السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 23 February 2011

Gelagat si pokai

                Sambil jari ku melentik2 manja melambai mesra kat korang suma sambil memberi salam.sekom!! hey hey hey, salam 1 cendawan u’olz. xlupa jgk kat Dr.Rozmey yg b’gaya sakan dgn style rambut CENDAWAN dia tu.yucks geli usus aku dgr nyer.kentut b’darah trus!! sori ler u’olz sbb dh lama gler xdpt nk gosip2 hangat sehangat taik unta kat Papa Gosip ni.busy ngan stdy kaedah nyer.tu yg xdpt nk post entry baru.so jom arini aku nk “ce citer” plak ttg isu POKAI.
                Actually aku pn tgh pokai gler ni u’olz!! sbb tu gigih bebenor nk “ce citer” kat korang ttg isu pokai ni.huh? xtau pokai tu aper? what the..? pokai tu POndan saKAI..haha!! acah je.pokai tu bila korang dh sengkek gler bila duit poket or dlm akaun bank dh kering kontang gitu.phm? lampi la ko.bnyk telan semut ler tu.ceh!! so, jom kita skodeng gelagat ko, aku dan org lain bila duit poket tetiba kering..pusssssss!!

Makkkkk..nak duit?
                Wahhhhhh dan dan ler ko jadi anak palinggggg mulia kat muka bumi ni kannn? ayat ko t’susun rapi gitu.kelas ko maria!! segala perintah mak abah ko layan je kannn? xde bantah2 langsung.motif sgt. klau ko dok kat university mmg ni ler situasi yg slalu jadi.biasa nyer jarang bebenor ko nak kol mak abah kat umah kannn? cuba dtg time ko tgh sengkek.dan dan ler ko gigih nk koling2 tanya kbr, citer ttg tu citer ttg ni.last2 akhir citer “makkkkk, nk duit ckit bole x?”. very de curlassss ko kannn?

Beb, mintak tlg bole?
                Time ni ler ko jadi kwn palingggggg akrab ala2 kembar siam gitu.dan dan ler jadi BFF kannn? ko la sedara dunia akhirat.ko la darah daging aku.ko la segala nyer.very de plastik!! cuba time ko tgh b’duit ala2 OKB (Orang Kaya Baru), haram nk pandang muka pn xnk.ceh!! dh sengkek menjajau cari mmbr yg bole bantu.klau aku jmp mmbr perangai camni, aku bukak silat kuntau bg terajang maut skali kat dia.

B, u syg i tak?
                Muntah darah aku klau ada kapel camni.klau kita ajak mkn ke, ajak layan movie ke, ajak b’gendut ke (dating), asyik kita jelaaaaa yg payung.mintak guna duit dia? haram sesen pun payah nk hulur.plg xley blah bila dia dh xde duit. hek eleh, cari kita jgk plak tu. janji mcm2 ni. manis je ayat pujuk rayu mendayu2 dia tu.time senang nyusahkan kita, time susah lg ler menyusahkn kita.bye bye jela kat kapel camni. dasar mata duitan.dh ler kedekut taik idong masin.pap pap pap pirahhhhhh!!

Mai singgah!! mai singgah!! nak beli x?
                Haaaaa situasi camni slalu jadi kat kampus kannn? bila mlm je mula la dak2 gigih wat side income jual mcm2 jns brg t’utama nyer mknn.ada hot dog, sandwich, mushroom sup,  nasi lemak, nasi ayam penyet, nasi grg kmpg, nasi grg cina, nugget, burger la bagai. cara ni bole la diterima sbb hasil usaha sndr nk cari duit sampingan.yg xbole blah nyer bila si penjual tu mmbr kt sndr.kang xbeli sentap mak hayam plak.kita xnk beli ehhhhhh paksa2 kemain lg dia.kita ni pun beli la jgk sbb nk jaga hati nyer pasal. camner dak laki xboncet? mkn mcm2 tgh mlm. nyum nyum!! boncet pun boncet ler.lelaki kan pelahap.sama cam aku ni kuat melantak xhengat dunia..haha!!

