السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Monday, 20 December 2010

“Flashback”

                  Mst korang t’pikir2 pebenda la yg aku nk merepek arini ek ngan tajok ciput camtu?tajok “flashback” ni sememang nyer pendek, kontot, padat dan sendat.. (lain mcm je bunyi?)haha!! Arini  agak b’lainan ckit entry aku & speSIAL gak sbb ada something  yg aku nk share ngan korang.lom pnh lg aku publish benda alah ni kat memana cam FB,MS or Youtube etc. kira blog ni jd 1st platform aku nk share la kot..(cewah gaya aku ckp mcm nk bg seutas rantai berlian je kat korang suma ek?) ala arini kita tkr2 angin sbb aku just nk citer ttg background aku je.patot nyer aku tls entry pasal detail2 aku camni awal2 time aku br nk b’jimak dlm beblog dulu..tp xsempat daaaa..gigih aku korek almari mlm smlm  smpi terkopak lak pintu almari buruk dlm stor tu.gigih ni nk cari album gamba2 oldies time aku kanak2 ribena gitu..haha!!tp sebelum tu meh sini aku citer ckit2 lu ttg latar belakang aku.elehhhh  korang xnk baca pn xpe..skip jela tgk gambo trus kat bwh ni!! (aku sentap 2.5 percent u’olz!!haha)
                Nama aku cam yg korang dh tau (kot?) Muhammad Alvin Shah bin Esa.umo dh lanjut 23 thn tp muka msh tegang b’getah gitu (jelez la tu wekkkk).t’beranak kat Hospital Besar Muar.pas genap aku lahir seminggu,aku trus dok KL almost 10 tahun kat Kg. Baru.ala xjauh dari HKL tu.1ST tmpt blaja aku kat tadika “jingle bell” kot.aku pn dh lupa.kat jalan ampang tu.pastu smbg lg kat Tadika Islam plak.(cita2 jd ustaz gitu).2 kali aku masuk tadika tau.bkn sbb bebal sgt smpi kena masuk tadika 2 kali.sbb aku ni masuk tadika umo muda setahun.kira aku blaja awal phm? pastu skola rendah kat SRK Kg.Baru smpi darjah 4 je.masa tu xsilap tahun 98 kot.pastu aku pindah blk ke kmpg kat muOr smpi skrang.then smbg skola rendah kat SRK Ismail (1).pastu klau korang nk tau,skola rendah aku tu sebelah je ngan skola menengah tau.dulu kemain lg aku mengutok cam nk rak konon2 nyer xnk skola menengah kat situ. Low class la bagai tp takdir maha kuasa,aku skola jgk kat situ..hampeh..haha!!nama skola t’cinta aku tu SMK Dato Sri Amar Diraja Muar.Di situ ler aku blaja mcm nk t’cabot nyawa dari form 1 smpi form 5. (form 1-3 aku kelas RK).RK tu bkn kelas terencat akal ok..tu kelas Rancangan Khas tok golongan2 t’pilih je sbb result UPSR baik..hehe!! time PMR aku termasuk dlm list sbgi penerima anugerah kecemerlangan PMR 2002.pastu form 4-5 aku skola kat situ jgk smpi abes SPM dan skali lg t’masuk dlm list sbgi penerima anugerah kecemerlangan SPM 2004.ala cukup2 la tu pasal blaja aku..bosan siot..haha!! (aku plak kata bosan..korang yg baca lg bosan kot?)
                Ok2..well tu la td ckit2 detail pasal aku time kecik2..adeq2 baru nk up u’olz..haha!!dulu masa aku kecik2,mak aku padah2 suka betol snap gambo aku.aku tgh melabur pn dia nk amik gambo.tp xdela aku nk upload pix tu..kang begegar lak blog aku ni kang. “mari2 video vin t’lampau tgh buat free show nmpk tuttttt time kecik2” haha!! so sbb rmi yg soh aku upload pix zaman kanak2 aku..so aku tunaikan permintaan korang ok..kat bwh ni nti korang dpt tgk antara pix2 aku time muda mudi jahiliah gitu..so tgk la klau korang rajen n sudi ok? Haaaaa sebelum tu aku nk ckp,arini je aku xtls entry cam biasa..next time aku smbg blk gosip2 hangat sepertimana sebelum ni ok? Aku cari topic2 baru tok digosip2 n share ngan korang suma nti.kita gelak sesame.arini je lain tp hari berikutnya aku tls entry bodo2 aku tu cam biasa. aneway enjoy all my pix kat bwh ni k..tatap pepuas kecomelan aku tu (alamak perasantan lbh plak aku arini)..yela dh xde sape nk puji aku,aku puji la dr sndr.mencapap pn mencapap la kannn..ahaks!!


