السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 3 May 2011

Auwwww!!

            Kak gayah oiii. pekabo je u’olz? eh lupa plak kat pak meon sekalian alam. kome sihat? harus ler sht kannn? klau x, xdela gigih nk baca entry kat Papa Gosip ni kaedah nyer!! dh baca lom entry2 baru bulan Mei ni? klau lom, pegi baca!! klau x, aku mandrem u’olz nti. abes senget bibir ko esok!! syirik gler. oh tidakkkkkkkk!!
            Arini tetiba plak t’pikir nk gosip2 ttg isu “auw-auw”. Haaaaa sebelum tu, entry ni bkn nk carut-marut atau nk wat “ketupat gedang” (ngumpat) kat sesape ok. hanya sekadar renungan agar u’olz tau ckit2 dunia sebenar “auw-auw” ni. sebelum tu jom tgk video “auw-auw” kat bwh ni. layannnnn!! hehe..
video
(kelas ko maria!! makan hati tgk gigi "chantek" ko)

            Maybe ada antara u’olz mempunyai kawan golongan camni kan? xsalah b’kwn ngan diaorg ni. makhluk tuhan jgk. cuma perwatakan & penampilan agak berbeza la ckit dari norma masyarakat biasa. sepatot nyer lelaki pki jeans, baju kemeja smart, t-shirt plain bagai but diaorg ni b’pakaian cenderung ke arah wanita. sexy gler plak tu. pki baju tali spaghetti lg tau. mmg la naluri feeling2 wanita tu tebal tp maybe sbb dh konfiden sgt diaorg xksh nk pki sexy-mexy ni. tp klau naluri wanita tu lbh, nape xde nyah yg sopan tutup aurat? pki tudung ke? pki jubah labuh ke? kan molek camtu kannnn? wondering, ermmm..
(malek noor ke aper ni? laku ke camni?)

(jgn tenung lama2 paras dada tu..opss!!)

            Rmi yg kata nyah ni ibarat pelacur? pagi ptg siang mlm cari jantan!! kata nyer nk cari duit “macam hahal” tok sara diri gituuuu!! tapi, korang penah t’pikir x statement ni -“klau xde permintaan xdela penawaran”. klau xde jantan2 yg layan atau cari servis baekkkk nyah2 ni for sure la makin kurang atau xdela servis layan baekkkk nyah ni kat abg-abg sangap tol x?
(gigih redah ujan tok cari naflah zahir batin ek?)

(mat saleh boncet pun layannn? kelas ko nyah!!)

