السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Tuesday, 17 May 2011

Kekasih kau GAY?

Puas aku dok gali & korek sana-sini semata2 nk cari sumber/info tok wat entry kali ni. sbb xbole ler aku nk suka-suki maen tulis je so WAJIB  ada beban bukti secara lisan. TQ kat sape2 yg sudi share pengalaman u’olz ttg BOIFREN korang yg GAY!! sabar jela kak gayah oiii. ada laki tp “bengkok”!! kesiannn..
1) Sebab boifren ko gay?

-     Asal mmg gay, but one day dpt seru nk jd str8 (normal). konon2 nk tobat gitu. tp naluri suka kat lelaki msh menebal dlm diri nyer so niat nk jd normal tu t’bantut2 sbb hati msh bergelora nk jantan.

-    Tension ngan awek (ko ler tu kak gayah oiii). so jd frust, xbole pikir panjang & nak merasa plak ksh syg selain daripada perempuan so alternatif yg ada sama ada lelaki xpun mak nyah!! (drag queen).

-     Mmg totally str8, tp sbb terlalu open-minded, sempoi & xkisah b’kwn ngan “noq-noq” (lembut), mak nyah (pondan), gay (PLU-People Like Us), gay separuh masa (biseksual) so hati t’detik nk try atas sbb kerelaan hati sendiri atau pengaruh dari golongan2 tersebut.

-     Mmg naluri asal tu mmg separuh suka kat kaum hawa & separuh lg suka kat kaum adam (biseksual).

-     Pergi merantau atau mempunyai kerjaya yg perlu b’hadapan dgn kaum sejenis (lelaki sahaja) seperti askar & kerja kapal. sangap perempuan so ngan lelaki pn layan jela. asal puas. lelama buat jadi tebiat/ketagih plak!!

-     Penah t’noda ngan lelaki lain sama ada di tempat kerja, asrama, rumah. (ada yg t’noda bila dlm keadaan separa sedar sbb khayal dijerat bubuh dadah dlm makanan atau minuman. so lemah xbole nk melawan, ada yg kena mandrem (guna khidmat tok bomoh) & yg dipaksa secara ganas - ugutan/pukul).

2) Gerak-geri/kelakuan yg menunjukkan boifren ko GAY!!
-    Selalu sgt dia cerita ttg ada adik/abang angkat lelaki kat situ la, kat sini la.  puji cam nk rak!! dah anggap cam darah daging la bagai. plastik gler!!

-    Bila nmpk “AMROD” (Bahasa Arab) maksud nyer “lelaki jambu”, boifren ko tgk budak jambu tu macam nk telan. xberkelip bijik mata u’olz!!

-     Boifren ko selalu lepak ngan sorang “member kamcing” dia kata nyer, tp gaya diaorg tu nmpk semacam je. gurau2 manja, main tarik2 rambut, main pegang2 tgn seolah2 kapel.

-     Bila boifren ko tetiba nk kenalkan ko ngan sorang budak lelaki (gaya/kelakuan mmg ko bole agak budak  tu mmg “something”). konon2 niat t’sembunyi boifren ko nk rapatkan korang  berdua (konon2 jd best fren) sbb senang tok dia if nk jmp kat memana, bole ajak korang berdua skaligus!! lelaki 2 alam ni merasakan dia b’tggjwb tok jaga hati 2-2 belah pihak iaitu kekasih normal (perempuan) & kekasih gelap (gay). 2 in 1 faham?

-     Bila ko check Facebook @ MySpace boifren ko penuh ngan komen2 mostly daripada lelaki. xksh ler kat status or inbox. klau ada komen dari pompuan pn dia setakat reply cam nak tak nak je atau msg tu t’gantung trus!! (malas nk layan ler tu).

-     Check fon plak sama ada contact number penuh ngan nama lelaki ntah sape2 ntah. dlm folder message plak perghhhh mostly msg dari jantan semata (kekadang lupa nk delete sama ada kat dlm inbox, sent item, draft, save message). check2 ler slalu tau kak gayah oiii..!! opss, skodeng skali video & picture dlm fon boifren ko tu. mana tau terrrrjumpa "benda-benda" hangat. t'jojol bijik mata ko. tergeliat lidah trus. sabo jela eh!!

