السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 7 May 2011

Lelaki Maskulin vs Lelaki Feminin

            Entry arini isu plg simple je u’olz “maskulin vs feminin”. slalu nyer feminin ni khas tok pompuan but kita tolak kak senah kita tu jauh2 sbb nk fokus kat abg-abg je arini ok? maskulin itu gagah. feminin tu lembut. so ada je lelaki lembut kan? guna feminin sudah. nmpk kelas ckit kaedah nyer. apa yg berbeza? baca jela kat bwh ni. (PS: Lelaki Maskulin (LM), Lelaki feminin (LF)..ok?)
Bersiap?
LM -    Ala kadar je. asal nampk bersih, kemas, rasa konfiden dh cukup. selesa b’jeans xkisah ler jenis str8 cut ke, skinny ke or pape cutting jela, t-shirt & rambut xtonyoh ngan wax/clay pn xpe asal nmpk rapi then selesa je b’selipar/b’kasut. xyah nk branded sgt asal lawo dh. siap!!
LF -      Detail abes from head to toe!! rambut siap blow bagai. padahal pki t-shirt je tp nk jgk gosok konon2 xmo b’kedut2 kata nyer. muka plg pntg!! foundation hah kau, tepek sana-sini. kelas ko maria!! spray perfume smpi t’sumbat lubang idong. losyen UV xmo kulit hangus, kasut letop je, buatan Gombak xmo!! segan takot org lain pndg slack!!
Shopping?
LM -    Xdela suka sgt nk shopping beli brg bagai. cukup setakat lepak pusing2 cuci mata tgk awek dlm shopping complex tu then pergi tgk wyg ke, karok ke, maen bowling ke. wajib g mkn. lelaki ngan makanan mana bole dipisahkan? nyum nyum!!
LF: -     Perghh ngan pki spect BESOR ala2 Paris Hilton konfiden je ke hulu ke hilir bwk beg kepit celah ketiak ala2 datin terlampau gitu. tmpt pertama serang? harus ler kedai pakaian. pastu pergi Watsons, Guardian, ladies department usha perfume bagai. then pegi mkn jgk. dh nama lelaki, isi perot tu wajibal ghunnah!! ahaks!!
Berborak?
LM -    Citer benda2 biasa  je cam bola sepak, MU kalah la, Arsenal power la bagai. pastu citer pasal awek. awek tu cun la, “barang” baek la (opss censored!!), tanya keje masing2 ok ke tak? isu2 semasa dan seumpama dgn nyer.
LF -      Skali dh kumpul rmi2 pastu mulot plak ala2 Azwana Alia tu (azwan ali), mmg berbakul-bakul ler gosip panas tersembur kat mulot. kain dalam org pun nk citer ko bayangkan ler!! klau b’borak kat tmpt public, mata melilau usha atas bwh abg2 ensem!! hormon wanita t’over gitu. taste kat jantan ler kaedah nyer..opss!!
Transport?
LM -    Mostly mereka ni layan motor je. bkn xnk naik kete but nk jimat duit minyak. ada jgk yg xmampu beli kete so motor jela alternatif yg ada. xksh ler motor kapcai ke, motor Honda petak, motor Yamaha RXZ ke, main bedal je. yg pntg smpi destinasi yg dituju sudahhhh!!
LF -      Well, klau naik motor pun bole je diaorg ni tapiiiiii mulot konpem menyumpah seranah ler. sbb pe? rambut penyek sbb pki helmet!! penat set rambut berjam2 last penyek cam capati basi. so naik kete jd pilihan utama. sanggup tumpang kete mmbr. xnk kena panas nti itam, berpeluh plak tu. plg cikai pun gigih naik public transport. xkelas ko nyah!!
Klau kat umah?
LM -    Style dok umah selesa ngan boxer, short, seluar 3 suku. baju xyah pki. belenggeng itu sexy. klau perot 6pax tu sexy la jgk kot, ni “1pax” je!! Boyot!! Boncet!! Gendut!! Boroi!! Haha.. lelaki apa kisah sgt tang perot ni (org pompuan mostly suka lelaki yg perot berisi ckit. yg ketol2 tu org pompuan kata geli. xsuka!! kesiannn. alaaa pompuan xsuka aku ler camtu? huwaaaaa!!). dok umah tido, bgn tido bukak tudung saji pastu cari rokok lepas gian.
LF -      Dok umah pun kena sopan santun ok (la sgttttt). pki baju proper kalah anak kak bedah ujung kampung tu. tp mst pki yg agak ketat2 ckit. feeling2 pompuan kata nyer. pki krim muka/badan (pemutih kulit), pki cologne, body mist (padahal dok umah je), jgn lupa selipar bulu-bulu tu skali. takot tumit pecah dan ehhhh mcm2 lg ler diorg wat. xkuasa aku nk tls lg. lengoh!!

