السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 15 May 2011

Abang tak larat laaaaaa!!

          
           Tak larat la sgt kannn? pe benda yg xlarat sgt tu ek? adakah anda memikir soal ranjang? gagal beraksi di ranjang? (opss censored!!) wah!! sugguh lucah kepala hotak mu. pergi sental laju2 ngan dettol bg suci ckit otak kuning ko tu. bkn la u’olz, “tak larat” maksud nyer PEMALAS!! lelaki itu pemalas? betol ke? tang mana yg malas? meh sini kita tgk celah mana yg lelaki malas sgt tu.
About pakaian?
1)   klau kat asrama/hostel mmg nmpk sesgt kemalasan lelaki itu di tahap maksimum!! sidai spentot (spender) dlm bilik je? dh ler spentot tu b’lobang2, kain reput plak tu. xselera nk tido dlm bilik tgk spentot t’gantung sana-sini. siap susun atas katil lg. dh macam jemur sotong kering je. yeuwwww!!

2)   Klau bab nk cuci pakaian? konon2 nk jimat duit xnk anto dobi. so bajet rajen nk cuci guna urat besi tangan dia kaedah nyer. rendam baju ada ler dlm seminggu smpi KEPAM bau air sabun dlm baldi tu. pastu cuci maen celup gitu2 je. malas bebenor nk sental daki kat kolar baju tu ek? eeeeee..yek!!

3)   Padahal kat sekitar kawasan hostel ada je disediakan ampaian baju. tapi beberape kerat jela dak laki yg guna ampaian tu. yg lain harammmm!! sidai dlm bilik bawah kipas!! nak lalu pn ssh. klau sidai kat ampaian tu plak, katakan dak laki ni sidai baju ari ahad mgu ni haaaaa tgu la ahad MINGGU DEPAN baru dia angkat. kena hujan ke, kena taik burong ke ehhh wat dunno je. klau jatoh atas tanah sbb xsepit baju2 tu lg ler xde sape nk angkat. siap kucing wat alas tido lg..ceh!!
About kemas umah?
1)   Lelaki nk kemas umah? ada ler ciput je yg rajen. mostly PEMALAS!! jgn bangkang  u’olz. benda betol kan? tgk je umah bujang lelaki. masuk umah 1st thing yg kita notice puntung rokok dlm ash-tray penuh xhengat!! bau jgn ckp ler, bapak gajah masuk umah tu pun bole mati sesak nafas!!

2)   Tu baru ruang tamu. lom lg masuk bilik. jeans yg dh b’bulan xcuci atau TAK penah cuci seumur idup pn ada okeyyyy. sayang nk cuci sbb jeans pebret kata nyer padahal mmg malas nk cuci. bilik dh macam tongkang pecah. tilam xkemas, selimut b’gulung tak b’lipat, almari zip tu tak berzip, poster koyak rabak pn msh tampal kat dinding, daki2 hitam melekat kat dinding sbb tido peluk dinding pn ada pastu tingkap dlm bilik? habuk tebal sekaki!! taik cicak? klau kutip penuh satu tempayan u’olz!!
About kekemasan diri?
1)   Nowadays, lelaki bole dikatakan lbh bergaya dari pompuan. tapi ada segelintir yg mmg PEMALAS tahap dewa dewi wahhhh buat xtau je muka dia ek? mmg rmi ckp lelaki yg b’jambang tu nmpk macho & smart (abang-abang sgt). yg TAK smart nyer bila janggut ko tu x trim betol2. biar panjang berjuntai serabut plak tu pe kes? trim ler elok2. baru ler awek suka dtg b’kepit 24 jam ngan ko.

2)   Nabi (SAW) pnh ckp, cukur segala bulu yg sepatot nyer kena cukur cam bulu KETIAK & bulu JEMBUT!! ko kata aku melucah eh? mmg betol kan? dh tu nk guna ayat aper lg? klau xcukur nti ditakuti segala jenis, spesis, sesuku sesakat , sepupu sepapat & kaum kelurga setan b’gantung kat bulus-bulus ko tu nak? ni ada certain2 dak laki yg malas nk trim bulus2 tu,. skali dia angkat tgn nmpk celah ketiak tu hambikkk!! panjang  bulus tu sedepa!! siap bole ikat gaya tocang anak india gitu. xpun buat tali rafia trus. eeee yek!!