-     Klau boifren ko dok kampus/universiti, bila ko tanya tiap2 mlm dia ada kat mana? mst dia jwb “ada lepak2 bilik mmbr je ni..tido sini kot”. bkn nyer skali dua. kerap kali dia stay kat bilik “kwn” dia tu. padahal blok kediaman diaorg jauh gler antara satu sama lain tp gigih pergi tido bilik org. bilik asal boifren ko tu dh roboh ke? alasan wat assgmnt la, nk stdy sesame la. (tp yg ni ssh nk detect sbb boifren ko bole guna macam2 cara xnk bgtau or kelentong ko). dan dan kata ada kat bilik sendiri padahal tak, dan dan wat komplot ngan mmbr sebilik soh jgn bgtau dia ada kat mana. ckp xtau je pastu dan dan jgk ler kata best fren dia so dh biasa tido bilik dia.

-    Cara pemakaian boifren ko semacam je ko tgk. konon2 trend kata nyer. mostly lelaki xsuka pki baju yg fit gler. kena longgar ckit sbb selesa. ciri2 pakaian gay - baju ketat bg nmpk susuk tubuh badan, seluar ketat @ skinny, pki subang sebelah, pki contact lens kaler mencapap gler, wat style rambut panjang tutup half muka tu konon2 bajet korea!!

PS: so ada bnyk lg sebab & ciri2 boifren ko tu “2 ALAM”. mmg ssh nk detect klau boifren ko tu mmg xde langsung rupa seorang gay. mmg nmpk jantan sejati gler!! tp secara sembunyi dia ada 2 nafsu. point2 atas tu yg obvious je aku sebut, yg lain2 tu ko sendiri kena alert & observe ngan mata hati korang sendiri la ok? adios sabombas!!

11 Komen Letop!!:

tia @ Ini Kisah Tia said...

mak aih , memang susah nak ngecam ni . hish ! mintak simpang woi ..

Alvin Shah said...

tia: mmg ssh nk detect sbb lelaki ngan lelaki.. klau boifren tu suka sgt nk kwn or lepak & mcm caring semacam kat "adik-adik" tu mmg something worng ler tu..

Edy Fee said...

mmg kelas la post ko kali ni..tergelak aku bace ngan kawan2 ni..kahkah
bgus2,.buat agy cte hot gini

Alvin Shah said...

edy: actually risau gak nk wat entry camni. yela isu2 camni kena ada sumber yg bole kita caye then baru bole tls entry..xkan nk tls pki sedap otak je..kang putar belit fakta xmemasal kena cop menipu lak kan? huhu..aneway keng slm mmbr2 tu sbb join baca skali..TQ gak kat hang sbb sudi usha Papa Gosip yg x seberape ni..huhu

Masz Ahmad said...

seriously i love this blog & all the entry..!

Alvin Shah said...

masz: oh God!! TQ soooo much..TQ 4 everything sbb like Papa Gosip n all de entries!! do come again here often k..

fahmie said...

hahaha....ade penalaman ke brooo? keh3

Alvin Shah said...

fahmie: sengal..haha!! entry kali ni aku dpt info dari aweks2 cun yg berkapel ngan balak dia yg "2 alam"..so aku share kat Papa Gosip ni..ceh!! tuduh aku lak..aku dak baek ok..haha

Ery Amry said...

ala..pndpt i stiap kte ade hak nk beri pndgn.. tp ape yg tertulis at entri niwh btolah.

Alvin Shah said...

ery: TQ for dropping ur comment here..aneway, mmg setiap org ada freedom of speech but kena ckp benda yg betol jela..klau ckp merepek mmg xley blah la kan? haha..entry ni vin ada wat research ckit sbb xnk ler share info yg salah. so suma point kat atas tu based on pengalaman org rmi yg sedang atau yg dh mengalami nyer..

nurfadeena bt aznel said...

cari punya cari, last2 jumpa jugak entry pasal nie.. tp susah la nak detect klu bf kita tu 2 alam.. klu dgr drpd kengkawan blh pcaya x??

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.