السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Saturday, 14 May 2011

Petanda kekasih anda curang

             
              Sori u’olz sbb dh seminggu lbh aku xupdate Papa Gosip ni. bz melayan kerenah adik2 aku yg hyper aktif mulot nyer..haha!! plus, tgh hepi sbb baru dpt iPod Touch 4G. adik aku belikn kat USA sbb dia study sana then harga kat sana pun murah ckit. harga kat Malaysia plak perghhh bole beli moto kapcai sebijik. nyampah!! membebel panjang lebar plak aku ni. jom tgk entry arini ngan isu ttg kekasih curang!! what the..? jom usha ciri2 bila kekasih tu curang. mana ler tau ko tgh mengalami situasi tu tp xsedar. kesian!! opss, sblm tu nk tgk iPod aku tu? (eksen ckit je haha!!) scroll mouse ko tu kebwh ckit..
(jeng jeng jengggg - xriak tau. nak share citer hepi je)

1) Jarang & slow & diam!!
-     Dulu kemain lg sms ko non-stop pagi ptg siang mlm!! dh ada skandal mula ler nk wat perangai. msg ko pn dh makin jarang. klau ko sms plak, tgu dia nk reply blk tu slow cam sipot sedut je kaedah nyer. t’kemut2 xhengat!! klau ko TAK msg dia dulu HARAM ler dia nk bg msg kat ko dulu dlm sehari tu. klau seminggu ko diam, dia pn seminggu jgk ler diam membisu.
2) Resah gelisah!!
-     Cuba klau ko kuar ber2 ngan dia then ko mintak nk tgk2 fon dia? klau dia jns setia mmg sempoi je dia bg tgk fon. ko nk check inbox ke, mms ke, contact number ke xde masalah. cuba time tu mmg dia tgh “memadukan” ko (curang ler tu), kemain resah sbb xnk bg ko check. nk bg pegang fon? mmg smpi kiamat ler xdpt nk pgg fon dia tu. ckit2 dia tanya “u nk watpe ngan fon i tu?”, “bak sini la fon tu, bkn ada apa2 pun!!”, “jap2 tgh sms la, nti2 la u tgk fon i eh?”. mana ler tau takot terKANTOI. pecah tembelang sbb kuat temberang!!

3) KKK!!

-     Pebenda KKK tu? maksud nyer “Kredit Kering Kontang”!! nk kata slalu msg kita dh ler jarang2, slow gler nk reply msg blk pastu bisu trus plak tu. pakej!! nk kol ko? elehhh mmg panjang ler bulu ketiak ko nk tgu dia kol!! bila tanya nape xkol or sms? dan dan ler dia jwb kredit abes. celah mana plak hilang kredit tu? kol or sms sape je? dh obvious sgt dh tu. kredit abes xtau digunakan tok sape. phm2 jela sendiri kak gayah oiii..

4 Opss..not available!!

-     Dulu klau ajak jmp, dia ler juara b’ganda dgn kelajuan maksimum jwb YA!! skrang? cam harammm. jwb xboleeee je!! not available kata nyer!! ada je reason xmo kuar ngan ko. mak sakit tongkeng ler, nenek putus urat  leher ler, ayah terbelit usus ler  dan ehhhh mcm2 lg ler alasan yg xreleven!! seminggu skali pn ssh nk jmp. bila ko kol umah dia, mak or ayah or abg or akak or adik dia ke ckp dia mmg xde kat umah. kata bz? tp xde kat umah? so agak2 pergi mana je tu? phm2 jela pak meon oiii..
        
5) Kuat melenting!!

-     Nak kata dtg bulan, baru je 2 mgu lps nmpk dia beli sebungkus pad KOTEX!! yg lelaki plak, bila kuar ngan mmbr nmpk ok je, hepi & cam xde masalah. but bila jmp or ckp ngan ko je mst nk naik darah. ada je benda yg xkena. tudung senget-benget ler, bulu idong panjang smpi t’juntai2 ler, baju low class cap pagoda ler, rambut kembang semangkuk ler bagai. serba-serbi xkena la kat mata dia. suka bebenor cari kesalahan atau kekurangan kita. pastu jadikan point nk maki hamun. so, phm2 jela dia mmg dh muak & naik nyampah nk tgk muka ko lg. dh ada “org baru” yg perlu dijaga. ko? buzz off!!

6) Petanda lain yang wujud?

a)   Slalu nyer dia pgl ko guna ganti nama “syg”. mmg pgln tu khas tok pgl ko je tp lately si dia ni asyik t’sasul je tetiba pgl ko “B” la, “honey” la, “mama” la. dia dh pening mana satu ganti nama yg slalu dia pgl ko. konpius ngan ganti nama skandal dia tu.

b)   Tetiba ko dpt sms dari BF/GF ko tp sms tu bkn ditujukan tok ko tp tok org lain.  (silap send msg). andaikan nama ko gayah ok? sms tu b’bunyi camni - “nti abg dtg amik kiah kat umah kol 2 ptg nti tau. kita tgk wayang sesama. jgn lupa & jgn lewat tau lalink!! muahhh kat pipi kiah!!” so? sape plak kiah tu? sure bkn nama ko kan? phm2 jela kak gayah oiii..

c)   Slalu je ko dgr kwn2 ko bgtau nmpk BF/GF ko ka situ la, kat sini la ngan someone yg x dikenali. 1st, mst ko xcaye kan? so bila dh tgk ngan kepala mata sndr, baru ko caye!! so, sape org baru tu? phm2 jela yaaaaaaaaaaaa.. frust menonggeng ko kan? kesiannn..