3)   Lelaki suka pki baju RECYCLE!! mmg tabiat lelaki suka pki baju berulang2. selagi dia rasa (dia sorang je rasa) baju tu msh xbau masam, selagi tu dia akan pki. lagi2 baju tu plak baju pebret dia. mmg b’zaman ler nk tgu dia cuci baju tu.dan dan takot warna baju tu luntur la, takot kaler menurun kena baju ler, takot benang meretas ler bagai. alasan!!
Ingat dh tutup cerita? ada lagi!!
1)   Bagun pagi - kemain liat lagi dak laki ni nk bgn pagi. malas nyer ya ampunnn!! bergolek atas tilam tu smpi ke ptg. tu pn klau dh bgn sbb dh xtahan bahang panas (klau xde aircond la). xselesa nk tido kata nyer. klau time hujan? hamboi, membuta kalah beruang kutub tgh berhibernasi gitu. simbah air marah plak. bgn pagi soh pergi pejabat or kuliah xmo!!

2)   Gosok baju - lelaki sejati konon2 nyer sempoi so xmo b’susah payah pi gosok baju. amik baju dari bakul baju/almari baju sarung je kat badan dh siap!! bila org tanya asal baju renyuk sgt? “alaaaa mmg style camni ler..trend terbaru..renyuk itu stylo!!” (hotak ko jwb camtu). ceh!!

3)   Klau bab nk meminjam motor @ kete mmg ko juara berganda. gigih bawak awek keliling kampung sampai renggang tapak kaki. soh isi minyak blk? PEMALAS!! campak duit je (klau bagi duit minyak la kannn?). klau tuan empunya motor or kete tu nk guna xde minyak nti camner? ko nk sorong kenderaan tu smpi stesen minyak? sabo jela. pikir kwn nyer pasal pejam mata jelaaaa kan kan kan?

PS: xdela suma lelaki tu malas cam yg aku describe kat atas td ok (sbb aku tak camtu..haha). ada ler golongan2 yg berperangai camtu. rmi jgk tp masing2 wat pejam mata je, wat2 xnmpk gitu. lelaki mst back-up lelaki tol x? kaum sendiri kot. so, klau xmo dicop sebagai lelaki PEMALAS, ubah sikap ko ya LELAKI!! adios sabombas!!

8 Komen Letop!!:

Edy Fee said...

haha byk je kmalsan..pompuan pon lebih kurang je..bab bercukur tu haha ade gak yang over dari pompuan..haha
papepon ade pro and cons

airul_chobits said...

mula2 bkk blog ni da: boy punye blog ni..tengok nama & gmbr pon da tau..huhu

time bace entry ni: eh, tersilap bace ke ape nih? xkn dia kutuk kaum sndri kot?? hakhak

lastly: oooooo..rupenye btulla laki..just mmg berpendapat cmtu..

wah, bgs2..I like this post..(asenye sume gurl pon suke kot..hehe)

Awa said...

tula pasal! da pjm kete myk kete xbayar... hangen 1 badan... tp pk kawan nye pasal, tabah je la...

gawat gk duit..

Alvin Shah said...

edy:xdela nk kata overall laki ni pemalas..pompuan pn sama..klau yg rajen2 tu bagus ler..sejuk perot mak ngadong gitu..haha!! so xkira jantina mmg ada baik buruk nyer tol x? huhu

Alvin Shah said...

airul: mmg tuan empunya blog ni lelaki.(its me!!)..haha!! tp xsalahkn jika lelaki nk sampaikn citer sbnr dunia lelaki? at least yg lelaki sedar apa yg mereka wat silap dan pompuan plak bole tau ckit2 apa si lelaki buat dlm life diaorg kannn? aneway TQ sbb like entry ni..keep on blogwalking here ok?

Alvin Shah said...

salwa: tau xpe..pinjam pandai..tp nk bayar blk duit minyak harammmmm!! klau bayar ciput..nk mintak lbh kang kata berkira..haha!! tu la kan, kwn nyer pasal sabo jela..pejam sebelah mata je..huhu

azarulazmie said...

x de keje punyer bdk~.. ;)

Alvin Shah said...

azarul: aik? terasa ke pasal "sidai sotong kering" tu? lalalala..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.