السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Friday, 17 December 2010

H.A.R.A.M.J.A.D.A.H.

Mst  korang pelik asal tetiba lak aku nk ngamok ala2 meroyan tersampuk setan gitu? Yela tgk title entry pn cam nak carut2 org je kan?opss,xde makna nyer weyh,buang karen aku je nk ngamok2 ni.kang kerepot plak muka aku yg serba tegang ni.ahaks!!alaaa korang ni mst pending lg kan?camni citer nyer hakak2 dan habang2 suma.ayat H.A.R.A.M.J.A.D.A.H  tu shortform je. padahal maksud nyer camni - Hati Aku Rimas Asyik Mulot Jahat Ajuk Debab Asal Huh? (kreatif x? – tetiba perasantan lak).arini nk gosip2 letop pasal isu plg sensitif kat org2 yg terasa jela.muahaha!! (tgh gelak evil gler babi ni).isu debab,gemok,tembam,buntal,gebu,bulat,gedempol,obes dan ehhhh mcm2 lg la pgln maut ala2 manja gitu.nape ek org nyampah tahap gaban klau dpt nickname camtu?kang aku pgl ko kurus slim solid molid kang lg la ko sentap mak hayam..haha!!
            Tol jgk sbb dh elok2 mak abah kita bubuh nama sedap2,pgl nama je sudahhh.ni nk jgk pgl debab la,buntal la,gebu la bagai..(hanjeng sgt).kita padah2 meradang klau org ajuk or ejek kita camtu.ke sbb kt xbole terima kenyataan fizikal kita camtu ke?malu ngan diri sendiri ke?sbb tu la rmi yg gigih bagai nk rak semata2 sbb nk kurus melidi.zaman skrang ni u'olz,ada ke patot ckp lg kurus melidi tu lg la ko nmpk “chantek”?padahal badan dh keding mcm capati basi kata chantek? Hak tui..!!jentik ko kang trus melanting ntah kemana (sbb ringan sgt).skrang ni suma org terhegeh2 dan mengenyam sgt nk kurus.diet la bagai,mkn ciput je konon2.so, mcm2 la statement “tipu xjadi” yg kita dgr, “ala,sori la,i xlapa lg,nti la i mkn k”(dan dan xlapa),”i dh mkn td,kenyang lg laaaa”(padahal satu hapah pn xmkn lg), “xnk mkn la mak,kenyangggg”(padahal perot b’gendang dangdut kelaparan), “korang mkn la dulu eh,nti aku mkn kendian” (smpi kiamat la xmkn).
            Mmg mcm2 style org wat nk bg kurus ni.dan dan la ko g beli set home gym la, beli jamu mak dara la,beli pil kurus la, beli barut la,beli dvd senam la (cetak rompak je dahhhh murah ckit,satu 5 hengget), mkn buah je, isap rokok je,(jgn ko g isap rokok “idup” plak – opss terlucah!!), xnk mkn nasi langsung la,sedut lemak la bagai dan ehhhhhh mcm2 lg la (mls aku nk tls bnyk2 – lengoh jari ni siot).klau berhasil xpe jgk.ni ko gigih nk mampos wat suma tu tp xjd (hah!!hambik ko padan muka).duit ko abes,tenaga xde,buang masa last2 dh kemaruk sgt nk kurus mula la tu nk bedah plastik or potong usus bg pendek ckit (contoh cam Chef Zam tu).
            Ok chop chop!!kita bye2 kejap kat cara2 nk kurus tu td eh?now kita gosip2 after kurus plak apa yg jd.haaaaaa part ni yg best nk gosip ni.bila ko dh slim solid molid tu mmg ko akan rasa heaven gler.yela suma size baju yg sblm ni sendat nk pki suma ko dh bole sarong kat badan.ada yg dh mampu pki size XS!!bergaya sakan xhengat dunia.biar papa kedana,asal bergaya kannn? Org gemok mmg t'sorok ckit or kurang nmpk keayuan or ketampanan nyer tol x?dh kurus tu,mula la nmpk raut wajah dia yg chantek,ensem,ayu,macho la bagai tu suma.mula la timbul rasa bangga (jgn ko nafikan).mula rasa konfiden tahap karma klau nk g jmp sesape.klau nk g memana pn sama jgk konfiden abes!!tapi nk detect org yg penah jd gemok before dia jd kurus ni sng je u'olz!!
1)  Bagi lelaki - cuba perhatikan kat dada nyer (tetek) msh menonjol kedepan sbb lemak mmg ssh nk ilang kat situ unless dia pergi wat workout kat gym bg chantek dada tu.

