السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 19 May 2011

Lepas GERAM!!

             
           klau u’olz xpuas ati komen blk setiap kenyataan BERANI MATI yg aku buat kat bwh ni. read CAREFULLY then cuba FAHAM kan betol2 apa yg aku cuba sampaikn. klau betol just kata “yes, he’s right” (dlm hati je). klau salah tu hentam blk ngan komen mana2 point yg u’olz xsetuju tu. berani ckp berani tanggung sesame ok? (Freedom of speech)
1) Jangan jadi pengecut la ANUAR IBRAHIM!!
     video
(bkn nk wat blog lucah ok.Papa Gosip HARAMkan pornografi)

           Andai kata betol itu ko, tlg la ngaku je. jgn nk tegakkan benang yg basah la bro!! currently dh ada 2 video clips tu (part 1 & part 2)!!  rmi dh tgk mmg JELAS muka ko bro!! apa muslihat politik yg ko nak wat lg ni? kita sesama Melayu la bro!! majoriti ahli UMNO tu Melayu then berbalah ngan PKR yg mostly pun org Melayu + PAS (totally melayu kannn?). kaum lain tgk je dari jauh then gelak2 kan kita gado sesama kaum. kita MELAYU bro!! sama KAUM bro!! sama BAHASA bro!! sama AGAMA bro!! jgn nk jaga kepentingan DIRI & FAMILY je. kat dunia maybe ko bnyk penyokong. kat akhirat xde sape nk tlg ko dh bro. polis plak jgn nk ikut telunjuk “ORANG POLITIK”. jgn jadi cam lembu dicocok idong. ikut je mana tuan empunya lembu tu tarik!! kredibiliti polis akan tercalar & for sure masyarakat xcaye kat polis lg. org memberontak jgn nk marah atau tahan2 plak. pastu sumbat dlm penjara under “ISA” je keje nyer. ko yg xbuat keje ngan amanah & xbetol. so, org harus ler melenting.

(PS: org Malaysia bukan dungu xde pelajaran cam zaman2 dulu. so jgn nk menipu!!)
2) Hak Bumiputera jgn cuba dipertikaikan!!

video
(nak ke jadi camni lg? pikir-pikir kan ler..)

           Non-Bumiputera jgn ler naikkan kemarahan serta kesabaran org2 Bumiputera. korang bole refresh blk tentang isu perkauman yg pnh terjadi jika ia cuba diapi-apikan. ingat lagi slogan “ORANG MELAYU BALIK KAMPUNG LA" so t’cetus nyer insiden 13 MEI. xkan nk jadi camtu lg kot? udah2 ler tu nk panaskan bontot org Melayu. org Melayu dh bnyk berkorban tok org yg bukan penduduk asal TANAH MELAYU ni. ingat lg kata2 keramat TUNKU ABDUL RAHMAN? “tidak ada negara di dunia ini yg memberi layananan yg baik dan adil sepertimana yg dilakukan oleh org2 Melayu di Tanah Melayu ini”. so kena la paham betol2 apa maksud tersirat dlm ayat tu. bersyukur la idup kat bumi Malaysia ni. xkan dh bg betis nk peha plak? jgn ungkit ckp camni “klau xde kaum Cina or bangsa lain, Malaysia ni xkan maju”. kita sama2 majukan negara kita ni laaaaaa. bkn nyer gado sesama kaum or kaum2 lain. org asing gelak2 kan kita je kat luar tu!! xmalu ke?
(PS: better ko diam dari ckp benda yg menyakitkan hati. gado ngan ISRAEL xpe!!)


3) Kepupusan haiwan terancam sbb percaya ilmu ubat-ubatan karut!!
video
(so innocent creature. but why must kill them?)
          Disebabkan percaya & follow segala tradisi turun-temurun nenek moyang yg mengamalkn pengambilan ubat-ubatan tradisional, bnyk haiwan yg dilindungi seperti harimau & beruang hitam semakin terancam. makan tapak kaki harimau la (kena bunuh la jwb nyer), mkn hempedu beruang hitam la (guna jarum tp xmati trus cuma jangka hayat jd pendek sbb kerosakan pundi hempedu dan ketumbuhan). kajian dh membuktikan most of their “medicines” tu xbg kebaikkan punnnnn seperti yg digembar-gemburkan oleh para pengamal nyer. contoh, minum air sarang burung layang2. saintis dh wat kajian bahawa sape2 yg minum akan b’tambah toksin dlm badan!! so, motif ko minum benda yg mendatangkan penyakit watpe? ubat tok sihat. not for SAKIT!!
(PS: xde PERMINTAAN xde ler PENAWARAN!!)