PS: so tu ler antara petanda2 awal kekasih “baik” ko tu ada “org baru” merangkap skandalicious. nk curang ler tu. so agak2 ada ciri2 yg dh disebut kat atas tu, so phm2 jela bahawa anda sedang ditipu. So, do something about it. ada bnyk lagi petanda2 tu tp yg atas ni yg plg obvious ler ok? adios sabombas!!

19 Komen Letop!!:

Cik Kiri@Jun (FB) said...

Entry kali ni menarik..i like... (^_^)
Apa2 pn tak sume orang macam 2 kn?...so...
juz think positif dalam hubungan n pandai2 jaga hubungan sendiri...Munkin arini kita menduakan perasaan si dia...tp engat satu je sume perasaan 2 datang dariNya..bila2 mase je kita pn PASTI kne situasi yg sama bila korng jmpe org yg korang bnr2 syg padahal die tipu korng..tyme 2 la sibok meroyan nk kembali bagai kecewa ala2 hindustand..huhu.
so..hargailah orang yg ada di depan mata kita...xpayahla terhegeh2 nak cari yg lain...lau diri 2 PERFECT TERSANGAT2!!! xpela jugak duit korang habis xeffect pape pon..ni da la kedit pn mak ayah support buat abis boreh je..huhu...tp Habokk Tada~~~HUHUHU..
ok..sori jika yg terasa..pape pn Tepuk dada tanyala Iman..(^_^)..

Alvin Shah said...

jun: perghhh ni essay ke aper ni? haha..TQ sbb sudi drop ur comment here again. yup, xsuma camtu. cuma klau ada tu mmg dasar keparat punyer lover la. so masing2 kena setia n pandai jaga batas2 pergaulan. org yg ada dan xde kapel lain cara bergaul ngan berlainan jantina.xsama time tgh single. so pandai2 ler nk jaga hati pasangan masing2.. klau kita wat dajal ngan org, klau tuhan xbalas kat dunia pn tapi PASTI kat alam akhirat dia kena tol x? so, be loyal to ur lover..baru idup aman kan jun kannnn? hehe..

nadiaz namikaze said...

wah..nak phone tu jugak!! huhu

hanis said...

waaaaa... nasihat yg bernas tu.. member biar berjuta,cinta (P) biar seOrang.. cinta (L) bOleh 4 je.. yg mampu.. kn.. hekhek.. just think pOsitif fOr lOver.. tp.. kte hnye mampu merancang allah menentukan sgalanye.. byk2 kn berdOa & bersyukur dgn ape yg diberi.. amin..

Alvin Shah said...

nadiaz: bkn fon la..tu iPod Touch 4G..haha!!

Alvin Shah said...

hanis: klau mampu kawen lbh xpe..mampu zahir dan batin..klau salah satu xmampu xbole jgk tol x? aneway, pape kita wat pun suma Allah yg tentukan..kita mmg patot syukur apa yg sedia ada..jgn tamak atau merungut..

nadiaz namikaze said...

well yeah.. i mean ipod..haha.malunye.apsal aku type ipod kuar phone td eh?? haha

Alvin Shah said...

nadiaz: elehhhh dh salah seb xmo ngaku plak!! haha..aku pn msh terkial2 nk guna iPod ni..org jakun cam aku ni mmg blur..sob3!!

nadiaz namikaze said...

cess..how dare u..haha..klu ko jakun,aku ni super duper jakun ok.. take note.wuu~

Edy Fee said...

byk pengalaman vin..haha byk je idea dia..hurmm mmg ade betulnya suma tu(cewwah mcm biasa jugak)
hurmm papepon..wah kelas la pkai iphone dah skrg..
makin meletup la..haha
hurmm rajin2 update...mesti bace..:)

qiela said...

owh owh owh..
iPod touch 2 sungguh menawan lagi kacak plus ensem x hengat..
hahaha.. :)


waahhh..entri nie sape trase 2 nseblah kan kan..
hehe..good entry pakcik vin :))

Alvin Shah said...

nadiaz: dan dan ko drop msg kat kamal adli punyer blog td kan? gigih!! haha..

Alvin Shah said...

edy: mmg majority based on pengalaman diri sendiri citer2 kat Papa Gosip ni. so share mana yg bole ngan readers. eh bkn iPhone la der..iPod Touch ler..haha!! tgk betol2..

Alvin Shah said...

qiela: aik? iPod Touch tu je ke yg encem? haha..tuan empunya iPod aper cer? lalala..
TQ sbb rajen komen n usha Papa Gosip k..keep on blogwalking here ok?

fideila said...

apa pulak cite kalau dia tak curang tapi tetibe nk break..aiyyaa..

Alvin Shah said...

fideila: mst ada sbb..klau syg xkan mintak break? maybe dia bosan atau ada something yg dia xsuka ttg kapel dia time tu..ada mcm2 sbb..

Anonymous said...

memang sebijik r cm kat ats tu. sgt betul.

izzaty hamzah said...

suka entry niey...

Alvin Shah said...

izzaty: TQ sbb suka entry ni..dtg ler singgah sini slalu k..huhu

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.