2)  Both gegurl n boboy – memula gemok (tanpa wat pembedahan) tetiba jd kurus mendadak sbb diet mst ada lebihan kulit menggelebeh terutama kat perot,bwh lengan,celah peha or bwh dagu (antara dagu dan pangkal leher).

3)  Both gegurl n boboy – cuba tgk badan sesape tu.klau yg lelaki kan selalu bukak baju, perhatikan klau ada bnyk “stretch mark” or dlm bhs jawa nyer selulit tu makna nyer dia penah jd gemok.tgk kat bahagian bahu,belakang dan tepi pinggang,lipatan kaki antara peha dan betis,perot serta belakang peha.

4) Dia ngaku sndr yg dia penah gemok (kan senang..haha!!)
PS: so xkira la korang gemok cam buah mempelam ke,kurus cam mayat ke so terima jela apa yg tuhan dh kurniakan kat kita.yg ko pegi gatal2 ubah sana sini tu apa kejadah nyer?klau jd kurus tu lbh bnyk wat benda2 jahat (cth: gay or lesbian) baik xpayah kurus (mst rmi yg sentap statement ni) aku dulik apa,ada aku ksh?haha (freedom of speech ok).so jgn malu ngan diri kt sndr.kena bangga ngan diri sndr ok?kita ni lbh b'tuah daripada org yg lahir xcukup sifat tu.kurus ke gemok ke at least sempurna tol x? sekian USTAZ ALVIN SHAH mengundurkan diri..(tetiba jd pak alim siot,ala2 bg tazkirah subuh gitu).ahaks!!

21 Komen Letop!!:

aqilah said...

Okey ape alvin jadi ustaz...hahahaha...gerenti ramai pompuan-pompuan kat luar sane terpikat..hahaha...=)

Alvin Shah said...

aqilah:haha..keji gler statement!! xley blah seh..haha!!arini je jd ustaz.hehe!!k la,nk g mandi r.br bgn tito td.nk smyg jumaat lg.

aqilah said...

patut le idung ni daripade tadi mcm t'bau bende bucuk...rupenye ade owg x mndy agy...eeee...bucuk2..uwweekk!!!uwweeekk!!uweeekkk!!hehehe..jgn mrh ye..t cpt tue..=)

Alvin Shah said...

aqilah: haha..mana ada buchuk.wangi masham ckit je td.haha!!xmrh..sentap 2.5 percent je..haha!!

aqilah said...

bgoz2 alvin x mrh...tkot cpt tue la 2....

Alvin Shah said...

aqilah: laaaa motif nk mrh? relax n cool je vin ni..ahaks!!

aqilah said...

okey lah alvin@'papa gossip'..nnt tulis lah gossip yg agy pnzz k...nnt aqilah nk masukkan dlm citer gossip t'hgt(MELODI)hihihihi...k bye...cemekom...(+,+)

aimi fairuz said...

salam..sye ske ar awk pnye blog nie..direct jerk xdek selindung2..sy pling ske yg 'laptop pown de jntina..klaka giler..lgpown de pengajaran disblik entry..so,pape pown blog awk mmg best giler..good luck..

Alvin Shah said...

aqilah: xdela keje nk begosip je..haha!! xde makna nyer melodi nk layan2 gosip2 kat blog vin ni..haha!!diaorg layan gosip artis je.ahaks!

Alvin Shah said...

aimi fairuz: wasalam..TQ sgt2 sbb suka blog i yg comot momot ni..haha!! sng ckp direct.tp msh bertapis la.kot?haha.. aneway thanks wish gud luck..same goes 2 u 2 ok!!

aimi fairuz said...

welcome..biase ar tu lau mule b'blog..tp emy rse blog awk ley dpt anugerah mcm blog irine marcello coz awk nie bnyk idea yg bernas.. lgpown sesuai utk santapan remaja skunk..

qiela said...

hahahaa..
nie bwu btol vin
sokong 100.5 percen...
hakhakhak..glew sentap sape yg trase 2 kan..
heee.. ;)

Alvin Shah said...

aimi fairuz:msh bnyk kena blaja dari senior blogger..bnyk sgt benda yg vin xtau lg.entry yg ada ni pun apa yg terlintas kat otak so trus je tls.skrang ni pun on de way nk siapkn entry tok ari esok.everyday update entry baru.satu hari satu entry br.irine marcello?oh adik bradik yg dpt award tu eh? vin xde smpi lg tahap tu.diaorg expert.vin ni amature lg.gambo pn snap pki fon kamera.dioarg suma guna DSLR.anewat TQ sbb u suka blog vin..hargai gler r..huhu!!

