السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 4 May 2011

Si cantik vs Si hodoh

Kalau perempuan cantik terkentut?
lelaki akan kata: alo lo lo, comei je bunyi kentut..
Kalau perempuan tak cantik terkentut?
Lelaki akan kata: “bumper” xde insuran!! bau tengik!!

Kalau perempuan cantik pendiam?
lelaki akan kata: wah!! ciri2 isteri idaman ni...
Kalau perempuan tak cantik pendiam?
Lelaki akan kata: tekak ada berlian ler tu...

Kalau perempuan cantik buat jahat?
Lelaki akan kata: mst ada krisis ni..kesian nyer!!
Kalau perempuan tak cantik buat jahat?
Lelaki akan kata: dah ler tak lawa, perangai cam hawau!!

Kalau perempuan cantik tlg lelaki yg kesusahan?
Lelaki akan kata: sesungguh nyer kamu heroin sejati..
Kalau perempuan tak cantik tlg lelaki yg kesusahan?
Lelaki akan kata: elehhhh..taktik nak ngorat ler tu..

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome?
Lelaki akan kata: bagai pinang dibelah dua..
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome?
Lelaki akan kata: kesian..mst kena bomoh jantan tu..

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih?
Lelaki akan kata: awek lawo hang tgl dia pasai paaaa?
Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih?
Lelaki akan kata: patut ler pun kena reject!!

Kalau perempuan cantik bawak BMW?
Lelaki akan kata: datuk mana ntah sponsor dia ni..
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW?
Lelaki akan kata: perghhh, mesti anak org kaya ni..

Kalau perempuan cantik tuang air ke gelas lelaki?
Lelaki akan kata: wah..caring nyer..i loike!!
Kalau perempuan tak cantik tuang air ke gelas lelaki?
Lelaki akan kata: elehhh, gedik ler tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati?
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!
!
kememeh..ngade2 tol!!

Kalau perempuan cantik pandai masak?
Lelaki akan kata: dah ler lawa, pandai masak plak tu..pakej!!
Kalau perempuan tak cantik pandai masak?
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu..

Kalau perempuan cantik main2 miskol?
Lelaki akan kata: syoknye!! rindu la tu..
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol?
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??! bz ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik duduk sebelah2 dlm bus?
Lelaki akan kata: mak aiii, lawo siot..stim aku!!
Kalau perempuan tak cantik duduk sebelah2 dlm bus?
Lelaki akan kata: nyemak siot. seat lain bnyk kosong laaaa!! (dlm hati)

Kalau perempuan cantik xreti lipat kain?
Lelaki akan kata: xpela, nti lelama pandai ler tu..
Kalau perempuan tak cantik xreti lipat kain?
Lelaki akan kata: suma xbole harap..tau membongkang je!!

Kalau perempuan cantik rmi kwn?
Lelaki akan kata: yela, dia cantik suma nk kwn ngan dia..
Kalau perempuan tak cantik rmi kwn?
Lelaki akan kata: mencapap gler..mengenyam!!

Kalau perempuan cantik free hair?
Lelaki akan kata: mmg nmpk ayu la dia..lawo nyerrrr!!
Kalau perempuan tak cantik free hair?
Lelaki akan kata: perghhh, rambut cam pontianak. mst b’kutu!!


PS: puas gelak u'olz? well, ni hanya gurauan je ok. xde makna nyer aku nk carut-marut sesape. sekadar gelak2 nk release tension je!! actually, suma ayat kat atas td tu hanyalah "kiasan memerli" tok orang2 yg judge someone tu dari paras rupa semata2. bkn nyer pada hati. sape2 yg sentap mak hayam ada aku ksh? haha. ok la, adios sabombas!!

10 Komen Letop!!:

nadiaz namikaze said...

hohoho...cantik itu subjektif..hehe..nice anyway..weh,pollow la aku...

iryminBoyz said...

wakkakakka thumb up.. tgh tension gak!!

naz lavota said...

memang best... nak bg p/s jugak kat laki...tak payah nak menilai pmpuan cntik ke buruk .... korang belum tentu perfect ! ntah2 lagi terok dari perempuan yg buruk tue...

Alvin Shah said...

nadiaz: TQ sbb dh baca beb!! follow ko pergi mana? haha..

Alvin Shah said...

irymin: TQ once again sbb drop komen n baca entry ni.. asal tension2 ni? cool r..chill ok?

Alvin Shah said...

naz: TQ for dropping ur comment here..aneway, xdela suma lelaki pilih awek based on wajah n rupa je semata2..tp kat sesape yg judge someone ikut rupa, plz la..anda lom tentu perfect tol x? sape setuju angkat tgn mcm sayaaaaa..haha!!

Ijan said...

Seronok baca, jadi happy. Bila happy wajah lebih berseri. :)

Alvin Shah said...

ijan: TQ so much sbb sudi usha Papa Gosip.. aneway, bgs la u hepi2.. mmg niat nk bg org hepi2 je bila dtg singgah sini..do come again

nadiaz namikaze said...

follow blog aku la sengal..haha...susah weyh paper strategic mgt td.tak cukup mase.huhu

Alvin Shah said...

nadiaz: haha..yela2 aku tau..saje je nk gurau2 manja ngan ko.. nti aku follow ko k.. yeke xcukup masa? ko pandang kiri kanan mana ler masa nk cukupppppppp!! huh!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.