السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 12 December 2010

Abg-abg PM..xmo gado2 ok?

                Well,isu kali ni pasal politik (sumpah aku xminat politik)..walaupun aku ex student pra-ijazah undang2..nyampah aku politik ni.bebelit sampai bersawang otak aku ni dowh..ingat x citer Datuk Seri Najib (DSN) nak wat menara wawasan? Tp Dr.M xbagi “restu” nak wat bangunan tu..weyh,nape  kaco impian PM baru kita? Biarlah masing2 tglkn legasi tersendiri..tiap2 PM nak cipta sejarah tok dikenang generasi kini dan masa depan.
                Mmg diakui jasa Dr.M bnyk gler.bangunan bersepah2 sana sini..suma nk tinggi menjulang ke langit.sape xbangga tol x? Kita ni walaupun xsmpi 100 tahun merdeka dh dpt merasai suma tu..tgk je jepun amik masa 100 tahun baru maju pas kena bom atom kat Hiroshima & Nagasaki tu.(sape soh ceroboh kawasan jajahan British..padan muka ko doraemon..haha!!).dulu sblm KLCC tu terpacak kat muka bumi Malaysia ni bangunan tertinggi tu haaaa ala bangunan Maybank tu..pas ada KLCC baru la title bangunan tertinggi Malaysia dicaras oleh KLCC.Tima kaseh la kat Dr.M sbb dia Malaysia fames satu dunia.dulu org nk kenal Malaysia kena tunjuk dulu kat peta ckp Malaysia atas Singapore WTH??now xpayah nak tunjuk negara kecik tu dulu baru org kenal Malaysia..sibuk je ko Singapore..syuh syuh syuh!!
                Ni bila PM baru kita nk wat cadangan nk bina bangunan tinggi lain kalahkn KLCC kemain panas botot Dr.M kita tu..bangunan tu ada 100 tingkat..KLCC just 88 tingkat.mmg sah2 ler kalah nti.Dr.M xnk tgk hasil titik peluh dia dicaras plak oleh bangunan baru bwh pentadbiran DSN..dia bole ckp nak wat tgu dia “pejam mata” dulu  baru la wat.hek elehhh kerek gler..pesal camni Dr.M?dulu Dr.M nk wat benda yg dia nak suka ati dia je..ada skali tu Dr.M ubah tempo lagu kebangsaan kita “Negaraku”..time tu ex PM kita Tunku Abdul Rahman ada lg tau x.ada Dr.M mintak izin? Xde dowh.sedih sgt2 Tunku Abdul Rahman dgr tempo lagu tu diubah.tp Dr.M wat dunno je..xde mintak maaf pn..hamboiii..ishk!!xbaik la camtu..
                So,PM baru kita DSN,go on je wat bangunan tu..dulu time Dr.M nk wat Putrajaya kemain lg org hentam dia kata bazir la bagai..now diam je siap sanjung lg..manusia kannnnn..gitu la.buat je..mulot org mst akan ckp punya.lg2 Dr.M tu..mst dia akan wat apa je supaya xde bagunan lain yg lbh tgi akan caras title KLCC dia tu.ok?sekian salam 1 malaysia..ahaks!!

0 Komen Letop!!:

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.