PS: ada beberapa isu lg yg aku nk ckp tp cukup la 3 je dulu. kemudian jela aku citer ok? nk marah aku ke? nk hentam aku blk ke? nak sumpah seranah aku ke? go on jela. benda betol. so, phm2 jela klau org dh tegur tu. bkn jadi makanan yg dimakan lelama jadi taik!! so, nk komen blk 3 point kat atas tu silakan. aku TIDAK AKAN delete komen2 korang. freedom of speech kan? adios sabombas!!

6 Komen Letop!!:

mR Effanddy said...

hell ya.! sokong!

Anonymous said...

i baru bace blog ni, Lepas Geram. =) its a good one. But then, boleh kalau i nk bagi opinion?

1. Issue DSA

For all we know, he is the man in the video. Tp, selagi belum terbukti dia bersalah, lebih elok kalau kite x judge die. Nowadays, anything can happen and can be done. This issue juz making us, the muslims, look horrible. Abg bukan penyokong DSA. Tp, its better for us to let the specialist do the investigations.

2. Hak Bumiputera

Yes its true and it happens. kaum non-bumi asyik nk pertikaikan hak-hak bumiputera. Kenapa?

Cube Alvin tgk balik. Kaum ape yang banyak bring in revenue to Malaysia? and Kaum ape yg byk contribute in the GDP? Kaum ape yg paling ramai dalam Malaysia's 10 richest people? There are hardly any Malays. Mmg ade org melayu, tp x seramai kaum cina dan india.

Jadi, mereka ni berfikir, org melayu ni asyik dapat hak keistimewaan. Tp, ape yang diorg dh sumbangkan dlm pembangunan negara? kita org cina n india yang banyak buat business. Kenapa kite x dapat hak2 yg sama?

Kemudian, cube Alvin tgk anak2 muda melayu. Semakin rosak akhlaknya. Asyikla mengikut group itu, group ini. Punk, Gothic, and other stuff. Abg selalu pergi shopping mall and malu tgk akhlak diorg. Ada 1 time, a group of malay kids, dressed in gothic style masuk shopping mall. anak2 org cina n india pulak pergi pameran buku. Bagi mereka, kita yang buat kerosakan, kenapa kita dpt keistimewaan?

Jadi, bagi i, orang melayu mmg berhak mendapat keistimewaan sebab ini tanah tumpah darah kita. Tapi, kita juga kena berusaha lebih keras untuk buktikan pada kaum lain yang kita memang berhak untuk mendapat hak2 itu. So bile kaum lain tanye, kita ada alasan yang sgt kuat untuk pertahankan hak kita. Contohnya, kita boleh cakap, "Kami berhak sebab kami yang paling banyak menyumbang ke arah pembangunan Malaysia dan anak muda kami yang paling ramai mengharumkan nama negara di mata dunia".

Alvin Shah said...

Thanx sbb sudi baca n komen tok bg pandangan abg tersendiri..

DSA case:

Ok i totally agreed that it’s better to let the specialist do the investigations but fyi, video yg rmi kata fake or xjelas ketulenan nyer tu dh pun di hantar ke US. So the result is - video tu TULEN. No super impose whatsoever. After this jgn ckp plak “ala, konspirasi kerajaan ler tu, tipu kata tulen”..dh kata tulen tu terima jela. xkan msh nk tegakkan benang yg basah? Xkan kerajaan nk angkut suma penyokong DSA bwk pergi US tok tgk result video tu depan mata mereka kot? so, segala hasil atau keputusan tu terima jela. actually sumpah laknat tu khas tok suami isteri je. tp xtau camner bole digunakan dlm kes liwat & video seks DSA ni. tp sbb xde cara lain dibolehkan syarak la kot sbb ulama2 sedia ada di malaysia xde membantah pun sumpah laknat tu especially dato harun din, nik aziz etc. so klau nk bersihkn nama kat DUNIA ni je andai kata mereka berbohong walaupun betol kata TIDAK so itu hal mereka anak branak tanggung kat akhirat nti. klau mmg xbetol tohmahan tu, wan azizah, DSA, anak perempuan dia tu buat ujian poligraf live dpn TV, buat sumpah laknat cam dato eskay/saiful bahari buat tu..then nafikan serta saman dato eskay atas sbb memfitnah. Undang2 malaysia adil. Sistem judiciary mmg xbole ikut telunjuk org politik. Klau tinggi mana pangkat klau dh salah tetap salah. Andai kata mereka berani buat suma tu, so bersih la nama ayahkanda tercinta mereka tu. xyah jaja cerita tarik simpati nk war-warkan mereka xbersalah yg hanya fokus kat para penyokong mereka je. org lain pun nk tau jgk tol x? tepuk dada tanya selera..