Bukan nk salahkan golongan nyah ni je semata-mata sbb jadi camtu. mostly setiap nyah ni ada cerita t’sendiri (tak termasuk nyah yg suka citer propa ok!!) nape diaorg ni jadi nyah. cuba dgr rintihan & luahan hati nyah2 ni. antara alasan yg slalu menjadi penyebab adalah:-
1)  Mak teringin sgt nk dpt anak pompuan. bila branak keluar jantan. so, dh kemaruk sgt nk anak pompuan so mak asyik pakaikan blouse, baju kurung, skirt, tudung je.
2)  Masa kecik2 dulu, slalu kena “hentam” ngan abg, sepupu lelaki, jiran lelaki, kawan lelaki bagai. memula xtau papepun sbb kecik lg, xsuka sbb sakit lelama tu jadi suka plak.
3)  Adik-bradik suma pompuan. dia sorang je jantan. tp sbb dh biasa bergaul ngan adik-bradik pompuan so t’ikut2 gaya dan perangai perempuan jgk.
            Macam2 lg ler alasan yg sering kita dgr. maybe ada betol jgk antara suma reasons tu menjadi penyebab nape diaorg develop jadi “wanita palsu” ni. diaorg ni sejak zama skola lg smpi ler dh besar panjang dh lali dicerca, diejek, dimaki, dipulau oleh org sekeliling. kental semangat diaorg ni melalui suma situasi yg amat pedih sejak kecik tu. kita gelak2 kan golongan nyah2 ni kata dia hodoh, xsedar diri, nk mampos, bajet cun, muka pecah bla bla bla. tp dia manusia jgk, ada hati & perasaan. bukan nyer aku nk membela diaorg ni jadi nyah cuma pikirkan side dan hak diaorg sebagai seorang manusia jgk. nk hepi & tenteram mcm kita suma. klau ko diherdik saban hari bila b’temu ngan org rmi apa perasaan ko? suka? seronok? bangga? xmungkinnnn!! for sure korang akan rasa malu, sedih, rasa useless sgt tol x?
            Papepn klau kita ni org yg berakal dan ada iman, kita supposely ajak diaorg ni kepangkuan jalan. jgn paksa just jemput secara baik dan halus tapi mst berterusan. jgn mengalah sbb klau ada hidayah yg dtg, maybe diarog sedar dan slow2 kembali menjadi manusia normal. actually ada rmi nyah yg nk berubah. tp diaorg takot n xtau kat mana nk mulakan dulu. ada satu cerita ni bila seoraang nyah ni nk b’tobat, pergi jmp seoarang ustaz minta pandangan dan tunjuk ajar. nak tau aper jadi? ustaz ni maki hamun bila nyah ni citer apa dia wat selama dia menjadi seorang mak nyah. kata dosa besar, nabi xngaku umat, terang2 masuk neraka!! Woiii pakcik, ko sape nk tentukan dosa pahala org? org mintak tlg tu baik2 ler ckit. ko ingat, setakat muka alim ada title ustaz dah bole pastikan ko masuk syurga camtu? Tuhan maha adil. Tuhan  tau sape yg layak masuk syurga atau neraka. so, nyah tu xjadi tobat sbb layanan burok ustaz tu then kekal jadi nyah smpi skrang. zalim punyer manusia la ustaz tu!! gerammmmmmmmm!!

PS: so xyah ler ko nk mengata, mengutok, mencerca golongan nyah ni. xde manusia yg sempurna atau maksum seperti nabi. so, cuma apa yg bole kita wat ajak golongan ni kembali bertobat then berdoa moga mendapat hidayah. Haaaaa tgk, skali skala aku emo jadi ala2 ustaz xley blah kan? ala skali skala je u’olz. asyik citer lawak n gosip2 panas je. ok la u’olz, nk terima apa aku ckp td ke x itu hak masing2. aku pesan je ok? adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

qiela said...

vinnn..qla ngah dok skodeng blog vin nie smbil mkn mee goreng..adesss...x smpt nak abes..terbantut tgk video 2 laa..haha..x lalu dah nak mkn niee..ngeee


tp btol jgak..kite x bole nak slah kan golongan2 mcm nie 100%..ape pown..kite doa kan dorg cpt sedar :)

izzaty hamzah said...

kelaszz la entry vin..hehe...

iryminBoyz said...

moga mereka mendapat petunjuk dan hidayah..

Amin...

Awa said...

btol gk.. bkn slh depa pn.. tp kn... kte ada agama, bkn xde... kalo bulee, kene ajk kwn2 yg cmni btaubat(er, sy bkn ustazah kihkih tp sekadar berkongsi jaa...).. blum trlambat untuk kmbali kpd ALLAH yg 1...

Alvin Shah said...

qiela: hambooiii cik adik? smpi tersedak bagai tgk video tu eh? kelassss ko maria!! haha.. aneway, moga mreka2 ni mendpt hidayah Allah..jgn cerca mereka..hamba Allah jgk.

Alvin Shah said...

izzaty: kelassss eh? haha..TQ beb!! kena amik iktibar..mereka makhluk Allah jgk kan?

Alvin Shah said...

irymin: mudah-mudahan mereka mendpt hidayah dan petunjuk dari Allah..tp kita kena sokong dan jgn sesekali cerca & maki hamun mereka.. kena cara yg halus br ler diaorg t'gerak hati nk b'tobat..

Alvin Shah said...

awa: Allah maha pengasih..ada niat nk bertobat dgn bersugguh2 4 sure Allah akan bantu kepada mereka yg betol2 insaf tol x? saya pn bkn ustaz..haha!! cuma bg pandangan aje..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.