Adik xcukup duit la..tlg bole?
                Wat wat xphm lak ko kannnn? eleh geli aku klau ko ckp xde abg or akak angkat kannn? dan dan ler ko jd caring sesgt tok beberape hari tu kat abg & akak angkat ko xgitu? motif sbb nk ngayat baekkkk punyer so bole ler ko mintak duit dia kannnn? very der propa!! kelas ko maria!! time tu ler ko nak manja2 la, tanya kbr la mcm selama ni xpenah tanya plak kannn? citer masalah xde duit nk idup kat universiti. motif konon2 nk meraih simpati la kaedah nyer tu.yeuwwww tlg ler.putus urat kentut aku tau.kesian, dh desperate sgt so mcm2 plan coverina ko bole wat kannn? dh dpt duit senyap trus. perangai cam tutttttt!! (censored). carutan malampau..haha!!

PS: tipu la korang xpenah t’calon dlm mana2 kategori kat atas ni.xyah nk plastik sgt la yeaaaaa!! Aku lesing ko kang baru ko tau.huhu..eh eh, camner aku tau suma taktik2 tu ek? opss.haaaa kan dh kantoi. haha!! ok la u’olz, dh lewat pagi ni (4.49 AM). mau tido dh.mata ku dh sepet ala2 apek jual tempe gitu. later jela kita gosip benda lain eh? adios sabombas!!

12 Komen Letop!!:

MiZz ChOcOLaTe said...

aimie setuju 100% bln nie mmg cpt pokai..bile gaji enjoy sakan smpai xhengat dunia(pdn mke)..
tp kriteria2 kt ats mmg xde pd aimie..xske nk mntk2 ngan mak pown sme..heehe..

Edy Fee said...

hahaha..mmg lucu vin..
busy betul nampak..jrg update dah
hurmm menarik blog ni..
terasa lak..
bese la hujung2 bulan ni alaun dah kering
tunggu 1 hb la alaun baru masuk..huhu makin kurus la camni
nice story n funny

Anonymous said...

sangat busyuk ituh mudak2.. nasyib baek aq guna ayat yg lgi cluss n berpastik beg lebih skit... bak kata lecturer bell "plez use bombastik n flowering word" hehhehe ;)..btw,u r the bezz latestik n blomgastik gosipig..hahahhaa

Alvin Shah said...

aimie: yeke xsuka nk mintak ngan mak ni?? helehhhh yo yo oh jela tu..haha!! bgs nyer..jimat duit mak..anak sape ler ni? story ckit!!

Alvin Shah said...

edy: haha..thanks beb..kan dh bgtau start bln feb vin dh xkan update everyday..bz la nk kejar masa update je..tp dlm seminggu mst ada entry baru..pomise!! aneway biasa ler klau dh pokai..mcm2 tmpt kita nk korek duit kann? haha..

Alvin Shah said...

unknown person: i'm the best latestik n blomgastik gosiping? haha..ayat pe lak tu? aneway TQ sbb sudi usha Papa Gosip..usha2 la lagi klau rajen..huhu

muhammad aizat said...

abg:hahaha..nasibb baikk adekk x mcm tu..
:)

MiZz ChOcOLaTe said...

ank Puan Rosnilah lor..hahaha..
aimie mmg xske ar..xtau nape..
malu lau nk mntk..hehe..kdng2 mak sndiri yg bg..
hahaa..(>__<)

Alvin Shah said...

adik: yela tuuuuu..pirahhhh..abg xtau mmg ler..klau abg ada dpn mata mmg abg tau adik jenis kaki korek duit ke x kannnn? huhu

Alvin Shah said...

aimie: bgs nyer..anak yg solehah..bole wat menantu ni..makcik2 suma, ni haaa ada calon menantu solehah..kelas ko maria!! haha..

MiZz ChOcOLaTe said...

i loike..jngn puji bnyk2..mke dh merah dh nie..malu2..hahaha

baby_rra said...

hohoho..
terkena sudah !
taw2 jew vin kan.
hikhik..
adat la tu...manusia mmg mcm tu..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.