السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 13 February 2011

Papa Banjir

                Namaste u’olz!! (feeling2 hindustan sgt). TQ sesgt kpd kak gayah serta pak meon sekalian yg gigih bebenor usha Papa Gosip skrang ni.well, entry arini nk “ce citer” ckit ttg aktiviti yg aku and de’geng join baru2 ni.alang2 pahala kita yg sedia ada ni mmg kurang kata nyer sooooo apa lg dan dan ler aku join wat kerja amal “MISI BANTUAN BANJIR” gitu!! wahhhhh RAJEN nyer aku.curlassss ko maria.i loike!!
                P'jalanan supposely b’mula pd pagi sabtu (12.2.2011) kata nyer TEPAT kol 7.30 pagi. elehhhh biasa ler janji melayu, 7.30 la sgtttt.dan dan ler kol 9 pagi baru nk grk, hak tui..!! nsb baik pihak UiTM sediakn bekpes. kenyang perot aku. blurrrrppp!! then, ktorg menuju ke pagoh. sumpah time dlm bus tu mmg ngantok yg amat.t’copong aku tido kot. jatuh saham aku.adehhhhhh!!
(antara mmbr2 aku yg join KUMPUL PAHALA)

Then selepas tayar bus UiTM tu b’pusing2 hampir sejam ktorg smpi jgk ke destinasi yg pertama.skola apa ntah nama nyer.nyanyok lak aku.bnyk mkn semut ler kaedah nyer.tp yg aku ingat skola tu SJK (T).mmg teruk ler skola tu kena banjir.paras pangkal leher aku tuuu.tgi aku dh 183cm.so ko bole bayangkn ler b’tapa tgi paras air time banjir tu.plg best bila ada reporter dtg kat skola ni.mkn hati tau reporter dari RTM & Astro Awani tu interview org lain plak.sentap mak hayam aku!! baru nk feeling2 glamer gitu tp org lain plak yg caras!!haha..kat bwh ni BUKTI (gamba) aku tlg sesama menyental segala jenis daki, lumut, lumpur yg melekat kat dinding skola tu.
(cuci ke posing yg lebih? harus ler posing u'olz!!)

Pastu ktorg rest jap dlm 2 jam tok mkn n melantak bihun grg yg very de “sedap” tu & ktorg amik kesempatan tu tok lelapkn mata jap.tumpang tido atas peha kwn2 gitu.xmo baring letak kepala atas lantai.keras kot.peha kwn2 yg gebu kan ada.tumpang ler kejap.xbaek kemut.sharing is caring kata nyer.kelas ko maria!! pastu dh puas m'bongkang ktorg tunaikn SOLAT gituuuuuuu!! gerenti mak2 mertua gigih nk jadikan bakal menantu sbb solat xtinggal walaupun penat kemain!! then smbg blk keje tapi kat skola lain plak.alaaaa sebelah2 je skola tu.sekangkang kera je jauh nyer..huhu!! ktorg sental dinding, lap cermin, mop lantai, angkat barang2 yg super berat bla bla bla tu suma pastu dlm kol 4 lbh siap suma keje.yahoooo keje amal tok 1st day dh beres!!
Ktorg menuju plak ke skola SSARSI.bkn air sarsi tu u’olz!! mmg shortform nama skola tu camtu.kelas kan?ktorg bajet dpt ler rest dlm ASPURA & ASPURI (Asrama Putera & Asrama Puteri) rupa2 nyer kena sumbat rmi2 dlm dewan dia je.kat situ ktorg share dewan ngan IPTA & IPTS yg lain cam UPSI, UiTM s.alam, UPNM.mmg rmi tp best la.dpt jmp student2 universiti lain.yg jantan kena tido kat dewan, yg gegurl plak kena membongkang kat surau.tapi yg plg TAK best bila bilik air skola tu limited gler ngan air plak bagai dicatu gitu.nsb baik UiTM Melaka smpi lu so bole ler ktorg mandi dulu.tp ktorg sndr dh rmi gler so berebut2 jgk ler nk mandi u’olz.aku mandi ala kadar bagai kerbau je tau!! kwn2 xabes2 ketok pintu pastu ada plak kaco nk intai la bagai so aku mandi plg sekejap dlm sejarah idup ku.sial tau.tension aku!!
Pas dh “wangi” la jgk badan ktorg suma, ktorg mkn mlm plak.bole ler tahan lauk yg ada.ikan masak kicap + salad ATAU ayam grg masak kicap + sayur campur.aku bedal smpi 3 bungkus polistrin u’olz.lapo nyer ya ampunnnn.cam org ilang pedoman je sbb aku melantak smpi 3 bungkus.keras perot aku!! kwn2 ckp aku bela SAKA!! woiii, very der hawau ko ek? aku ni mmg jns melahap bnyk laaaaaa!! bela saka la sgt kannn? very de longkang mulot ko.haha!!pastu smpi la masa tok tido.tp sblm tido tu ktorg gosip2 ler ckit pasal itu pasal ini.mkn jajan la bagai.ktorg beli kat pekan sblm menuju ke skola SSARSI.ada yg beli cekedis (aku ler tu), ada yg beli roti canai smpi 20 keping  (mmbr aku kata nyer nk share), ada yg beli roti blueberry (rmi yg  beli smpi b’rebut2 kat kedai nyonya tu), ada yg beli nasi lemak RM.070 sebungkus (kelassssss!!), ada yg beli air botol (beso+kecik+sedang) suma size ler ada.pas dh mkn mcm2 tu ktorg landing ler kepala kat beg or baju yg ada.so suma ler m’bongkang smpi meleleh air liur basi.
Aku ler manusia plg awal bgn g mandi pagi tu.nak tau kol brape? kol 5.30 pagi!! geram sbb mlm sblm nyer xdpt nk mandi pepuas, aku gigih bgn awal2 pagi dok b’siram smpi kecut2 kulit tuuuuu..!!puas ati aku!! ktorg b’siap2 la bagai pastu kena b’kumpul nk kira org cukup ke x.kang t’tgl bus nanges plak.ktorg t’paksa b’diri lama gler sbb kena tgu mamat PALAPES (ROTU) g berak lak dia.lama gler!! berak batu or maybe ceret-beret kot? aneway, bwh ni gambo2 sblm ktorg b’kumpul. jom tgk jom..
(suma muka yg tgh kebuluran)