PS: maybe ada yg xsetuju ngan point2 kata atas ni. but mostly LM & LF mmg camtu. kwn2 aku rmi so dpt ler tau serba ckit perbezaan antara 2 golongan ni. setuju ke x, ada aku ksh? xsetuju ko komen entry ni bg padangan masing2 ok? bnyk lg perbezaan sbnr nyer. tp tgu la lain kali aku wat sambungan nyer nti. adios sabombas!!

14 Komen Letop!!:

iryminBoyz said...

x suka sgt lelaki feminin... kelakuan dan tingkah laku mereka lebih dari seorang perempuan.. dak gurl pun tak la mengda2 cam tue, lagi satu lelaki feminin suka banyak mengumpat kalah lagi gossip papa dan gossip boyz.. XD.. apa pun setiap orang ada personality masing-masing...so x de dosa dan salah. jika lebih2 boleh kepada dosa gak la, apa2 pun yang penting cool beb... cheers.. :)

Alvin Shah said...

irymin: lelaki ni ada mcm2 jns..so pandai2 la bwk diri nk jadi camner..klau ok, jadi la baek n klau xok, mmg mcm2 ler jadi nyer nti..yg pntg idup kena cool n sempoi..haha!! baru ler idup ni hepi. klau xhepi, usha Papa Gosip @ Gossip Boyz!! sure layan n gelak2..haha!! :P

Nitemode said...

Lelaki Maskulin memang terbaek!!!! biar Simple asal Bergaye suda~~

Alvin Shah said...

nitemode (encik kanan): yup, lelaki maskulin de best!! tp bkn salah yg feminin tu jd camtu. ada sbb nape jd camtu..nobody is perfect rite? aneway, TQ for dropping comment here n sudi baca entry kat Papa Gosip k bro!!

qiela said...

LF pkai foundation??
hebat..qla yg pompuan asli nie pown x pakai..haha..
tempek bedak biase jewp..haha.. :p

Alvin Shah said...

qiela: haha..tau xpe..xpki bendaalah tu rasa cam kurengggg sgt kot? qiela pki bedak biasa? carry junior or bedak sejuk? kelasss!! haha

ayu amron said...

gler ar fiq, LF memang mcm tu ke?siap pakai foundation bagai, aku yg pompuan asli pun x pakai foundation men tepek bedak tabur je

Alvin Shah said...

ayu: baru tau ke? haaaa camtu ler diaorg ni.. nk nmpk perfect sgt smpi sanggup eh wat aper je tok nmpk "chantek"..kalahkn pompuan.. mmg mostly camtu..but ada yg biasa2 je..tp xrmi..

qiela said...

qiela pkai bedak sejuk happy 2 jewp au..
hahaa..pnah tgk x??pnah tgk x??hehe..
pkai 2 ag best..mukee sejuk jewp..nak try??
hahaa..promote bdak pulak :p

Alvin Shah said...

qiela: haha..sejuk eh? xpenah pki so vin xtau..hehe!! pnh tgk. bedak tu bijik2 kan? kena bancuh ngan air ckit kan?

qiela said...

ha'ah2..haha..
tp 2 jnis lame pnye..
nie ade yg da siap bncuh..tggl tros pkai jewp..sng :)

Alvin Shah said...

qiela: oh yeke? xtau la plak..lama nyer yg bijik2 tu kan? haha..mmg sejuk..penah try dulu umah atok..haha!!

RAIN90 said...

sama ar kita ddk Muar..Selamat berblogging.

Anonymous said...

Baik intermediate je.... takbrpa maskulin but non feminin....tu lebeyh cekadak bagai... letih mata nengok mamat nih... haih....but... yang pasal rokok ngan maskulin tak kena senanye...laki maskulin nih senye simple and easy going jer senanye..tak jaman la weeii meroko nih...

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.