السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 6 February 2011

Black Maria

                 Laaaa muka ko lagi? haha!! jgn sentap mak hayam plak u'olz.gegurau je td tu.aku b’syukur xhengat sbb korang msh sudi usha Papa Gosip tanpa rasa jemu (kot?). well, arini aku xmo nk dok merepek meraban pot pet pot pet wat mukadimah entry smpi pnjg b’jela2 gitu.so better klau aku trus “ce citer” ttg tajuk entry yg awal2 lg aku dh taip kat atas tu haaaa..BLACK MARIA!!
                Pekejadah nyer black maria tu? sedap kan bunyi nyer? perghhhh nama nk romantis ala2 brutal gitu!! korang ni baca je lbh.tau ke x maksud black maria tu apa? bukak kamus omputeh then ko cari ler maksud nyer sndr bole? xmo? PEMALAS!! well, maksud nyer ialah “van pengangkut banduan”.agak2 nyer aku nk citer pasal banduan ke arini? yeuwwww tolong la, xcurlasssss!! saje je wat gimik gitu.baru ler nmpk curlassss kannnn? kelas ko maria!!
                Entry arini just nk “ce citer” pasal isu KAPEL u’olz.maybe aku dh buang tebiat kot sbb tetiba je nk guna nama black maria kan? motiffff? actually, nama black maria tu aku guna as simbolik je.maria tu merujuk pada wanita (sbb nama maria kan tok gegurl je) & black tu plak merujuk pada niat xelok si wanita dlm memilih cinta (hati hitam sbb niat xelok so jd black la kaedah nyer kannn?). tp jgn ko kata aku ni nk kutok gegurl plak.klau korang nk tukar nama BLACK MARIA tu kepada BLACK ROMEO pn bole. jantan pompuan sama je perangai 2X5 klau nk memilih cinta ni. so, adakah anda seorg “black maria” jika anda memilih cinta sbb..

HARTA?
                Wah wah wahhhhh..dasar mata duitan sgt ko kannn? mentang2 ler ada “nur” kat poket jantan tu dan dan la ko nk t’hegeh2 kat dia kannnn? xksh ler klau rupa jantan tu pecah rumah ke, cam tongkang pecah ke, iras2 beruk semput ke asal ko tau dlm poket dia tu ada duit melambak2 so ko ngan rela hati nk jadi awek dia gitu? jahat ler ko!! no money no talk no couple!! what the..?

RUPA?
                Ehhhh mmg menyirap tahap gaban klau tau ko tu b’cinta atas dasar rupa je semata2.mmg ler setiap manusia suka pada benda yg chantek @ sedap mata memandang tp klau setakat ko b’cintan-cintun atas dasar rupa je mmg xley blah r!! dpt balak ensem macho howt la bagai tu suma wahhhh kemain bangga lg ko kannnn? jalan mendongak dagu ke langit trus. konon2 bangga ler tu? konfiden adeq2 zaman ni klau b’pacaran kannn? kelas ko maria!!dh tua nti, kerepot jugak muka tu!! (guna jamu mak dara buatan indonesia pun dh xbole nk tegangkn blk kulit tu kak temah oiiii)

PANGKAT?
                Sape yg xnk gelaran Datuk? Tan sri? Datin? tol x? mmg ler hanya sekadar pangkat yg kita slalu bubuh kat awalan nama kita je.nama kita dh ler mmg pnjg, bila dpt title as “datin” so lagi pnjg b’jurai ler nama ko tu kak gayah oiii.berebut2 ko nk cari jantan (xkira duda, bujang t’lajak) cam Datuk K kannnn? (abg misai). ada title Datuk je trus t’jojol bijik mata ko kannn? nak kawen!! nak kawen!! verangan ler tu nk pki gelang emas smpi cecah bahu la, pki make-up mahal  tebal sekaki la, pki kasut tumit tinggi 8 inci buatan Datuk Jimmy Choo la kannnn? verangan sugguh..hak tui..!!

KUASA?
                Yeuwwww xkuasa aku nk melayan org yg GS ni tau (Gila Kuasa).motif ko? ohhhh wat2 jatuh cinta kat someone sbb sng nk dpt kuasa la camtu? nti ko kena sumpah jadi batu sbb niat xbaek baru ko tau. Nk sgt kuasa konon.nah hambik!! hambik!! hambikkkkkkk!! bila dh mati nti, tuhan campak ko masuk neraka tingkat 7 trus baru ko tau kak senah oiii..so xmo noti2 tau!! babap montot ko nti. Opss! lucahhhhhhh!! hik hik hik..
PS: klau ko xnk dicop as BLACK MARIA (serta bkn juga sbgi maria ozawa ok!! lucahhhhhh lagi..haha!!) so xmo ada niat nk memilih cinta sbb 4 perkara td bole? USTAZ ALVIN SHAH dh mula nk membebel ni u’olz!! nk b’cintan-cintun tu bior ler ikhlas ckit kak kiah oiii..so ok la smpi sini dulu ustaz vin bg tazkirah.later, adios sabombas!!

5 Komen Letop!!:

baby_rra said...

betol tu !
baby dah bnyk kali kene ngan jantan2 yg hanya nak duit ! bkn gal jew yg cari jantan bnyk harta ! jantan skang pun sama ! nak duit jew ! (kene ngaku diri nie bodoh ar tapi takpew)geram jew ! tapi nasib baik cepat sedar ! pas nie xmo salah pilih lagi ! ( kesian at diri sendiri )

MiZz ChOcOLaTe said...

yow2 bro..i sokong u 100%..zman skunk mmg owang pndang kt sume 2..tp kbnykan nyer gurlz dan diowng akn piley laki b'umur dan kaya..mngkin diowng nk harta jerk kot(xsume ea,jngn slh phm)..

Alvin Shah said...

zura: bnyk kali u t'kena ngan mamat mata duitan? manusia skrang mmg pandang duit je zura. bkn nk kata gegurl je yg camtu, laki pn sama.so pasni u kena hati2 la ok?

Alvin Shah said...

choc: mmg trend kot gegurl zaman ni nk balak or lak tua sbb ada "nur" kat kocek dia..haha!! nk harta n pangkat la kannnn? dpt la title datin tu..gigih ek? huhu

MiZz ChOcOLaTe said...

lau ar aimie de ciri2 camni mmg cdey ar..lbey bek cari wet sndiri drpd mntk2 kt owng..{lau dh sngkak sngt ley ar..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.