(sumbat bg muat roti dlm mulot tu.cancel jd menatu!!)

(3 "mat romeo" yg desperate cari aweks!! haha)

(awek2 brutal tp ayu.PALAPES la kaedah nyer!!)

Plan pagi ahad tu (13.2.2011) ktorg nk gerak g umah org2 kmpg t’pilih tok tlg2 mana yg patot.perghhhh penat siot kemas n tlg apa2 yg patot kat umah  org2 kmpg tu tp ktorg ttp trus kan keje smpi beres!! pastu BALIK time!! yahoo!! bwh ni antara gambo2 yg sempat aku snap sblm blk ke UiTM Melaka.jom usha jom..
(antara rumah yg ktorg tlg bersihkn.kelassss!!)

(mari!! mari!! satu singgit!! pilih awek mana ko nak!!)

(kelabu - PALAPES.hitam - KOMANDER UiTM)

(aku xde dlm pix!! sbb tgh snap pix ni laaaa!!)

(Memori bersama "MISI BANTUAN BANJIR")

PS: abes ler penat lelah ktorg selama ktorg kat tmpt org tu.baju ngan seluar dh ler kotor gler, kasut plak bau bacin, muka hangus hitam likat, bau badan plak kepam gler,  perot b’kocak kelaparan, ngantok plak tahap karma so bila masuk dlm bus je perghhhh mmg HEAVEN.dpt air-cond!! ktorg grk blk ke UiTM, singgah kat pekan jap g mkn sbb lori mknn yg sepatot nyer bwk mknn tok ktorg tayar pancit la dan dan sbb tu ktorg xdpt mknn tok last day tu.sabo jela!! pastu smbg blk menuju ke UiTM.ada yg tepekik telolong karaoke dlm bus tu, ada yg borak2 je, ada yg m’bongkang (aku ler tu), ada jgk yg blur t’kebil2 bijik mata dok t’menung dlm bus.ktorg slamat smpi ke UiTM n jmp pak guard yg mmg ktorg “SAYANG” la sgt tuuu..haha!! blk je bilik trus g mandi n tido la apa lg kannn? kelas ko maria!! ok ler tu u’oz, tu jela citer yg ada kot.penat dh nk menaip ni.later ler kita “ci citer” lg. adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

muhammad aizat said...

abg:gigih ni adik bace blogg walaupun tgah demam..bgoslah dapat tolong dorg ni..mesty bez giler kan..??btw,asal pix abg ade 1 jea..?

Edy Fee said...

hahha..great,,,tambah phalaa

Alvin Shah said...

adik: TQ dik..baca tu baca gak dik..ubat jgn lupa mam..awk tu bkn nyer sht sgt..ok? nape pix abg sekeping je? dh tukang amik gambo tu abg mmg ler camtu..haha!!

Alvin Shah said...

edy: yela pahala sedia ada mmg ckit..wat2 la keje amal top up pahala tu kata nyer kannnn..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.