السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 2 May 2011

Petanda nak break-up!!

            Wahhhh!! new entry u’olz!! gigih bagai nk rak aku tulis entry ni khas tok u’olz suma tau. biasa ler tgh cuti sakan dok membongkang je kat umah perabiskan beras. so bole ler update slalu Papa Gosip ni. alaaaa tok sape jgk kannn? tok u’olz jgk!! tak gitu kak gayah? ok, xmo pot pet pot pet berjela2 lg, kita go on je ngan isu kali ni. ko dh kapel lom? (xkisah ler balak ko ke, cikaro ko ke, awek ko ke, skandal-mandal ko ke, ada aku kisah?). so, jom kita skodeng tanda2 bila “si dia” nk break-up ngan ko. kesiannnnn!!
1)  Ajak kuar asyikkkkk kata xbole!!
Puas dh ko ajak kuar dlm seminggu tu. tapi macam2 alasan dia bagi. kata nyer bz time hari2 biasa. bila ujung mgu pn sama je. ntah bila dia free xtau ler. maybe time dia tido or pegi melabur kat jamban jela yg dia free kot.
PS: elehhh klau kuar pun bkn pki duit dia, duit kita jgk. bajetttt!! nyampah!!
2)  Msg dh jrg, kol lg ler xde!!
Dulu (time hangat bagai taik unta bercintan-cintun) tiap masa xley skip anto sms. tanya pekabo bagai. skrang ni? elehhhh satu msg haram pn xdpt. nk tgu dia kol lg ler xde. dan dan kata xde kredit.. dan dan bz.. dan dan tetido.. alasannnn!!
PS: bz ler konon2 nyer. tgk Facebook or MySpace slalu je on9. penipu!!
3)  Cakap ckit je nk melenting!!
            Nak kata dtg bulan (haid - tok pompuan je) rasa nyer baru je suci aritu. ntah aper kena ntah kepala dia nk mrh2 cam org mati anak je. kita ckp punyer ler sopan tp dia sembur kita blk macam kita ni mencarut kat dia plak. maki hamun bagai nk rak. pekejadah nyer?
PS: org lain dia ckp ok plak. pijat semut pun xmati. ngan kita? harammmmm..
4)  Wahhh..kuar ngan jantan/betina lain!!
            BF - “u kat mana syg?”, GF – “i kat umah tgh tlg mak lipat kain”, BF - “ohhhh yeke?”, GF - “ermmm nti kita txt lg k. i nak cepat ni. bnyk lg kain kena lipat sbb smlm ujan baju bnyk xkering”, BF - “ok, “LIPAT KAIN” tu elok2 k!!” (padahal BF dia ada kat tempat kejadian tgh tgk awek dia dari belakang kuar ngan jantan lain siap PIMPIN TANGAN lagi, kelas ko maria menipu!!)
PS: macam nk picit2 je nyawa dia time tu kan? sabo jela. terang2 dh dia nk break-up!!
5)  Apa kita buat, suma xbetol!!
            Kita ckp salah, buat ni salah, buat tu salah ehhhhh kira suma benda yg kita wat suma nyer salah ler kat mata dia. ada je point nk cari kesalahan kita. padahal benda tu remeh-temeh & benda kecik cam taik cicak je pun tapi kecoh cam buat dosa besar je!!
PS: dia lg terang2 wat silap kita xde nk mrh sgt pn, tp kita? xde wat salah pun tetap kena sembur xkira ler dpn org rmi ke or kat memana jela. merah menyala muka dia mrh cam bontot babun!!
6)  Kita break jela!!
            Ni xpayah nk kias2 lg dahhhh. mmg sah dan sahih mmg dia dh xnk kat ko lg dh kak gayah oiii.. berbulu, menyampah, sebelah mata xbole pandang lg dh. so blah jela abes citer daripada ko sakit ati pendam perasaan kannn? bila segala “signal” nk break-up tu ko xphm2 jgk so dia ckp direct je nk break. dh menduda menjanda gitu..kesiannnn!!
PS: speechless!! huwaaaaaaaa!!

PS: sabo jela eh kat gayah serta pak meon suma yg sedang atau telah melalui suma situasi kat atas tu. actually, bnyk lg tanda2 nk break-up tp aku just highlight yg palinggg obvious je yg sering org rmi wat. ko kena syukur tau sbb awal2 lg ko dh break ngan dia sbb klau ko truskan jgk hubungan tu maybe klau ko kawen ko xkan bahagia atau maybe lbh teruk ko kena lalui fasa bercerai (simpangggggg)!! ok la u’olz, later kita gosip2 isu lain plak. adios sabombas!!

0 Komen Letop!!:

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.