السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 23 May 2011

Songsang rupa nyer!!

Wahhhh!! aku ni nk citer pasal isu GAY lg ke? atau LESBIAN plak? eh no no no no!! simpangggg!! ala, skali-skala tu bole ler nk citer isu2 panas meletop camtu. kang salah bg info berdosa plak aku ni u’olz!!  songsang tu makna nyer “ber/terbalik” kan? berlawanan gitu. so isu arini ialah “bila sesuatu yg kita buat tu kita rasa betol bg kita, padahal org lain kata TAK!!”. apakah perbuatan yg dibuat oleh perempuan @ lelaki yg mereka rasa betol padahal sebenar nyer TAK punnn!! antara nyer ialah..
Perbuatan perempuan yg di DISLIKE oleh lelaki!!
1) Make-up tebal sekaki?

-    Mostly lelaki sebenar nyer DISLIKE klau perempuan tu super excited dok tepek make-up tebal2. mmg ler nmpk FLAWLESS , tp klau dh tebal 50 inci, hantu tgk pn cuak!! patot nyer kita yg takot tgk hantu, ni hantu pn bole t’ketar2 kepala lutot (klau ada lutot la) sbb tgk muka ko yg puteh melepak tu. klau xde make-up hambikkk muka cam tapir. tu la dh slalu sgt tgk muka ko “SEMPURNA” cam artis Hollywood je, bila xde make-up muka dh mcm nenek kebayan bongkok 10 je. eeeeee yekkk!!

2) Pki minyak wangi yg OVER wangi?

-     Konon2 nk dpt pengiktirafan manusia plg wangi dlm sejarah tanah air, padahal ko ingat lelaki bole tahan sgt ke bau wangi sweet2 yg OVER sgt tu? nk pecah lobang idong org2 jantan ni tau. bajet daya penarik kononnnnn. sesak nafas tau x!! klau BF ko pengsan sbb t’lebih sedut bau wangi ko tu, mampu ke angkut dia bwk g klinik? Haaaaa tau pun xlarat so pki yg light2 jela. xyah ler nk spray smpi separuh botol abes. xley blah. nyampah!!

3) Dress-up xkena tempat?

-     Haaaa ni satu lg MAJOR problem perempuan bajet ni. tau ler suka melaram tp klau melaram xkena tempat apekejadah nyer camtu? dh ler nk bersiap tu lmbt (totally di DISLIKE oleh lelaki), pastu pki baju very der vogue!! padahal ajak teman pergi pasar je tp kemain lg dia ek? siap wat curl (kerinting) rambut, pki eye-liner, eye shadow, lipstick, pki baju rambu2 siap ada kerawang2 lg, boot bulu2 (ingat ko dok London?), eh eh jgn lupa selendang buat belit kat leher ko ya kak gayah oiii. lelaki ni suka perempuan yg sempoi & b’sederhana je dari segi pemakaian. setakat pergi pasar borong, pki t-shirt & seluar track sudahhhh. eeeeee gedik!!

4) Lagi slim lagi chantek?

-     Ewahhhh xde makna nyer!! ko ingat lelaki suka tgk badan ko yg leper cam papan tu? lelaki suka badan yg “sedap-sedap” gitu, bak kata org MONTOK u’olz (opss!!). xyah nk diet konon2 xmo mkn nasi. klau ko mkn pun ko pergi jolok tekak bagai nk rak soh muntah blk makanan tu kan? klau badan cekeding smpi “aset” ko kat atas tu penyek cam capati basi xde feel lelaki tgk ko. yela, dh mcm lelaki punyer je ala2 leper petak gitu.  BULAT ler bagusssss!! (opss cabul mulot ni. lucahhhhhhhhhhhhh!!).

Perbuatan lelaki yg di DISLIKE oleh perempuan!!
1) Bina badan sampai berketak-ketak?

-     Wahai abang-abang sekalian, ko hengat badan ko fit ala2 sazali samad tu org perempuan suka sgt ke? mostly perempuan yg aku tanya diaorg DISLIKE bentuk badan lelaki camtu. klau ada shape ckit2 dh kira ok. jgn obvious sgt smpi keras badan ko. kang nk pelok cam batu lesung plak!! keras semacam. org perempuan suka lelaki yg berisi ckit. perot boncet ckit pn xpe sbb kata nyer best nk pelok (klau dh kawen la).yg belom KAWEN jgn nk gatal2 dok pelok BF ko smpi lemas konon2 nk testing perot dia best ke x!! so, sebagai lelaki ko nk kepuasan diri semata2 je ke sbb ada badan ketak2 camtu atau nk kepuasan pasangan anda? pikir2 kan ler yaaaaa..

2) Smoking to make u look MACHO?