 (ni mmbr lama aku time kecik2 - Hafiz)


 (ingat2 blk gigih nyer aku posing time ni)


 (yg gegurl tu adik aku yg g stdy kat USA tu,yg boboy tu nama dia azizi)


 ( get ready sbb pasni aku nk g swim2 - ada pix aku tgh swim2 guna pelampung tu)


 (ni kazen kesygn aku - hidayah - mampos dia ngamok aku upload pix ni.hehe!!)


 (nsb baek xnmpk "ehem ehem" aku..haha!!)


 (pehal muka aku camtu? lbh kurang zirafah kat blkg tu je..adehhh)


(haaaa ni pix yg aku tgh swim2 tu..pesal aku merengek time ni ek?)


(persembahan tarian kadazan kat Tadika "Jingle Bell" - pki make up u'olz!!) 


(aku suka pix ni sbb muka aku innocent abes!!) 


 (skema nk mampos siot aku kecik2..damn!!)


(pesal la ek aku wat muka ketat?) 


(kecik2 aku dh sexy maut..dh beso?.....alim...la sgtttt..eh aku pgg plastik kat mana tu?) 


(adeq2 baru nk up sedang gigih main pasir) 


(opss nasib baek xnmpk tuttttt aku..hehe) 


(opss..no komen pix ni - sekian tima kaceh) 


 (alahai posing maut gitu..kering siot bdn aku time ni)


 (nyibuk je tgk2 aku nk mkn..syuh syuh syuh!!)


(mak aku plg kiri - aku nk g blk zaman ni..so sweet sbb suma kecik2 lg!!) 


(sempat plak mak aku snap pix ni ek?gigih tol mak2 zaman ni) 


(comei nyer.......stoking aku - bintik2 jerawat gitu)

14 Komen Letop!!:

aqilah said...

hahaha..comey nye vin mase kecik...haha..ingt kn nk komen vin last-last,tp x sabar2 nk komen...so sweet..,cute giler...=D

Alvin Shah said...

aqilah: haha..vin kiut time kecik2 je..dh beso2 ni serabai je..huhu!! puas vin belek2 album lama nk upload kat blog arini..haha!! laaa komen jela 1st..i loike..!!hehe

aqilah said...

jgn ckp serabai...kalau dah serabai betol2,baru tau...entry vin ary ni boleh layanzzzz lah...

Alvin Shah said...

aqilah..alaaa ok ok ok! vin mmg ensem..mmg kacak..mmg letop gedebas gedebus..haha!! vin tau entry arini lain ckit..esok vin post entry cam biasa ok..haha!!arini je special ckit..penuhi permintaan org nk tgk pix vin time kecik2..huhu

Qiela Amin said...

wah!!
mse kecik cute habis ..
besar plak macho gler la!!

MiZz ChOcOLaTe said...

salam..hye..mke vin mse kecik len ar..kening jerk sme..pict skunk nsem giler..de peluang jd artis nie..hahaha..tol kew nme vin alvin shah??cam xlogik ar..k 2 nme glamour??

Alvin Shah said...

qiela: wahhhh kembang kecut dh lobang idong vin ni..haha!1 tq tq tq!!

Alvin Shah said...

mizz choc: laen ke? xkan xsama kot..anak sape lak dak kecik tu klau bkn vin?haha..hd artis..alamat xlaku la nti..ahaks!!
PS: (wat2 xnmpk soklan ttg nama tu)..haha!!

qiela said...

vin !!!
haha
muke x bnyk berubah..
hehe..tang kening kerut 2 msty sme oow
hahaa..
cumel2..
:)

MiZz ChOcOLaTe said...

yup..len giler..msti laku pnye ar..

Nurbasyiruain said...

comey vin mse tecik..

Alvin Shah said...

qiela: haha..mmg rmi ckp muka vin dari kecik smpi beso xbnyk berubah.berubah makin kiut lg ada la.hahahahaha!! kening tu mahal tuuuu..hehe

Alvin Shah said...

mizz choc: laku? laku la sgtttt..huwaaaa!!

Alvin Shah said...

nur: yeke comei?tq tq tq..sooooo sweet!!

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.