السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 5 May 2011

Bila teruna & dara dot dot dot

            Apa yg dot dot dot tu? wah!! lain mcm je bunyi nyer? stim ler tu!! stim ler tu!! nk stim lain kali je laaaa. ni bkn blog lucah-mucah!! blog nk gosip berbakul-bakul je. hehe!! ok, now kita str8 to de point tok isu kali ni. apa pandangan/persepsi org rmi bila perkara sama dibuat oleh 2 jantina berbeza antara lelaki & pompuan? xphm? baca jela kat bwh ni. mls la nk tulis pnjg lebar. kang silap2 mata ko jgk yg juling (PS: lelaki (L), perempuan (P) OK?).
Bgn lewat?
L: biasa ler lelaki mmg camtu. bertuah ler nk bgn awal.
P: anak dara aper camni? bgn lewat!! buruk benor perangai.

Mandi lama?
L: lama nyer mandi? woiii, jgn “main sabun!!” (sambil ketok2 pintu)
P: leceh tol ler klau pompuan mandi dulu. mst lama. cpt la woiii..!!

Siap lambat?
L: kalah anak dara!! (sambil jerit2 soh cpt siap)
P: pki make-up tebal sekaki ler tu!! (sambil memekik soh cpt siap gak)

Jaga penampilan sgt?
L: sumpah GAY!! anak ikan sape ler tu. simpangggg!!
P: hamboiii, calon mak-mak mertua ni. sedap mata memandang gitu..

Banyak duit b’kepok2?
L: elehhhh mak datin sponsor!! (sambil golekkan bijik mata)
P: datuk mana bela dia ni agak nyer?

Kuat makan?
L: mmg xsah klau lelaki xmkn bnyk. skali mkn 3 pinggan trus!!
P: xtakot gemok ke? xde laki nk kat ko nti nyot!!

Tak pandai masak?
L: lelaki mmg!! tau mkn je. masak xreti. jerang air jela yg dia mampu!!
P: dh besar pnjg xreti nk masak? pemalas nk masuk dapur ler tu!!

Ada rupa?
L: mst awek keliling pinggang ni. sah playboy!! (sambil wat muka ketat)
P: cun gler!! kalah hanis zalikha!! dah b’punya ke lom?

Suka on9?
L: tgk “redtube” ler tu!! (porn site) – PS: aku xtgk ok..tau je..erk!!
P: tulis blog jiwang ler tu. xpun tls status FB luah perasaan bagai.

Serabai?
L: standard lelaki camtu. mmg selekeh abes. pki t-shirt pagoda plak tu!!
P: xlaku & xkawen ler ko smpi mati tgl tulang nyah!!

Gelak kuat?
L: dh lepak ngan geng2 dia mula la naik tocang.
P: gelak cam s***!! cover ler ckit. dh cam jantan!! (terus-menerus ngumpat)

Pakai contact lens kaler?
L: spesis “2 alam” ler ni. perlu ke pki yg kaler2 nyer? clear je sudah!!
P: (lawa) -“sesuai sgt ngan tone kulit & muka”, (xlawa) -“bajet omputeh, tlg la, nyampah!!

Kapel @ skandal?
L: (ensem) - “untung ler pompuan tu”, (xensem) - “buta ke pompuan tu?”
P: (cun) - “elehhh ntah kekal ke x tu? (jeles), (xcun) - “barang baekkk ler tu @ duit tebal”

Lembut?
L: ni mst terkenan time mak dia ngandong sbb suka tgk jaffar onn masak kat TV!!
P: hamboiiii, lemah lembut sungguh. stim tgk!! (pergi bilik air jap!!)


PS: manusia biasa ler. ada je benda nk bergosip!! mostly ada “scroll PHD” (Perasaan Hasad Dengki). klau tegur benda baik tu xpela. ni asyik rasa xpuas ati ngan org lain mmg masalah ler. bwk2 ler b’tobat u’olz kalau ada yg perangai camtu. ok la u’olz, USTAZ ALVIN SHAH say bye-bye dulu. tazkirah dh abes. haha!! adios sabombas!!

4 Komen Letop!!:

Ariz Abdullah said...

mandi lama sebab mandi wajib...dats the point..hahahaha...lelaki lembut pasal dia pikir..bila lagi nak rasa jadik lembut..ini lah masa nya...

Cik Kiri (FB) said...

Yg tang suke on9 2 SENR-TAP aku...wkwkwkw xbole bla...wee~~

Alvin Shah said...

abg ariz: haha..tu klau mandi wajib. klau bkn mandi wajib tp dok memerap lelama dlm bilik air pe kes? haha..bila lg nk rasa lembut? camtu plak? pelik pelik!! haha..

Alvin Shah said...

jun: sentap ke ko? haha.. aku xde direct kat sape2 ok. ko terasa aku xtauuuuu..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.