السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Wednesday, 15 December 2010

Bila "anu" jadi lain..

           Bergolek2 bijik mata korang tgk title entry ni kannnn? masing2 very der hotak kuning b'karat abes..ahaks!! kepada yg si jantan, mst tau kan sunat tu aper? maksud aku,camner sunat tu jd.oh tidakkkkk..arghhh!!terasa ngilu tetiba di tutttt..(maaf eh,ayat sgt lucah unk ditls,harap maklum)..haha!!sumpah seram sejuk bila t'ingat blk bila "ehem ehem" kita "dinoda" tanpa niat (yela sbb dokter & nurse maen pgg2) kira dicabul jgk la tu TAPI tanpa niat.so jgn ingat kita ni kaum adam xpenah dicabul..haha!!alaaa setakat budak2, nurse tu xheran.xluak punnnn.lain la klau yg dh dewasa baru nk sunat.stim nurse tu..opss!!

           Ada yg sunat time msh baby,time budak2 dan ada je yg dah tua2 bangka pn br nk sunat.xley blah siot..tp ikut situasi la bila nk kena kerat "ehem ehem" tu.mmg sunat xwajib tapi hukum nyer sunat sbb follow sunnah nabi kita (well,alang2 aku tersebut pasal follow2 ni,korang dh follow ke lom blog aku yg comot ni?)hehe..emo lak tetiba!!opss,berbalik pasal citer kerat "ehem ehem" td, aku dgn sukarela tanpa malu dan segan silu nyer nk citer camner aku menempuh hari bersunat time aku umo 8 tahun.xsilap darjah 2!!

al-kisah nyer camni..

           Pada suatu masa dahulu (cam skema je?) aku ni mmg degil nk mampos time kecik2 lu klau korang nk tau.sumpah mmg degil.org2 tua ckp budak degil klau dh sunat jd baik (xsure betol ke x sbb sama je degil..haha!!)time kecik tu,aku ada kencing manis.so dokter soh mak aku pegi sunat (eh silap tulis!!) dokter soh mak aku pegi sunatkan aku as soon as possible!!(baru betol statement).sbb kencing manis tu la aku kena sunat awal la jgk.(dh beso2 ni xde kena kencing manis lg dh..yeahhhh) aku jd excited ok bila dgr nk sunat.haha!!aku pelik sgt kenape org rmi bg aku semangat "kena kuat tau,jgn takot2","jgn nanges2 eh,anak jantan kena kuat","ala,mcm kena geget nyamuk je","sakit ckit je tu,tau2 dh siap potong" bla bla bla..!!

         Aku ni anggukkan jela kata2 semangat yg xbrape nk semangat tu kannnn.opss,lupa nk bgtau satu benda.aku xsunat cara tradisioanal.aku sunat kat HUKL tajaan PUSPANITA.tajaan beb..!!sugar mommy bersepah2 gitu taja aku ni!!haha xdela gurau2 je.sbb mak aku ahli PUSPANITA so anak2 ahli yg nak sunat dikumpulkn rmi2 pastu masuk TV u'olz!! time tu kuar kat TV3 Malaysia Hari Ini (MHI) TQ abg aziz desa..hehe.pastu ktorg diarak rmi2 dok atas bahu org.tp sbb aku ni tgi sgt dan org yg junjung aku tu pun tgi jgk,kepala aku terhantok kat pintu..sial betol..!!jatoh songkok sulam aku tau!!

          Akhir nyer smpi la masa aku b'sunat bila tiba di HUKL pagi tu.aku dtg semangat sambil gigih bwk kain la bagai.pastu tgu turn.aku dgr budak melalak mcm nmpk hantu pn ada,meraung cam tersampuk setan pn ada.eh mcm2 lagi la bunyi yg seram!!aku relax je.then nama aku kena pgl pastu nurse soh masuk bilik yg dia tunjukkan.dokter kat situ baik2 sehhh.ada 2 org dokter & sorang nurse jaga aku.doc soh baring & bg kata2 smgt bla bla bla.doc ckp tahan ckit rasa mcm kena geget nyamuk je sbb nk bius.bila dh bius tu,bole plak doc tu soh try pgg.eh eh,TAK RASA!!kebas!!hehe..

          Aku relax lg..tp tension budak sebelah aku meraung2 "mak,takot makkkk!!","mak xnk makkkk!!".nk je aku bgn bius mulot dia!!kecoh gler..biar kejung trus bibir tu..haha!!doc mula capai gunting ready nk potong dan argh xnk citer la..dak2 laki tau la apa jd seterus nyer kan?last2 dh siap potong..yeahhhh!!aku xnanges dowh!!gagah perkasa jgk aku ni..(bangga tetiba).

          Doc tu bg lebihan potongan td soh tanam kemudian.aku kuar bilik kena puji ngan nurse sbb xnanges lngsg!!(bangga lg)..ahaks!!pastu beratur pergi bilik lain sbb nurse tlg sapu ubat krim.rmi dak laki lain tgh tgu turn nurse tu nk sapu krim apa ntah.aku malu siot.soh dak lain pergi tadah "ehem ehem" kat nurse tua tu dulu..xtaste aku..haha!!baru sunat dh gatal..erk!!pastu blk ke kete t'kangkang2 sbb ngilu sambil pgg kain.dlm kete aku tanya "mak,kenapa anu ni lain mak?"mak aku explain dan drive trus blk ke umah.."eh eh,dh dewasa dh aku sbb dh sunat" (ckp aku dlm hati)hehe..sekian salam 1 cendawan!! (opss..sori Dr. Rozmey 4o juta la sgt)..muahaha!!


(ni ler bukti aku dh sunat..haha!!)

8 Komen Letop!!:

Nurul Afiqah said...

HAHA...songkok sulam jatuh..sbb terlanggar pintu...klaka la...

Alvin Shah said...

fiqah: haha..nsb baek xbenjol dahi vin ni ok..haha!!ting tong ting tong kot..adehhh!

Nurul Afiqah said...

ting tong ting tong x pe...jgn juling sdah...nnti abis la kemachoan abg vin 2...ngeh3

Alvin Shah said...

fiqah: haha..xpe ilang macho..mmg xmacho pn..tp comei ada..hehe!!

Nurul Afiqah said...

comei+macho la abg vin...ckup pakej jdi artis...muahaha...

Alvin Shah said...

fiqah: perghhh ni puji ke perli..haha!! klau puji nk kembang lobang idong ni..klau perli nk sentap 2.5 percent..haha!!

c.a.p.i.k said...

sama time darjah 2..HAHA..

Alvin Shah said...

capik: haha..kulop kita ilang time umo kita sebaya daaaa..haha!! nsb baik xde button like..klau x dh click 50 kali..haha!!
dh beso la kita ni rupa nyer..haha!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.