السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 13 December 2010

Sebenar nyer lelaki ni..

           Lelaki?jantan?teruna? spesis mamalia b’akal yg makin pupus saban hari di muka bumi ni..jumlah kaum adam ini bole dihitung je ngan jari (cukup ke jari? banyak tu nak kira) jika dibandingkn ngan kaum hawa.tgk jela yg jantan nyer suka-suki mak bapak atok nenek moyang dia je tukar jadi "si ayu" (jentayu).. so,makin mencanak2 la jumlah kaum hawa sama ada yg tulen mahupun yg "zulian" (emas celup = xori) yeuwwww..!!jantan tulen yg tgl ni makin menipis jumlah nyer..harus la jadi andartu anak2 dara zaman skrang ni..maaf kak,kamu xlaku sbb jantan xcukup..bersawang la ko cik kak..haha!!

           Lupakan kisah jumalah ciput lelaki td,ni cek nak habaq kat hang nih..korang tau x lelaki ni bnyk sifat2 yg xditunjukkan dpn kaum hawa.antara sifat2 tu:

1)       Lelaki ni manja sebenarnya.bkn sbb ngade2 dowh,mmg lumrah tiap2 org suka dibelai & dimanja oleh org lain lebih2 lg org yg tersyg..Cuma lelaki ni ego tgi.maruah jantan kena jaga..sbb tu nmpk ganas semcm..padahal dlm hati ni mcm nak rak minta dibelai..tp sbb org pompuan ni yg over sgt manja smpi xsempat ktorg as lelaki nk manja2 jgk tau x..bg la chance..eh org pompuan ni aku sekeh jgk kang..hehe!!

2)       Lelaki ni xsuka menanges betol ke?opss tidak..sesetengah lelaki sanggup rendahkn ego.(bkn dayus ok) nanges tok kaum adam tu akan dicop kat dahi as nyah ke?noq-noq ke?bapok ke? pondan ke?xla weyh,laki kekadang perlu salurkn emosi ngan cara menanges jgk sama cam korang kaum hawa..Cuma lelaki ni diangkat sbgi penjaga kaum hawa sbb kaum hawa lemah dan perlu diprotect..so jrg nmpk lelaki nanges dpn2..tp rmi jgk lelaki bila ada masalah akan bergenang air mata dan trus berjurai air mata jatuh membasahi pipi (eh pesal aku tls jiwang semcm ni?)

3)       Lelaki ni pemalu jgk sebenar nyer.selalu tak korang as org pompuan tgh jalan terkepit2 manja g shopping complex tu kena swit-swit ngan segerombolan (mcm lembu lak) dak2 lelaki? mst penah kannnnn?time tu la korang akan wat2 main enset la,wat2 bz check hand beg la, pura2 pandang kiri kanan depan belakang atas bwh mcm nk cari something (padahal xpun),main selak2 rambut tok cover muka bg xnmpk dan mcm2 lg la gaya yg xsanggup aku ceritakan..ahaks! time tu mst dak2 laki tgh dok rmi2 lepak2 ngan geng2 dia kan? Ada penah korang tgk x dak laki tgh dok sorang2 swit-swit camtu kat korang..xde nyer..so terbukti lelaki ni mmg pemalu tp bila dlm group dia plg hero..hak tui..!!haha..

4)       Lelaki ni romantik jgk dowh.ko hengat lelaki yg slalu b’gaya sempoi,selekeh,serabai idup segan mati xmau tu xromantik?see the leg la cik kak..sesape yg dh ada kapel tu mst tau..contoh time korang tgh calling2 or txt each other..tgk apa yg si jantan bg? Lg2 nk wish gud nite..perghhh ayat xtahan weyh.."gud nite syg,i love u so much muahhhhh.." (wahhhh siapa ada kiss tu..!!) "syg,i rindu u sgt2..need u to be here beside me" (wahhhh klau bole doa jd kembar siam melekat xley pisah2 gitu) "syg,xde sape lg yg i syg selain u..cayela ckp i syg" (dan dan la ko kannnn..ahaks).
 
 
5)       Lelaki ni lurus bendul tau x!!cuba korang as kaum wanita tgh merengek2 (wek wek wek ) nk itu ini la bagai, lelaki a.k.a BF korang akan cuba usaha tok dptkn tok korang.padahal dia tau poket tgh kempis, tp sbb syg gler punya pasal sanggup ni meredah lautan api la bagai (hangus la ko sengal smpi tgl abu je nak?) belikan jgk..pinjam duit mmbr,hutang sana sini..mintak duit mak ayah..lelaki ni bila dh angau bercinta,gigih ni wat apa je asal pasangan rasa hepi..lurus bendul sgt bila dh cintan cintun ni..follow je apa pasangan dia nak..adehhhh

6)       Lelaki kuat cemburu ok..!! klau jmp dan dan nk check fon korang takot2 klau ada jantan lain msg ke,calling2 ke..mintak password acc FB,MS,YM sbb nk check mengejot bebila masa je, ckit2 pesan jgn nakal2 ngan jantan lain,jgn curang la bagai..mmg sifat lelaki cemburu tang tu..yg lain xksh sgt..klau dh declare as kapel tiap gerak geri nk tau..sampai masuk jamban pn nk tau..gigihkan kami kaum jantan?haha!!

PS: hargailah kami sebagai kaum lelaki..semmg nyer kami pn ada hak nk rasa sama mcm kaum hawa dpt..nk itu nak ini cuma xtunjuk sgt kot..so syg la lelaki..jgn syg pompuan lak..lesbo sgt..haha!!

10 Komen Letop!!:

dent_ctz5 said...

part 6 atas dasar kepercayaan...
yang laen aku sokong~

iksharizan said...

nak tambah bole..?

badan seksi... n seksa bile tengok.. hahah :D

Alvin Shah said...

dent_ctz5: haha..setia mmg perlu..yg lain ko sokong la ni?tq..kita betol la apa aku ckp tu?

Alvin Shah said...

iksharizan: tu tambah ke carut aku dowh?haha..seksa la sgt..tau la badan aku keding..

qiela said...

ahahaa..
bgos tol vin nieyh..
menegak kan hak lelaki la kre nyew nie erk vin??
hehehe
good2..
;)

Alvin Shah said...

qiela: haha..penat kot vin taip ni mlm smlm..tp mmg suka wat entry tgh2 mlm..dpt idea..pastu pagi esok pas bgn tido trus post..hehe..sebagai lelaki mmg vin kena jaga maruah dan hak2 lelaki..cewah!!

aqilah said...

kelakar gilerz la awak punye blog nih...tapi ade sikit-sikit lucah lah...but,your blog still funny...:-)

Alvin Shah said...

aqilah: haha..TQ sbb bg pujian blog ni.. bkn suka2 nk ckp lucah tu,tu pun kias2..cuma nk bg phm citer.nti ckp cover2 sgt org xphm..tol x? aneway tq sbb suka blog vin ok?

qiela said...

grrr...
ptot la now da jrg on9 FB erk..
berbloging jewp kejo nyew..
hehee..btw,sume post vin gemfak..
hakhakhak..
[kipas2..]

Alvin Shah said...

qiela: haha..baru tau ek nape vin dh jrg on9 FB?gigih kat blog ni je..klau nk komen2 letop drop je komen kat sini..gemfak?haha..TQ..hope qiela suka n enjoy baca suma entry vin k..

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.