Alvin Shah said...

qiela: xdela nk bg sesape sentap.cuma tls je apa terlintas dlm hati.klau terasa tu xtau la plak..haha!!

qiela said...

hahaha
bgos btol cik vik kitew nieyh
hehehe
;)

Kaki Nyoknyak said...

vin:helehhh...kembang lah tu.hahaha..comot la sngat blog ni kan..:apahal aku emo nk mampos tetibe kat blog org ni)arrghhh.pduli hape hakuh..!!
haha

Kaki Nyoknyak said...

vin:mcm ni lah..mmg la org tu gemok ke,debab ke hape ke..tu semue takdir(takdirr arr sngat..)tp iisiatif dye gak nak kurus kan..mane taw dye ble dah kurus,da ensem t..kalah papa gosip ni..hahaha
so,kpade warge2 comel seluruh dunie sekalian,troskanlah dgan diet anda..kaum2 yg ala2 kurus naomi campbell ni saje je.tkot t dah x laku.hahaha..ye lah..ade je org mke ensem tp syg bdan gmok..so..jganlah gmok tu jd satu faktor yg turunkan smangat korg..diet je..pedulikan ape org nk cakap..yg penting kaw nk kurus tuk sehat nyahh!!hahatp agak2 arr kalau nk diet pun jgnlah sampai kaw jolok tekak ko sampai ko muntah hijau.hahaha..diet yg sehat2 dah arr...bile kaw kurus t...___________________________;hamekk kau!!!(isi la ape korg nk isi kan..hha.stiap org yg comeyl ni ade sebab nape dye nak kuros..)
hahaha...
(taklimat siakk..hahaha)

Alvin Shah said...

takdir la sgt..sbb tu manusia skrang ni bnyk yg lembab dari segi pelajaran..idup tok mkn je..bkn nyer mkn tok idup..lain kali mkn tu benti sblm kenyang..tu la petua Dr.M tau..tgk smpi tua pn dia msh cergas,otak mantap n bnyk idea2 bernas..ni dh korang g melantak ikut nafsu sbb tu bdn gedempol. mkn ikut keperluan bkn tok penuhi tuntutan nafsu..so klau ikut segala petua tu,xyah diet2..or insyaallah bdn xkan kembang cam belon..so bkn salah org slim la klau nk tegur org gemok.kena terima n jadikn teladan supaya idup kena b'ingat.jgn ikut nafsu bdn binasa..rupa xpenting..yg pntg bdn sht bkn sht smpi gemok..ada phm dik?huh..!!

Kaki Nyoknyak said...

vin:heleehh...mmg la makn tuk hidup..tp bg org yg dah termakan tuk hidup nie..sebab tu lah dye nk kne work all out..bg kurus balik..
takknlah nk gemok memanjang sampai tua..bru cergas..sebab tu la now ade kempen la bagai..satu lagi..org2 gomox ni lah pnyumbag rezeki kpada para2 usahawan kat luar tu..
haha
contoh terdekat..chendawan kite tu..
hahakalau tade org gmok tak jalan bis dye..mane dye nak kutip 4o juta..hahhaa.back to story..bkan tak trime la kutukan..tp jganlah over samapi tersentap..pade2 lah kalau nk ckap pon..
org2 gmok n un ade gak perasaan.haha.
diet ni mcm satu usaha gak..tuk kurus.kalau tak diet mcm mane nak kurus.
jarum timbang tu dgan bnggenye menunujukak angka2 yg makin besar..
hahaha.
so,diet tu tak salah..tp jgan over pulak...merana lah badn nanti...:)

Alvin Shah said...

persoalan nyer.."anda penah gemok?"..haha!!

Kaki Nyoknyak said...

vin:hamboiii!!!!.
haha
dgan ini sy dgan rendah hatynyer memberi tahu pernak kurus n pernah gmok..
wakakakka..tp takde la chendawan klepet2 d area2 yg tlah disebutkan sebentar td yerk..!!!!
huh!!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.