Hak bumiputera:

Perlu ke menilai org berjaya tu based on ranking ape terkaya di malaysia? Klau xkaya tu xberjaya la makna nyer? rasa nyer rmi je anak2 melayu kita yg berjaya. Xkira la dari segi pekerjaan high class ke atau medium class ke yg pntg sukses. Tgk je datuk idris jala, hijjaz kasturi, syed mokhtar al-bukhari, shalin zulkifli, rashid sidek, safee, siti nurhaliza, Mokhzani Mahathir, Azman Hashim dan Nazir Razak ,Alhamdulillah suma nyer berjaya dlm bidang masing2. Salah satu menteri kita ada yg kaya raya sbb pernigaan dia untung? Dia ada bank sendiri di luar Negara.tp dia xnk media massa dan eletronik heboh2 kan. dia xnk masuk dlm ranking org terkaya Malaysia sbb LOW-PROFILE. Kalah Robert kwok jutawan gula tu sbb dia ler satu2 org yg dpt permit nk hasilkn gula kat Malaysia ni. secara kasar nyer, ada 80,000 anak MELAYU yg berjaya dan KAYA. Tp mereka mostly tidak menetap di Malaysia. Xksh la mana diaorg stay pun asalkn nama melayu tu ada dan msh mengamalkn ajaran Islam yg sebenar. So, bkn kita tgk berape nilai kekayaan seseorg tu baru dikatakan berjaya. Nope, sape2 yg ada mentality camtu sila ubah. Berjaya bila dia dpt mengubah sesuatu daripada yg asal kepada nilai atau tahap yg baru secara konsisten. Bkn sape kaya giler2 dia berjaya. So, mmg ler ada je anak2 muda yg semakin susut nilai akhlak nyer tp jgn tgk golongan camtu je. benda buruk tu la yg org canang2 kan..yg baek dan berjaya tu sekali pandang je pastu buat xtau je. yg teruk2 tu la org slalu & keep on going tekankan. Jgn tgk “akar pokor” je.. tp tgk la keseluruhan pokok baru la adil. So, non-bumiputera pls buka minda n jgn sentuh isu hak istimewa org melayu yg dh termaktub dlm federal constitution of Malaysia. Itu perjanjian bersama nenek moyang mereka diawal penubuhan Tanah Melayu/Negara Malaysia. So terima jela. org melayu ni lemah lembut & dh bg bnyk kelebihan serta layanan yg baek dan adil. Xde Negaralain di dunia yg bole buat sama macam org melayu buat kepada kaum BUKAN MELAYU. kena ingat jasa2 bekas perdana menteri kita dari dulu hingga kini. Xnk tragedy 13 mei ulang blk. so masing2 jaga tepi kain sendiri n sama2 naikkan nama Malaysia. Bkn tuding jari kata ko salah, ko teruk, ko xguna.. nope, kita sesame bersusah sng from now on smpi la bila2.. insyaallah.

Alvin Shah said...

effanddy: haha..thanx sbb sokong..bkn sng nk kuarkn citer serius camni..asyik gelak2 je kan sebelum ni? so skali skala get serious ckit..haha!!

Edy Fee said...

panjnag plak post kali ni...emo pon ade..
hehe hurmmm politik habis...haha tak minat bab politik ni :)

Alvin Shah said...

edy: vin pn xsuka politik..but kita kena alert sbb masa depan kita jgk..klau kita dipimpin ketua yg tak berwibawa hancur la negara.. xpe2, kita xmo komen lbh2..wait n see je nti ok? ohhh gosip biasa suka je..gosip politik sebelah mata je pandang..haa!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.