Time ko xidea ko pikir smpi dpt then tls entry
9)      Time ko rasa perlu & penting ko trus tls entry
10)    Time ko rasa xperlu & xbrape pntg pn ko WAJIB tulis entry
Conclusion: keep on going tulis entry walau apa pun t’jadi supaya ko bole jd penulis/blogger yg baik dari segi penulisan serta persembahan idea dlm setiap entry yg ko tulis. got it? step by step..!!

                Eh eh, apa yg aku dok melalut pnjg sgt ni? tajuk entry arini pasal “nervous”  tp pehal aku dok “ce citer” benda laen ni? (wahhhh tadi makcik krisdayanti yg mkn hati, now hantu kak limah plak mkn hati sbb dgr aku guna statement dia “ce citer”). actually tajuk “nervous” ni bkn sbb ko nak amik SPM ke, final exam ke, pegi interview ke, t’ketar2 time akad nikah ke kaedah nyer.bkn!! bkn!! ni nk citer bila ko try to approach someone tok kenal lbh rapat.phm maksud aku?alaaaa lembab la ko ni. nk cari pasangan idup la u’olz!! soulmate gitu!!
                Jgn nk kelentong ler ko xpnh try usha or approach someone yg ko MINAT gler kat memana cam kat skola, kat ofis, kat laman soSIAL or kat memana jela. xjangka pun bole jatuh hati or maybe 1st impression ko kat si dia yg buat ko jatuh hati.but mostly org kemaruk nk b’cintan-cintun ni sbb tgk pada paras rupa dulu.yg laen2 tu sampingan je.hati budi, tutur kata, adab sopan bla bla bla tol x? tu mmg lumrah idup manusia mmg suka pada benda yg CHANTEK!!
                Memula nk kenal mmg nervous.mana ler tau si dia tu xnk layan or sombunk ngan kita.wat2 xnmpk kehadiran kita plak.tp syukur ler klau dia notice & bole layan kita ni walaupun hangat2 taik unta je pada awal p’kenalan.at least dia layan tol x?kita amik contoh situasi kat laman soSIAL la lbh sng.kat sini ler kt slalu jmp rmi org tol x?mcm2 jns org ada.ko pilih je mana ko suka (wahhh mcm grocery plak kannnn? mari pilih!! mari pilih!!).
                Andai kata si dia layan ko & slalu jgk chatting whatsoever so ko kuatkn smgt nk kenal lbh rapat si dia tu.ko try nk keep in touch ngan si dia bkn sekadar di laman soSIAL je tp dlm dunia realiti jgk.u ask his/her fon number.time ni PALING b’debar n nervous tahap gaban punyer. dia nk bg ke x no fon? nk bg ke tak? nk ke tak?nak ke tak? klau xbg MAYBE ko akan kecik ati or sentap ckit sbb permintaan direject.andai kata si dia bg plak, wahhhhb kemain meloncat2 lg ko kegembiraan gitu kan kak gayah serta pak meon oiiii?
                Bila dh dpt no fon so ko keep in touch si dia melalui fon plak.then step seterus nyer lagi ler nervous. “awak, jom jmp”..haaaaaaa nervous kan? cuba dia kata xnk or later2 jela jmp? konpem ko nk hempas2 kepala kat dinding sbb request direject .tapi klau dia setuju? senyum lebar smpi koyak rabak mulot ko kannnnnn? then ko jmp bla la bla ko ada rezki declare ngan si dia plak.untung badan ko kak kiah oiii..!! jadi ler official kapel.ahhhhhh  romantik nyer (aku ni bila la nk rasa camtu?).
                Kita lompat tajuk ckit.tadi aku kata nk citer pasal nervous sbb nk usha or approach someone je kan? saje je nk citer stage PALING nervous yg mostly org bakal lalui nti.bila ko dh kawen secara sah. time akad nikah lelaki ler yg plg nervous.yg pompuan lak nervous “after” akad nikah!! jeng jeng jeng!! si suami b’kata “kiah, mai ler sini..mai lerrrr..”, “ala abg ni, nakal tau.sabar lerrrr..”, “laaaa ke sini ler kiah oiiii.meh sini meh!!”. si isteri pn dtg mengengsot slow motion kat laki dia. “abggggg..kiah NERVOUS!!, first timer kata nyer”, “xpe xpe, pejam mata, pejam mata!!”. tetiba bilik gelap katil trus b’gegar. lucahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! statement panas. kelas ko maria!!
PS: oiii udah2 jgn ko nk bayang2 kan plak situasi laki bini td.haha!! ko kawen sndr nti ko tau ler camner. tu la antara stage2 nervous yg bakal kita suma lalui.yg pntg kena sabar n tabah bila direject kali pertama.kena cuba dan cuba dan cuba smpi dpt.ingat satu je pesan aku ni “YANG SUSAH NK DPT TU YG LEBIH BERKUALITI”.sekian..adios sabombas!!

12 Komen Letop!!:

MiZz ChOcOLaTe said...

hye vin..
xkn xde yg b'kenan kot..hihi...................
(0_0)

Alvin Shah said...

choc: sbb xde tu la merintih..pompuan takot nk dkt ngan i kot? muka i nmpk sombunk kot? adehhhh!!

qiela said...

akhir nyew sempat gak singgah blog vin..
hahaa..waahhh..eakew x dewk yg nak vin nie??
hehee..memilih sgt2 x..haha..

:)
rindu nak bg ikan vin mkn..hee

Alvin Shah said...

qiela: yeahhhh dia dh kembali..tau ler bz gler kannnn..sentap xusha blog ni.huhu!! aneway TQ sbb komen..mana ada memilih..dh xde sape nk.bila nk, jual mahal plak.tu yg ssh tu..vin lak xsuka nk memujuk sgt.mmg diam jela pastu..ikan mam? haha..motiffffff? hehe

MiZz ChOcOLaTe said...

sombng k??i tngok mke u mcm xsombng jerk..sweet de ar..lau owng xknal kite mmg ckp camtu..

Alvin Shah said...

choc: tau xpe..xkenal mula la kata sombunk..dh kenal..ohhh baek rupa nyer..haha!!

MiZz ChOcOLaTe said...

tol2..xknal maka xcinta..xgituu..jiwang lak sejuk2 nie..hahaha...

Alvin Shah said...

choc: eh xbole ke nk jiwang2 time cejuk2 ni..motifffff? haha..

MiZz ChOcOLaTe said...

bole..tp jngn lbey2 dh ar..bhaya nnti..haha..jngn pk len ya..aimie dh nmpk otak vin dh warna kuning 2..haha..just kidding..

Alvin Shah said...

choc: hellooooo..mana ada kuning.biru je kot..haha!! dh2 g tido..dh kol bape dh ni? anak dara ni tido lewat lak..haha!!

MiZz ChOcOLaTe said...

alaa..bkn slalu pown vin..ni ler mse nk tdo lmbt jnji bngun cpat..haha..gong xi fa coi Papa Gosip.. :)

baby_rra said...

maybe gurl2 tu semua takowt nak approach vin kot..
sebab takot kene reject ! hehehe !mcm vin ckp la kalau direject ase cam nak hantuk kepale pakai galah hahahah ! eee seramm pun ade law kene reject kan..baby penah alami situasi cmnie..direject mentah2 ! kuwang hajor nyer dia !

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.