السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (sejuk perot mak ngandong)

Muar, Johor, Malaysia
jangan cuak bila u’olz rasa nk dtg lepak kat Papa Gosip ni ok? ala, skali-skala nak gosip b'bakul2 apa la salah nyer kannnn? cam xbiasa je. puiiiii..!! Papa Gosip ni bkn nk gosip benda2 tak berfaedah gitu, kita kat sini gosip benda baik2 je. so, no worries la klau tetiba rasa dosa u’olz tu penuh satu tempayan bila dtg sini. xde makna nyer!! kita nk tegakkan kebenaran gitu. tp style/cara penulisan aku kat sini mmg gler2 ckit. dlm blog je. kat luar cam biasa je. Woi sana, woi sini..haha!! aku pn msh BARU dlm dunia beblog ni. so segala tunjuk ajar dari otai2 blogger sangat2 aku harapkan. baru beberape bulan aku create blog Papa Gosip ni. suka sgt menulis sbb bnyk jgk la pengalaman idup. so, just nk share ngan u’olz suma. sharing is caring gituuu. kelas ko maria!! ok la, enjoy ur reading here guys!! Silap salah or terkasar bahasa sepanjang u’olz baca entry kat sini aku susun 10 jari minta maaf ok? i’m cool..yeah!! bydeway, call me vin ok?

Sunday, 12 December 2010

Laptop pun ada jantina?

            Mesti ramai dah tau hal ni tp aku sure la lebih rmi yg xtau daripada yg tau tol tak? (sila angguk klau betol,sila geleng klau salah)..haha..so entry ni aku nk tujukan kepada akak2 dan abg2 sekalian yg mmg blur abes ngan tajuk entry ni.well,sape je yg xde laptop skrang ni? Xksh la laptop korang tu cikai ke mahal gedebas gedebus ke tapi yg pntg tiap2 laptop ada jantina masing2 tau..
            Camner nk check? Adakah korang kena bukak zip laptop korang (klau ada la kannnn??) pastu raba bg check ada “ehem ehem” ke x camtu?hotak hang!!haha.. xdela camtu dowh..(ke aku yg sengal sbb aku yg tls camtu?) aneway,senang je nk check laptop korang  tu jantan ke betina..
Meh sini aku ajar step by step apa korang kena wat tok check laptop korang tu anak dara ke atau abg teruna..tp suma laptop dh xde dara or teruna dahhhhh..yela dh korang cocok pendrive kat “lobang” USB..haha..tercabul tanpa niat..ahaks!!

Cara-cara nyer adalah jeng jeng jenggggg:
1)   Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2)   Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti)

pastu Save as = love u.vbs

3)   Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar la suara "i love u."

Cuba dengar betol2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu ler sebaliknya..paham?

So,jgn ragu2 benda ni..watpe aku nk tipu?xde keje aku nk tipu korang.aku dh try..tp yg xley blah nyer laptop aku betina siot..haha!! patot la manja semcm je..anak gadis rupa nyer..patot la loading lmbt..(padahal sbb guna Windows Vista tu yg lembab)..haha!!korang try dulu..baca arahan betol2..copy paste je dari entry aku ni..ok,sekian..salam 1 cendawan (opss sori dr rozmey) t’pgl nickname u lak..ahaks!!

10 Komen Letop!!:

qiela said...

hehe..
qla nak try wat..
mle2 ngat tpu..haha
but act i x bape fham lah syg..
aiseyhhh..
grrr..

Alvin Shah said...

qiela: laaa dh bengkok jari ni nak naip kot.arahan abes detail dah tu..haha!!
watpe la vin nak tipu..dosa kot (cewah)..haha!!try la k..

qiela said...

hahaa
ok2..dah fham dah
da wat..
hehee..gegurl laa..
;)

Alvin Shah said...

qiela: vin xtipu kan?haha..
eh sama la gegurl lappy kita..hehe
bole maen pondok2 camni..weeee..!!

aqilah said...

alvin ni ade-ade je nak tulis...tapi semuenye best lah...i like..:-)harap2 ramai lah follow alvin ok..:-)

Alvin Shah said...

aqilah: Ya Allah terharu ala2 sebak lak dgr u doa supaya vin rmi follower..TQ dear!! vin msh baru ngan blog2 ni.xsmpi seminggu lg vin wat blog ni.so wat je apa yg terpikir.xdela blog ni kaku x update apa2 entry pn..

qiela said...

hahaa
maen pondok2 erk..
hehe..ptot la lappy qla nie manje nak mampus..
kdg2 ase nak ketok2 jewp..hakhakhak

Alvin Shah said...

qiela: lappy vin pn sama gegurl gak..geram gler..arini dia wat hal xmo bg on9 lak..ni pn rembat lappy adik vin..pinjam sbb sangap nk on9 ni..haha!!

JiJoT said...

alamak...skali i nyer laptop jantan laa..
garau geragau bunyi die..hahaha

esya ann said...

haha..terbaekla...laptop perempuan larh...btw i follw u

Post a Comment

Gosip lain klau u'olz nk baca!!


.