السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Thursday, 16 December 2010

"Mak gula" kecut?

           Aku ni tersampuk setan ke tetiba je arini nk ngajor ibu2 ngandong masak? tetiba plak ada gula la bagai kannnnn.gula kecut plak tu.ada ke?xde makna nyer aku nk ngajo main masak2 kat sini k.kemaruk sgt nk msk,korang g bukak channel masak2 kat TV tu eh makcik2 suma.tu haaa kat astro 703 channel AFC tu..hehe!!dah tu,pekejadah nyer title entry tu?camni..aku saje je translate ke bahasa jawa..dlm bahasa mat saleh hawau nyer "sugar mommy"!! kecut tu plak? ala korang ni,pending tol la.majority mak gula (MG) kita ni dh tua ganyot,kerepot sudah..haha!!suma "benda" la kecot kering..opss!!

          MG kita ni slalu nyer mak2 datin desperate yg sangap.dah laki bz ngan keje.isteri "kering kontang" la kat umah. mmg la klau tgk mak2 datin mmg over klau bergaya.klau bubuh make-up pegrhhhh tenyeh tebal sekaki la sial.xley blah!!hantu tgk pn bole cuak.terkial-kial lari ketakutan..haha!! tgk klau dress up plak.sumpah ala2 winter sonata gitu.mcm2 kain nk balut body dia tu.ingat malaysia ni iklim sejuk? lembab dan panas sepanjang tahun ok.camner ler ketiak ko tu tak berkerak.eeeee geli.muntah darah aku.ahaks!! eksesori plak ya ampun,badan lembu pn lg ringan daaaa..cincin,gelang,subang,rantai eh berat2 belaka.klau g timbang tu mau 50 kilo.patot la mak2 datin jalan slow ala2 ratu kebaya gitu.berat emas ler tu..hehe

          Kita stop pasal mak2 datin b'gaya maut la sgt tu,kita b'blk ke topik asal eh?td tu mukadimah je lbh.bg warm up kepala hotak ni.camner la isu anak2 ikan ditaja oleh MG ni xabes2.skrang ni rmi yg mata duitan.sangup wat apa je demi duit.jantan betina sama je.duit duit duit.meh aku bgtau camner MG ni cari "baby fish" ni.ala,selain daripada "cur cur" (melacur) dlm MySpace,Facebook,YM suma tu diaorg belek2 majalah yg ada kat pasaran kita ni.bkn nk tuduh,tp mmg realiti.tgk jela majalah mangga tu.klau selak page awal smpi abes mmg keje tayang body jela.ckit2 pose dlm kolam renang la, yg betina nyer pose gediks badan melentik-lentik la,yg jantan lak dan dan la pura2 pose konon2 baru abes b'sukan or blk gym,tayang body wat2 kesat peluh la bagai.motif sgt kannnn!! MG tgk tu berkocak2 nafsu.trus kol editor majalah ke or sape2 jela2 yg patot "hello,ni datin tuttttt speaking,bole i tau x model kat page bla bla bla sekian2 ni camner nk contact?i ada hal ckit nk berurusan ngan dia la you".camtu la kot perbualan diaorg.dah tu mula la contact2.

          ikutkan akal,sape je bernafsu tgk org tua yg dh kecut tol x?sbb duit punya pasal,kecut pun kecut la.asal duit berkepol2 masuk poket.eeeee xselera aku.korang yg baca ni ada angan2 nk ada mak gula or ayah gula ke?ko jangannnn.kena telan bumi kang baru ko tau..ahaks!! artis kita ni,eleeeehh baru masuk industri tetiba pakai kete mewah,ada umah beso,baju brand xnk kalah.suma nk branded xmain dh cap2 ayam ni.wat alas kucing tido je brand yg cikai2 ni.keji gile.huhu!!

          Bila pagi time laki pegi keje,bini kat umah pn ada "keje" jgk."hello sayangggg..u watpe tu?i miss u la".youuuuu,dtg la sini.teman i bole?i sunyi bla bla bla" (xsanggup aku tulis sebab geli tahap dewa dewi dh).gugur suma bulu aku satu badan.togel..tetttt!! Jangan kata time laki g keje je bini gigih wat "projek" baekkkkk punya!!biasa ler laki businessman,pangkat beso bnyk kene g outstation.hermmm apa lg,mengenyam la bini kat umah ngan "baby fish" nyer.bergegar smpi patah kaki katil.(opss sori terlucah - tgh geram bercerita ni u'olz).feel kena lbh kannn..haha!!jual body kat MG habuan dpt la apa je nak.mintak apa je bole dpt.yela,laki ko kaya raya.duit laki dia,apa dia kisah.duit dh bnyk sgt smpi xprasan pegi mana duit tu.tau2 anak ikan dh ada umah beso,kete beso suma tu.bila anak2 ikan dh dpt suma tu,mula la pergolakkan cintan cintun si muda dan si kecut ada krisis.MG mula la xsenang duduk.call mcm nk gila tp xangkat2 (padan muka ko), ajak jmp mcm2 hal la dan dan.so sape yg rugi? MG jgk.untung? anak2 ikan la.

          Part yg best bila laki dpt hidu "projek" baekkkk bini dia tu.perghhh mmg best!!pasang spy intai2 bini watpe kat umah.dh kantoi ada bukti2 jelas kena maki dulu kaw2,cerai talak 100 (klau ada la),saman kat court (zaman skrang mana main saman ciput2 ni,suma juta2 je)..makin rugi la MG.dh ler anak ikan lari,kena cerai,pokai plak tu sbb harta kena tarik,bayar saman lg.padan la ngan muka ko MG.b'tambah2 kering kontang la ko.pegi la wat projek ngan penagih dadah klau dh sangap sgt.ntah2 penagih pn xnk ko.kecot..i geli you..haha!!

PS: so jgn la gediks sgt nk pasang angan2 nk ada mak gula or ayah gula.mmg ko hepi kat dunia sbb bnyk harta,kat akhirat?ko tanggung sndr la hawau.huh!!so klau ada org kol korang agak2 sore makcik2 tua tu,ckp ngan dia "sori ya makcik (sentap pgl makcik),sy xhingin harta makcik tu.jom follow sy pergi masjid nak?(sumpah sentap mak hayam dia u'olz..haha!!)ok la korang,tu je gosip arini.salam 1 cendawan bubye!!(sori Dr.Rozmey 40 juta)..haha!!

7 Komen Letop!!:

Kaki Nyoknyak said...

hahahah..
tetttt

Alvin Shah said...

ejat: tetiba je..sekeh nak?haha!!

qiela said...

hahaha
x leyh blahh entri nie
hekhek..
glak pusing2..
hahahaa

Alvin Shah said...

qiela: haha..asal lak xley blah?
sbb ckp direct sgt ke?haha..
gelak la..mmg niat wat entry nk bg suma org enjoy..xbosan

qiela said...

mmg direct x berlapik nan kaen batik btol
ehehee..best2..apew pown mmg fun argh..
;)

Alvin Shah said...

qiela: haha..ckp cover2 leceh..kang kias2 sgt rmi xphm n ssh nk smpi maksud sebenar.. lain citer lain lak dia phm.so direct je sng kannn..haha!!

qiela said...

hahaha
btol2
snang ckap tros..
kunk kias2 kunk dowg penink lak pew die kan..hehe

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.