-     Survey yg aku buat mostly kata DISLIKE jantan2 yg smoking ni. diaorg kata busuk la, bibir itam la, nti kawen takot laki mati pucuk la, menjanda awal sbb laki mati barah paru2 la. so msh nk smoking ke wahai si penghisap rokok tegar? bajet macho & nmpk jantan klau smoking @ takot member2 lelaki yg lain cop ko lembut sbb xhisap rokok camtu? woiii, mostly org nk kawen kan? klau perempuan reject ko sbb ko smoker camner? hah, pergi ler kawen ngan mmbr lelaki ko tu. GAY!! padan muka ko..

3) Lelaki metroseksual?

-     Yang ni ssh nk kata betol ke tak. sbb klau lelaki selekeh perempuan xsuka, klau jaga penampilan sgt punnnnn perempuan xsuka. ermmm fening lalat aku nk tls ni. maybe bole ler nk bergaya & jaga penampilan ko tu, tp b’sederhana jela. survey yg aku buat, mostly takot nk b’kapel atau cari pasangan yg very der high-maintenance  ni. bkn sbb takot duit kering sbb bg BF ko toiletries yg very der branded (present, alo lo lo so suwetttt!!) tp diaorg takot ko tu “2 alam”. diaorg anggap lelaki metroseksual ni suma nyer GAY. padahal bkn suma tp diaorg ttp beranggapan camtu. so camner bro? kena la so-so je ok?

4) Terlalu “BE YOURSELF”?

-     Suma tau lelaki ni mostly sempoi je kan? bila berkapel pn mst u’olz penah dgr ayat ni “just be urself dear, before & after kita kenal xyah ubah apa2. i terima u seada nyer”. (geli jek? jiwang bro!!). mmg ler kena jadi diri kita, tp certain2 time kena la ubah perangai ckit demi nk menjaga hati GF ko tu bro!! perempuan mmg pendiam klau ada certain2 things yg dia xbrape berkenan ngan perangai BF dia. but kita sebagai lelaki kena alert, jgn nk buat perangai selamba badak ko tu jek!! alert apa yg GF ko xsuka then jgn buat. contoh, ko ni jenis suka gelak kuat2 sejak dlm perot mak ko lagi. then GF ko xsuka sgt sbb malu la kata nyer, so bila ko depan dia (dating bagai), b'lakon kejap so ko gelak ala kadar je. sbb pe? for the sake of your relationship bro..

PS: terrrrOVER panjang plak entry kali ni. lepas gian gitu sbb dh 3 hari xsempat nk buat entry baru. so, hope u’olz amik la iktibar mana2 point yg aku ckp tu bole? korang jgk yg senang nti kan? penat aku bg tazkirah. xnk follow sentap mak hayam tua aku tau. haha!! ok la u’olz, later ok? adios sabombas!!

10 Komen Letop!!:

Miza said...

cool.tapi btul ke girl xsuke laki metroseksual?mcm xbtul jer(bagi pompan cam sye la) :)
tpi totally btul ah kan...

Alvin Shah said...

miza: sbb tu kata ssh nk tls tok point tu..ada yg suka ada yg tak..tu terpulang kat individu.. aneway TQ sbb sudi baca n drop ur comment here beb.. :)

Miza said...

tapi tak lah.yg jage pnampilan tuh lagi best.mknenye dy pmbersih.
btw,most welcome. :)

Edy Fee said...

haha betul2..nak jage penampilan pon susah..tak jage pon susah..haha
tapi nak bf smart

Alvin Shah said...

miza: yup, sape xnk lelaki yg pembersih kan? mmg rmi je dak laki yg kurengggg ckit nk jaga kebersihan ni tp msh rmi jgk yg rajen & jaga kebersihan diri dan tmpt sekeliling dia..xsuka kotor2..dislike..cam vin la..bersih abes..haha!!

Alvin Shah said...

edy: fening lalat kan klau pikir taste dak pompuan ni? bila detail or pembersih sgt kata GAY, jd pengotor lg ler salah..so kena biasa2 je kot? arghhhh..how how how?

Edy Fee said...

ahaks..no komen la...hehe k dah vote...moge menang

Alvin Shah said...

edy: dan dan no komen la kannnn? haha..wahhh TQ sbb dh vote..tapiiiiiiiiiiii klau sudi kena kerap vote n konsisten..sob3!! (malu nk ckp sbnr nyer ni) :'(

JK chah said...

haha... mstie de org yunk pnaz law bce cte kmu nie!!... pew2 pown m'mng bez arh...haha...

Alvin Shah said...

JK chah: haha..sape yg terasa nsb la kannn? citer secara general..haha!! aneway TQ sbb like entry ni..ada masa usha2 ler lg.

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.